Είναι τα μπιγκόνια ετήσια, διετές ή πολυετή φυτά;

Begonia που καλλιεργείται σε εσωτερικούς χώρους

Οι μπιγκόνια είναι ένα από τα πιο όμορφα λουλούδια που μπορείτε να καλλιεργήσετε στον κήπο ή στο σπίτι σας. Έχουν μικρά πέταλα σε κάθε λουλούδι, με εμφανή πράσινα φύλλα από κάτω. Τα λουλούδια είναι συνήθως έντονο κόκκινο. Μπορεί όμως να είναι και ροζ, λευκό ή πορτοκαλί.

Οι μπιγκόνιες προσφέρουν μια απαλή, μαγευτική λάμψη που θα ζωντανέψει κάθε κήπο χωρίς να προσθέσει μια ιδιότροπη ή εξωτική αίσθηση. Είναι εύκολο να αναπτυχθούν και υπάρχουν πολλές ποικιλίες για να διαλέξετε για τον κήπο σας.

Οι μπιγκόνιες είναι τα τέλεια λουλούδια για ένα οικιακό περιβάλλον. όμορφα χρώματαΚαι τα φύλλα έχουν επίσης υπέροχες αποχρώσεις του πράσινου που μπορούν να τα κάνουν να φαίνονται θαμπά. Τα μικρά πέταλα στοιβάζονται μεταξύ τους σε έναν κύκλο που επικαλύπτονται για να σχηματίσουν ένα καρποφόρο λουλούδι. Αυτά τα λουλούδια μερικές φορές συγκρίνονται με τα γαρίφαλα. Αλλά φαίνεται πιο εύθραυστο παρά τραχύ.

σύντομη απάντηση

Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν τις μπιγκόνιες ως ετήσια λουλούδια, δεν είναι. Αλλά μπορούν να καλλιεργήσουν εύθραυστα πολυετή φυτά σε ιδανικές συνθήκες.

Η καλλιέργεια τους ως ετήσια λουλούδια είναι μια πολύ απλή διαδικασία. Αλλά πρέπει να αγοράζετε και να φυτεύετε ένα νέο κάθε χρόνο. Αν όμως είσαι αποφασισμένος και υπομονετικός. κι εσύ μπορείς να μεγαλώσεις ήπια πολυετή φυτά μαζί με μερικές συμβουλές για το χειμώνα που θα συζητηθούν περαιτέρω σε αυτό το άρθρο.

ζώνη σκληρότητας

Αυτά τα όμορφα λουλούδια είναι συνήθως πολυετή. Μπορεί όμως να καλλιεργηθεί ως τρυφερό πολυετές υπό τις κατάλληλες συνθήκες.

Οι μπιγκόνιες μπορούν να αναπτυχθούν σε τρυφερά πολυετή φυτά. κλιματική ζώνη 9 ή 10Οι ζώνες 9 και 10 είναι αρκετά ζεστές για να επιβιώσουν όλο το χρόνο όταν είναι αδρανείς. το φθινόπωρο και το χειμώνα Είναι κοινά σε αυτές τις ζώνες ανθεκτικότητας λόγω της ανθεκτικότητάς τους και του μεγάλου χρόνου ανθοφορίας τους.

Όταν φυτεύεται σε ψυχρές περιοχές, θα πρέπει να φυτεύεται ως βότανο ή καλλωπιστικό φυτό στο σπίτι. Μπορούν να καλλιεργηθούν ως μονοετή φυτά στις ζώνες 2 έως 8, πράγμα που σημαίνει ότι πολλοί άνθρωποι μπορούν να τα απολαύσουν εάν βρίσκονται στο κατάλληλο περιβάλλον.

μπιγκόνια

ένα είδος κονδύλου
Αυτή η κεφαλή ποικιλίας θα είναι μια εκπληκτική προσθήκη στον κήπο λουλουδιών σας.

Υπάρχουν δύο τύποι κοινών ανθοφόρων μπιγκόνιων, όπως και πολλά πολυετή φυτά. Υπάρχουν κονδυλώδεις μπιγκόνιες που αναπτύσσονται από κόνδυλους. Υπάρχουν όμως και ινώδεις μπιγκόνιες. Οι ινώδεις μπιγκόνιες τείνουν να αναπτύσσονται με τις κοινές ρίζες που σκέφτονται οι περισσότεροι όταν σκέφτονται τις ανθισμένες μπιγκόνιες.

Οι μπιγκόνιες έχουν έναν τρίτο τύπο, τα ριζώματα. όταν ανθίζει Δεν σχετίζονται στενά με τις μπιγκόνιες που οι περισσότεροι κηπουροί καλλιεργούν ή διατηρούν σε γλάστρες στους κήπους τους με λουλούδια. Θα επικεντρωθούμε μόνο στις κονδυλώδεις και ινώδεις μπιγκόνιες.

Αυτά τα δύο διαφορετικά είδη φαίνονται ίδια καθώς μεγαλώνουν. αλλά μπορούν διαχείριση διαφορετικών επιπέδων ψύξης και διάφορα περιβάλλοντα ανάπτυξης Η παρακάτω ενότητα συζητά τις διαφορές μεταξύ των δύο όσον αφορά τη διατήρηση των μπιγκόνιων το χειμώνα.

περισσότερο χειμώνα

περισσότερο χειμώνα
Εάν θέλετε να καλλιεργήσετε τα φυτά σας ως τρυφερά πολυετή φυτά, Υπάρχουν μερικές επιλογές.

Εάν είστε αποφασισμένοι να αποθηκεύσετε τις πολύτιμες μπιγκόνιες σας για το επόμενο έτος. Υπάρχουν τρόποι για να προετοιμάσετε και να αποθηκεύσετε με επιτυχία τις μπιγκόνιες για το χειμώνα. Δεν είναι πάντα εύκολο. Αλλά είναι σίγουρα δυνατό. Παρακάτω είναι τρεις τρόποι για να κλαδέψετε τις μπιγκόνιες. Δώστε προσοχή στην ποικιλία των μπιγκόνιων που έχετε. Γιατί αυτό θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό τις χειμερινές σας επιλογές.

αφήστε τους στο χωράφι

κρατήστε το φυτό στο έδαφος
Εφόσον ζείτε σε κλίμα που δεν είναι χαμηλότερο από 50 βαθμούς, μπορείτε να ρίξετε το φυτό στο έδαφος.

Αν ζεις στο σωστό κλίμα Μπορείτε να δοκιμάσετε να τα φυτέψετε στο έδαφος και θα ανθίσουν την άνοιξη. Βεβαιωθείτε ότι ζείτε σε περιοχή όπου η θερμοκρασία δεν είναι χαμηλότερη από 50-60 βαθμούς Φαρενάιτ. Διατηρήστε το χώμα καλά στραγγισμένο. ακόμα κι αν πότισμα για να μην στεγνώσει πολύ το έδαφος κατά τους ψυχρότερους μήνες.

Οι κονδυλώδεις μπιγκόνιες είναι πιο πιθανό να επιβιώσουν στο έδαφος εάν οι θερμοκρασίες παραμείνουν σταθερές. πάνω από 50 έως 60 βαθμούςΑν το αφήσετε στο έδαφος και έχει παγετό στις αρχές του φθινοπώρου ή πριν την άνοιξη. Οι βολβοί θα υποστούν ζημιά από τον πάγο και θα πεθάνουν. Οι ινώδεις μπιγκόνιες δεν είναι τόσο δυνατές όσο οι κονδυλώδεις μπιγκόνιες και δεν μπορούν να αντέξουν την πτώση της θερμοκρασίας έξω.

μπιγκόνιες που μεγαλώνουν σε γλάστρες

φυτεύονται σε γλάστρα
Μπορείτε να απολαύσετε φυτά σε γλάστρες όλο το χρόνο.

Φύτευση σε γλάστρες ή άλλα δοχεία Το χειμώνα, είναι ένας πολύ καλός τρόπος να τα διατηρήσετε ως τρυφερά πολυετή φυτά. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να αποφύγετε το σκάψιμο ή την ανησυχία για την πτώση της θερμοκρασίας. Εάν καλλιεργείτε μπιγκόνιες σε δοχεία Μπορείτε να το κρατήσετε έξω για να το κάνετε μέρος του κήπου σας.

Όταν όμως έρθει το φθινόπωρο Μπορείτε να τα φέρετε μέσα για ασφάλεια και προστασία από το κρύο. Αυτά τα όμορφα λουλούδια μπορούν επίσης να προβληθούν τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους. ανάλογα με την εποχή

Μπορείτε να καλλιεργήσετε τόσο ινώδεις όσο και κονδυλώδεις μπιγκόνιες σε γλάστρες. Η καλλιέργεια σε γλάστρες είναι ένα πράγμα. Εξαιρετικός τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι θα επιστρέψουν το επόμενο έτος. Επειδή έχετε περισσότερο έλεγχο στο περιβάλλον, συμπεριλαμβανομένου του εδάφους. Βεβαιωθείτε ότι η γλάστρα που χρησιμοποιείτε δίνει στους κόνδυλους και τις ρίζες αρκετό χώρο για να αναπτυχθούν προς τα κάτω και να απορροφήσουν τα θρεπτικά συστατικά.

Ξεθάψτε μπιγκόνιες για αποθήκευση.

ξηρός βολβός
σκάψε τον κόνδυλο σου Αφήστε να στεγνώσει πριν το αποθηκεύσετε. και μεταφυτεύονται σε νέο έδαφος πριν από την επόμενη καλλιεργητική περίοδο

πώς να ξεχειμωνιάσει Αυτό απαιτεί περισσότερη προσπάθεια. Αλλά στους περισσότερους κηπουρούς αρέσει να λερώνουν τα χέρια τους όταν φροντίζουν τα φυτά. Ξεθάψτε τις μπιγκόνιες το φθινόπωρο και αποθηκεύστε τις κάπου. Ένα ασφαλές και ζεστό μέρος.

Δεν μπορείτε να ξεθάψετε ινώδεις μπιγκόνιες, αν προσπαθήσετε, μπορεί να τις σκοτώσετε. Μερικοί κηπουροί έχουν μια μαγική πινελιά και είναι σε θέση να σκάβουν ινώδη φυτά για να τα σώσουν από τα κρυοπαγήματα. Αλλά αν δεν είστε 100% σίγουροι, μην το κάνετε.

Οι κονδυλώδεις μπιγκόνιες, από την άλλη, είναι ιδανικά λουλούδια για σκάψιμο. Μοιάζουν με άλλα σωληνοειδή λουλούδια όπως οι ντάλιες στο ότι σκάβονται και αποθηκεύονται για το χειμώνα. Η λάμπα μπορεί να μετακινηθεί απαλά στην αποθήκευση. αρκεί να προσέχετε να αφαιρέσετε τυχόν βρωμιά γύρω από τον λαμπτήρα.

Για να αποθηκεύσετε σωστά τα άνθη της μπανάνας ας το ξεθάψουμε αφαιρέστε την υπερβολική σκόνη Αφήστε τη μπανάνα σε ένα ράφι ή τραπέζι για μερικές μέρες μέχρι να στεγνώσει. Το στέγνωμα θα αποτρέψει τη σήψη ή τη μούχλα κατά τους ψυχρότερους μήνες.

Μόλις στεγνώσει, τοποθετήστε το στη θέση του. Κουτί από χαρτόνι με ξηρά υλικά συσκευασίας όπως πριονίδι, ροκανίδια ή τύρφη Αποφύγετε τα πλαστικά και το καουτσούκ γιατί είναι υγρασία και σαπίζουν.

πολυετής ανάπτυξη

πολυετής ανάπτυξη
Εάν το κλίμα σας πέφτει κάτω από τους 50 βαθμούς, μπορείτε να το καλλιεργήσετε σε εσωτερικούς χώρους ως πολυετές.

Οι μπιγκόνια δεν μπορούν να καλλιεργηθούν σε εξωτερικούς χώρους ως πολυετή φυτά σε όλα τα παγετώδη κλίματα. Αυτά τα λουλούδια είναι απλά αδυναμία ανοχής στο κρύο και δεν μπορεί να επιβιώσει ακόμη και σε σχετικά κρύους μήνες. Πόσο μάλλον τον νεκρό χειμώνα. Αλλά όπως προαναφέρθηκε Αν είσαι αρκετά αποφασισμένος Μπορείτε να τους βοηθήσετε να επιβιώσουν τον χειμώνα.

Εάν θέλετε να καλλιεργήσετε μπιγκόνια ως πολυετή φυτά Η καλύτερη επιλογή είναι να το μεγαλώσετε στη σκιά. όταν το φυτεύεις στη σκιά Μπορείτε να τα προστατέψετε από τον παγετό και να τα διατηρήσετε σε ένα ζεστό, ηλιόλουστο περιβάλλον.Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να αποφύγετε την αντιμετώπιση της διαδικασίας διαχείμασης.

Εάν ζείτε α τροπικό περιβάλλονΜπορείτε να το καλλιεργήσετε ως πολυετές. Αλλά πρέπει να είναι ένα ζεστό κλίμα που δεν είναι χαμηλότερο από 60 βαθμούς Φαρενάιτ. Μερικοί λένε ότι μπορούν να αντέξουν θερμοκρασίες έως και 50 βαθμούς Φαρενάιτ. Αλλά επειδή το κλίμα στις τροπικές περιοχές σπάνια είναι τόσο χαμηλό όσο αυτό. Αυτή η χαμηλή θερμοκρασία είναι επικίνδυνη.

Οι μπιγκόνιες είναι εγγενείς στο Μεξικό και λέγεται ότι βρίσκονται στην εύκρατη Κίνα. Πλησιάζουν όμως πιο κοντά στον ισημερινό. Επομένως, ακόμα κι αν καλλιεργείται σε εσωτερικούς χώρους Φροντίστε να μην το τοποθετήσετε κοντά σε παράθυρο με ρεύμα ή κοντά σε εξωτερική πόρτα που ανοίγει συχνά. Αυτά τα όμορφα λουλούδια δεν τους αρέσει το κρύο.

πλεονέκτημα

 • Απολαύστε τα χρόνο με τον χρόνο.
 • Ακονίστε τις κηπουρικές σας δεξιότητες.
 • Δεν χρειάζεται να αγοράσετε φρέσκους σπόρους ή κόνδυλους.
 • Μεγάλη διάρκεια ζωής για πολλά χρόνια εάν συντηρηθεί σωστά.

αδυναμία

 • υπερβολική προσπάθεια στη συντήρηση
 • μεγάλη πιθανότητα αποτυχίας

μεγαλώνουν κάθε χρόνο

μεγαλώνουν κάθε χρόνο
Αν και τους αρέσει το έντονο φως. Προσπαθήστε όμως να περιορίσετε το άμεσο ηλιακό φως για βέλτιστη ανάπτυξη και υγεία.

Η καλλιέργεια μπιγκόνιων ως ετήσια λουλούδια είναι αρκετά απλή. γιατί είναι συνήθως ετήσιο λουλούδι όταν φυτεύετε δέντρα σε εξωτερικούς χώρους Τοποθετήστε το κάπου στον κήπο ή τη βεράντα σας. το οποίο δεν θα εκτίθεται συνεχώς στο άμεσο ηλιακό φως Αλλά εξακολουθεί να έχει αρκετό φως.

Το καλύτερο μέρος για να τα καλλιεργήσετε είναι εκεί που βρίσκονται. πολύ έμμεσο ηλιακό φωςΕάν έχετε έναν ηλιόλουστο κήπο Δοκιμάστε να το τοποθετήσετε στο φως του ήλιου το πρωί αλλά σε σκιά το απόγευμα. Ο απογευματινός ήλιος μπορεί να είναι τόσο δυνατός που τα φύλλα μπορεί να καούν.

Οι μπιγκόνιες δεν χρειάζονται πολύ νερό ή λίπασμα. Διατηρήστε το έδαφος υγρό και αεριζόμενο. Προσοχή όμως να μην ποτίζετε πολύ. γιατί μπορεί να προκαλέσει μαρασμό των λουλουδιών Το έδαφος πρέπει να έχει υψηλή περιεκτικότητα σε οργανικά και να στραγγίζει καλά κατάλληλο έδαφος Αυτό θα εξασφαλίσει ότι οι ρίζες δεν σαπίζουν ή ασφυκτιούν.

πλεονέκτημα

 • λιγότερη προσπάθεια καθώς πλησιάζει ο παγετός
 • διαφορετικά λουλούδια κάθε χρόνο
 • Μετακινήστε τα στον κήπο σας.
 • λιγότερα χέρια για φροντίδα

αδυναμία

 • Ένας νέος λαμπτήρας πρέπει να αγοράζεται κάθε σεζόν.
 • αναφύτευση κάθε χρόνο
 • ετήσια ευκαιρία εδάφους

τελικές σκέψεις

Το πιο σημαντικό, οι μπιγκόνιες θεωρούνται γενικά ετήσια λουλούδια επειδή παίρνουν τη θέση τους. σπουδαία προσπάθεια Συλλέξτε τρυφερά πολυετή φυτά. Αλλά αν αγαπάτε τις μπιγκόνιες και δεν θέλετε να τις δείτε. Φυλάξτε αυτό το εγχειρίδιο για χειμερινή χρήση. Ξοδέψατε πολύ χρόνο και προσοχή στην προετοιμασία για το χειμώνα και του χρόνου θα ανθίσουν ξανά.

Η καλλιέργεια τους σε γλάστρες είναι ένας εύκολος τρόπος για να τα διατηρήσετε ως τρυφερά πολυετή φυτά. Σκεφτείτε λοιπόν αυτή την επιλογή εάν το θέλετε για χρόνια αλλά χωρίς την ταλαιπωρία να το αποθηκεύσετε. Οπως και να έχει Οι μπιγκόνιες είναι όμορφες προσθήκες σε κάθε σπίτι ή κήπο.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *