Μπορούν να φυτευτούν κατιφέδες με πιπεριές στον κήπο σας;

κατιφέδες και πιπεριές

Αν έρθεις λοιπόν εδώ Υπάρχει μια καλή πιθανότητα να έχετε ακούσει για όλα τα οφέλη που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι κατιφέδες ως φυτά συντροφιάς. Οι κατιφέδες καλλιεργούνται εύκολα και πρέπει να είναι. οφέλη όταν φυτεύεται σε συνδυασμό με την κηπουρική λαχανικών Τι γίνεται όμως με το τσίλι; Μπορείτε να φυτέψετε κατιφέδες μαζί με πιπεριές στον κήπο;

Οι κατιφέδες θεωρούνται γενικά ετήσια άνθη.Υπάρχουν διάφορες ποικιλίες, με τις γαλλικές κατιφέδες και τις αφρικανικές κατιφέδες να είναι οι πιο δημοφιλείς. Η χρήση τους σε λαχανόκηπους υποστηρίζεται από την επιστήμη. Δεν είναι λοιπόν μυστήριο γιατί είναι τόσο δημοφιλείς.

Έτσι, είτε θέλετε να προσελκύσετε επικονιαστές, είτε να προσθέσετε χρώμα ή να απωθήσετε τα ενοχλητικά σφάλματα. Οι κατιφέδες είναι επίσης μια εξαιρετική επιλογή για να προσθέσετε στις πιπεριές σας αυτή την εποχή. Σε αυτό το άρθρο θα εξερευνήσουμε Μπορείτε να φυτέψετε κατιφέδες ακριβώς δίπλα στην πιπεριά.αναλυτικά και πώς να το πετύχετε αν αποφασίσετε να το δοκιμάσετε. Ας σκάψουμε!

σύντομη απάντηση

Ναί! Οι κατιφέδες και οι πιπεριές είναι καλοί σύντροφοι στον κήπο. Έχουν πολύ παρόμοιες ανάγκες ανάπτυξης και προτιμούν θερμότερα κλίματα. Και οι δύο είναι πολύ χαμηλής συντήρησης και είναι εύκολο να αναπτυχθούν. Οι καλέντουλες δεν απορροφούν τα θρεπτικά συστατικά της πιπεριάς και μπορούν ακόμα βοηθά στην απώθηση επιβλαβών εντόμων στον κήπο

μακρά απάντηση

Ναί! Ετοιμάζουμε πιπεριές και κατιφέδες. καλός σύντροφος στον κήποΥπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν φυτεύετε και τα δύο ταυτόχρονα. Και η στρατηγική σας μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το πώς τακτοποιείτε τον κήπο σας. και το είδος των πιπεριών που σκοπεύετε να φυτέψετε.

σχετικά με το τσίλι

Στις πιπεριές αρέσει να φυτρώνουν στα πιο ζεστά και ηλιόλουστα μέρη.

Οι πιπεριές είναι λαχανικά που αγαπούν τον ήλιο, που αγαπούν τη θερμότητα και αποτελούν βασικό προϊόν των περισσότερων κηπουρών. Φυτεύονται στα μέσα έως τα τέλη της άνοιξης και μπορούν να παράγουν άφθονες πιπεριές υπό τις κατάλληλες συνθήκες.

Το τσίλι είναι ένα φυτό που καλλιεργείται πολύ εύκολα. Είναι ευαίσθητα σε ορισμένα έντομα, όπως σκαθάρια πατάτας, ζωύφια και νηματώδεις. Οι κατιφέδες απομακρύνουν αυτά τα παράσιτα και βοηθούν στην προστασία των φυτών πιπεριάς σας από ζημιές.

Οι πιπεριές είναι ένα από τα πιο δημοφιλή λαχανικά κήπου. και μερικά είδη είναι μικρά Αυτό το καθιστά μια καλή επιλογή για κηπουρούς λαχανικών.

για τον κατιφέ

Πορτοκαλί και κόκκινα λουλούδια στον κήπο
Οι κατιφέδες είναι εντομοαπωθητικά πολυετή φυτά και προσελκύουν ωφέλιμα έντομα και επικονιαστές.

Οι κατιφέδες ανθίζουν κάθε χρόνο και ανθίζουν καλύτερα σε θερμά κλίματα. Έχουν λεπτά, σκούρα πράσινα φύλλα και δείχνουν άνθη σε ζεστές αποχρώσεις (κόκκινο, κίτρινο, πορτοκαλί) Υπάρχουν δύο τύποι κατιφέδων: αφρικανική και γαλλικήΟι αφρικανικοί κατιφέδες είναι ψηλότεροι από τους γαλλικούς κατιφέδες.

Τα φύλλα και τα ριζικά συστήματα των κατιφέδων περιέχουν χημικές ουσίες που απωθούν τα επιβλαβή έντομα και άλλα παράσιτα του κήπου.

αυτοί μπορούν κρατήστε μακριά τα έντομα όπως σκαθάρια πατάτας, νηματώδεις ρίζες και τα σκουλήκια του λάχανου Προσελκύουν επίσης ωφέλιμα έντομα όπως μύγες, πεταλούδες και πασχαλίτσες.

Οφέλη από κατιφέδες στον κήπο:

  • Προσθέστε βιοποικιλότητα στον κήπο και την αυλή σας.
  • Προσελκύει πεταλούδες και επικονιαστές στη γύρω περιοχή.
  • Αποτρέπει τα επιβλαβή έντομα και άλλες ενοχλήσεις.
  • Χαμηλή συντήρηση για ανάπτυξη και παροχή χρώματος όλο το καλοκαίρι.

αναπτυξιακές ανάγκες

Και τα δύο αυτά φυτά πολύ χαμηλή συντήρηση Μόλις καθιερωθεί Η καλή τοποθεσία, το έδαφος και οι καιρικές συνθήκες είναι σημαντικά στοιχεία κατά τη φύτευση των δύο μαζί.

ηλιακό φως

Θάμνοι με κόκκινες πιπεριές μεγαλώνουν σε ηλιόλουστες θέσεις.
Και τα δύο φυτά χρειάζονται τουλάχιστον 6-8 ώρες ηλιακού φωτός την ημέρα.

Και τα δύο αυτά φυτά χρειάζονται πλήρη ήλιο για να αναπτυχθούν καλύτερα. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να βρίσκεται στην περιοχή λήψης. 6-8 ώρες άμεσο ηλιακό φως κάθε μέρα

εποχή

Κίτρινα λουλούδια φυτρώνουν στον κήπο.
Και τα δύο φυτά προτιμούν να αναπτύσσονται σε ζεστά κλίματα.

και τα δύο φυτά πραγματική δόσηΑυτό σημαίνει ότι ζουν μόνο για μία εποχή και πεθαίνουν πριν μπει ο χειμώνας. Αναπτύσσονται καλύτερα σε ζεστά κλίματα και ανέχονται χαμηλές θερμοκρασίες κάτω από 45 βαθμούς Φαρενάιτ.

τοποθεσία

Στο χωράφι φυτρώνει κίτρινη πιπεριά.
πότε να φυτέψετε πιπεριές Θυμηθείτε ότι χρειάζονται αρκετό χώρο για να αναπτυχθούν.

Όταν επιλέγετε ένα μέρος και για τα δύο φυτά είναι σημαντικό. Λάβετε υπόψη το χώρο και το ηλιακό φως.Ορισμένες ποικιλίες πιπεριάς είναι μεγάλες και ψηλές. ενώ άλλα είναι μικρότερα και μπορούν να καλλιεργηθούν ακόμη και σε δοχεία. Λάβετε υπόψη το ώριμο μέγεθος των φυτών πιπεριάς όταν επιλέγετε μια τοποθεσία.

Και τα δύο αυτά φυτά αναπτύσσονται καλύτερα στον ήλιο. Φυτέψτε κατιφέδες όπου δεν υπάρχει σκιά από φυτά πιπεριάς ή άλλα φυτά.

Κοντέινερ εναντίον Κήπων

όταν φυτεύονται μαζί Οι περισσότεροι κηπουροί φυτεύουν μαζί σε υπερυψωμένα κρεβάτια, στο έδαφος ή σε δοχεία, με ελαφρώς διαφορετικές προσεγγίσεις ανάλογα με το πώς σκοπεύετε να τα καλλιεργήσετε μαζί.

δοχείο

ξύλινο κουτί με δέντρα
Αν θέλετε να τα μεγαλώσετε μαζί σε δοχεία, φυτέψτε τα χωριστά.

Ορισμένες ποικιλίες πιπεριών διατηρούν μια συμπαγή, συμπαγή καλλιεργητική συνήθεια. Αυτό τα καθιστά ιδανικά για υπαίθριες γλάστρες ή δοχεία. Είτε καλλιεργείτε πιπεριές σε δοχεία είτε σε γλάστρες. Αν θέλετε να φυτέψετε κατιφέδες κοντά Φυτέψτε και τα δύο σε ξεχωριστά δοχεία.

Αν και κατιφέδες και ποικιλίες πιπεριάς Lan Υπάρχουν ελαφρά σημάδια ανάπτυξης.Η χρήση δύο χωριστών δοχείων θα διασφαλίσει ότι υπάρχει αρκετός χώρος και για τα δύο ριζικά συστήματα. Κρατήστε τα δοχεία κοντά μεταξύ τους, έτσι ώστε οι πιπεριές να αξιοποιήσουν στο έπακρο τους κατιφέδες σας.

κήπος/υπερυψωμένο κρεβάτι

Λαχανικά στον υπερυψωμένο κήπο
Μπορείτε να καλλιεργήσετε πιπεριές σε υπερυψωμένα κρεβάτια που παρέχουν άφθονο ηλιακό φως και χώρο για ανάπτυξη.

Η φύτευσή τους σε κήπους ή υπερυψωμένα κρεβάτια είναι μια αρκετά απλή διαδικασία. Προσδιορίστε ποιες περιοχές του κήπου σας λαμβάνουν το περισσότερο ηλιακό φως κατά τη διάρκεια της ημέρας. Εκεί πρέπει να φυτέψετε πιπεριές και κατιφέδες. Όταν επιλέγετε το σωστό μέρος Εξετάστε το ώριμο μέγεθος και των δύο δέντρων. Και τα δύο έχουν αρκετό χώρο για να αναπτυχθούν..

περίοδος

πολύχρωμα πορτοκαλί λουλούδια
Φυτέψτε κατιφέδες 10 ίντσες μακριά από άλλα φυτά, επιτρέποντας αρκετό χώρο για να αναπτυχθούν και καλό αερισμό.

Τουλάχιστον θα πρέπει να φυτεύονται κατιφέδες. Δέκα ίντσες μακριά από τις άλλες καλλιέργειές σας. Αυτό θα τους δώσει αρκετό χώρο για να ωριμάσουν. και επιτρέπει την καλή ροή αέρα στα φύλλα του φυτού

Τα ώριμα φυτά πιπεριάς μεγαλώνουν από 2 πόδια έως 5 πόδια ύψος, ανάλογα με την ποικιλία. Τα περισσότερα έχουν διάμετρο περίπου 2 πόδια. Λάβετε αυτό υπόψη όταν κάνετε απόσταση μεταξύ των φυτών πιπεριάς. Πρέπει να δώσετε στο φυτό αρκετό χώρο για να φτάσει άνετα στο πλήρες μέγεθός του. Αλλά αφήνει επίσης χώρο στα φυτά να αναπνεύσουν και να έχουν πρόσβαση στη συγκομιδή.

όταν φυτεύουμε κατιφέδες και πιπεριές ταυτόχρονα Δώστε σε κάθε φυτό τον χώρο που χρειάζεται και σε κάποιο βαθμό σας αρέσει. Φροντίστε να μην πλησιάζουν πολύ μεταξύ τους. Κρατά τα φύλλα του ενάντια στον άνεμο και το φως του ήλιου.

Εναλλακτικά σε σπόρους και μεταφυτεύσεις

Οι σπόροι και οι φυτεύσεις του κατιφέ είναι εύκολα προσβάσιμοι σε τοπικά φυτώρια ή κέντρα κήπου. Οι σπόροι πιπεριάς είναι ευρέως διαθέσιμοι και εδώ. Αλλά μπορείτε να βρείτε έναν αντικαταστάτη.

σπόρος

Γυναίκα που σπέρνει φυτά σε δίσκους σπόρων
Οι σπόροι της πιπεριάς βλασταίνουν μέσα σε 10-14 ημέρες.

Το να ξεκινήσετε τις πιπεριές από σπόρους είναι ένας οικονομικός τρόπος για να ξεκινήσετε να καλλιεργείτε τις δικές σας πιπεριές στις αρχές της άνοιξης. Εάν ζείτε σε ζεστό κλίμα με μακρά καλλιεργητική περίοδο Μπορείτε να σπείρετε τους σπόρους απευθείας στον κήπο σας.

Οι σπόροι πρέπει να είναι ζεστοί και υγροί. Μέχρι τη βλάστηση (συνήθως 10-14 ημέρες), ο χρόνος βλάστησης ποικίλλει ανάλογα με τη θερμοκρασία και τους περιβαλλοντικούς παράγοντες.

χειρουργική επέμβαση εμφυτευμάτων

Υπάρχουν λουλούδια φυτεμένα στον κήπο.
Πριν φυτέψετε κατιφέδες στον κήπο Βεβαιωθείτε ότι έχει περάσει κάθε κίνδυνος παγετού.

Κατά τη φύτευση, βεβαιωθείτε ότι στην περιοχή σας υπάρχει κίνδυνος παγετού. Πολλές πιπεριές και κατιφέδες. ευαίσθητο σε χαμηλές θερμοκρασίες Αυτό μπορεί να βλάψει σοβαρά το φυτό σας.Ποτίζετε συχνά μετά τη φύτευση για να βοηθήσετε στη δημιουργία του ριζικού συστήματος.

γη

Αγρότης που βάζει φυτά στο έδαφος
Πριν φυτέψετε πιπεριές, προσθέστε λίπασμα ή σάπια φύλλα στο έδαφος.

Τα φυτά πιπεριάς λειτουργούν καλύτερα. γόνιμο αργιλώδες έδαφοςΔεν τους αρέσει να μένουν βρεγμένοι για πολύ καιρό. Επομένως, τα αργιλώδη εδάφη μπορούν να έχουν αρνητική επίδραση στην ανάπτυξή τους.

πριν φυτέψετε πιπεριές στο οικόπεδο του κήπου Βελτιώστε το έδαφος με λίπασμα ή τύρφη για να αυξήσετε τον αερισμό και να φρεσκάρετε το έδαφος. Οι κατιφέδες δεν είναι επιλεκτικοί στο χώμα. και αν το χώμα σας στραγγίζει καλά Θα μείνουν πολύ ικανοποιημένοι

λίπασμα

Αγρότης που κρατά λίπασμα για πιπέρι
Στο πιπέρι αρέσει ένα ευέλικτο λίπασμα.

Μόλις φυτευτεί στον κήπο ή σε δοχείο Τα φυτά πιπεριάς θα ωφεληθούν από τη συχνή λίπανση. Το κομπόστ για όλες τις χρήσεις ή ένα συγκεκριμένο μείγμα λαχανικών θα λειτουργήσει καλά. Οι κατιφέδες δεν χρειάζονται λίπασμα. όλη τη σεζόν Αλλά θα δείτε περισσότερες ανθοφορίες εάν γονιμοποιηθούν.

νερό

Πότισμα λουλουδιών και λαχανικών στον κήπο
Βεβαιωθείτε ότι το χώμα είναι στεγνό ανάμεσα στα ποτίσματα. Και στα δύο φυτά δεν αρέσει να βρίσκονται σε βρεγμένο έδαφος για μεγάλες χρονικές περιόδους.

Το τακτικό και συχνό πότισμα είναι σημαντικό αμέσως μετά τη φύτευση. Το Root θα σας βοηθήσει να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις. και σταθερό. Καθ ‘όλη τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου, ποτίζετε τακτικά πιπεριές και κατιφέδες. Και στα δύο αυτά φυτά δεν αρέσει να είναι συνεχώς υγρά για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Είναι σημαντικό να αφήνετε το χώμα να στεγνώσει ανάμεσα στα ποτίσματα.

συντήρηση

κηπουρός κατιφέ
Οι κατιφέδες ωφελούνται από το κλάδεμα των νεκρών λουλουδιών για να ενθαρρύνουν τη νέα ανάπτυξη.

όταν ξεκίνησε Τα φυτά πιπεριάς απαιτούν λίγη συντήρηση εκτός από το πότισμα και τη λίπανση. Οι κατιφέδες είναι επίσης χαμηλής συντήρησης. κατιφές Αυτό δεν είναι απαραίτητο για να διατηρούνται τα φυτά χαρούμενα και υγιή. που θα ωφελούνταν από το να πεθαίνει πιο συχνά Θα ενθαρρύνει επίσης νέες ανθοφορίες καθώς οι παλιές ανθίσεις αρχίζουν να μαραίνονται.

τελικές σκέψεις

Οι κατιφέδες και οι πιπεριές αποτελούν εξαιρετικά φυτά συντροφιάς για διάφορους λόγους. προσθέστε πολλά οφέλη Αν το φυτέψετε κοντά στον κήπο σας θα ωφελήσει άμεσα τα φυτά της πιπεριάς σας. Έτσι, για να συνοψίσουμε τα οφέλη του κατιφέ ως συντρόφου για τις πιπεριές κήπου:

Οι κατιφέδες μπορούν…
  • Προσελκύει πεταλούδες και άλλους επικονιαστές.
  • Αποτρέπει τα επιβλαβή έντομα και τα έντομα που βλάπτουν τις ρίζες.
  • Ανθεκτικό σε ελάφια και κουνέλια.
  • Αύξηση της βιοποικιλότητας, μείωση των ζιζανίων, εξοικονόμηση γης

Τώρα ξέρετε ότι υπάρχουν πολλά οφέλη από τη φύτευση αυτών των δύο φυτών στο ίδιο μέρος. Είναι ώρα φύτευσης!

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *