Είναι καλό να διατηρούνται τα παχύφυτα στο σπίτι;

Πώς να ποτίσετε τον κάκτο: Ο απόλυτος οδηγός

Τα παχύφυτα θα επιβιώσουν από μια μικρή παραμέληση. Είναι συνηθισμένοι σε ζεστά, ξηρά κλίματα και μπορούν να επιβιώσουν περισσότερο χωρίς νερό από τα συμβατικά φυτά εσωτερικού χώρου.

Τα παχύφυτα είναι υπέροχα φυτά για να τα διατηρήσετε σε εσωτερικούς χώρους. Είναι ανθεκτικά και μπορούν να αναπτυχθούν σε εσωτερικούς χώρους.Τα παχύφυτα είναι φυτά εσωτερικού χώρου πολύ χαμηλής συντήρησης.

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε ποια χαρακτηριστικά κάνουν τα παχύφυτα υπέροχα στο σπίτι. Και τι πρέπει να προσέχετε όταν αποθηκεύετε παχύφυτα τριγύρω; Θα συζητήσουμε επίσης αν τα παχύφυτα είναι καλά φυτά εξωτερικού χώρου.

Γιατί να κρατάτε παχύφυτα στο σπίτι;

Τα παχύφυτα έχουν προσαρμοστεί στην καλλιέργεια σε εσωτερικούς χώρους λόγω της αυξανόμενης δημοτικότητάς τους.Τα παχύφυτα είναι ιδανικά για όσους θέλουν φυτά χαμηλής συντήρησης για το σπίτι τους. Στα περισσότερα παχύφυτα αρέσει το άμεσο ηλιακό φως. Επομένως, τα φυτά πρέπει να επιλέγονται ανάλογα με το φως στο σπίτι. Προσδιορίστε εάν θέλετε να τοποθετήσετε το παχύφυτο στον ήλιο ή στη σκιά.

Τα παχύφυτα είναι φυτά χαμηλής συντήρησης που είναι ιδανικά για συνθήκες καλλιέργειας σε εσωτερικούς χώρους.

Εάν έχετε ένα ανοιχτό παράθυρο που δέχεται τουλάχιστον τέσσερις έως έξι ώρες συνεχούς ή συνεχούς ηλιακού φωτός, επιλέξτε ένα παχύφυτο.

  • κοτυληδών
  • μικρός κάκτος
  • Αγαύη Μπάρι
  • Κάθισμα από χαλκόπετρα

Εάν έχετε παράθυρα με βόρειο ή νότιο προσανατολισμό ή μια σκιερή περιοχή που δέχεται λίγο ηλιακό φως Επιλέξτε παχύφυτα που δεν χρειάζονται πλήρη ήλιο:

Πριν αποφασίσετε τι είδους παχύφυτο θα φυτέψετε στο σπίτι σας, Σκεφτείτε πώς εισέρχεται το φως του ήλιου στο σπίτι σας. Αν και τα παχύφυτα κάνουν υπέροχα φυτά σε γλάστρες, δεν είναι. Υπάρχουν όμως πολλά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε το σωστό παχύφυτο για το σπίτι σας. Ας δούμε τι κάνει τα παχύφυτα υπέροχα φυτά σε γλάστρες. και τι πρέπει να εξετάσετε πριν αγοράσετε

Τα παχύφυτα είναι ανθεκτικά στην καλλιέργεια σε εσωτερικούς χώρους.

γενικά Τα παχύφυτα είναι από τα πιο ανθεκτικά φυτά που καλλιεργούνται σε εσωτερικούς χώρους. Τα παχύφυτα απαιτούν λίγη φροντίδα και είναι προσαρμοσμένα να αναπτύσσονται σε περιοχές με χαμηλό νερό και μερική σκιά. Υπάρχουν τρεις κύριοι τρόποι για να σκοτώσεις ένα παχύφυτο. Αυτό είναι το κομμάτι που πρέπει να προσέξεις ιδιαίτερα όταν κρατάς το παχύφυτό σου.

Τα παχύφυτα δεν χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα. και ορισμένα είδη μπορούν να καλλιεργηθούν στη σκιά

Μην υπερποτίζετε τα παχύφυτα εσωτερικού χώρου.

Τα παχύφυτα είναι προσαρμοσμένα να επιβιώνουν σε ξηρά κλίματα. Το πιο κοινό κλίμα είναι ζεστό και ξηρό. Τα παχύφυτα προτιμούν ξηρό έδαφος που στραγγίζει γρήγορα. Το υπερβολικό πότισμα είναι ένα από τα κύρια πράγματα που μπορεί να βλάψει τα παχύφυτα εσωτερικού χώρου σας. Τα παχύφυτα είναι φυτά ανθεκτικά στην ξηρασία που αποθηκεύουν περίσσεια νερού:

Κατ ‘αρχήν Τα παχύφυτα πρέπει να ποτίζονται κάθε 7-10 ημέρες. Τρίψτε το χώμα και ποτίστε την κορυφή εάν το χώμα είναι τελείως στεγνό. Τα ανθεκτικά παχύφυτα χρειάζονται ακόμη λιγότερο νερό. Αν το χώμα είναι ακόμα υγρό Μην ποτίζετε τα φυτά σας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε μια γλάστρα με τρύπες για να επιτρέπεται η σωστή αποστράγγιση.

Χρησιμοποιήστε ένα χώμα που στραγγίζει καλά για το παχύφυτό σας.

Η επιλογή εδάφους που δεν στραγγίζει καλά είναι ένας άλλος τρόπος για να βλάψετε τα παχύφυτα εσωτερικού χώρου σας. Η καλύτερη επιλογή για χώμα είναι το χώμα για γλάστρα για κάκτους. Ο περλίτης μπορεί επίσης να προστεθεί για να παρέχει σωστή αποστράγγιση ή να φτιάξει το δικό σας.

άλλη επιλογή ειδικά όταν φτιάχνεις τον δικό σου πηλό. είναι η προσθήκη άμμου Η άμμος είναι καλή σε όλους τους τύπους εδάφους και επιτρέπει στο νερό να στραγγίζει σωστά αντί να βρέχει τις ρίζες. όταν φτιάχνετε το δικό σας σκυρόδεμα Χρησιμοποιήστε ένα μείγμα από δύο μέρη χώματος για γλάστρες, δύο μέρη άμμου και ένα μέρος περλίτη ή ελαφρόπετρας. Αυτή η αναλογία θα σας δώσει ένα λεπτότερο έδαφος που προάγει τον σωστό αερισμό και την αποστράγγιση από τις χυμώδεις ρίζες σας.

Τα παχύφυτα δεν τους αρέσει το άμεσο ηλιακό φως.

Αν και πολλά παχύφυτα απαιτούν πλήρη ήλιο Αλλά με ζεστό καιρό Η παρατεταμένη έκθεση στο ηλιακό φως μπορεί να είναι πιο επιβλαβής από το άμεσο ηλιακό φως. Τα παχύφυτα, ειδικά τα σπορόφυτα, προτιμούν τον ήλιο. Τα παχύφυτα χρειάζονται γενικά τέσσερις έως έξι ώρες ηλιακού φωτός για να αναπτυχθούν. Μετακίνηση του φυτού σε περιοχή με μερικό ήλιο. Ειδικά τις φωτεινές ή ζεστές μέρες, αυτό θα σας βοηθήσει να αποτρέψετε το χυμό σας να καεί από τον ήλιο.

Η παρατεταμένη έκθεση στο άμεσο ηλιακό φως μπορεί να βλάψει τα παχύφυτα σας.

Κρατήστε μερικά παχύφυτα μακριά από κατοικίδια και παιδιά.

Εάν έχετε κατοικίδια ή παιδιά στο σπίτι, μπορεί να θέλετε να ερευνήσετε τους τύπους παχύφυτων που φέρνετε στο σπίτι σας. Υπάρχουν μερικά παχύφυτα που μπορεί να είναι τοξικά αν καταναλωθούν σε μικρές ποσότητες.

Ορισμένα, συμπεριλαμβανομένων των παχύφυτων, δεν είναι ασφαλή για κατοικίδια ή παιδιά.

  • νεφρίτης
  • ευφοβία
  • Καλάντσο
  • μαργαριταρένιο περιδέραιο

Εάν έχετε ένα παχύφυτο σε γλάστρα και σκοπεύετε να έχετε κατοικίδια ή παιδιά στο σπίτι, κάντε μια έρευνα για να βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει ένα μη τοξικό παχύφυτο για το σπίτι σας. Εάν έχετε ερωτήσεις σχετικά με το τι είναι ασφαλές για το σπίτι σας, το ASPCA παρέχει μια λίστα με δηλητηριώδη και μη δηλητηριώδη παχύφυτα.

Μπορώ να κρατήσω παχύφυτα έξω;

Τα παχύφυτα ευδοκιμούν φυσικά σε εξωτερικούς χώρους. Το ίδιο όμως ισχύει και για τα φυτά εσωτερικού χώρου. Απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή όταν επιλέγετε μέρος για φύτευση. Όπως ακριβώς θα κάνατε με τα φυτά εσωτερικού χώρου. Τοποθετήστε τα παχύφυτα που χρειάζονται πλήρη ήλιο σε ηλιόλουστη τοποθεσία. και παχύφυτα που χρειάζονται σκιά σε πιο σκιερές περιοχές. όταν χρησιμοποιείτε παχύφυτα σε εξωτερικούς χώρους Πρέπει να είστε προσεκτικοί σε καταστάσεις διακύμανσης της θερμοκρασίας. Και να είστε σε εγρήγορση όταν ο καιρός στην περιοχή σας είναι παγωμένος ή πολύ ζεστός.

Μπορείτε σίγουρα να καλλιεργήσετε παχύφυτα σε εξωτερικούς χώρους. αν προσέχετε σωστά

Προσοχή στις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας.

Θερμοκρασίες πάνω από 90 βαθμούς Φαρενάιτ ή κάτω από 40 βαθμούς Φαρενάιτ είναι εξαιρετικά επικίνδυνες για το παχύφυτό σας. Αν η θερμοκρασία φτάσει σε πολύ υψηλή θερμοκρασία Θα πρέπει να φέρετε το παχύφυτο σε εσωτερικό χώρο ή να το μετακινήσετε σε εξωτερικό χώρο σε δροσερό, σκιερό μέρος. Αν φυτευτεί έξω στο έδαφος αντί σε γλάστρα. Χρησιμοποιήστε ένα κάλυμμα παγετού ή σκιάστε τα φυτά σας.

σε υψηλή θερμοκρασία Θα παρατηρήσετε ότι η σάρκα σας αρχίζει να σκουραίνει καθώς πλησιάζετε σε υψηλότερες ή χαμηλότερες θερμοκρασίες. Όταν τα παχύφυτα αφήνονται σε περιβάλλοντα με θερμοκρασίες έως 90 βαθμούς Φαρενάιτ Το φυτό θα αρχίσει να καίγεται και θα γίνει καφέ ή μαύρο. Εάν το παχύφυτό σας εκτίθεται σε ισχυρό ηλιακό φως ή υψηλές θερμοκρασίες Οι ρίζες και τα φύλλα του φυτού θα φαίνονται στεγνά ή «καμένα από τον ήλιο».

Προστατέψτε τα παχύφυτα από τον παγετό.

Το σημείο πήξης των παχύφυτων είναι περίπου 32 βαθμοί Φαρενάιτ. Δώστε προσοχή στην τοπική σας πρόγνωση καιρού κατά τη διάρκεια του χειμώνα για να δείτε πότε είναι πιθανό να υπάρχουν παγετοί. Μετακινήστε τα παχύφυτα εσωτερικού χώρου σε γλάστρες ή δοχεία κατά τη διάρκεια του χειμώνα για να διατηρήσετε ζωντανά τα παχύφυτα εξωτερικού χώρου.

Εάν εμφανιστούν μικροί κρύσταλλοι πάγου στα φύλλα, θα πρέπει να μεταφερθούν αμέσως στο σπίτι. Όταν σχηματίζονται παγοκρύσταλλοι στα χυμώδη φύλλα σας Θα αρχίσουν να σαπίζουν. καθιστώντας δύσκολη την ανάκαμψη

συμπέρασμα

Τα παχύφυτα είναι υπέροχα φυτά εσωτερικού χώρου και λόγω της ανθεκτικότητάς τους, ευδοκιμούν χωρίς ιδιαίτερη φροντίδα. Είναι ευέλικτοι όμως. Φροντίστε όμως να τα φυτέψετε σε χώμα που στραγγίζει σωστά και αποφύγετε το υπερβολικό πότισμα. Το πολύ ηλιακό φως και το ακατάλληλο πότισμα μπορεί να βλάψουν τα παχύφυτα. Εάν έχετε παιδιά ή κατοικίδια στο σπίτι Ελέγξτε αν το φυτό που θέλετε είναι τοξικό ή μη.

Με τον ίδιο τρόπο που τα παχύφυτα μεγαλώνουν σε εσωτερικούς χώρους. Πολλά παχύφυτα μπορούν επίσης να καλλιεργηθούν σε εξωτερικούς χώρους. Εάν σκοπεύετε να τοποθετήσετε το παχύφυτό σας έξω, λάβετε υπόψη τη θερμοκρασία Επειδή τα παχύφυτα είναι ευαίσθητα στο ηλιακό φως ή σαπίζουν σε εξαιρετικά κρύες ή υψηλές θερμοκρασίες. Για να διατηρήσετε τα παχύφυτά σας υγιή Μετακινήστε τα σε εσωτερικούς χώρους ή προστατέψτε τα από εξωτερικούς παράγοντες.

Τελευταία ενημέρωση στις 2023-06-04 / Σύνδεσμοι συνεργατών / Εικόνες από το Amazon Product Ads API.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *