Αρέσει ο καφές στα Φύλλα Βιολίδας; Η σχέση Fig – καφέ

Οδηγός αρχαρίων για το καλύτερο έδαφος για το Fiddle Leaf Fig 2022

φυτό φύλλων βιολιού

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους συνεργατών/offset για πλήρη ενημέρωση. Δείτε την αποποίηση ευθύνης μας εδώ.

Μερικές φορές το σύκο με φύλλα μπανιάνας ή βιολί μπορεί να ωφεληθεί από μια μικρή ποσότητα κατακάθου καφέ. Εν τω μεταξύ Η χρήση πολύ κατακάθιου καφέ μπορεί να βλάψει το φυτό. Έχει να κάνει με την κατανόηση του πώς ο καφές ωφελεί τα φυτά και το έδαφος στο οποίο αναπτύσσονται.

Κατά γενικό κανόνα, τα κατακάθια καφέ – εάν χρησιμοποιηθούν – πρέπει να προστίθενται σε μικρές ποσότητες στο έδαφος του φυτού. όταν το κάνετε αυτό Θα πρέπει να χρησιμοποιείται με τρόπο που να μιμείται το κομπόστ ή το κομπόστ.

Αυτό το άρθρο συζητά πώς να το κάνετε και τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν όταν χρησιμοποιείτε τον καφέ ως συμπλήρωμα για την καλύτερη φροντίδα των φυτών φύλλων βιολιού.

Γιατί σε ορισμένα φυτά αρέσει το κατακάθι του καφέ;

Άζωτο, ένα από τα πιο σημαντικά θρεπτικά συστατικά στον κόσμο. Απαιτείται από τα περισσότερα φυτά για ανάπτυξη. Τα κατακάθια του καφέ έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε άζωτο.

Όταν λοιπόν προσθέτετε καφέ στο χώμα Θα παρέχει περισσότερο άζωτο για χρήση στα φυτά σας.

Από την άλλη, ο καφές αυξάνει και την οξύτητα του εδάφους. Δυστυχώς, σε πολλά φυτά δεν αρέσει αυτή η πλευρά της εξίσωσης. Γι’ αυτό πρέπει να επιτύχετε μια προσεκτική ισορροπία όταν επιλέγετε καφέ με τα φυτά σας.

Ο καφές έχει επιπλέον οφέλη για το χώμα των φύλλων του βιολιού. Είναι βιολογικό οπότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως λίπασμα.

Βοηθούν στην κατακράτηση νερού, τον αερισμό και είναι ελκυστικά για τους γαιοσκώληκες που είναι απείρως χρήσιμοι σε όλα τα πράγματα.

Σημείωση για το pH του εδάφους των συκιών.

Τα επίπεδα pH του εδάφους είναι ευαίσθητα και σημαντικά για την ανάπτυξη των φυτών. όπως αναφέρθηκε Ο κατακάτης καφέ μπορεί, κατ’ αρχήν, να αυξήσει τα επίπεδα οξέων του εδάφους, δηλαδή να μειώσει τα επίπεδα pH, αλλά αυτό δεν ισχύει αυστηρά στην ονομαστική τους αξία – ή μάλλον πιο περίπλοκο από αυτό.

Μόνο τα φρέσκα κατακάθια καφέ είναι όξινα. Ο χρησιμοποιημένος καφές είναι ουδέτερος pH και δεν θα οξινίσει το χώμα σας.

Το θέμα είναι ο ωμός καφές. (Υψηλότερη οξύτητα) θα έχει διαφορετική επίδραση στο έδαφος από τον παρασκευασμένο ή πλυμένο καφέ. Και τα δύο εξουδετερώνουν το pH.

Θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι το pH κυμαίνεται από 0 έως 14 με ένδειξη νεκρού κέντρου 7 ή ουδέτερο στην κλίμακα.

Τα σύκα με φύλλα βιολιού έχουν pH από 6,5 έως 7. Εάν το χώμα σας είναι σταθερά υψηλότερο, οι ρίζες μπορεί να καούν.

Ομοίως, εάν είναι πολύ χαμηλό, υπάρχουν άλλα ζητήματα, αλλά περισσότερα για αυτό παρακάτω.

Μερικές φορές το επίπεδο pH του καφέ διαφέρει από μάρκα σε μάρκα. Ανάλογα με το αν είναι πράσινος ή παρασκευασμένος καφές, είναι συνήθως μεταξύ 5,2 (μη παρασκευασμένος) και 6,9 (παρασκευασμένος).

Μην εφησυχάζεστε για αυτό που φαίνεται να είναι μια μικρή διαφορά στους αριθμούς. Η παραμικρή ανισορροπία του pH μπορεί να επηρεάσει την οξύτητα και την καταλληλότητα του εδάφους. Κατώτατη γραμμή: λάθους από την πλευρά της προσοχής.

σύκο βιολί και καφέ

Παραδεχτείτε ότι πιστεύετε ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον καφέ στο χώμα σας για να βοηθήσετε στην ανάπτυξη των φύλλων του βιολιού σας.

Ξεκινήστε με ελαφρώς αραιωμένο καφέ Χρησιμοποιήστε κρύο νερό – το ζεστό νερό μπορεί να σοκάρει το φυτό. Στη συνέχεια, προσθέστε μια μικρή ποσότητα στο χώμα κάθε δύο μήνες.

Τέλος, ελέγξτε την απόκριση του φυτού. Εάν είστε ευχαριστημένοι, μπορείτε να προσπαθήσετε να αυξήσετε τη δόση σας μία φορά το μήνα.

Αυτός είναι ο πιο βασικός τρόπος για να δοκιμάσετε καφέ με το φυτό σας, ωστόσο είναι προτιμότερο να δοκιμάσετε μία από τις μεθόδους που περιγράφονται παρακάτω. Γιατί αυτή η μέθοδος είναι πολύ αποτελεσματική.

Πώς να οξινίσετε το έδαφος με κατακάθι καφέ

Το να προσθέσετε κατακάθι καφέ στη γλάστρα σας δεν είναι καλή ιδέα. Το έδαφος συσσωρεύεται στο έδαφος. Αποκλείστε τη διαδικασία εξάτμισης και αποστράγγισης. Αυτό είναι ένα πρωταρχικό περιβάλλον για τη μούχλα και τη σήψη των ριζών.

Ο καλύτερος τρόπος για να χρησιμοποιήσετε κόκκους καφέ σε φύλλα συκιάς είναι ως λίπασμα ή υγρό λίπασμα.

Μεταφυτέψτε ένα φύλλο σύκου σε μια μεγάλη μοντέρνα γλάστρα, το Ficus lyrata L.

λίπασμα

Εάν συλλέγετε άλλα υπολείμματα βιολογικών τροφίμων από την κουζίνα σας Μπορείτε να αναμίξετε βιολογικό κομπόστ με κατακάθι καφέ και να το προσθέσετε στο χώμα.

Όχι μόνο αυξάνεται το άζωτο από τον καφέ αλλά προσθέστε και άλλα θρεπτικά συστατικά από άλλα τρόφιμα όπως το κάλιο και ο φώσφορος

Το ένα πέμπτο του καφέ από άλλα απόβλητα Θα πρέπει να είναι ένα καλό σημείο εκκίνησης για το μείγμα κομπόστ σας. Μπορείτε να προσθέσετε μια μικρή ποσότητα φυτικών υπολειμμάτων (φύλλα, ραβδιά). Προσθέστε αυτό το μείγμα κάθε δύο μήνες και δείτε πώς ανταποκρίνεται το φυτό.

Θυμηθείτε: Μην κάνετε το μείγμα πολύ υγρό και πολτοποιείτε. Το κομπόστ συγκρατεί νερό. Φροντίστε λοιπόν να ποτίζετε ανάλογα.

υγρό λίπασμα

Η κομποστοποίηση των υπολειμμάτων καφέ είναι εύκολη. Γεμίστε ένα δοχείο με νερό, προσθέστε κατακάθι καφέ και αφήστε το να βράσει για μία ή δύο εβδομάδες.

Μπορείτε να ανακατεύετε το μείγμα κάθε λίγες μέρες αν θέλετε. μετά από δύο εβδομάδες Όταν τα κατακάθια του καφέ αρχίσουν να αποσυντίθενται Στραγγίστε και ταΐστε τα φυτά σας.

Σημαντικά θρεπτικά συστατικά φιλτράρονται στο νερό. Αυτό αποφεύγει τον κίνδυνο σωματιδίων να φράξουν το έδαφος.

όπως και άλλες μέθοδοι Ξεκινήστε προσεκτικά και παρακολουθήστε πώς ανταποκρίνεται το φυτό σας. Ένα γεύμα κάθε δύο μήνες θα πρέπει να είναι αρκετό.

Το πρόβλημα ficus που σχετίζεται με τον καφέ

Ο καφές είναι κακός για το δέντρο και το χώμα σας. Υπάρχουν τρία πράγματα που πρέπει να σημειώσουμε εδώ.

1. Έντομα

Η τοποθέτηση υπολειμμάτων καφέ απευθείας στο έδαφος μπορεί να προσελκύσει έντομα. Αλλάξτε στον καφέ με τη μορφή κομπόστ ή κομπόστ.

2. αργή ανάπτυξη

Το φυτό σας μπορεί ξαφνικά να σταματήσει να αναπτύσσεται καλά. Μειώστε τη συχνότητα αναπλήρωσης του καφέ και δείτε εάν τα φυτά ανταποκρίνονται καλά. Ίσως χρειαστεί να σταματήσετε να προσθέτετε καφέ εντελώς.

3. Κίτρινη κάρτα

Το έδαφος είναι πολύ όξινο, με αποτέλεσμα οι ρίζες να καίγονται και τα φύλλα να κιτρινίζουν. Είναι καλύτερα να σταματήσετε να πίνετε καφέ.

αποσπάσματα για την επανάληψη

Εάν είχατε επιτυχία να προσθέσετε καφέ στο δέντρο ficus σας, είναι σημαντικό να θυμάστε να αντικαθιστάτε το χώμα κάθε 2-3 χρόνια.

στο περασμα του χρονου Το έδαφος μπορεί τελικά να οξινίσει, οπότε μπορεί να είναι εντάξει για την πρώτη φορά, όχι για τα επόμενα 3 χρόνια.

Μετακινήστε το φυτό στο νέο χώμα γλάστρας και συνεχίστε με οποιαδήποτε μέθοδο ήταν επιτυχημένη πριν.

Τελικές σκέψεις για τον καφέ σας και τα δέντρα Banyan

Ο καφές είναι καλός για το φύλλωμα του βιολιού και το χώμα. Παρέχει ένα αποτελεσματικό συμπλήρωμα αζώτου και είναι ιδιαίτερα χρήσιμο στην αύξηση των επιπέδων του όξινου εδάφους για τις συκιές.

Αλλά είναι σημαντικό να μην το παρακάνετε. Χαλαρώστε στην αρχή και δείτε πώς λειτουργούν τα φυτά για τον σύντροφό σας. Ο καφές πρέπει επίσης να χρησιμοποιείται ως αραιωμένο λίπασμα ή να αναμιγνύεται με κομπόστ.

Τέλος, φροντίστε να αλλάζετε το έδαφος κάθε λίγα χρόνια για να μην γίνει πολύ όξινο με την πάροδο του χρόνου. Έχοντας αυτό κατά νου, εδώ είναι ένα άλλο υγιεινό φλιτζάνι java ficus!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *