Είναι τα δέντρα μπονσάι δηλητηριώδη για τις γάτες; Τοξικά και φιλικά προς τα κατοικίδια είδη

Είναι τα δέντρα μπονσάι δηλητηριώδη για τις γάτες;  Τοξικά και φιλικά προς τα κατοικίδια είδη

2 Ιδιότητες εικόνας

Οι γάτες φημίζονται για το ότι τσιμπολογούν την πλούσια βλάστηση μέσα και γύρω από τα σπίτια μας Αν είστε γονέας κατοικίδιων που αγαπά την τέχνη της φροντίδας του μπονσάι στο σπίτι σας και την ομορφιά του πράσινου. Υπάρχει κάτι που θέλετε να μάθετε Μπορεί το γατάκι σας και το δέντρο μπονσάι να συνυπάρξουν εάν το δέντρο νάνος σας είναι τοξικό για τις γάτες;

Η ιδιοκτησία ενός δέντρου μπονσάι και η καλλιέργεια μικροσκοπικών φυτών ως χόμπι είναι μια ωραία τέχνη. Η εκμάθηση της καλλιέργειας μπονσάι είναι μια ανταποδοτική και συναρπαστική πρόκληση για τους λάτρεις των φυτών. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι ορισμένα φυτά μπορεί να είναι τοξικά για γάτες, σκύλους και άλλα ζώα. όταν καταναλώνεται

Είναι το Tres bonsai τοξικό για τις γάτες; Πολλά δέντρα μπονσάι είναι τοξικά για τις γάτες.. Ωστόσο, ο φοίνικας sago είναι ένα από τα πιο δηλητηριώδη δέντρα μπονσάι για κατοικίδια.

Οι γούνινοι συγκάτοικοί μας έχουν πολλές ερωτήσεις και ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια των φυτών μπονσάι. Δείτε αυτόν τον οδηγό για το πώς να διατηρήσετε την ειρήνη μεταξύ γατών και μπονσάι.

Δέντρο μπονσάι και γάτα στο σπίτι

Τα δέντρα μπονσάι δεν είναι ένα συγκεκριμένο είδος. μπονσάι Αναφέρεται στη μορφή με την οποία καλλιεργείτε μπονσάι και μεγαλώνετε τα φυτά σας. Πολλά φυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως μπονσάι. Αρκεί να καλλιεργηθεί σε δοχείο και να έχει ξυλώδη κλαδιά και κορμούς.

Καλλιέργεια φυτών σε μικρά κουτιά Κάντε το να μοιάζει με ένα «μινιατούρα δέντρου» Μια ποικιλία φυτών μπορούν να δημιουργήσουν υπέροχα δέντρα μπονσάι, όπως πεύκο, κερασιά, αζαλέα, κέδρος, κυπαρίσσι, fucus, άρκευθος, σφενδάμι και πολλά άλλα.

Τα δέντρα μπονσάι είναι όμορφα, ωστόσο, μπορούν να βλάψουν τα αγαπημένα μας γατάκια. ως ιδιοκτήτης κατοικίδιου Πρέπει να ξέρουμε ποια φυτά θα καλλιεργήσουμε στο σπίτι μας. Για να διασφαλίσουμε ότι τα όμορφα φυτά μας δεν τρώγονται από τις αγαπημένες μας γάτες.

Τύποι δέντρων μπονσάι

Εκτός από το γεγονός ότι τα μινιατούρα φυτά σας ή άλλα φυτά Εάν δεν σας αρέσουν οι λιχουδιές, πολλές από αυτές μπορεί να είναι τοξικές για τη γάτα σας.

ως ιδιοκτήτης γάτας Θα πρέπει να γνωρίζετε τα δηλητηριώδη φυτά και να σκεφτείτε ποια είναι κατάλληλα για να καλλιεργήσετε στο σπίτι ή τον κήπο σας.

Υπάρχουν πολλά δέντρα μπονσάι που μπορεί να είναι τοξικά για τις γάτες. Μπορείτε να ελέγξετε τον ιστότοπο της ASPCA για μια λίστα με δηλητηριώδη και μη δηλητηριώδη φυτά για γάτες.

4 Ιδιότητες εικόνας

Δηλητηριώδη δέντρα μπονσάι: Φυτά που είναι επικίνδυνα για τις γάτες

Πολλά δέντρα μπονσάι είναι τοξικά για τα αγαπημένα μας γούνινα μωρά.. Ο φοίνικας sago είναι ένα από τα πιο δηλητηριώδη δέντρα μπονσάι για κατοικίδια.

Η τοξικότητα μπορεί να είναι σοβαρή ανάλογα με τον τύπο του δέντρου μπονσάι. Ορισμένοι τύποι προκαλούν λίγες παρενέργειες. ενώ άλλα μπορεί να είναι πιο σοβαρά και απειλητικά για τη ζωή.

για παράδειγμα, Ο φοίνικας sago είναι ένα από τα πιο δηλητηριώδη δέντρα μπονσάι για κατοικίδια.Καλλιεργείται συνήθως ως φυτό εσωτερικού χώρου γιατί αναπτύσσεται καλά σε υποτροπικά κλίματα και δεν μπορεί να καλλιεργηθεί σε εξωτερικούς χώρους σε πολλές χώρες. όπως οι περισσότεροι άνθρωποι Οι σπόροι είναι ιδιαίτερα δηλητηριώδεις, με 1 ή 2 από αυτούς να είναι δυνητικά θανατηφόροι. Είναι ένα δημοφιλές φυτό για την ομορφιά του, ευχάριστο στο μάτι, και η γάτα σας μπορεί να το σκέφτεται επίσης.

Αυτή η λίστα δεν είναι εξαντλητική. Εάν έχετε γάτες και άλλα κατοικίδια Δείτε μερικά άλλα δηλητηριώδη δέντρα μπονσάι. για να το αποφύγετε στο σπίτι σας

Τα δέντρα μπονσάι είναι τοξικά για τις γάτες.

● εικόνα

● κεράσι

● Norfolk Island Pine

● Δαμάσκηνο

● Baby Jade

● Μεξικάνικη Αμβροσία.

● Αδενίου

● Φτέρη φοίνικα

● Αυστραλιανή Ivy Palm

● Αυστραλιανό πεύκο

● Palm Gundi

● Κάρτα παλάμης

● Βερίκοκο

● Phra Pairee χάνονται

● Γίγαντας Δράκος

Ρεκόρ: Υπάρχουν πολλά δηλητηριώδη δέντρα μπονσάι. Γι’ αυτό να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί πριν αγοράσετε τα μινιατούρα φυτά σας.

Δέντρα ασφαλή για γάτες: Μη τοξικά δέντρα μπονσάι

Αν και υπάρχουν πολλά δέντρα μπονσάι που είναι δηλητηριώδη για τις γάτες. Αλλά υπάρχουν μερικά φυτά που είναι ασφαλές να αναπτυχθούν στο σπίτι σας με κατοικίδια. Αν και πολλά δέντρα μπονσάι είναι δηλητηριώδη για τις γάτες Ειδικά τα δέντρα νεφρίτη και σάγο. Υπάρχουν όμως πολλά άλλα μη τοξικά φυτά.

Δείτε αυτό το χαριτωμένο δέντρο μπονσάι. που μπορείτε να προσθέσετε στη συλλογή σας. Αυτό είναι ένα εξαιρετικό φυτό εσωτερικού χώρου για γάτες.

Ένα δέντρο μπονσάι που δεν είναι τοξικό για τις γάτες.

● Άρκευθος

● Ιαπωνικό σφενδάμι

● Σαφούκι

● ιβίσκος

● Κάκτος Χριστουγεννιάτικου δέντρου.

● Μπαμπού (Μπαμπού)

Αιτίες δηλητηρίασης από μπονσάι σε γάτες

5 Ιδιότητες εικόνας

ένας Η κύρια αιτία της δηλητηρίασης από μπονσάι στις γάτες μπορεί να είναι οι φυτοτοξίνες των φυτών. Ζικακίνηπροκαλέσει ηπατική ανεπάρκειαΤα Κυκάδια, συγκεκριμένα, περιέχουν ξυγασίνη, η οποία μπορεί να βλάψει τον μεσοκυττάριο ιστό. Προκαλώντας την απελευθέρωση οξειδωτικών στην κυκλοφορία του αίματος Καταστρέφει τα ηπατικά κύτταρα και τελικά προκαλεί ανεπάρκεια οργάνων.

σαν το δέντρο του σάγκου Το δέντρο νεφρίτη περιέχει τον κολλώδη χυμό και τα αλκαλοειδή του δέντρου του πυξάρι. που είναι εξαιρετικά τοξικά και μπορεί να είναι θανατηφόρα σε περίπτωση κατάποσης

Άλλα φυτά, όπως τα δέντρα banyan, είναι τοξικά για τις γάτες. Ωστόσο, ο βαθμός τοξικότητας είναι ήπιος σε αντίθεση με τον φοίνικα σάγο. Προκαλεί ήπια ενόχληση και ερεθισμό του δέρματος.

Ρεκόρ: Εάν το γατάκι σας τρώει φοίνικες σάγκο, δέντρα μπονσάι, δυστυχώς μπορεί να έχουν ποσοστό επιβίωσης μόνο 50%.

Πώς να διαγνώσετε τη δηλητηρίαση φυτών μπονσάι σε γάτες

Τα φυτά μπονσάι είναι τοξικά για τις γάτες μόνο εάν καταναλωθούν ή μασηθούν. Εάν έχετε ένα δηλητηριώδες δέντρο μπονσάι στο σπίτι σας θα πρέπει να το φροντίσεις

Ένας γρήγορος τρόπος για να δείτε αν το μικροσκοπικό δέντρο σας δηλητηρίασε τη γάτα σας είναι να το επιθεωρήσετε. Αν παρατηρήσετε σημάδια από δαγκώματα στα φύλλα ή λείπουν φύλλα ή κλαδιά Αντίθετα, παρακολουθήστε τη γάτα σας και ελέγξτε για τυχόν σημάδια.

Συμπτώματα δηλητηρίασης δέντρων μπονσάι σε γάτες

Τα συμπτώματα της δηλητηρίασης των δέντρων μπονσάι είναι προοδευτικά και ποικίλα. Μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα μέσα σε 15 λεπτά από την κατάποση. Αδυναμία και σπασμοί άρχισαν να εμφανίζονται μετά από δύο ημέρες κατανάλωσης.

Εάν η γάτα σας καταπιεί ένα φύλλο ή μέρος ενός φυτού μπονσάι που είναι δηλητηριώδες Θα πρέπει να γνωρίζετε πώς να διαγνώσετε την τοξικότητα του μπονσάι σε γάτες. Μερικές κοινές αιτίες δηλητηρίασης από μπονσάι που πρέπει να προσέξετε είναι:

● διάρροια

● Τεμπελιά.

● έμετος

● Απώλεια όρεξης και σάλια. (Ειδικά δηλητηριώδες σαγό)

● Πόνος στην κοιλιά

● σύγχυση

● Ερεθισμός του δέρματος.

● ίκτερος

● Έλλειψη μυϊκής δραστηριότητας.

● αργός καρδιακός παλμός (ειδικά σε δηλητήριο νεφρίτη)

● Τρέμουλο, σπασμοί ή κώμα (ειδικά από δηλητηρίαση από αζαλέα).

● Υπερβολική δύσπνοια. (Φαίνεται από δηλητηρίαση από γλυκό δαμάσκηνο)

Όταν ψάχνετε για ένα δέντρο μπονσάι Θα πρέπει επίσης να προσέχετε την παιχνιδιάρικη και περίεργη φύση της γάτας σας. Πολλές γάτες δοκιμάζουν δέντρα μπονσάι και τα ροκανίζουν όπως κάνουν με αστεία μπαστούνια γάτας.

Η εύρεση των γούνινων φίλων σας μπορεί να είναι δύσκολη. Εάν παρατηρήσετε ότι η γάτα σας παρουσιάζει κάποιο από τα παραπάνω συμπτώματα, είναι καλύτερο να καλέσετε τον κτηνίατρό σας για ιατρική συμβουλή. Εάν τα συμπτώματα δεν βελτιωθούν Πηγαίνετε αμέσως στον κτηνίατρο.

Τι θα συμβεί αν η γάτα μου φάει μέρος ενός δηλητηριώδους φυτού;

6 Ιδιότητες εικόνας

Τι θα συμβεί εάν το κατοικίδιο ζώο σας καταπιεί μέρος ενός δηλητηριώδους φυτού θα διαφέρει από περίπτωση σε περίπτωση. Πολλά ζώα αναρρώνουν από δηλητηρίαση φυτών μέσα σε μια ημέρα από τη διάγνωση και την κατάλληλη θεραπεία. Και δεν υπάρχουν άλλες περιπτώσεις αν δείτε σημάδια δηλητηρίασης. Πρέπει να ενεργήσετε γρήγορα.

Εάν η γάτα σας τρώει ένα δηλητηριώδες φυτό μπονσάι Τραβήξτε μια φωτογραφία ή ένα κομμάτι της. Αυτό θα βοηθήσει τον κτηνίατρό σας να διαγνώσει την πάθηση και να παράσχει την κατάλληλη θεραπεία όπως απαιτείται.

Αντιμετώπιση της δηλητηρίασης από μπονσάι σε γάτες

Υπάρχει μια ποικιλία εναλλακτικών θεραπειών που είναι διαθέσιμες για την αφαίρεση ή τη μείωση των επιβλαβών ουσιών που προσλαμβάνει το κατοικίδιο ζώο σας.

Εάν η γάτα σας τρώει ή μασά μέρη φυτών μπονσάι Θα πρέπει να παράσχετε αμέσως πρώτες βοήθειες. Αφαιρέστε φυτικό υλικό από το στόμα του κατοικίδιου ζώου σας.Μπορείτε να το «δοκιμάσετε» ξεπλένοντας το στόμα με νερό.

Θα πρέπει να μείνετε με τη γάτα και να παρακολουθείτε τα συμπτώματά της όσο επικοινωνείτε με τον κτηνίατρο. Σε ακραίες περιπτώσεις, για παράδειγμα, τρώγοντας οποιοδήποτε μέρος του φυτού σάγο. Εάν η γάτα σας δυσκολεύεται να αναπνεύσει Μην ντρέπεσαι και πήγαινε τον αμέσως στον κτηνίατρο. Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τους τύπους φυτών που μπορούν να φάνε. ώστε ο κτηνίατρός σας να σας πει την καλύτερη θεραπεία.

Ο προσδιορισμός του ποια μέρη ενός δέντρου είναι δηλητηριώδη διαφέρει ανάλογα με το είδος. Είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι όλα τα μέρη του δέντρου είναι επικίνδυνα.

Προσοχή: δέντρα μπονσάι και γάτες

Οι γάτες μας είναι πολύ δραστήρια ζώα. Εάν έχετε ένα δηλητηριώδες φυτό στο σπίτι σας μαζί με κατοικίδια Υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε πιθανά ατυχήματα.

Πρώτα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι τα κατοικίδια σας μένουν μακριά από τα φυτά σας. Μπορείτε να το σηκώσετε στον ημιώροφο έξω από τα μάτια της γάτας σας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα άρωμα εσπεριδοειδών, όπως λεμόνι ή πορτοκάλι, για να ψεκάσετε γύρω από τα φυτά σας. Στις γάτες δεν αρέσουν τα αρώματα εσπεριδοειδών. Έτσι, αυτό μπορεί να τους αποτρέψει από το να πλησιάσουν το μπονσάι σας.

Η εμπειρία σας με το μπονσάι και τις γάτες | Είναι τα δέντρα μπονσάι ασφαλή για τις γάτες;

Τα δέντρα μπονσάι προσθέτουν γοητεία και ομορφιά στο σπίτι. Πριν επιλέξετε το όμορφο δέντρο σας Θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι μερικά από αυτά τα δέντρα μπονσάι είναι τοξικά για τις γάτες. Αν και το δέντρο μπονσάι είναι όμορφο Αλλά θα πρέπει να εξετάσετε προσεκτικά τους πιθανούς κινδύνους για το πανικόβλητο κατοικίδιό σας.

Είναι σημαντικό να ερευνήσετε τον τύπο του δέντρου μπονσάι πριν από την αγορά. Επιλέξτε ένα που δεν θα βλάψει τη γάτα σας. Με λίγη προνοητικότητα και στρατηγικό σχεδιασμό. Μπορείτε να απολαύσετε και τα δύο αυτά πράγματα στη ζωή.


Μερικοί από τους συνδέσμους σε αυτήν την ανάρτηση είναι σύνδεσμοι συνεργατών. Εάν επιλέξετε να κάνετε μια αγορά χρησιμοποιώντας αυτούς τους συνδέσμους, Θα κερδίσουμε μια μικρή προμήθεια χωρίς επιπλέον κόστος για εσάς. Χρησιμοποιώντας αυτούς τους συνδέσμους συνεργατών, βοηθάτε το At Home With Who’s να δημιουργήσει χρήσιμο περιεχόμενο και το κόστος λειτουργίας αυτού του ιστότοπου. Οι γάτες μου και εγώ σας ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *