Θα αναπτυχθούν τα φυτά του σπιτιού κάτω από το κανονικό φως LED;

Θα αναπτυχθούν τα φυτά του σπιτιού κάτω από το κανονικό φως LED;

Οι συνθήκες φωτισμού στο σπίτι σας δεν παρέχουν ιδανική έκθεση για πολλά φυτά εσωτερικού χώρου. Μερικές φορές χρειάζονται το επιπλέον φως που μπορούν να παρέχουν τα LED.

Αλλά τα κανονικά LED θα κάνουν, ή θα πρέπει να επενδύσετε σε εξειδικευμένα LED; όπως θα δείτε αργότερα σε αυτό το άρθρο. Η απάντηση εξαρτάται από τον τύπο του φυτού που προσπαθείτε να φυτέψετε, την εποχή και την έκθεση στο φυσικό φως στο σπίτι σας.

Υπάρχουν, φυσικά, διαφορές μεταξύ των συμβατικών λαμπτήρων LED και των φώτων ανάπτυξης LED, τις οποίες θα συζητήσω παρακάτω μαζί με την καταλληλότητα διαφορετικών φώτων (λωρίδες LED, λαμπτήρες κ.λπ.) για την καλλιέργεια φυτών.

Γιατί τα φυτά χρειάζονται επιπλέον φως;

Μερικά δέντρα είναι τέλεια προσαρμοσμένα στις εσωτερικές συνθήκες ανάπτυξης. Και θα αναπτυχθεί σε εξωτερικούς χώρους ακόμα κι αν δεν έχει πολύ φως.

Ωστόσο, άλλα φυτά είναι προβληματικά γιατί το φυσικό φως που εισέρχεται στο κτίριο δεν τα ενοχλεί. Τα φυτά που χρειάζονται πλήρη ήλιο τείνουν να έχουν προβλήματα στις ακόλουθες περιπτώσεις:

– σκοτεινό σπίτι

Εάν το σπίτι σας δεν έχει πολύ ηλιακό φως Μπορεί να θέλετε να αποφύγετε τα φυτά που χρειάζονται πλήρη ήλιο για να ευδοκιμήσουν.

Ίσως θελήσετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να φυτέψετε φυτά σε χαμηλό φωτισμό ή να συμπληρώσετε την έκθεση στο φυσικό φως με τη βοήθεια φώτων LED.

– χειμερινή ώρα

Μπορείτε να καλλιεργήσετε φυτά εσωτερικού χώρου που αγαπούν τον ήλιο σε εξωτερικούς χώρους το καλοκαίρι. Αλλά δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό με φυτά εσωτερικού χώρου που αντέχουν στο κρύο στην περιοχή σας το χειμώνα.

Επομένως, οι εποχιακές αλλαγές που έρχονται με τη φυσική μείωση του ηλιακού φωτός μπορεί να είναι ένας λόγος για να εγκαταστήσετε φωτισμό LED στο σπίτι σας.

– ταχύτητα ανάπτυξης

Η μείωση του φωτός θα εμποδίσει την ανάπτυξη πολλών φυτών. Αν θέλετε τα φυτά που αγαπούν τον ήλιο να μεγαλώνουν πιο γρήγορα Το αυξανόμενο φως μπορεί επίσης να βοηθήσει.

Grow Light vs Normal Light LED

Τα φώτα ανάπτυξης φυτών είναι ειδικά σχεδιασμένα για να προσομοιώνουν το φάσμα φωτός που παρέχει ο ήλιος στα φυτά. Έχουν ένα μείγμα κόκκινου, μπλε και άλλων μηκών κύματος. ότι τα φυτά πρέπει να αναπτυχθούν

Τα συνηθισμένα φώτα LED μπορούν να βοηθήσουν τα φυτά σας. Το λευκό φως που εκπέμπεται είναι ευεργετικό για τα φυτά. Αλλά αυτά τα φώτα δεν είναι τόσο περίπλοκα όσον αφορά το φάσμα όσο τα φώτα ανάπτυξης. και δεν παρέχει επαρκή απόδοση για πολλά φυτά εσωτερικού χώρου.

Έτσι ανάμεσα σε συνηθισμένα φώτα LED ή φώτα ανάπτυξης Τα φώτα ανάπτυξης είναι η καλύτερη επιλογή για τα φυτά σας.

Μην αντικαθιστάτε τα οφέλη που παρέχουν τα φυτά με φυσικό ηλιακό φως, τα φώτα ανάπτυξης LED είναι πολύ κοντά σε αυτό το πρότυπο.

Τα καλύτερα φτηνά LED Grow Lights

Ενώ τα φώτα ανάπτυξης είναι πιο ακριβά από τα συνηθισμένα φώτα LED, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να ξοδέψετε περισσότερα.

Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν καλά φώτα ανάπτυξης LED διαθέσιμα σε λογικές τιμές. αλλά παράγει επίσης φως πλήρους φάσματος παρόμοιο με τον ήλιο.

Τα φώτα Relassy Grow μπορούν να χρησιμοποιηθούν με όλους τους τύπους φυτών εσωτερικού χώρου. ανεξάρτητα από το στάδιο ανάπτυξης

Ένα άλλο πλεονέκτημα αυτού του τύπου αναπτυσσόμενου φωτός είναι ότι έχει εναλλάξιμους λαμπτήρες και διπλές ρυθμιζόμενες κεφαλές με λαιμό χήνας. Σας επιτρέπει να προσδιορίσετε τη γωνία με την οποία τα φώτα φτάνουν στα φυτά σας.

Η απαγωγή θερμότητας καθορίζεται από υλικό αλουμινίου αεροσκαφών υψηλής πυκνότητας και σχεδιασμό τσιπ πτερυγίων.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των φώτων LED

Εάν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε φώτα ανάπτυξης LED, είναι καλή ιδέα να γνωρίζετε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα αυτού του τύπου φωτός σε σύγκριση με τα συμβατικά φώτα.

– δύναμη:

  • ενεργειακής απόδοσης
  • διαρκής
  • φως πλήρους φάσματος
  • καλή κατανομή θερμοκρασίας
  • λιγότερο ογκώδης
  • αθόρυβη στρογγυλή σπείρα

– αδυναμία:

  • υψηλό αρχικό κόστος
  • Εκπέμπουν μπλε φως που είναι επιβλαβές για τα ανθρώπινα μάτια.

Παρά τα μειονεκτήματά τους, τα LED γίνονται όλο και περισσότερο το χρυσό πρότυπο στον φωτισμό. Έρχονται επίσης σε λογική τιμή.

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λωρίδες LED για την καλλιέργεια φυτών;

Ναι, οι λωρίδες LED μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να συμπληρώσουν τις φυσικές πηγές φωτός. Αν και δεν είναι τόσο έντονα όσο τα φώτα LED, μπορούν να είναι χρήσιμα όταν θέλετε να φωτίσετε φυτά από δύσκολες ή ασυνήθιστες γωνίες.

Αν θέλετε μεγαλύτερη ευελιξία στο φωτισμό των φυτών σας Ή δεν θέλετε να ασχοληθείτε με εγκαταστάσεις εναέριου φωτισμού; Εξετάστε το ενδεχόμενο χρήσης λωρίδων LED.

Τα φώτα χορδής καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια. απελευθερώνουν λιγότερη θερμότητα και καταλαμβάνει λιγότερο χώρο από άλλα φώτα ανάπτυξης

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λαμπτήρες για την καλλιέργεια φυτών;

Εξαρτάται. ανάλογα με το φυτό Αλλά και το είδος της λάμπας. Ο συνηθισμένος φωτισμός φθορισμού μπορεί να βοηθήσει ορισμένα φυτά. Αλλά αυτά τα φώτα είναι λιγότερο αποτελεσματικά στο να βοηθήσουν τα φυτά να αναπτυχθούν. Εκπέμπει επίσης πολλή θερμότητα και δεν εξοικονομεί ενέργεια.

Οι λαμπτήρες αλογόνου και CFL είναι πιο ωφέλιμοι για τα φυτά από τους λαμπτήρες πυρακτώσεως.

Τα τυπικά LED μπορούν επίσης να βοηθήσουν. Αλλά είναι λιγότερο αποτελεσματικά από τα φώτα που παράγουν ένα μείγμα κόκκινου, μπλε και άλλων μηκών κύματος. που χρειάζονται τα φυτά

Τα ειδικά φώτα ανάπτυξης LED, από την άλλη πλευρά, παρέχουν τόσο την επιθυμητή έξοδο όσο και το πλήρες φάσμα χρωμάτων. Αυτό μπορεί να έχει μεγάλη επίδραση στην ανάπτυξη και την ανάπτυξη του δέντρου σας.

Αν και άλλες λύσεις φωτισμού Αυτό που ανέφερα θα έχει κάποιο αποτέλεσμα. Ενώ τα φώτα ανάπτυξης LED μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως αποκλειστική πηγή φωτός, λειτουργούν καλύτερα όταν χρησιμοποιούνται ως συμπληρωματικά φώτα.

συνοψίζω

Γιατί δεν χρησιμοποιούν όλα τα φυτά πολύ φως. Απλές λύσεις τεχνητού φωτισμού (όπως ο τυπικός φωτισμός φθορισμού ή LED) μπορούν να έχουν ευεργετική επίδραση σε φυτά εσωτερικού χώρου ή που διαχειμάζουν.

Άλλα φυτά—ιδιαίτερα εκείνα που χρειάζονται πλήρες φως—θα ευδοκιμήσουν μόνο σε ειδικές συνθήκες φωτισμού.

Τα φώτα ανάπτυξης LED ή τα φώτα κηπουρικής είναι πιο περίπλοκα και λιγότερο ακριβά. Σας επιτρέπει να καλλιεργείτε ποικιλία φυτών, βοτάνων και μερικών φρούτων σε εσωτερικούς χώρους ανεξάρτητα από την εποχή.

πλήρες χρωματικό φάσμα Η ανώτερη τεχνολογία απαγωγής θερμότητας, η οικονομική αποδοτικότητα και η ευκολία εγκατάστασης καθιστούν τα φώτα LED για φυτά εσωτερικού χώρου το επόμενο καλύτερο πράγμα από το φυσικό φως του ήλιου.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *