Γιατί κιτρινίζουν τα φύλλα μου Dracaena Marginata; Απάντησε

Κίτρινα φύλλα Dracaena Marginata

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους συνεργατών/offset για πλήρη ενημέρωση. Δείτε την αποποίηση ευθύνης μας εδώ..

Εάν έχετε Dracaena marginata, ίσως έχετε παρατηρήσει ότι είναι ένα από τα πιο εύκολα φυτά εσωτερικού χώρου στη φροντίδα.

Εκτός από το να προσθέσετε ομορφιά και φρέσκο ​​τροπικό αέρα στο σπίτι σας. Αυτό το φυτό ευδοκιμεί επίσης σε όλα τα κλίματα. Μερικές φορές μπορεί να παρατηρήσετε κίτρινο χρώμα στα φύλλα και να αναρωτιέστε γιατί τα φύλλα σας Dracaena marginata κιτρινίζουν.

Dracaena Marginata κίτρινα φύλλα

Τα φύλλα του Dracaena marginata σας κιτρινίζουν λόγω ακατάλληλης φροντίδας και συνθηκών ανάπτυξης. Η σήψη των ριζών, το ηλιακό φως, η παραβίαση της άρδευσης και η υψηλή υγρασία μπορεί να προκαλέσουν κιτρίνισμα των φύλλων. Έντομα, θρεπτικά συστατικά του εδάφους, παλιά φύλλα και πρόσφατη φύτευση. Πρόσφατα, μπορεί να προκαλέσει κίτρινες κάρτες.

Το Dracaena marginata ανήκει στην οικογένεια Dracaena. Το παρατσούκλι του είναι το Δράκο της Μαδαγασκάρης καθώς προέρχεται από τη Μαδαγασκάρη.Παρεπιπτόντως, η αρχαία ελληνική λέξη dracaena σημαίνει θηλυκός δράκος.

Η Δράκαινα ταιριάζει σε αυτήν την περιγραφή λόγω των μίσχων της με κόκκινη άκρη, που είναι το αίμα θηλυκών δράκων.

Σε αυτό το άρθρο, θα εξηγήσω γιατί τα φύλλα της Dracaena marginata κιτρινίζουν. Θα συζητήσω επίσης αν η κίτρινη κάρτα είναι θέμα ή όχι.

Θα απαντήσω επίσης σε μερικές ερωτήσεις που κάνουν συχνά οι άνθρωποι σχετικά με το κιτρινισμό των φύλλων Dracaena marginata.

Γιατί κιτρινίζει το Dracaena Marginata;

Μπορεί να παρατηρήσετε ότι τα φύλλα της δράκαινας κιτρινίζουν. Αν κιτρινίσουν πολλά φύλλα φυτών Δείχνει ότι κάτι δεν πάει καλά και είναι ανησυχητικό.

Παρακάτω είναι μερικοί λόγοι για τους οποίους τα φύλλα Dracaena marginata γίνονται κίτρινα.

σήψη των ριζών

Όπως υποδηλώνει το όνομα, όταν οι ρίζες dracaena marginata σαπίζουν ή αρχίζουν να σαπίζουν. Τα φύλλα του φυτού θα κιτρινίσουν. Μια αιτία της σήψης των ριζών είναι το κακώς στραγγιζόμενο έδαφος. Το υπερβολικά υγρό έδαφος μπορεί να οδηγήσει σε σήψη των ριζών.

Εάν όχι, ελέγξτε για σήψη των ριζών. Τα φύλλα θα συνεχίσουν να κιτρινίζουν και το φυτό σας μπορεί τελικά να πεθάνει.

Μπορείτε να αποτρέψετε τη σήψη των ριζών φροντίζοντας η γλάστρα όπου φυτεύετε το Dracaena marginata να έχει τρύπες αποστράγγισης στον πάτο. Οι τρύπες βοηθούν στην αποστράγγιση του υπερβολικού νερού από το φυτό. αποτρέποντας έτσι τη σήψη των ριζών

ηλιακό φως

Εάν τοποθετήσετε το Dracaena marginata σε άμεσο ηλιακό φως Το φως του ήλιου θα κάψει τα φύλλα και θα κιτρινίσει.Το Dracaena marginata αναπτύσσεται καλύτερα σε ηλιόλουστες ώρες. Κρατήστε το λοιπόν μακριά από το άμεσο ηλιακό φως ή διαχέετε το φως μέσα από μια λεπτή κουρτίνα.

Από την άλλη πλευρά, εάν τοποθετήσετε το Dracaena marginata σε μια περιοχή με χαμηλό φωτισμό, Τα φύλλα θα κιτρινίσουν επειδή το φυτό δεν παίρνει αρκετό φυσικό φως.

Επομένως, είναι καλύτερο να εξισορροπήσετε την ποσότητα του φυσικού φωτός για να αποτρέψετε το κίτρινο χρώμα των φύλλων των φυτών σας.

χρονοδιάγραμμα άρδευσης

Αν ποτίζετε ανομοιόμορφα το Dracaena marginata Τα φύλλα θα αρχίσουν να κιτρινίζουν, για παράδειγμα αν ποτίζετε τα φυτά σας κάθε μέρα ή κάθε δεύτερη μέρα. Μπορεί να προκαλέσει υπερχείλιση και κιτρίνισμα των φύλλων.

Αν κάποιος ποτίσει πάρα πολλά φυτά χωρίς προγραμματισμένο χρόνο ποτίσματος. Το ίδιο θα συμβεί.

Επομένως, θα πρέπει να αποφεύγετε το πότισμα της Dracaena marginata κάθε μέρα.Είναι καλύτερο να ποτίζετε το φυτό εβδομαδιαία κατά τους θερμότερους μήνες. Γιατί τα δέντρα θα μεγαλώσουν περισσότερο κατά τη διάρκεια του μήνα. Θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα ποτίσματος και να το τηρήσετε.

πολύ πότισμα

Όταν υπερποτίζετε το Dracaena marginata, τα φύλλα θα μαραθούν και θα κιτρινίσουν. Ο λόγος είναι ότι το πολύ νερό κάνει το χώμα μουσκεμένο. Επομένως, το ριζικό σύστημα δεν έχει αρκετό οξυγόνο.

όταν οι ρίζες στερούνται οξυγόνου Τα φυτά δεν μπορούν να αναπνεύσουν σωστά. που θα προκαλέσει κίτρινη κάρτα

Είναι καλύτερο να ποτίζετε το φυτό τακτικά και να αφήνετε το υπερβολικό νερό να στραγγίζει για να αποτρέψετε την πίεση στο φυτό και το κιτρίνισμα των φύλλων.

κατά τους ψυχρότερους μήνες Το φυτό δεν αναπτύσσεται πολύ και δεν χρειάζεται συχνό πότισμα. Σε αυτούς τους μήνες, μπορείτε να ποτίζετε μηνιαία αντί για εβδομαδιαία.

υποβρύχιος

Αν δεν δώσετε αρκετό νερό στο Dracaena marginata, θα κιτρινίσουν και τα φύλλα.

Όταν η Dracaena marginata σας κιτρινίζει κάτω από το νερό Τα φύλλα τελικά θα πέσουν καθώς το φυτό προσπαθεί απεγνωσμένα να διατηρήσει την υγρασία. για την αποφυγή υπερχείλισης πρέπει να ποτίζονται τακτικά

ποιότητα νερού

Η ποιότητα του νερού που χρησιμοποιείτε για να ποτίζετε το Dracaena marginata σας μπορεί να προκαλέσει κίτρινα φύλλα.Οι Dracaenas είναι ευαίσθητοι σε ορισμένες χημικές ουσίες του νερού, όπως το φθόριο και το χλώριο.

Οι περισσότερες από αυτές τις χημικές ουσίες βρίσκονται στο νερό της βρύσης. Επομένως, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε βρόχινο νερό ή απεσταγμένο νερό όταν ποτίζετε τα φυτά σας.

Εάν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε νερό βρύσης Βάλτε το σε ένα δοχείο και αφήστε το για μια μέρα σε εξωτερικό χώρο πριν το ρίξετε πάνω στο Dracaena marginata.Απλώστε τα χημικά και ποτίστε το φυτό σας.

επίπεδο υγρασίας

Το Dracaena marginata είναι ένα τροπικό φυτό και ευδοκιμεί σε υψηλή υγρασία.Αν ο αέρας γύρω από το Dracaena marginata γίνει πολύ ξηρός, τα φύλλα θα αρχίσουν να κιτρινίζουν. Εάν τα κίτρινα φύλλα επιμένουν, μπορεί να πέσουν. Είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι το φυτό σας παίρνει τη σωστή ποσότητα υγρασίας. Ειδικά τους κρύους μήνες.

Μπορείτε να αυξήσετε την υγρασία γύρω Το φυτό μπορεί να δαμαστεί με υγραντήρα ή να ψεκαστεί τακτικά σε ψυχρά κλίματα.Θα πρέπει επίσης να τοποθετήσετε το φυτό σε ένα δίσκο γεμάτο με βότσαλα.

Όταν στραγγίζει το υπερβολικό νερό από τις τρύπες στον πάτο της κατσαρόλας. θα πέσει νερό στο πιάτο Και η υγρασία του δέντρου βελτιώνεται καθώς το νερό εξατμίζεται από τα βράχια.

ξαφνικές αλλαγές στη θερμοκρασία

Οι διακυμάνσεις της θερμοκρασίας μπορεί να προκαλέσουν κίτρινα φύλλα και θάνατο των φυτών.

Όπως πολλά φυτά, έτσι και το Dracaena marginata σας δεν αρέσει στις ξαφνικές αλλαγές θερμοκρασίας. Άρα του αρέσει ο ζεστός καιρός. Θερμοκρασία 50 έως 70 °F (10 έως 21 °C).

Επομένως, κρατήστε το φυτό μακριά από καλοριφέρ ή παράθυρα όπου εισέρχονται κρύα ρεύματα. Επίσης, καλλιεργήστε σε εσωτερικούς χώρους όταν οι εξωτερικές θερμοκρασίες είναι κάτω από 50 °F (10 °C).

Βακτηριακά παράσιτα κηλίδων φύλλων

Τα βακτηριακά ακάρεα κηλίδων στα φύλλα μπορούν να προκαλέσουν κιτρίνισμα των φύλλων της Dracaena marginata. Αυτά τα έντομα είναι μικροσκοπικοί οργανισμοί που προσκολλώνται στα φύλλα των φυτών και προκαλούν ασθένειες, κηλίδες και αποχρωματισμό.

Εάν δεν ενεργήσετε γρήγορα Αυτά τα πλάσματα μπορούν να καταστρέψουν εντελώς το φύλλωμα του φυτού σας και τελικά να καταστρέψουν το φυτό.

Είναι καλή ιδέα να ελέγχετε περιοδικά το Dracaena marginata σας. Αυτό θα αναζητήσει σημεία στα φύλλα που περιέχουν βακτήρια πριν καταστραφούν τα φύλλα.

Εάν βρεθούν βακτηριακές κηλίδες στα φύλλα Αφαιρέστε και καταστρέψτε τα προσβεβλημένα φύλλα. Αυτό θα αποτρέψει την εξάπλωση παρασίτων και ασθενειών στα κοντινά φύλλα.

Μετά την αφαίρεση των άρρωστων φύλλων Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε φυσικές θεραπείες, όπως ένα διάλυμα ελαίου neem, για να σκοτώσετε τα παράσιτα των φυτών. Μόλις εμφανιστούν κίτρινες κηλίδες στα φύλλα Ας το αποτρέψουμε από το να πεθάνει περαιτέρω.

Θρεπτικά συστατικά του εδάφους / Λιπάσματα

Όπως όλα τα φυτά εσωτερικού χώρου, έτσι και το Dracaena marginata αναπτύσσεται σε έδαφος πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Εάν το έδαφος στερείται θρεπτικών στοιχείων Τα φύλλα του φυτού σας θα κιτρινίσουν.

Ο καλύτερος τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι το έδαφος έχει τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται τα φυτά σας είναι να προσθέσετε λίπασμα. Το υγρό λίπασμα για φυτά εσωτερικού χώρου με άζωτο, φώσφορο και κάλιο είναι τέλειο για τα φυτά σας.

Επίσης, η υπερβολική λίπανση μπορεί να κάνει τα φύλλα της Dracaena marginata να κιτρινίσουν.

Μην γονιμοποιείτε υπερβολικά τα φυτά σας. Αυτό προκαλεί τη συσσώρευση αλάτων λιπασμάτων στο χώμα της γλάστρας και τα φύλλα κιτρινίζουν. Είναι καλή ιδέα να ταΐζετε το Dracaena marginata σας μία φορά το μήνα κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου.

Αποφύγετε να ταΐζετε το φυτό σας κατά τη διάρκεια του χειμώνα καθώς η ανάπτυξή του είναι αδρανής. Εάν ταΐζετε τα φυτά πάρα πολύ Μπορείτε να ξεπλύνετε το έδαφος με νερό για να αφαιρέσετε το υπερβολικό λίπασμα.

Βάλτε την κατσαρόλα στην κατσαρόλα. Ανοίξτε τη βρύση και αφήστε το νερό να κυλήσει. Η περίσσεια κομπόστ θα στραγγίσει μαζί με το νερό μέσα από μια τρύπα στον πάτο της γλάστρας.

παλιά φύλλα

Μερικές φορές, είναι φυσιολογικό τα φύλλα να κιτρινίζουν στο Dracaena marginata.Τα παλαιότερα φύλλα στη βάση του φυτού κιτρινίζουν και πέφτουν. Αφού πέσουν τα κίτρινα φύλλα Το δέντρο σας θα αποκτήσει ενέργεια για να φτιάξει νέα φύλλα.

Σταδιακά θα μεγαλώσουν νέα φύλλα και η Dracaena marginata σας θα φαίνεται ξανά όμορφη.

Αν λοιπόν κίτρινα φύλλα βρίσκονται στη βάση του φυτού και είναι εκεί για περισσότερο από ένα χρόνο, μην πανικοβληθείτε. Τα παλιά φύλλα πέφτουν και τα νέα τελικά μεγαλώνουν.

πρόσφατη χειρουργική επέμβαση μεταμόσχευσης

Εάν μεταφυτέψατε πρόσφατα Dracaena marginata, αυτός μπορεί να είναι ο λόγος που τα φύλλα του φυτού σας κιτρινίζουν. Εάν μεταφυτεύσετε σωστά το Dracaena marginata σας σε μια μεγαλύτερη γλάστρα. θα μεγαλώσει καλά

Εάν μεταμοσχεύσατε λανθασμένα Μπορεί να προκύψει στρες αναφύτευσης. Τα φύλλα κιτρινίζουν, μαλακώνουν και μαραίνονται.

Παρόλο που μπορείτε να σώσετε το Dracaena marginata εάν αγχωθείτε, θα χρειαστεί χρόνος.

Είναι καλύτερο να απαλλαγείτε από τα κίτρινα φύλλα για να επιτρέψετε να αναπτυχθούν νέα. Ποτίστε τα φυτά σύμφωνα με αυστηρό πρόγραμμα ποτίσματος. Βεβαιωθείτε ότι το φυσικό φως και η υγρασία είναι σωστά. και ταΐζει τα δέντρα

Οι κίτρινες κάρτες πάντα προκαλούν ανησυχία;

Οι κίτρινες κάρτες στο Dracaena marginata δεν αποτελούν πάντα λόγο ανησυχίας. Τα παλαιότερα φύλλα στην κάτω πλευρά του φυτού κιτρινίζουν με την ηλικία. Τα κίτρινα φύλλα αρχίζουν να πέφτουν φυσικά. και στη θέση τους θα αναπτυχθούν τελικά νέα φύλλα

Έτσι, ένα ή δύο κίτρινα φύλλα στο Dracaena marginata σας δεν είναι τίποτα ανησυχητικό. Ειδικά στην κορυφή του φυτού, θα πρέπει να ανησυχείτε.

FAQ

Ας υποθέσουμε ότι φυτεύετε Dracaena marginata ή σχεδιάζετε να την καλλιεργήσετε. Σε αυτήν την περίπτωση, πιθανότατα έχετε πολλές ερωτήσεις σχετικά με αυτό το φυτό.

Ακολουθούν ορισμένες συχνές ερωτήσεις σχετικά με το dracaena marginata και οι απαντήσεις τους.

Πρέπει να αφαιρέσω την κίτρινη κάρτα από την Dracaena Marginata;

Αν δείτε κίτρινα φύλλα στο Dracaena marginata, μπορείτε να τα αφαιρέσετε. Ακόμα κι αν δεν ξεφορτωθείτε τα κίτρινα φύλλα. Αλλά τελικά θα πεθάνουν φυσικά και θα πέσουν. Όταν λοιπόν αποσύρεσαι Θα δώσετε στο φυτό την ευκαιρία να παράγει γρήγορα νέα φύλλα.

Τα κίτρινα φύλλα μπορεί επίσης να είναι αποτέλεσμα παρασίτων εντόμων. Επομένως, τα κιτρινισμένα φύλλα πρέπει να αφαιρεθούν για να αποφευχθεί η εξάπλωση της μόλυνσης σε υγιή φύλλα και η καταστροφή ολόκληρου του φυτού.

Μπορούν τα κίτρινα φύλλα dracaena marginata να γίνουν ξανά πράσινα;

Τα κίτρινα φύλλα στο Dracaena marginata δεν μπορούν να γίνουν πράσινα λόγω της έλλειψης χλωροφύλλης. Επειδή η χλωροφύλλη κάνει τα φύλλα να φαίνονται πράσινα. Επομένως, δεν μπορεί να αποθηκευτεί όταν χάνεται η χλωροφύλλη. Τελικά τα κίτρινα φύλλα μαράθηκαν και έπεσαν. και στη θέση τους φυτρώνουν νέα πράσινα φύλλα

Ωστόσο, ας πούμε ότι τα φύλλα κιτρινίζουν λόγω έλλειψης θρεπτικών συστατικών. αν είναι έτσι Υπάρχει πιθανότητα κάποια από τα φύλλα να γίνουν πράσινα με τη θεραπεία.

Πρέπει να ανησυχώ αν πέσουν κίτρινα φύλλα από το Dracaena marginata;

Μην ανησυχείτε αν πέσουν κίτρινα φύλλα από το Dracaena marginata. Τα κίτρινα φύλλα είναι νεκρά. Έτσι αναπόφευκτα θα πέσουν τελικά.

Να είστε χαρούμενοι όταν πέφτουν Επειδή κάνουν τα φυτά σας αντιαισθητικά και εμποδίζουν την ανάπτυξη νέων πράσινων φύλλων.

συμπέρασμα

Η dracaena marginata είναι ένα αργά αναπτυσσόμενο, ανθεκτικό στην ξηρασία, ανθεκτικό φυτό εσωτερικού χώρου που θα απολαύσετε να μεγαλώνετε. Βασικά, η dracaena marginata σας πρέπει να παραμένει αειθαλής όλες τις εποχές. Ένα ή δύο φύλλα μπορεί να κιτρινίσουν λόγω γήρανσης.

Αν όμως κιτρινίσουν πολλά φύλλα Μπορεί να υπάρχει ένα υποκείμενο πρόβλημα που πρέπει να επιλύσετε αμέσως.

Όταν φροντίζετε το Dracaena marginata σας και το μεγαλώνετε στις σωστές συνθήκες. Το χρώμα των φύλλων θα παραμείνει ίδιο και το φυτό θα ευδοκιμήσει.Η Dracaena marginata θα προσθέτει χρώμα και ομορφιά στον χώρο σας για πολλά χρόνια ακόμα.


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *