Γιατί το Φύλλο Φυλλιού μου Φύλλο Συκιάς είναι μακρόσυρτο; Πώς να το κάνετε ξανά κλαδί

FiddleLeafFigLeavesTurningBrown

Τα φύλλα του βιολιού γίνονται καφέ.

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους συνεργατών/offset για πλήρη ενημέρωση. Δείτε την αποποίηση ευθύνης μας εδώ..

Τα σύκα με φύλλα βιολιού (Ficus lyrata) που είναι ποδαρικά ή καχελώδη συχνά υποδηλώνουν ανεπαρκές φως. Ένα υγιές και χαρούμενο σύκο με φύλλα βιολιού χρειάζεται πολύ φως. όταν τα φυτά δεν έχουν αρκετό φως Θα αρχίσει να μετατρέπεται σε πόδια.Μια άλλη αιτία των ποδιών στο φύλλο της συκιάς είναι η ακατάλληλη γονιμοποίηση. ξαφνικές αλλαγές στη θερμοκρασία και δέσμευση ρίζας

Οι συκιές με φύλλα βιολιού είναι όμορφοι γίγαντες που μπορούν να γίνουν ψηλοί και μεγάλοι με μεγάλα πράσινα φύλλα.

Η δημοτικότητα του φυτού αυξήθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα χάρη στα social media και την πρόσθετη αισθητική για την εσωτερική διακόσμηση.

Ωστόσο, η συκιά με φύλλα βιολιού είναι πολύ επιλεκτική. Και όταν αυτά τα φυτά άρχισαν να έχουν πόδια Θα χάσουν όλη τους την ελκυστικότητα. Αυτό είναι σημάδι ταλαιπωρίας.

Πώς μοιάζει ένα μακρυπόδαρο φύλλο σύκου;

Τι σημαίνει όταν ένας γονέας φυτού αποκαλεί μια συκιά πόδι;

Αυτό σημαίνει ότι όλα τα βιολί μπορούν να μεγαλώσουν ψηλά και εύθραυστα, με αδύναμα, λεπτά στελέχη. Τα φύλλα απέχουν πολύ μεταξύ τους σε μακριά κλαδιά.

Το φυτό σας στο βιολί θα φαίνεται «γυμνό» λόγω της αποβολής. Μερικές φορές μπορεί να εμφανιστεί μόνο στα χαμηλότερα κλαδιά όταν είναι σκιασμένα από το φως του ήλιου.

Τοποθετήστε το φυτό σε ένα φωτεινό σημείο του σπιτιού σας. Και βεβαιωθείτε ότι τα δέντρα είναι γονιμοποιημένα. βέλτιστη θερμοκρασία και περιστασιακό κλάδεμα

Εδώ, θα μάθουμε γιατί το φύλλο του βιολιού σας είναι ποδαράκι και πώς να εμβολιάζετε το σύκο σας.

φύλλα συκής και το φως του ήλιου

Εν ολίγοις, οι συκιές με φύλλα βιολιού προτιμούν τον ήλιο. Το φύλλο βιολί είναι ένα μεγάλο φυτό που χρειάζεται πολλή ενέργεια.

Όταν τα σύκα δεν έχουν αρκετό ηλιακό φως Αναπτύσσεται σε μακρύ μίσχο και βγάζει μόνο λίγα φύλλα. Συνολικά, τα σύκα με φύλλα βιολιού είναι αδύναμα και ανθυγιεινά.

Ως φυτό εξωτερικού χώρου Οι συκιές με φύλλα βιολιού ευδοκιμούν στον ήλιο. και θα πρέπει να λαμβάνει περίπου έξι έως οκτώ ώρες ηλιακού φωτός κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ως φυτό εσωτερικού χώρου Πρέπει να βρείτε ένα σημείο στο σπίτι σας που θα δέχεται ίδιες ώρες ηλιακού φωτός. Εάν δεν υπάρχει αρκετό ηλιακό φως Τα πόδια του Seo σίγουρα θα πιάσουν.

Φύλλα συκής βιολιού και υποσιτισμός

Όταν το φύλλο του βιολιού βρίσκεται στο φυσικό του περιβάλλον Θα έχει πρόσβαση σε αμέτρητα θρεπτικά συστατικά από το έδαφος με τη βοήθεια των ριζών του.

Ωστόσο, τα φυτά φύλλων βιολιού εσωτερικού χώρου μπορεί να δυσκολεύονται να λάβουν αρκετά θρεπτικά συστατικά. Επομένως, χρειάζονται πολύ λίπασμα που μπορεί να τους δώσει τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται.

Ενώ ορισμένα σύκα με φύλλα βιολιού αναπτύσσονται καλά χωρίς γονιμοποίηση Το χώμα της γλάστρας τείνει να χάνει θρεπτικά συστατικά με την πάροδο του χρόνου.

Αν το έδαφος στερείται θρεπτικών στοιχείων και δεν λιπαίνει. Αυτό θα προκαλέσει σταδιακή αποδυνάμωση και ισοπέδωση του φύλλου του βιολιού.

Ένας άλλος λόγος που το φυτό σας στο βιολί είναι λεπτό είναι εάν δεν χρησιμοποιείτε λίπασμα με τη σωστή αναλογία θρεπτικών συστατικών.

Για να μεγαλώσει μια ψηλή φύλλο βιολί συκιά Πρέπει να δώσετε στο δέντρο σας ένα ποιοτικό λίπασμα.

φύλλο βιολιού εικ

αλλαγή θερμοκρασίας

Οι διακυμάνσεις της θερμοκρασίας στο σημείο που βρίσκεται το βιολί σας μπορεί να επηρεάσουν την ανάπτυξη της συκιάς σας.

Στο βιολί της συκιάς αρέσει η συνέπεια. Αυτά τα δέντρα θα μεγαλώνουν στο ίδιο μέρος για χρόνια εάν τα διατηρείτε σε σταθερές θερμοκρασίες όλο το χρόνο.

Οι ανομοιόμορφες αυξήσεις ή μειώσεις της θερμοκρασίας μπορεί να στρεσάρουν τη συκιά σας από το φύλλωμα του βιολιού. όταν τα φυτά είναι πιεσμένα Μπορεί να προκαλέσει αδυναμία στα πόδια και στα πόδια.

Ωστόσο, είναι επίσης σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι τα φύλλα του βιολιού σας δεν μετακινούνται από μέσα προς τα έξω και αντίστροφα. Αυτές οι δραστικές αλλαγές μπορεί να οδηγήσουν σε πτώση των φύλλων κάτω.

FLF με ρίζα

Εάν το σύκο με φύλλα βιολιού μεγαλώσει πέρα ​​από το δοχείο και δεν το μετακινήσετε σε μεγαλύτερο δοχείο. Το σύκο με τα φύλλα του βιολιού κινδυνεύει να κολλήσει τη ρίζα.

Αυτό σημαίνει ότι οι ρίζες των φυτών δεν μπορούν να απορροφήσουν σωστά τα θρεπτικά συστατικά και το νερό από το έδαφος. Αυτό τελικά αφήνει το φυτό αδύναμο και ποδαράκι.

Ωστόσο, μια απλή λύση είναι να ξαναφυτέψετε το σύκο σας με το φύλλο βιολιού δεμένο στις ρίζες.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να φυτέψετε το φύλλο του βιολιού σας σε ένα μεγαλύτερο δοχείο από αυτό που μεγάλωσε. Τα σύκα με φύλλα βιολιού σε μια μεγάλη γλάστρα με φρέσκο ​​χώμα θα κρατήσουν το φυτό υγιές.

Δαμάσκηνα, φύλλα συκής

Ναι, σε αντίθεση με αυτό που πιστεύουν οι περισσότεροι γονείς των φυτών. Το κλάδεμα των σύκων σας είναι απαραίτητο. Το κλάδεμα των φύλλων βιολιού σύκα βοηθά να διατηρούνται τα φυτά τακτοποιημένα και ευχάριστα στο μάτι.

Το κλάδεμα δεν δημιουργεί μόνο ομορφιά. Αλλά διεγείρει επίσης τις αυξητικές ορμόνες που έχουν ως αποτέλεσμα την καλύτερη ανάπτυξη των φυτών. Το να παραμελήσετε να κόψετε το φύλλο του βιολιού σας μπορεί να προκαλέσει το φυτό σας να γίνει ποδαράκι.

Κλάδεμα και κλάδεμα: Ποια είναι η διαφορά;

Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τη διαφορά. Αλλά οι περισσότεροι τα χρησιμοποιούν εναλλακτικά.Όμως, όταν κλαδεύετε, αφαιρείτε τυχόν νεκρούς ή μολυσμένους μίσχους ή κλαδιά.

Το κλάδεμα, από την άλλη πλευρά, συμβαίνει όταν κόβετε κατάφυτα φυτά. Και τα δύο δίνουν στα φυτά μια υγιή εμφάνιση και προάγουν τη νέα ανάπτυξη.

πώς να ξεχωρίσετε τα φύλλα συκής

Όπως αναφέρθηκε νωρίτερα Οι συκιές με φύλλα βιολιού μπορεί να είναι δύσκολες και εκφοβιστικές. αλλά για να πάρεις μια δυνατή συκιά φύλλων Πρέπει να εξετάσετε το πρόβλημα

Διορθώστε το το συντομότερο δυνατό και φροντίστε το φυτό για να μην ξαναπαρουσιαστεί το πρόβλημα. Εάν συνεχίσετε να αγνοείτε το σύκο με το φύλλωμα του βιολιού σας ή να μεταχειρίζεστε τα φυτά σας ακατάλληλα. Δεν θα ξαναβρεί ποτέ τη βέλτιστη υγεία.

Τώρα ξέρετε μερικά από τα προβλήματα που μπορούν να κάνουν το σύκο του φύλλου βιολιού σας να δείχνει μακροβούτι. Ακολουθούν μερικές συμβουλές και κόλπα για να προσπαθήσετε να διακλαδώσετε το φύλλο του βιολιού σας.

Οραματιστείτε το φύλλο του βιολιού σας.

Η μέθοδος κλαδέματος της συκιάς φύλλων βιολιού είναι το κλάδεμα ή Σημείωση κατά μήκος του στελέχους του φυτού

Αυτό επιτρέπει στα φύλλα της συκής να διακλαδίζονται χωρίς να μειώνεται το ύψος του φυτού. Οι τομές έχουν επιρροή στην τόνωση της νέας ανάπτυξης του φύλλου σύκου σας να αναπτυχθεί περαιτέρω μέσα στο φυτό.

μέθοδος εγκοπής

Υπάρχουν δύο μέθοδοι για εγκοπή. Η πρώτη μέθοδος είναι να κάνετε μια διαγώνια τομή περίπου στο ένα τρίτο του στελέχους του φύλλου συκής πάνω από το φύλλο ή την άκρη του φύλλου.

Η δεύτερη μέθοδος είναι παρόμοια. Αντίθετα, γίνονται δύο τομές και αφαιρείται ένα μικρό τμήμα του στελέχους.

Το να το κάνετε σωστά χωρίς να κόψετε πολύ βαθιά ή να κόψετε κατά λάθος το κεφάλι μιας συκιάς μπορεί να είναι δύσκολο. Για τους άπειρους Αυτή η μέθοδος μπορεί να φαίνεται τρομακτική. και ορισμένοι εκτροφείς μπορεί να παράγουν μικτά αποτελέσματα.

Αν θέλετε δοκιμάστε το Χρησιμοποιήστε την πρώτη μέθοδο που αναφέρθηκε για να δοκιμάσετε το βιολί σας.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τίποτα δεν κάνει αυτό καλύτερα από ένα ώριμο, παχύ ή ξυλώδες στέλεχος. Περιμένετε την τομή μέχρι να αναπτυχθεί πλήρως το δέντρο.

φύλλο βιολί καφέ στικτό σύκο

Φανταστείτε το τσίμπημα των φύλλων του βιολιού σας.

Ένας άλλος τρόπος για να διαχωρίσετε το σύκο του βιολιού σας είναι με το κλάδεμα. Η μέθοδος τσιμπήματος είναι παρόμοια με το κλάδεμα. Εκτός αντί να αφαιρέσετε μέρος του φύλλου του βιολιού Αφήστε να κρυώσετε τους μαλακούς βλαστούς. (ονομάζεται επίσης κορυφή) αφήνει το φυτό

Αυτό είναι καλύτερο εάν η συκιά σας είναι αρκετά ψηλή ώστε να διακλαδίζεται.

Για παράδειγμα, εάν η συκιά σας έχει ύψος 2 πόδια, αλλά θέλετε το φύλλο του βιολιού σας να έχει ύψος 3 πόδια, περιμένετε μέχρι το φυτό σας να φτάσει τα 3 πόδια.

Σύντομα θα παρατηρήσετε καφέ παγωμένα μπουμπούκια στα φύλλα συκής σας. Εδώ μεγαλώνουν νέα φύλλα.

Μην ανησυχείτε, αυτό είναι φυσιολογικό για τα φυτά. όταν τα νέα φύλλα μεγαλώνουν και ωριμάζουν πλήρως Τα καφέ βράκτια θα υποχωρήσουν και θα στεγνώσουν. Αυτό είναι φυσικό και δεν χρειάζεται να αφαιρεθεί. αλλά μπορεί να ξεκολλήσει όταν είναι έτοιμο

Σε αντίθεση με το κλάδεμα, αυτή η μέθοδος δεν απαιτεί κόπτες ή ψαλίδι. Όταν στύβετε το βιολί φύλλο σύκα Χρειάζεται μόνο να χρησιμοποιήσετε τον αντίχειρα και τον δείκτη σας για να κόψετε την άκρη του βλαστού. Εάν το δάχτυλο σπάσει πολύ δυνατά Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ζευγάρι κόφτες.

Τελικές σκέψεις για τη φιγούρα Leggy Biddle Leaf

Με τη φροντίδα των φύλλων της συκιάς, έχετε υπόψη σας όλα τα σημεία που αναφέρθηκαν παραπάνω.Επίσης, δώστε στη συκιά σας άπλετο φως. δώστε το κατάλληλο λίπασμα και κλάδεμα περιοδικά για να μην ριζώσει.

Δοκιμάστε μεθόδους όπως το κλάδεμα, το τσίμπημα και το κόψιμο για να ενθαρρύνετε την ανάπτυξη.

Η τρέχουσα υγεία του φύλλου σύκου σας παίζει επίσης ρόλο στην αποτελεσματικότητα του σύκου σας.

Μη βιαστείτε να κλαδέψετε το φύλλο της συκιάς σας μέχρι να μάθετε και να κατανοήσετε τη συκιά σας. και ξέρετε πώς να το φροντίζετε καλύτερα


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *