Είναι τα φυτά του νεφρίτη δηλητηριώδη για τις γάτες; Αιτίες, συμπτώματα και θεραπείες

Ευφορβία Μηλιή

Grasula (δέντρο δολαρίων) που απομονώνεται στο λευκό.

Έχετε ένα δέντρο χρημάτων; Θέλω να πω, αυτό θέλουμε να κάνουμε όλοι, σωστά; Μπορεί να είναι ένα σοκ, αλλά αν έχετε ένα δέντρο νεφρίτη. Κρασούλα Οβάτα – Και εσύ! Το φυτό νεφρίτη είναι επίσης γνωστό ως τυχερό φυτό, φυτό χρήματος και δέντρο χρήματος.

Έτσι, Είναι το φυτό νεφρίτη τοξικό για τις γάτες; Τα κακά νέα είναι ότι το δέντρο του χρήματος δεν είναι συμβατό με τις γάτες. Είναι τοξικά για τα γούνινα μωρά μας.και αν σας ανήκουν και τα δύο Θα πρέπει να γνωρίζετε τους κινδύνους που θέτουν οι δύο ο ένας στον άλλο. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε τι πρέπει να κάνετε για να κρατήσετε τη γάτα σας ασφαλή και τι να κάνετε στο χειρότερο σενάριο.

Ακολουθεί ένας γρήγορος οδηγός για τη διαχείριση της γάτας σας όταν έχετε ένα φυτό νεφρίτη στο σπίτι σας.

Λίγα λόγια για το φυτό νεφρίτη και τη γάτα.

Τα φυτά νεφρίτη είναι κοινά φυτά εσωτερικού χώρου. Απαιτούν λίγη προσοχή και νερό και είναι πολύ γοητευτικά στο σαλόνι σας. Ανθίζει με μικρά, χυμώδη ροζ ή λευκά άνθη από τη Νότια Αφρική. Ως εκ τούτου, προσθέτει ομορφιά σε κάθε σπίτι.

Έχουν πολλά ονόματα συμπεριλαμβανομένων αυτών που αναφέρθηκαν παραπάνω. Μπορεί να ακούσετε τους ανθρώπους να τα αναφέρουν ως κινέζικα τσίχλα ή baby jade. Τα δέντρα νεφρίτη είναι πολύ κοινά – έτσι ακόμα κι αν δεν έχετε στο σπίτι, Υπάρχει όμως περίπτωση να το έχει κάποιος κοντινός σου άνθρωπος.

Συνήθως αυτό δεν προκαλεί προβλήματα. Οι γείτονες συχνά παρακολουθούν περίεργες γάτες που επιτίθενται στα φυτά τους. Αλλά αξίζει να γνωρίζετε ότι ο νεφρίτης είναι ένα από τα πολλά φυτά εσωτερικού χώρου που είναι δηλητηριώδη για τις γάτες. Ευτυχώς, οι γάτες συνήθως δεν τα βάζουν μαζί τους.

Αιτίες δηλητηρίασης από νεφρίτη στις γάτες

Γιατί το φυτό νεφρίτη είναι δηλητηριώδες για τις γάτες; Δεν υπάρχει οριστική απάντηση καθώς οι τοξικές ιδιότητες του φυτού νεφρίτη δεν είναι ακόμη γνωστές. Όλα τα μέρη του φυτού νεφρίτη είναι τοξικά για τις γάτες όταν καταποθούν.. Δεν είναι γνωστό πόσο ακριβώς χρειάζεται να φάει μια γάτα για να αρρωστήσει ή να δηλητηριαστεί. κανένα αντίδοτο Ωστόσο, η έρευνα δείχνει ότι οι γάτες είναι πιο πιθανό να μασούν φύλλα, τα οποία περιέχουν τοξικές ουσίες.

Τι θα συμβεί αν η γάτα μου φάει μέρος ενός δηλητηριώδους φυτού;

Grasula (δέντρο δολαρίων) που απομονώνεται στο λευκό.

Είναι σχεδόν αναπόφευκτο ότι οι γάτες θα εκτεθούν σε δηλητηριώδη φυτά κάποια στιγμή στη ζωή τους. Τις περισσότερες φορές, οι γάτες είναι αρκετά έξυπνες ώστε να ξέρουν τι να αποφύγουν. ή με άλλα λόγια Η φύση έχει δώσει στα ζώα κάποια βασική διαίσθηση για το τι να τρώνε και τι όχι.

Αλλά μερικές φορές οι γάτες μπορεί να μασούν φύλλα ή να παίζουν ή δεν θα αναγνωρίσουν την πείνα τους. όταν συμβαίνει αυτό Η τοξικότητα των φυτών του νεφρίτη μπορεί να έχει αρνητικά αποτελέσματα.

Συμπτώματα δηλητηρίασης από φυτό νεφρίτη σε γάτες

Τα συμπτώματα της δηλητηρίασης περιλαμβάνουν έμετο, διάρροια, έντονο τρέμουλο ή σπασμούς. Δυσκολία και ακανόνιστη αναπνοή και μερικές φορές δεν ανταποκρίνεται ή ασυνείδητο Αυτά τα συμπτώματα μπορεί να εμφανιστούν εάν η γάτα σας καταπιεί το φυτό νεφρίτη.

Αντιμετώπιση δηλητηρίασης από φυτό νεφρίτη σε γάτες

Σε πολλές περιπτώσεις, είναι ήπιο. Εάν αντιμετωπιστεί έγκαιρα Οι γάτες μπορούν να αναρρώσουν με βασική κτηνιατρική φροντίδα. Δυστυχώς, η δηλητηρίαση από νεφρίτη μπορεί να είναι θανατηφόρα για τις γάτες εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία. Πηγαίνετε αμέσως στον κτηνίατρο.

Ο κτηνίατρός σας θα προσπαθήσει να προκαλέσει εμετό για να ξεπλύνει το δηλητήριο.

Τι να κάνετε εάν υποψιάζεστε ότι η γάτα σας έχει δηλητηριαστεί

σε όλες τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης Θυμηθείτε να προσπαθήσετε να παραμείνετε ήρεμοι. Εάν έχετε λόγους να πιστεύετε ότι η γάτα σας δηλητηριάστηκε από το δέντρο του νεφρίτη Παρατηρήστε προσεκτικά τα συμπτώματα για να κατανοήσετε τη σοβαρότητα.

Πώς να διαγνώσετε τη δηλητηρίαση από νεφρίτη σε γάτες

Αναζητήστε σημάδια πιθανής δηλητηρίασης:

● Πόνος στην κοιλιά

● Δυσκολία στην αναπνοή

● Απώλεια συνείδησης ή έλλειψη ανταπόκρισης.

● βήχας

● Λήθαργος, κουρασμένος ή σοβαρή κατάθλιψη.

● διάρροια

● Υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και/ή ούρηση.

● πυρετός

● απώλεια όρεξης

● Σάλιο/Σάλιο

● Σοκ, σπασμοί ή ξαφνική απώλεια συνείδησης.

● Οίδημα ή δέρμα ή πρήξιμο.

● Ασταθές βάδισμα.

● έμετος

Στη συνέχεια, επικοινωνήστε με τον κτηνίατρό σας για συμβουλές σχετικά με την κατάσταση. και ενημερώστε τους ότι θα πάτε. Είναι χρήσιμο να πείτε στον κτηνίατρό σας ότι υποπτεύεστε δηλητηρίαση από φυτό νεφρίτη. Και φέρτε ένα κομμάτι νεφρίτη αν μπορείτε.

Ο κτηνίατρός σας μπορεί να σας κάνει ερωτήσεις:

● Πότε πιστεύετε ότι συνέβη αυτό; (πολύ καιρό πριν)

● Είστε βέβαιοι ότι αυτή είναι η αιτία ή υπάρχει άλλη αιτία για αυτό το σύμπτωμα;

● Μπορείτε να αναγνωρίσετε τα συμπτώματα που έχετε παρατηρήσει;

Προφυλάξεις με τα φυτά νεφρίτη στο σπίτι σας

Για τους σκύλους, δεν είναι δύσκολο να κρατούν τα πράγματα μακριά. Είναι λίγο πιο δύσκολο για τις γάτες, αλλά αν μπορείτε, το δέντρο του νεφρίτη πιθανότατα θα είναι δύσκολο για τις γάτες να το φτάσουν.

Εναλλακτικά, τοποθετήστε το σε θέα ολόκληρου του καθιστικού. Έτσι, μπορείτε ανά πάσα στιγμή να ελέγξετε αν η γάτα το παρατήρησε ή όχι. Μπορείτε ακόμα να καταλάβετε αν θρυμματίστηκε ή φαγώθηκε.

Η εμπειρία σας με τα φυτά και τις γάτες νεφρίτη

Η ακριβής επιστήμη του γιατί τα φυτά του νεφρίτη είναι τοξικά για τις γάτες σε σύγκριση με άλλα φυτά εξακολουθεί να μελετάται. Αλλά ξέρουμε ότι το δέντρο των χρημάτων μας μπορεί να είναι κακή τύχη για τους καλύτερους φίλους μας.

Έχετε κάποιες συμβουλές για τη διαχείριση του νεφρίτη και των γατών στο σπίτι σας;

Τελικές σκέψεις: Τα φυτά νεφρίτη είναι δηλητηριώδη για τις γάτες

Για τους ιδιοκτήτες γατών, τα υπέροχα παιδιά μας είναι το κέντρο του σπιτιού και της ευτυχίας μας. Κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να μην τους πληγώσουμε. και μερικές φορές Ακόμη και τα φυτά εσωτερικού χώρου μας μπορεί να είναι απειλή.

Το δέντρο νεφρίτη είναι τόσο όμορφο όσο είναι, αλλά δυστυχώς οι γάτες μας δεν συμφωνούν. Μπορούμε να ανακουφιστούμε που οι περισσότερες γάτες αποφεύγουν ενστικτωδώς αυτές τις απειλές. Αλλά είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι αυτό το ευοίωνο φυτό μπορεί να μην είναι τόσο τυχερό για κάποιους ανθρώπους στα σπίτια μας.


Μερικοί από τους συνδέσμους σε αυτήν την ανάρτηση είναι σύνδεσμοι συνεργατών. Εάν επιλέξετε να κάνετε μια αγορά χρησιμοποιώντας αυτούς τους συνδέσμους, Θα κερδίσουμε μια μικρή προμήθεια χωρίς επιπλέον κόστος για εσάς. Χρησιμοποιώντας αυτούς τους συνδέσμους συνεργατών, βοηθάτε το At Home With Who’s να δημιουργήσει χρήσιμο περιεχόμενο και το κόστος λειτουργίας αυτού του ιστότοπου. Οι γάτες μου και εγώ σας ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *