Μπορείτε να σώσετε ένα υπερποτισμένο παχύφυτο;

Μπορείτε να σώσετε ένα υπερποτισμένο παχύφυτο;

Το πολύ ζουμερό δεν είναι πάντα θανατική ποινή. Αλλά είναι αναμφίβολα ένας από τους πιο συνηθισμένους λόγους για τους οποίους τα παχύφυτα είναι μη βιώσιμα.

Αυτό δεν είναι κάτι που κάνουν σκόπιμα οι ιδιοκτήτες παχύφυτων. Αντίθετα, η έλλειψη γνώσης των αναγκών ποτίσματος αυτών των φυτών οδηγεί σε υπερβολικό πότισμα.

Τα παχύφυτα είναι προσαρμοσμένα στις άνυδρες, συχνά όμοιες με την έρημο συνθήκες ανάπτυξης. Έτσι, ενώ υπάρχει περιστασιακή υποδοχή Τα παχύφυτα δεν χρειάζονται τακτικό ή σπάνιο πότισμα. Για να μην αναφέρουμε τον κάκτο.

Θα σας μάθω τον σωστό τρόπο να ποτίζετε τα παχύφυτα για να τα αποτρέψετε από το υπερβολικό πότισμα και τον πρόωρο θάνατο. Θα συζητήσω τι μπορείτε να κάνετε για να σώσετε τα βρεγμένα παχύφυτα.

Πώς να καταλάβετε αν το παχύφυτό σας είναι πολύ ποτισμένο;

Εάν υποψιάζεστε ότι ποτίζετε πολύ τα φυτά σας Έχετε δίκιο: Τα παχύφυτα είναι πιο πιθανό να πεθάνουν από υπερβολικό πότισμα παρά από έλλειψη νερού.

Τα συμπτώματα υποβρύχιας και υπερχείλισης συχνά επικαλύπτονται. Μπορείτε να δείτε παχύφυτα. Εξετάστε τα φύλλα και τους μίσχους του. και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι στην πραγματικότητα υπέφερε από αφυδάτωση, ενώ στην πραγματικότητα ήταν υπερβολική ενυδάτωση και προκαλούσε αφυδάτωση.

Αυτό καθιστά δύσκολη την επίλυση των προβλημάτων. Αλλά δεν είναι αδύνατο.

Παχύφυτα που παρουσιάζουν σημάδια αφυδάτωσης:

 • ζαρωμένα ή μαραμένα φύλλα
 • Τα ξερά φύλλα πεθαίνουν στη βάση του φυτού ή σε όλο το φυτό.
 • Τα φύλλα είναι φουσκωμένα (μαλακά και επίπεδα).
 • Το φυτό έπεσε και μαράθηκε.
 • οι ρίζες είναι στεγνές
 • Το έδαφος στεγνώνει και δεν απορροφά πλέον νερό.

Το ζουμερό νερό θα εμφανίσει τα ακόλουθα συμπτώματα:

 • Δίνει μια απαλή και λεία πινελιά.
 • Τα φύλλα γίνονται κίτρινα ή ημιδιαφανή από το υπερβολικό πότισμα.
 • σήψη στελέχους ή σήψη κάτω φύλλων
 • Λευκή μούχλα που αναπτύσσεται σε δύσοσμο έδαφος ή επιφάνειες.
 • Τα φύλλα που πέφτουν ή μαυρίζουν
 • σάπιες ρίζες

ενώ η σήψη των ριζών Μερικές φορές τα φύλλα που είναι υπερβολικά χυμώδη μπορεί να συρρικνωθούν, να μαραθούν ή ακόμα και να στεγνώσουν επειδή οι ρίζες δεν είναι πλέον σε θέση να μεταφέρουν νερό και θρεπτικά συστατικά στα φύλλα και τους μίσχους του φυτού.

Αλλά όπως μπορείτε να δείτε κοιτάζοντας τη λίστα. Το υπερβολικό πότισμα των παχύφυτων μπορεί να κάνει τα χυμώδη φύλλα να μαλακώσουν και το έδαφος να εμφανίσει ανάπτυξη μυκήτων. Εάν η σήψη εξαπλωθεί, θα υπάρχει μια άσχημη μυρωδιά.

Αν πολύ νερό Η διάσωση των φυτών είναι δύσκολη ή αδύνατη. Ακόμα κι αν πιαστεί νωρίς Το πολύ νερό μπορεί επίσης να θεραπεύσει τα παχύφυτα και να αλλάξει τα πράγματα.

Προστατέψτε τα παχύφυτα από το θάνατο.

Υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε και πρέπει να κάνετε για να αυξήσετε τις πιθανότητες επιβίωσής σας. Αυτές οι παρεμβάσεις είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές εάν η σήψη που προκαλείται από το υπερβολικό πότισμα δεν έχει φτάσει ακόμη σε σοβαρά επίπεδα.

Τι να κάνετε αν ποτίζετε υπερβολικά τα φυτά σας:

 • Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να σταματήσετε το πότισμα. (τουλάχιστον μία εβδομάδα αλλά περισσότερο)
 • Μετακινήστε το παχύφυτό σας σε μια ηλιόλουστη τοποθεσία για να αφήσετε το χώμα να στεγνώσει πιο γρήγορα.
 • Εάν το χώμα είναι υγρό ακόμα και τότε μεταφυτεύεται σε ένα ηλιόλουστο και ζεστό μέρος. Σημαίνει ότι το μείγμα φύτευσης δεν είναι καλό. Και πρέπει να αφαιρέσετε το παχύφυτο από την κατσαρόλα.
 • Επιθεωρήστε τις ρίζες και αφαιρέστε οτιδήποτε αισθάνεται απαλό ή λεπτό ή έχει ορατά σημάδια σήψης ή ζημιάς.
 • Αφήστε το παχύφυτο να στεγνώσει στη σκιά για δύο ημέρες.
 • Μόλις μαζευτούν αρκετές ρίζες για να αναπτυχθεί το παχύφυτο. Φυτέψτε τα σε κατάλληλες γλάστρες για παχύφυτα και κάκτους.
 • Αν και οι ρίζες είναι πολύ κατεστραμμένες. Αν υπάρχουν δυνατά κλαδιά ή φύλλα Προσπάθησε να το ξεριζώσεις.

Θυμηθείτε ότι τα παχύφυτα μπορούν να πολλαπλασιαστούν από μοσχεύματα μίσχων ή φύλλων. Αν λοιπόν οι ρίζες απέχουν πολύ μεταξύ τους Δοκιμάστε τον πολλαπλασιασμό εάν τα στελέχη ή τα φύλλα είναι υγιή.

Πώς να ποτίζετε σωστά τα παχύφυτά σας;

Αφήνετε πάντα το φυτόχωμα να στεγνώσει πριν το πότισμα.Αν το χώμα είναι υγρό, ελέγξτε μετά από 2 ημέρες.Αυτός ο κανόνας είναι εύκολο να ακολουθηθεί. Πρέπει όμως να λάβετε υπόψη και τον καιρό και την εποχή.

Το καλοκαίρι μπορείτε να ποτίζετε πιο συχνά. ακόμη και κάθε εβδομάδα Αλλά δεν πρέπει να διατηρείτε αυτό το πρόγραμμα καθ’ όλη τη διάρκεια της ξηρής περιόδου. Το φθινόπωρο και το χειμώνα, μειώστε το πότισμα και το πότισμα κάθε 2-3 εβδομάδες.

Γιατί σαπίζει η σάρκα μου;

Το υπερβολικό πότισμα μπορεί να προκαλέσει χημικές διεργασίες στο έδαφος που ενθαρρύνουν την ανάπτυξη μυκήτων και τη σήψη. Όταν το νερό κολλήσει στις ρίζες για πολλή ώρα Οι ρίζες θα γίνουν μαλακές, χυλώδεις και δεν μπορούν να απορροφήσουν πολύ νερό.

Το έδαφος μπορεί να χρειαστεί πολύ χρόνο για να στεγνώσει, επειδή δεν είναι καλά στραγγισμένο ή συμπιεσμένο. ή επειδή δεν υπάρχει αρκετό φως και θερμότητα για να διευκολυνθεί η εξάτμιση

Ως αποτέλεσμα, η σήψη μπορεί να μεταναστεύσει από τις ρίζες στους μίσχους και να προκαλέσει εκτεταμένη βλάβη.

Γιατί πέφτουν τα χυμώδη φύλλα;

Η χυμώδης πτώση των φύλλων είναι σημάδι αφυδάτωσης. Χωρίς αρκετό νερό, τα φύλλα μαραίνονται και πέφτουν.

Αλλά τα πεσμένα φύλλα μπορεί να υποδηλώνουν έλλειψη νερού και θρεπτικών συστατικών. Ένα υπερβολικά αφυδατωμένο παχύφυτο δεν θα είναι σε θέση να παρέχει υγρασία στα φύλλα.

Η έλλειψη φωτός και η ξαφνική έκθεση σε χαμηλές θερμοκρασίες μπορεί να κάνουν το παχύφυτό σας να πέσει.

Είναι σημαντικό να προσδιορίσετε τη βασική αιτία της πτώσης του παχύφυτου και να κάνετε άμεσες αλλαγές για να διορθώσετε την κατάσταση πριν να είναι πολύ αργά.

κάλυμμα

Είτε είστε υπερβολικά ενθουσιώδεις με το ποτιστήρι σας είτε απλά δεν ξέρετε πόσο συχνά ποτίζετε τα παχύφυτά σας, υπάρχει κάτι για όλους. Το υπερβολικό πότισμα είναι πιο συνηθισμένο από το να βρίσκεσαι κάτω από το νερό.

όταν και οι δύο υποστούν ζημιά Η υπερχείλιση θα παρουσιάσει ζημιά σύντομα. με άμεση φροντίδα και παρέμβαση Μπορείτε να εξοικονομήσετε περισσότερο νερό. Αν το παχύφυτό σας πεθαίνει Μπορείτε να προσπαθήσετε να το θεραπεύσετε πολλαπλασιάζοντας δυνατούς μίσχους ή φύλλα.

Το καλύτερο φάρμακο, όπως λέω πάντα, είναι η πρόληψη, γι’ αυτό κατανοήστε τις ανάγκες σε πότισμα των παχύφυτων και ποτίστε τα σωστά. Έτσι, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για υπερβολικό πότισμα ή κάτω από το νερό.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *