Γιατί οι ορτανσίες δεν ανθίζουν; – Αιτίες & Διορθώσεις

Γιατί οι ορτανσίες δεν ανθίζουν;  - Αιτίες & Διορθώσεις

Οι ορτανσίες μερικές φορές μπορούν να παίξουν και ζεστές και κρύες. Ανθίζει όμορφα τις περισσότερες εποχές και δεν ανθίζει τις άλλες εποχές. Αυτό προκαλεί σύγχυση στους αρχάριους κηπουρούς που καλλιεργούν ορτανσίες για να επιδείξουν τα άνθη τους.

Τα άνθη της ορτανσίας είναι μεγάλα και πολύχρωμα και έχουν άρωμα παρόμοιο με αυτό του γιασεμιού.

Η παραγωγή ανθοφορίας επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες. Πολλοί παράγοντες εμπλέκονται στη φροντίδα των φυτών σας κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου. Το πώς διατηρείτε τις ορτανσίες σας το χειμώνα είναι επίσης ένας από τους λόγους για τους οποίους οι ορτανσίες αποτυγχάνουν.

Αν έχετε κολλήσει με ορτανσίες που δεν θα ανθίσουν Είμαι σίγουρος ότι οι συμβουλές που θα μοιραστώ παρακάτω θα κάνουν τις ορτανσίες σας να ανθίσουν ξανά.

Η ορτανσία δεν ανθίζει – αιτίες και λύσεις

Όταν οι ορτανσίες σταματούν να ανθίζουν Υπάρχουν συχνά απλές αιτίες, όπως κακό πότισμα, τοποθεσία ή άλλες ελλείψεις στη φροντίδα. Κάποιες προκαλούν καθυστέρηση της διαδικασίας ανθοφορίας ενώ άλλες την διακόπτουν εντελώς.

Παρακάτω, έχω δημιουργήσει μια επισκόπηση των πιθανών λόγων για τους οποίους οι ορτανσίες σας μπορεί να μην ανθίζουν και πώς μπορείτε να το διορθώσετε.

– Άρδευση

Οι ορτανσίες πρέπει να ποτίζονται καλά και το χώμα να διατηρείται υγρό. Η έλλειψη νερού μπορεί να επηρεάσει την καρποφορία και να μαραθεί γρήγορα. ειδικά σε μια ζεστή καλοκαιρινή μέρα

Πολλές ποικιλίες ορτανσίες όπως ο πλήρης ήλιος. Αλλά αν δεν παίρνετε αρκετό νερό Οι ορτανσίες θα μαραθούν και θα εμφανίσουν σημάδια ευερεθιστότητας. Το άγχος και η έλλειψη νερού εμποδίζουν τα φυτά να επικεντρωθούν στην ανθοφορία.

Οι ορτανσίες μπορεί να χρειαστεί να ποτίζονται τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα. ανάλογα με τις τοπικές καιρικές συνθήκες Φυτέψτε τις ορτανσίες σας σε χώμα που συγκρατεί την υγρασία αλλά και στραγγίζει καλά.

– τοποθεσία

Ένας άλλος λόγος που η ορτανσία σας μπορεί να σταματήσει να ανθίζει μπορεί να συνδέεται με τη ζώνη ανθεκτικότητας των φυτών στην περιοχή σας.

Με απλά λόγια, οι ποικιλίες ορτανσίας στην περιοχή σας μπορεί να μην είναι ανθεκτικές στο κρύο. και μπορεί να σταματήσει να ανθίζει μετά τον πρώτο χρόνο

να λύσει αυτό το πρόβλημα Πρέπει να παρέχετε επαρκή χειμερινή προστασία για να αποτρέψετε περαιτέρω ζημιές στα φυτά που χρειάζονται για την ανθοφορία της επόμενης σεζόν.

Εάν οι ορτανσίες στην περιοχή σας είναι κρύες, Μπορείτε να φυτέψετε ορτανσίες όπου το φως είναι ανεπαρκές.

Οι ορτανσίες προτιμούν τον ήλιο έως τη μερική σκιά. Αν λοιπόν φυτέψετε ορτανσίες στη σκιά Μπορεί να υπάρχει πρόβλημα με την ανθοφορία.

– λίπασμα

Η έλλειψη θρεπτικών συστατικών μπορεί να εμποδίσει τη διαδικασία ανθοφορίας των ορτανσών. Η πολύ συχνά λίπανση μπορεί να προκαλέσει την καύση του κομπόστ και να επηρεάσει τις νέες ανθοφορίες.

Η λίπανση ορτανσών 1-2 φορές κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού με ειδικό λίπασμα ορτανσίας ή λίπασμα 12-4-8 ή 10-10-10 αρκεί.

Εναλλακτικά, μπορείτε να προσθέσετε ένα λίπασμα βραδείας αποδέσμευσης νωρίς στην καλλιεργητική περίοδο. Έτσι μπορείτε να απολαύσετε το πλούσιο φύλλωμα και τα εντυπωσιακά λουλούδια.

– κλάδεμα

Οι περισσότεροι από τους λόγους για τους οποίους οι ορτανσίες σταματούν να ανθίζουν σχετίζονται με ακατάλληλο κλάδεμα. Μερικές ορτανσίες καλλιεργούν λουλούδια από φρέσκο ​​ξύλο. Ενώ μερικές ορτανσίες φυτρώνουν λουλούδια από παλιό ξύλο.

Αν κλαδέψετε πολύ ορτανσία και είναι ποικιλία που ανθίζει από παλιό ξύλο. Μπορεί κατά λάθος να καταστρέψετε την παραγωγή ορτανσίας για την επερχόμενη σεζόν.

Επειδή η ορτανσία σας είναι απασχολημένη με τη φύτευση νέων φυτών. Ίσως χρειαστεί να περάσετε μια εποχή χωρίς ανθισμένες ορτανσίες γιατί τα νέα φυτά δεν θα ανθίσουν.

– χιόνι

Οι όψιμοι παγετοί της άνοιξης μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στις ορτανσίες σας. Ο παγετός βλάπτει τους νεοσχηματισμένους οφθαλμούς ή τα αναπτυσσόμενα φύλλα. για να αποτραπεί αυτό Θα πρέπει να φροντίσετε τη χειμερινή προστασία των φυτών σας.

Για ορτανσίες που φυτεύτηκαν έξω Πρέπει να δημιουργήσετε μόνωση που προστατεύει τα φυτά από τον παγετό. Μπορείτε να φτιάξετε ένα κλουβί από βασικό ξύλο και σύρμα. στη συνέχεια γεμίστε με φύλλα δρυός ή άλλα φύλλα για να δημιουργήσετε μια προστατευτική μόνωση το χειμώνα

για ορτανσίες σε γλάστρες Η χειμερινή προστασία είναι το πιο εύκολο να επιτευχθεί – απλώς μετακινήστε τις ορτανσίες σε εσωτερικούς χώρους πριν από τον πρώτο παγετό.

Οι περισσότερες από αυτές τις αιτίες διορθώνονται ή προλαμβάνονται εύκολα με λίγη προετοιμασία.

Τα κατακάθια καφέ βοηθούν την άνθιση των ορτανσών;

Οι κηπουροί χρησιμοποιούν κατακάθι καφέ για να θρέψουν το έδαφος πολλών φυτών εσωτερικού και εξωτερικού χώρου. Οι ορτανσίες μπορούν επίσης να επωφεληθούν από τα κατακάθια καφέ που προστίθενται στο έδαφος. Αλλά ο λόγος που οι περισσότεροι κηπουροί προσθέτουν κατακάθι καφέ στα λουλούδια της ορτανσίας είναι για να αλλάξουν το χρώμα των λουλουδιών. Ειδικά μετατρέποντάς το σε μπλε.

Αυτό γίνεται κάνοντας το έδαφος πιο όξινο και τα κατακάθια του καφέ συμβάλλουν στην οξίνιση του εδάφους.

Δεν μπορούν να «ξεγελαστούν» όλες οι ποικιλίες για να παράγουν μπλε λουλούδια. Δοκιμάστε αυτή τη μέθοδο με σφουγγαρίστρες, δαντέλα καπέλου και μερικές ποικιλίες ορτανσίας paniculata. αλλά άλλα είδη δεν θα δώσει μπλε λουλούδια

Εκτός από το ότι βοηθούν στην εξισορρόπηση του pH του εδάφους, τα κατακάθια καφέ λειτουργούν ως λίπασμα και συγκρατούν την υγρασία. Προσθέστε κατακάθι καφέ στο χώμα σας ή χρησιμοποιήστε το ως λίπασμα για να βελτιώσετε την αποστράγγιση και την ποιότητα του εδάφους.

Πόσο καιρό ανθίζουν οι ορτανσίες;

Η αφθονία των ροζ, μπλε και λευκών λουλουδιών που παράγονται από ορτανσίες είναι ο λόγος που αυτός ο θάμνος είναι τόσο δημοφιλής. Τα λουλούδια αρχίζουν να εμφανίζονται την άνοιξη ή τα μέσα του καλοκαιριού. Ανάλογα με τον τύπο της ορτανσίας

Οι νέες ορτανσίες ανθίζουν κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου. Οι κηπουροί αφαιρούν τα εξαντλημένα λουλούδια για να ενθαρρύνουν τα φυτά να παράγουν νέα λουλούδια.

Συνήθως, κάθε λουλούδι διαρκεί περίπου δύο εβδομάδες μέχρι να πάρει τη θέση του ένα νέο. Οι ορτανσίες είναι υπέροχα φυτά αν θέλετε να δημιουργήσετε έναν πολύχρωμο και ζωντανό κήπο. λόγω της αφθονίας των ανθισμένων φυτών

συμπέρασμα

Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που μπορούν να εμποδίσουν την άνθηση της ορτανσίας. Κυρίως λόγω ακατάλληλου εγκλιματισμού, παγετού και τοποθεσίας.

λάβετε υπόψη αυτούς τους λόγους Η λήψη προφυλάξεων το φθινόπωρο θα μειώσει τη συχνότητα εμφάνισης των ορτανσών που δεν ανθίζουν.

Γνωρίζοντας πώς να κλαδεύετε τις ορτανσίες και πώς να προστατεύετε τις ορτανσίες από τους παγετούς του χειμώνα θα αυξήσετε την ικανότητά τους να ανθίζουν.

Επίσης, φροντίστε οι ορτανσίες σας να είναι καλά ποτισμένες, να έχουν αρκετό φως και να έχουν γονιμοποιηθεί σωστά. Αυτό θα αυξήσει τις πιθανότητες να ανθίσει η ορτανσία σας την επόμενη σεζόν.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *