Μπορείτε να φυτέψετε κατιφέδες και ζίνιες μαζί;

κατιφέδες και ζίννιες

Είτε είστε αρχάριος κηπουρός είτε λάτρης των φυτών για πολλά χρόνια. αποσπάται εύκολα η προσοχή ολόκληρο φυτόΕίναι συχνά συντριπτικό όταν αποφασίζετε ποια λουλούδια θα φυτέψετε στον κήπο. στις περισσότερες περιπτώσεις Η ομαδοποίηση φυτών με παρόμοιες απαιτήσεις σε φως, νερό και έδαφος μπορεί να είναι χρήσιμη για να διευκολύνει τη συντήρηση κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου.

Οι ζίνιες και οι κατιφέδες είναι κοινά και πωλούνται συνήθως σε φυτώρια και κέντρα κήπου σήμερα. Τα φωτεινά και χαρούμενα λουλούδια πρέπει να ομαδοποιούνται σε μια γλάστρα ή ένα τοπίο.

έτσι μπορεί Οι κατιφέδες και οι ζίννιες μπορούν να φυτευτούν μαζί. Πρέπει αυτά τα φυτά να διαχωριστούν οριζόντια για εντυπωσιακό αποτέλεσμα ή λόγω διαφορετικών απαιτήσεων ανάπτυξης των φυτών; Υπάρχει μια σύντομη απάντηση και μια μακρά απάντηση σε αυτό το ερώτημα. και καλύπτουμε και τα δύο. Είστε έτοιμοι να μάθετε περισσότερα; Ας σκάψουμε!

σύντομη απάντηση

οπωσδηποτε! με παρόμοιες αναπτυξιακές ανάγκες Ζίνιες και κατιφέδες ζουν μαζί στον κομμένο ανθόκηπο, το τοπίο ή σε γλάστρες.Είναι σχετικά εύκολο να αναπτυχθούν και δεν ανταγωνίζονται πάρα πολύ για θρεπτικά συστατικά στην περιοχή καλλιέργειας. Οι κατιφέδες είναι επίσης χρήσιμοι ως αποτρεπτικός παράγοντας ενάντια στα κοινά παράσιτα του κήπου. Κάντε τον αγώνα μια κατάσταση win-win.

μακρά απάντηση

Τόσο η ζίννια όσο και ο κατιφές ανήκουν στην οικογένεια των Asteraceae.

κατιφέ μέλος ετικέτες Αυτά τα λουλούδια έχουν πολλά σχήματα και μεγέθη. Συχνά έχουν λεπτοκομμένα σκούρα πράσινα φύλλα και άνθη σε αποχρώσεις του πορτοκαλί, του κόκκινου, του κίτρινου, του χρυσού, του λευκού και του δίχρωμου.

πάρα πολύ Τα πιο δημοφιλή χρώματα που θα δείτε είναι το πορτοκαλί και το κίτρινο.Ορισμένες κοντές ποικιλίες είναι κατάλληλες για δοχεία. ενώ ορισμένες ποικιλίες είναι ψηλές Οι ψηλές ποικιλίες κάνουν εξαιρετικά φυτά τοπίου ή κομμένα λουλούδια. Οι κατιφέδες είναι εγγενείς στην Κεντρική και Νότια Αμερική. Και τα περισσότερα φυτά έχουν έντονη μυρωδιά που απωθεί ορισμένα έντομα.

Μέλη του Ζιννιά ζίννια Το γένος είναι εγγενές στο Μεξικό και την Κεντρική Αμερική. Αυτά τα λουλούδια έχουν πολλά σχήματα, χρώματα, σχέδια και μεγέθη. Τα χρώματα που θα βρείτε σε μπαλώματα περιλαμβάνουν κόκκινο, κίτρινο, ροζ, μωβ, λευκό, πορτοκαλί, κρασί, λεμόνι, ροδακινί, δίχρωμο και πολλές άλλες αποχρώσεις. ανάμεσα

Οι ζίννιες έχουν συχνά λαμπερά πράσινα, τριχωτά χοντρά φύλλα. Τα άνθη τους μπορεί να είναι μονά, ημίδιπλα ή διπλά πέταλα και συχνά έχουν έντονο κίτρινο στήμονα στο κέντρο.

δύο λουλούδια Μέρος της οικογένειας Asteraceae, Οικογενειακό σπίτι με ηλίανθους και πικραλίδες

αναπτυξιακές ανάγκες

Αυτά τα δύο δημοφιλή λουλούδια θεωρούνται συχνά τα πιο ανθεκτικά πολυετή φυτά στην περιοχή. Και τα δύο μπορεί να είναι πολυετή φυτά. Αλλά δεν αντέχει τον παγετό και τα πάει άσχημα σε υπερβολική ζέστη. Ως εκ τούτου, συχνά επαναφυτεύεται κάθε εποχή για καλύτερα αποτελέσματα. Ας δούμε τις ανάγκες κάθε είδους λουλουδιού.

εποχή

Στον κήπο φυτρώνουν ζίννιες και κατιφέδες.
Και τα δύο είδη λουλουδιών προτιμούν να αναπτύσσονται στις πιο ζεστές θερμοκρασίες του καλοκαιριού.

Και οι κατιφέδες και οι ζίννιες είναι καλοκαιρινά ετήσια. Αυτό σημαίνει ότι θα ανθίσουν και θα σπάρουν μέσα σε ένα χρόνο. του αρέσουν οι καλοκαιρινές θερμοκρασίεςΚαι τα δύο είδη λουλουδιών έχουν πολυετή και ετήσια μορφή, ανάλογα με το πού καλλιεργούνται.

Υπάρχουν μερικές ποικιλίες κατιφέδων που είναι πολυετείς. Αλλά οι πιο δημοφιλείς ποικιλίες κατιφέ που βλέπετε στα κέντρα κήπου τείνουν να είναι ποώδεις.

Υπάρχουν επίσης μερικές πολυετείς ποικιλίες ζίννιας. Αλλά είναι το ίδιο. Τα περισσότερα από αυτά που βλέπετε στο τοπικό σας κέντρο κήπου θεωρούνται ετήσια. που πρέπει να φυτεύονται επανειλημμένα σε κάθε εποχή

τοποθεσία

όμορφα λουλούδια που ανθίζουν στον κήπο
Και τα δύο είδη λουλουδιών χρειάζονται τουλάχιστον 6-8 ώρες άμεσο ηλιακό φως.

Και τα δύο είδη λουλουδιών προτιμούν ένα ηλιόλουστο σημείο. που σημαίνει ότι το χρειάζονται τουλάχιστον 6 έως 8 ώρες Άμεσο ηλιακό φως την ημέρα για βέλτιστη ανάπτυξη και ανθοφορία.

γη

Ο κηπουρός έχει τη γη.
Και τα δύο αυτά λουλούδια αναπτύσσονται καλύτερα σε ελαφρώς όξινο έδαφος με pH 6 έως 7.

Οι κατιφέδες αναπτύσσονται σχεδόν σε οποιοδήποτε έδαφος. Αλλά το καλά στραγγιζόμενο έδαφος είναι το καλύτερο. Ορισμένες ποικιλίες είναι ανθεκτικές στην ξηρασία. Στην καλέντουλα αρέσει λίγη οξύτητα. pH εδάφους 6 έως 7Αλλά pH κάτω από 5,5 δεν συνιστάται.Οι ζίννιες προτιμούν pH εδάφους από 6,5 έως 7,5.

υγρασία

ποτίζοντας λουλούδια στον κήπο
Κανένα από τα δύο λουλούδια δεν αρέσει να μεγαλώνει σε βρεγμένο έδαφος.

Και τα δύο λουλούδια είναι καλά. καλά στραγγισμένο έδαφος Είναι λίγο στεγνό. Ωστόσο, είναι ανθεκτικά φυτά που μπορούν να ανεχθούν ένα ευρύ φάσμα εδαφών. Το υγρό χώμα μπορεί να είναι πρόβλημα.

κλάδεμα / τσίμπημα / ανάπτυξη

κλάδεμα λουλουδιών στον κήπο
Και τα δύο λουλούδια πρέπει να κλαδεύονται για να ενθαρρύνουν νέους μίσχους και άνθη.

Και οι δύο τύποι λουλουδιών επωφελούνται από το τσίμπημα και το σβήσιμο. Τσιμπήστε τα φυτά ζίνια ή κατιφέ όταν είναι διαθέσιμα. 4-6 ίντσες ύψοςΑυτό θα ενθαρρύνει περισσότερες διακλαδώσεις και θα παράγει περισσότερα λουλούδια! Μπορείτε να τσιμπήσετε τα σπορόφυτά σας κλαδεύοντας τις άκρες των φυτών πάνω από τα φύλλα.

Deadheading είναι η διαδικασία αφαίρεσης των μαραμένων λουλουδιών. Αυτό θα ενθαρρύνει νέους μίσχους με νέα λουλούδια. Αντί να κόψετε μαραμένα λουλούδια, Κρατήστε την πρέζα πιο βαθιά στο δέντρο για να δημιουργήσετε έναν μακρύτερο, πιο δυνατό κορμό. Κόψτε το κοτσάνι του λουλουδιού πάνω από το σύνολο των φύλλων. Μπορείτε να πεθάνετε σε ένα γεμάτο λουλούδια καλοκαίρι μέχρι το φθινόπωρο!

γονιμοποίηση

Κομποστ σε χάρτινες σακούλες
Και τα δύο είδη λουλουδιών χρειάζονται λίπασμα με ίσες ποσότητες αζώτου, καλίου και φωσφόρου.

Κανένα λουλούδι δεν χρειάζεται περισσότερα θρεπτικά συστατικά. κομπόστ σε ίσες αναλογίες Άζωτο, Φώσφορος και Κάλιο Η ποσότητα που προστίθεται στο έδαφος κατά τη φύτευση πρέπει να είναι επαρκής και για τα δύο λουλούδια.

Αν οι κατιφέδες γονιμοποιήσουν πολύ τα λουλούδια θα ανθίσουν λιγότερο Αντίθετα, τα φυτά επικεντρώνονται στην ανάπτυξη πράσινων φύλλων.Οι ζίννιες επωφελούνται από τη λίπανση μία φορά το μήνα μετά τη φύτευση με λίπασμα υψηλής περιεκτικότητας σε φώσφορο για να ενθαρρύνουν νέες ανθοφορίες.

πώς να μεγαλώσει

Ροζ ζίνια με κατιφέδες
Συνιστάται να αρχίσετε να φυτεύετε ζίννιες και κατιφέδες 4 εβδομάδες πριν τον τελευταίο παγετό.

Ξεκινήστε την ανθοφορία σε εσωτερικούς χώρους 4 έως 6 εβδομάδες πριν από τον εκτιμώμενο τελευταίο παγετό. Και τα δύο είναι μια γρήγορη αρχή, αν και θα έλεγα ότι οι ζίννιες είναι τα πρώτα και πιο εύκολα λουλούδια στην ανάπτυξη. χρησιμοποιήστε ένα μαξιλάρι θέρμανσης Η βλάστηση Jumpstart συνιστάται με αυτά τα δύο λουλούδια. αλλά όχι απολύτως απαραίτητο

Μπορείτε να σπείρετε αυτά τα λουλούδια στον κήπο ή σε εξωτερικές γλάστρες μετά τον τελευταίο εκτιμώμενο παγετό σας. Το έδαφος πρέπει να είναι τουλάχιστον 60 βαθμούς Φαρενάιτ.

Τσιμπήστε τα σπορόφυτά μας σε ύψος 4 έως 6 ίντσες για να ενθαρρύνετε τη διακλάδωση. το κεφάλι του λουλουδιού μαράθηκε!

Τόσο οι κατιφέδες όσο και οι ζίννιες τείνουν να παράγουν μεγάλο αριθμό σπόρων που μπορούν να συγκομιστούν στο τέλος της σεζόν. Σημειώστε ότι ορισμένες ποικιλίες είναι υβρίδια. Ως εκ τούτου, μπορεί να μην βλαστήσουν και να παράγουν σπόρους που είναι ακριβώς ίδιοι με το μητρικό φυτό.

συγκομιδή και χρήση

κομμένα λουλούδια στο καλάθι
Τόσο οι κατιφέδες όσο και οι ζίννιες χρησιμοποιούνται ως μεσαία άνθη για να δημιουργήσουν όμορφες συνθέσεις με λουλούδια.

Τόσο οι ζίννιες όσο και οι κατιφέδες χρησιμοποιούνται ως κομμένα λουλούδια, καλλωπιστικά φυτά, φυτά σε γλάστρες και στολίδια κήπου!

πες ότι είναι κατιφέ Απωθεί μερικά έντομα στον κήπο.Γι’ αυτό συχνά βλέπετε κατιφέδες διάσπαρτους με βλάστηση. Υπάρχει κάποια συζήτηση σχετικά με την αποτελεσματικότητα των κατιφέδων στην απώθηση των εντόμων. Θεωρούνται όμως απωθητικά λόγω της έντονης μυρωδιάς τους.

Μάλιστα, κάποιοι λένε ότι οι κατιφέδες χρησιμοποιούνται ως παγίδες επειδή προσελκύουν ορισμένα έντομα από άλλα καλλωπιστικά φυτά. Όταν φυτεύεται ως εδαφοκάλυψη Είναι γνωστό ότι ορισμένοι τύποι κατιφέδων μπορούν να αναστείλουν την προσβολή νηματωδών ριζοκόμπων. Αυτό οφείλεται στις φυσικές χημικές ουσίες που απελευθερώνονται και εμποδίζουν την εκκόλαψη των αυγών νηματωδών.

Μερικοί κατιφέδες χρησιμοποιούνται σε σαλάτες ή ως γαρνιτούρα.Τα άνθη είναι πικρά.Οι κατιφέδες χρησιμοποιούνται επίσης για την παρασκευή φυσικών βαφών για υφάσματα.

Οι ζίνιες είναι μια εξαιρετική προσθήκη σε κάθε λαχανόκηπο που απαιτεί επικονιαστές για να ενθαρρύνει την καρποφορία. Οι ζίννιες προσελκύουν πολλούς επικονιαστές.Για το λόγο αυτό, μπορείς να τα δεις συχνά φυτεμένα κοντά σε λαχανόκηπους!

δημοφιλείς ποικιλίες κατιφέδων

φώκια κατιφέ
Οι κατιφέδες Cygnet θεωρούνται εδώδιμοι και έχουν τη γλυκιά γεύση του εστραγκόν.

Υπάρχουν τρεις κύριοι «τύποι» κατιφέδων: οι γαλλικοί, οι αφρικανικοί και οι κατιφέδες Cygnet.

ο γαλλικός κατιφές (Πάδουλα της στέγης) έχει μια συνήθεια συμπαγούς ανάπτυξης. (συνήθως ύψος 6 έως 12 ίντσες) Έρχονται σε μονές και διπλές μορφές. Αλλά ο διπλός τύπος είναι ο πιο δημοφιλής. Τα λουλούδια έχουν συνήθως διάμετρο περίπου 2 ίντσες.

ο Αφρικανικός κατιφές (Απλώστε το χαλάκι και περιμένετε.) δεν είναι εγγενές στην Αφρική. Αλλά πήραν το όνομά τους από τον αφρικανικό εμπορικό δρόμο που έφερε αυτούς τους κατιφέδες στην Ευρώπη. Αυτό το διπλό λουλούδι είναι πολύ μεγάλο, μεγαλώνει σε 5 ίντσες ή περισσότερο.Το φυτό μπορεί να φτάσει τα 3 έως 4 πόδια ύψος.

ο φώκια κατιφέ (Τα τενοφόλια της στέγης) 6 ίντσες ύψος ή λιγότερο. Η συνήθεια ανάπτυξής τους είναι λοφώδης και όρθια. Αυτοί οι κατιφέδες θεωρούνται εδώδιμοι. Είναι χυμώδεις (με πικάντικη γεύση εστραγκόν) και έχουν συνήθως μέγεθος μικρότερο από 1 ίντσα.Τα άνθη είναι συνήθως μονόχρωμα.

Υπάρχουν μερικά άλλα είδη κατιφέδων που μυρίζουν λεμόνι όλη την ώρα. μεξικάνικο κατιφέ (Lemon Tagets) Γεύση γλυκάνισου Ισπανικό εστραγκόν (Η Λουσίντα του Τάγκετ) και ιρλανδικά λευκά άνθη δαντέλα κατιφέ (Η φιλφόλια της στέγης) έχει μυρωδιά γλυκόριζας.

δημοφιλείς ποικιλίες ζίννιας

Διπλά λουλούδια Benari’s Giant σε κόκκινο, λευκό, χρυσό, κίτρινο, κοραλί κ.λπ.

Η ζίνια είναι ένα δημοφιλές είδος που καλλιεργείται σε κήπους ή σε γλάστρες. ΖίννιαΣε αυτή τη φυλή υπάρχουν διάφοροι τύποι, είτε κοντοί και συμπαγείς είτε ψηλοί και δυνατοί.

ο “The Giant Benary” Αυτό το σετ έχει διπλά λουλούδια που είναι κυρίως 4 έως 5 ίντσες. Αυτή η σειρά διατίθεται σε κόκκινο, λευκό, χρυσό, κίτρινο, ροζ, μωβ, κοραλί, καρμίνιο, σομόν, κρασί, πορτοκαλί και πολλά άλλα χρώματα. Το zinnias ‘Beneris Giant’ μεγαλώνει 3 έως 4 πόδια.

ο “Μαγγελάνος” Η σειρά 1 είναι μια νάνος ζίνια που μεγαλώνει 12 έως 14 ίντσες και παράγει άνθη ύψους 4 έως 5 ίντσες. Τα επτά χρώματα είναι κερασί, ροζ, κοραλί, ιβουάρ, κίτρινο, πορτοκαλί και βυσσινί.

Άλλες ποικιλίες περιλαμβάνουν μικρά, συχνά δίχρωμα άνθη. Ζίννια Χάγενα και μεγαλώνουν λιγότερο Zinnia angustifolia.

FAQ

Ναι, και τα δύο αυτά λουλούδια χρειάζονται πλήρη ήλιο (τουλάχιστον 6 έως 8 ώρες άμεσο ηλιακό φως την ημέρα) για να αναπτυχθούν σωστά. τα φυτά γίνονται πόδια (Η άκρη του φύλλου είναι πιο φαρδιά και μακρύτερη) ή κίτρινη αν δεν παίρνει αρκετό ηλιακό φως. Μπορεί να παρατηρήσετε ότι τα φυτά τεντώνονται προς το φως. ή τα δέντρα μπορεί να παράγουν πολύ λίγα λουλούδια

Ναί! Και οι δύο κάνουν υπέροχες γλάστρες αν το χώμα είναι υγρό. Φυτέψτε αυτά τα λουλούδια σε γλάστρες. μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς. Και τα δύο είδη λουλουδιών προτιμούν το καλά στραγγιζόμενο έδαφος. Οι γλάστρες ή τα υπερυψωμένα κρεβάτια τείνουν να στραγγίζουν καλύτερα. Εάν αποφασίσετε να φυτέψετε και τα δύο σε γλάστρες Φροντίστε να επιλέξετε συμπαγείς ή πιο κοντές ποικιλίες για φύτευση ως εδαφοκάλυψη.

τελικές σκέψεις

Τόσο οι ζίννιες όσο και οι κατιφέδες ζουν σε θερμά κλίματα και είναι μέλη της οικογένειας των Asteraceae και έχουν τις ίδιες απαιτήσεις ανάπτυξης με το καλά στραγγιζόμενο έδαφος. γεμάτος ήλιος και χαμηλές απαιτήσεις σε λιπάσματα Είναι και τα δύο όμορφα, εύκολα στην καλλιέργεια και απαιτούν παρόμοιες συνθήκες καλλιέργειας. έτσι πρέπει να είσαι δοκιμάστε Φύτευση κατιφέδων και λουλουδιών ζίννιας!

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *