Απόλυτος οδηγός: Πώς να καταπολεμήσετε τις ασθένειες και τα παράσιτα του κάκτου

Απόλυτος οδηγός: Πώς να καταπολεμήσετε τις ασθένειες και τα παράσιτα του κάκτου

Τα φυτά της αλόης βέρα είναι αξιοσημείωτα για την αντοχή τους στην ξηρασία και τις ασθένειες, ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι αυτά τα ανθεκτικά παχύφυτα είναι άνοσα σε παράσιτα και ασθένειες. Ορισμένες ασθένειες και παράσιτα του κάκτου είναι αποτέλεσμα ανθρώπινης παραμέλησης. ενώ άλλες ασθένειες Εμφανίζεται φυσικά και είναι αναπόφευκτο. Όπως όλα τα φυτά, οι κάκτοι είναι ευαίσθητοι σε παράσιτα και ασθένειες. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν ζείτε σε υγρή περιοχή ή ποτίζετε συχνά τα φυτά σας. Θεωρούμε τις πιο κοινές ασθένειες και παράσιτα των κάκτων. και προσφέρετε φυσικές και συνθετικές θεραπείες για να απαλλαγείτε από αυτές και να διατηρήσετε τον κάκτο σας υγιή.

Πώς διαχειρίζεστε τα παράσιτα και τις ασθένειες των κάκτων; Οι περισσότερες ασθένειες του κάκτου, όπως το ωίδιο, τα αλευρώδη έντομα και τα έντομα, μπορούν να αντιμετωπιστούν με απλές θεραπείες για εσωτερικούς χώρους, όπως λάδι neem, εντομοκτόνο σαπούνι και ισχυρό ψεκασμό νερού. Για παράσιτα όπως κόκκινα ακάρεα αράχνης και αφίδες Το εντομοκτόνο σαπούνι λειτουργεί όπως και εντομοκτόνα για ασθένειες όπως η καστανή σήψη. Αφαιρέστε τα προσβεβλημένα μέρη του φυτού και καθαρίστε τον κάκτο σας με ένα μείγμα υπεροξειδίου του υδρογόνου αραιωμένο σε νερό. Σοβαρά προβλήματα, όπως μύκητες καφέ κηλίδων, ή βακτηριακές λοιμώξεις, όπως βακτηριακή κηλίδα, απαιτούν δραστικά μέτρα, όπως το κόψιμο των άρρωστων τμημάτων του κάκτου.

Ανησυχείτε για τις ασθένειες και τα παράσιτα των κάκτων; Αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει να αναγνωρίσετε και να αντιμετωπίσετε την ασθένεια. Κάκτος, έντομα και κοινά παράσιτα

Κοινοί παράγοντες που οδηγούν σε ασθένειες και παράσιτα κάκτων

Αυτοί οι λόγοι μπορούν να χωριστούν σε δύο κύριες ομάδες:

  1. ανθρώπινη παραμέληση
  2. φυσικούς παράγοντες

ανθρώπινη παραμέληση

Οι άνθρωποι είναι η πιο κοινή αιτία παρασίτων και ασθενειών των κάκτων. Οι συνήθεις ανθρώπινες δραστηριότητες που οδηγούν σε αυτό είναι:

υπερχειλισμένα νερά – Είναι η πιο κοινή αιτία της νόσου του κάκτου. Η αλόη βέρα είναι φυτό της ερήμου. Έτσι είναι πολύ ευάλωτα στο νερό. Γιατί οι ρίζες τους δεν αποθηκεύουν νερό όπως άλλα φυτά. Αυτό συχνά οδηγεί σε σήψη ριζών και μυκητιασικές λοιμώξεις. που μπορεί να βλάψει τα φυτά σας.

υποβρύχια – Οι κάκτοι, από την άλλη πλευρά, είναι ευάλωτοι στο να βρίσκονται κάτω από το νερό. Ο κάκτος μπορεί να είναι φυτό της ερήμου. αλλά χρειάζεται ακόμα νερό Εάν σταματήσετε ξαφνικά το πότισμα, θα πεθάνει σιγά σιγά από τις ρίζες προς τα πάνω.

Το πάνω από το νερό και το υποβρύχιο είναι δύο κοινές αιτίες παρασίτων και ασθενειών στους κάκτους.

Χρήση οργανικών λιπασμάτων – Αυτά μπορεί να είναι μια άλλη πηγή ασθενειών και παρασίτων στους κάκτους. Λιπάσματα που περιέχουν βαρέα μέταλλα όπως χαλκό ή ψευδάργυρο. Είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο για όλα τα φυτά. Η χρήση ανόργανων λιπασμάτων μπορεί να βλάψει τα φυτά κάκτων και να τα κάνει πιο ευαίσθητα στις ασθένειες.

υπερφαγία – Αυτό συμβαίνει όταν δίνετε στον κάκτο σας πολύ νερό ή λίπασμα. Αυτό είναι συχνά το αποτέλεσμα υπερβολικού ποτίσματος. Αυτό οδηγεί σε σήψη των ριζών και μύκητες που καταστρέφουν τις ρίζες του φυτού σας.

σωματική βλάβη – Η αλόη βέρα έχει κίνδυνο τραυματισμού καθώς δεν έχει προστατευτικό κέλυφος ή φύλλο. Οι συντριβές μπορεί να οδηγήσουν σε μόλυνση. Αυτό τα καθιστά πιο ευάλωτα σε παράσιτα και ασθένειες.

φυσικούς παράγοντες

συμπεριλαμβανομένης της κλιματικής αλλαγής σύνθεση του εδάφους υγρασία αέρα κ.λπ. Μερικοί από αυτούς τους φυσικούς παράγοντες είναι:

θερμοκρασία – Οι διακυμάνσεις της θερμοκρασίας είναι συχνά αγχωτικές για τους κάκτους. Δεδομένου ότι προέρχονται από διαφορετικές γεωγραφικές τοποθεσίες, για παράδειγμα, η μεταφορά του κάκτου της ερήμου σε εσωτερικούς χώρους κατά τη διάρκεια του χειμώνα μπορεί να είναι μια εξαιρετική ιδέα. που η θερμοκρασία θα πέσει κάτω από το σημείο μηδενός

Υγρασία – Αυτός είναι ένας άλλος φυσικός παράγοντας που επηρεάζει τον κάκτο διαφορετικά ανάλογα με τον τύπο του κάκτου που έχετε. Αν και οι υγρές συνθήκες μπορούν να βοηθήσουν ορισμένους κάκτους να αναπτυχθούν πιο γρήγορα Αλλά τα περισσότερα φυτά της ερήμου προτιμούν ξηρά περιβάλλοντα για να αποφύγουν τις μυκητιάσεις και άλλα παράσιτα και ασθένειες.

Μίγμα εδάφους – Η σύνθεση του εδάφους επηρεάζει επίσης τους κάκτους.Για παράδειγμα, η υπερβολική άμμος εμποδίζει την ικανότητα του εδάφους να απορροφά νερό και θρεπτικά συστατικά. Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη το μείγμα άμμου και άλλων υλικών. σε χώμα κάκτων προσεκτικά πριν από τη φύτευση.

Η ακατάλληλη σύνθεση του εδάφους συχνά οδηγεί σε παράσιτα και ασθένειες στους κάκτους.

ασθένεια κάκτου

σάπιος κάκτος

λόγος

Η σήψη του κάκτου έχει δύο γενικές μορφές. Ριζική σήψη και σήψη ριζών. Η σήψη των ριζών συμβαίνει όταν ποτίζετε υπερβολικά έναν κάκτο ή δεν τον αφήνετε να στεγνώσει ανάμεσα στα ποτίσματα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η σήψη αρχίζει στο ριζικό σύστημα και εξαπλώνεται στο υπόλοιπο φυτό. Βεβαιωθείτε ότι ο κάκτος σας είναι εντελώς στεγνός πριν τον ποτίσετε Η σήψη των ριζών, από την άλλη, μπορεί να είναι αποτέλεσμα βακτηρίων ή μυκήτων. Αν είναι βακτήρια Θα παρατηρήσετε ένα μαύρο υγρό που διαρρέει από το στέλεχος του κάκτου. Αυτό είναι κακό και πρέπει να αντιμετωπιστεί γρήγορα πριν χαθεί ολόκληρο το φυτό. Η μυκητιακή σήψη προκαλεί τη διόγκωση των στελεχών και τη χυλώδη σύσταση όπως η σήψη των φρούτων. Συχνά όμως ο κορμός είναι μελανιασμένος.

Η σήψη των ριζών είναι συχνά το αποτέλεσμα του υπερβολικού ποτίσματος ενός κάκτου.

σύμπτωμα

Τα συμπτώματα της μυκητιακής σήψης περιλαμβάνουν σκούρες κηλίδες στο στέλεχος που γίνονται λεπτές κηλίδες. Αν είναι βακτήρια Μαύρο υγρό μπορεί να διαρρεύσει από οποιοδήποτε μέρος του κάκτου. Δεν πρέπει να αγνοηθεί και πρέπει να αντιμετωπιστεί αμέσως πριν χαθεί ολόκληρο το φυτό.

θεραπεία/θεραπεία

Αντιμετωπίστε τις ασθένειες του κάκτου αφαιρώντας αμέσως τα προσβεβλημένα μέρη του φυτού. και υποβάλλονται σε επεξεργασία με μυκητοκτόνο ή υπεροξείδιο του υδρογόνου. Εάν τα σπόρια μούχλας είναι η αιτία της σήψης Μπορείτε να το αντιμετωπίσετε με ένα αντιμυκητιασικό σπρέι που διατίθεται από τα περισσότερα καταστήματα κήπου. Να το νεφελώσετε συχνά για να διατηρήσετε την υγρασία γύρω από τα φυτά σας. Αυτό θα φροντίσει τόσο τη μούχλα όσο και τη βακτηριακή σήψη.

Η αλόη βέρα αποτρέπει τη σήψη.

Βεβαιωθείτε ότι το έδαφος γύρω από τα φυτά σας είναι υγρό, υγρό και συχνά θολωμένο, κάτι που θα βοηθήσει στην αποφυγή σχηματισμού βακτηρίων στα φυτά σας. Φροντίστε πάντα να υπάρχει αρκετός αερισμός στον κλειστό χώρο όπου κρατάτε κάκτους σε γλάστρα. Δεν έχει σημασία αν είναι στο θερμοκήπιο ή στο σπίτι σας.

Η αλόη βέρα είναι κίτρινη.

λόγος

Το κιτρίνισμα του κάκτου είναι αποτέλεσμα ακατάλληλου ποτίσματος και λίπανσης και της σκόνης που κατακάθεται στο φυτό. Η πιο κοινή αιτία είναι το υπερβολικό πότισμα. όχι αρκετό ηλιακό φως Ακατάλληλο χώμα για τον κάκτο σας και πολύ λίπασμα (ειδικά άζωτο)

Το συνεχώς υπερβολικό πότισμα ανεπιθύμητου κάκτου θα οδηγήσει σε σήψη των ριζών. Αυτό τελικά οδηγεί σε φυτά με κίτρινες ρίζες και φύλλα.

Εάν ο κάκτος σας κιτρινίσει Μπορεί να πότιζες και να λίπανσες με λάθος τρόπο.

σύμπτωμα

Οι κίτρινες ή λευκές κηλίδες στα φυτά σας είναι σημάδι υπερβολικής λίπανσης.Ένα άλλο σύμπτωμα που πρέπει να αναζητήσετε είναι τα μαραμένα φύλλα. Αυτό σημαίνει ότι το φυτό λαμβάνει πολύ λίγο νερό. που είναι αποτέλεσμα υπερβολικού ηλιακού φωτός

θεραπεία/θεραπεία

Ο κάκτος χρειάζεται πολύ νερό. Επομένως, το χώμα πρέπει να ποτίζεται αμέσως μέχρι να αρχίσουν να διαρρέουν από κάτω. Χρειάζονται επίσης καλό ηλιακό φως. Προσπαθήστε λοιπόν να τα μετακινήσετε πιο κοντά στο παράθυρο. Εάν ο κάκτος σας είναι ξηρός και δεν αναπτύσσεται Ήρθε η ώρα να προσθέσετε περισσότερο λίπασμα ή νερό, μαζί με μια φυτική τροφή φτιαγμένη ειδικά για κάκτους.

Αντιμετωπίστε τους κίτρινους κάκτους δίνοντας στις ρίζες περισσότερο χώρο για να αναπνεύσουν. Βεβαιωθείτε ότι τα φύλλα τους έχουν αρκετό ηλιακό φως και αερισμό για να απορροφούν αρκετό νερό. και ταΐστε τα με κομπόστ κάκτων.

ηλιοκαμένος κάκτος

λόγος

Η αλόη βέρα στο άμεσο ηλιακό φως ενέχει κίνδυνο ηλιακού εγκαύματος. Ειδικά αν είναι σε μέρος με λίγη σκιά.

Η αλόη βέρα μπορεί να καεί από τον ήλιο σε πολύ άμεσο ηλιακό φως.

σύμπτωμα

Αν κοιτάξετε τον κάκτο σας και παρατηρήσετε ότι χάνει το πράσινο χρώμα του. Ίσως επειδή το φως του ήλιου βλάπτει τα φύλλα. καθώς και καφέ κηλίδες στο δέρμα Τα μαραμένα φύλλα μπορεί να τα συνοδεύουν επίσης.

θεραπεία/θεραπεία

Μετακινήστε τον κάκτο σας σε μια σκιερή τοποθεσία και θολώστε το φυτό συχνά. Αυτό θα σας βοηθήσει να παραμείνετε ενυδατωμένοι. Αν θέλετε νερό πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά Δοκιμάστε να λιπάνετε τον κάκτο με το γύρω χώμα. ηλιοκαμένες ρίζες κάκτων

Ο παγετός βλάπτει τα φυτά κάκτων

λόγος

Εάν ο κάκτος σας είναι εκτεθειμένος στον πάγο Μπορεί να σκοτώσει φυτά. Άλλες αιτίες ζημιάς περιλαμβάνουν την ακραία ζέστη ή τις ακραίες συνθήκες ξηρασίας. Η ζημιά από τον παγετό μπορεί συχνά να παρατηρηθεί στα λουλούδια, τους μίσχους ή τα φύλλα ενός κάκτου. Το λευκό είναι εύκολα αναγνωρίσιμο.

Εάν ο κάκτος σας εκτεθεί σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, μπορεί σταδιακά να πεθάνει.

σύμπτωμα

Εάν τα φυτά σας εκτίθενται σε συνθήκες κατάψυξης ή εξαιρετικά υψηλές ή χαμηλές θερμοκρασίες, Μπορεί να παρατηρήσετε ξηρές κηλίδες που εμφανίζονται σε διάφορα μέρη του σώματός σας, καθώς και καφέ ή κίτρινες κηλίδες ή μπαλώματα.

θεραπεία/θεραπεία

Μπορείτε να προστατέψετε τον κάκτο σας από τον παγετό, δίνοντάς του περισσότερο νερό κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Αυτό θα αποτρέψει τα κρυοπαγήματα που μπορεί να προκύψουν όταν το νερό παγώνει στις ρωγμές του δέρματος. Αυτό συμβαίνει επειδή ο παγετός μπορεί να βλάψει τα άνθη του κάκτου. Βοηθάει αν προσπαθήσετε να δώσετε στα ανθοφόρα φυτά σας λίγη μεγαλύτερη απόσταση μεταξύ άλλων φυτών.

Εάν είναι δυνατόν, μετακινήστε τα αμέσως σε μια πιο ζεστή τοποθεσία. και προσπαθήστε να αφήσετε περισσότερο ηλιακό φως να τους φτάσει Αυτό επιταχύνει τη διαδικασία επούλωσης ενθαρρύνοντας νέα ανάπτυξη μετά το κρυοπάγημα.

έντομο κάκτου

κόκκινος καβαλάρης

Τα κόκκινα ακάρεα αράχνης είναι κοινά παράσιτα που επηρεάζουν τον κάκτο. Είναι μικροσκοπικά παράσιτα που μπορούν να προκαλέσουν μεγάλη ζημιά στα φυτά σας αποδυναμώνοντας τους ιστούς τους. Αυτό τελικά οδηγεί σε κίτρινα φύλλα ή καθυστερημένη ανάπτυξη.

πώς να προσδιορίσετε

Εάν παρατηρήσετε καφέ κηλίδες στην επιφάνεια του κάκτου ή ιστούς αράχνης κοντά σε αυτές τις περιοχές. Υποδεικνύεται ως κόκκινο σήμα αναβάτη. Λάβετε υπόψη ότι αυτά τα παράσιτα μπορούν να αναπαραχθούν γρήγορα. Αντιμετωπίστε λοιπόν το φυτό σας μόλις παρατηρήσετε τα παραπάνω συμπτώματα.

Πώς επηρεάζει τον κάκτο;

Αυτά τα έντομα απορροφούν υγρό από τους ιστούς των φυτών. Αυτό προκαλεί ζημιά και αποδυναμώνει την ανάπτυξη των φυτών. Επειδή ο ιμάντας μπορεί να παγιδεύσει σκόνη και βρωμιά. Αυτά τα παράσιτα μπορούν να εμποδίσουν τον κάκτο να πάρει το νερό που χρειάζεται.

θεραπεία/θεραπεία

Ψεκάστε τα φυτά σας με ένα εντομοκτόνο σπρέι για κόκκινα ακάρεα αράχνης για να σκοτώσετε τα ακάρεα στους κάκτους σας. Θα πρέπει να παρακολουθείτε το φυτό για μερικές εβδομάδες για να βεβαιωθείτε ότι όλα τα αυγά των εντόμων έχουν καταστραφεί.

μυκητιακό κουνούπι

Οι μυκητιακές σκνίπες είναι ένα από τα πιο κοινά έντομα που προσβάλλουν τους κάκτους. Γιατί στα έντομα αρέσει η υγρασία και τα υλικά σε αποσύνθεση. Αυτές οι μικροσκοπικές μύγες πολλαπλασιάζονται γρήγορα σε υγρά περιβάλλοντα. Έτσι, το υλικό που σαπίζει ή τα ξερά φύλλα στον κάκτο σας μπορούν να τα προσελκύσουν.

πώς να προσδιορίσετε

Ψάξτε για μικρά, μαύρα έντομα που μοιάζουν με κουνούπια γύρω από τη βάση του φυτού (ή στο έδαφος) Αυτά είναι μυκητιακά ακάρεα. Και γεννούν τα αυγά τους κοντά σε υλικό σε αποσύνθεση για να τους παρέχουν αρκετή τροφή για να εκκολαφθούν. Αν παρατηρήσετε μικροσκοπικές προνύμφες Πολλοί σέρνονταν τριγύρω. κάκτος Αυτό είναι σημάδι μύκητα.

Πώς επηρεάζει τον κάκτο;

Αυτά τα παράσιτα μπορούν να βλάψουν τα φυτά σας τρώγοντας τις ρίζες ή τους μίσχους τους. Μπορεί ακόμη και να φάνε τα αυγά στην επιφάνειά τους. Αυτό συμβαίνει γιατί οι μύκητες πολλαπλασιάζονται γρήγορα σε υγρές συνθήκες. Αυτά τα παράσιτα μπορούν να εξαπλωθούν σε άλλα φυτά εάν η προσβολή δεν ελεγχθεί.

θεραπεία/θεραπεία

Μπορείτε να αποτρέψετε τις μυκητιακές σκνίπες από το να καταστρέψουν τον κάκτο σας επιτρέποντας στις ρίζες και τα στελέχη να στραγγίσουν σωστά. για να μην βραχεί για πολύ. Μπορεί επίσης να βοηθήσει αν αποφύγετε το υπερβολικό πότισμα. Αυτό μπορεί να προκαλέσει την εκκόλαψη του μύκητα και να βλάψει το φυτό.

σαλιγκάρια & σαλιγκάρια

Τα σαλιγκάρια και οι γυμνοσάλιαγκες τρώνε φύλλα κάκτου. Μοιάζει με τρύπες που γίνονται από σκαθάρια ή κάμπιες. Αν δείτε σημάδια από σαλιγκάρι/σαλιγκάρι στην επιφάνεια του κάκτου. Είναι πιθανό αυτά τα έντομα να το τρώνε.

Οι γυμνοσάλιαγκες μπορούν να φάνε φύλλα κάκτου και να μολύνουν τα φυτά με άλλα παράσιτα.

πώς να προσδιορίσετε

Αυτά τα παράσιτα αφήνουν ολισθηρά σημάδια. στην επιφάνεια των φυτών σας. Το ίδιο ισχύει για τα φύλλα και τους μίσχους που φαίνεται να έχουν καταστραφεί από το μάσημα σκαθαριών ή κάμπιων.

Πώς επηρεάζει τον κάκτο;

Οι τρύπες που προκαλούνται από γυμνοσάλιαγκες μπορεί να εκθέσουν τα φυτά σας σε άλλα παράσιτα, οπότε αν τα βρείτε στον κάκτο σας, θα χρειαστεί. Θα πρέπει να τα αντιμετωπίσετε αμέσως. Θα πρέπει επίσης να προσέχετε τα αυγά στο χώμα γύρω από τα φυτά σας ώστε να μην εξαπλωθεί ο πληθυσμός.

θεραπεία/θεραπεία

Αυτό θα αποτρέψει τους γυμνοσάλιαγκες και τα σαλιγκάρια να βλάψουν τα φύλλα του κάκτου σας. Δοκιμάστε να τα παγιδεύσετε με παγίδες μπύρας ή χάλκινες λωρίδες για να προστατεύσετε το κάτω μέρος του φυτού. (ή άλλα δοχεία), αν και αυτό δεν θα εξαλείψει όλα αυτά τα παράσιτα. Αν όμως παρατηρήσετε ότι εκκολάπτονται στον κάκτο. Μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του αριθμού τους.

ρίζα αλευρώδες

Αυτά τα έντομα βρίσκονται συνήθως μόνο στη βάση του κάκτου. που τρώνε τις ρίζες και τους μίσχους τους Αυτό μπορεί να προκαλέσει σοβαρή ζημιά στην υγεία εάν τα φυτά σας επηρεαστούν από αλευρώδεις ρίζες. Μπορεί να δείτε λευκές κηλίδες σε αυτήν την περιοχή.

πώς να προσδιορίσετε

Όταν παρατηρήσετε λευκές κηλίδες που μοιάζουν με βαμβάκι να αναπτύσσονται στις ρίζες του κάκτου, Οι αλευρώδεις κοριοί υπάρχουν στις ρίζες. Αυτά τα παράσιτα έχουν επίσης λευκά/κίτρινα σώματα καλυμμένα με κηρώδη νημάτια. (Αυτό μπορεί να προκαλέσει σύγχυση αν δεν ξέρετε πώς φαίνεται.)

Πώς επηρεάζει τον κάκτο;

Οι αλευρώδεις ρίζες τρέφονται με τις ρίζες και τους μίσχους του φυτού. προκαλώντας σοβαρές βλάβες στην υγεία του. Αν ο πληθυσμός τους είναι αρκετά μεγάλος Μπορεί να παρατηρήσετε μαραμένα ή ελαττωμένα φύλλα.

θεραπεία/θεραπείες

Για να απαλλαγείτε από τους αλευρώδεις κοριούς στις ρίζες Πρέπει να αφαιρέσετε το μολυσμένο χώμα γύρω του. Ο κάκτος αφαιρείται και αντικαθίσταται με φρέσκο ​​νέο χώμα. Εάν μια ελαφρά διαταραχή Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να ανακατέψετε λίγο νέκταρ. (χρησιμοποιώντας ζάχαρη ή μέλι) για να προσελκύσετε τους αλευρώδεις κοριούς μακριά από τα φυτά σας.

σκαθάρι

Αυτά τα έντομα βρίσκονται συνήθως να ροκανίζουν τα φύλλα του κάκτου. που αφήνουν τρύπες στην επιφάνεια του δέντρου Αν παρατηρήσετε αυτά τα παράσιτα να σέρνονται στον κάκτο. Μπορούν να φάνε τα φύλλα και τους μίσχους τους.

πώς να προσδιορίσετε

Οι πασχαλίτσες είναι συνήθως καφέ ή μαύρες. με σκληρό κέλυφος προστατεύοντας το σώμα τους Η αλόη βέρα έχει επίσης ένα δύσκολα μασώμενο στοματικό μέρος, το οποίο είναι εξαιρετικό για το κλάδεμα των φύλλων και των στελεχών.

Πώς επηρεάζει τον κάκτο;

Τα σκαθάρια προκαλούν ζημιά τρώγοντας τα φύλλα και τους μίσχους των φυτών. Εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία, η ανάπτυξη μπορεί να καθυστερήσει. Μπορεί να παρατηρήσετε πτώση ή μαρασμό των φύλλων κατά τη διάρκεια ιδιαίτερα άγριων επιθέσεων.

θεραπεία/θεραπείες

Μπορείτε να σκοτώσετε τα σκαθάρια τοποθετώντας κολλώδεις παγίδες γύρω από τον κάκτο (ή αφαιρώντας τους μόνοι σας εάν είναι κοντά). γεννούν τα αυγά τους πρέπει να αφαιρεθούν.

κλίμακα

Μπορείτε να βρείτε αυτά τα παράσιτα στον κορμό ενός κάκτου. στο οποίο θα προσκολληθούν και θα τρέφονται με το χυμό του

πώς να προσδιορίσετε

Λόγω του μικρού μεγέθους του κάκτου, τα λέπια είναι δύσκολο να διακριθούν. Θα παρατηρήσετε ότι έχουν μικρές καφέ κηλίδες. καλύπτουν την επιφάνειά τους Μπορεί να φαίνεται λευκό αν κοιτάξετε προσεκτικά.

Πώς επηρεάζει τον κάκτο;

Τα λέπια τρέφονται με το χυμό από τους μίσχους και τα φύλλα του φυτού. λιγοστεύουν εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία Μπορεί να οδηγήσει στο θάνατο του κάκτου. (Τα μέρη του στόματος δενδρυλλίων τους δεν μπορούν να φυτρώσουν νέους βλαστούς.)

θεραπεία/θεραπεία

Αν παρατηρήσετε τη ζυγαριά να τρώει Αφαιρέστε τυχόν νεκρά φύλλα ή μίσχους από γύρω από το φυτό σας. Μπορείτε να δοκιμάσετε να αναμίξετε ζάχαρη στο νερό, που θα προσελκύσει αυτά τα παράσιτα μακριά από το φυτό σας. Li) στον κορμό, ώστε να μην μπορεί πλέον να πιει χυμό.

συμπέρασμα

Οι κάκτοι είναι όμορφα φυτά που μπορούν να δώσουν μια ωραία πινελιά στο σπίτι σας.Ωστόσο, αυτό είναι δυνατό μόνο εάν κάνετε το μέρος σας για να τους προστατέψετε από τις επιπτώσεις των παρασίτων και των ασθενειών. Εάν έχετε ερωτήσεις σχετικά με ορισμένα σημεία και συμπτώματα Να συμβουλεύεστε πάντα έναν βοτανολόγο. Μπορείτε να διατηρήσετε τον κήπο των κάκτων σας υγιή με την κατάλληλη παρακολούθηση και φροντίδα.

Τελευταία ενημέρωση στις 2023-06-04 / Σύνδεσμοι συνεργατών / Εικόνες από το Amazon Product Ads API.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *