Μπορούν να φυτευτούν κατιφέδες με φράουλες στον κήπο σας;

Μπορούν να φυτευτούν κατιφέδες με φράουλες στον κήπο σας;

Οι κατιφέδες είναι φυτά ανθεκτικά στη θερμότητα, που αγαπούν τον ήλιο και αποτελούν εξαιρετικά φυτά συντροφιάς για πολλά λουλούδια και λαχανικά. Είναι γνωστά για την ικανότητά τους να απωθούν τα επιβλαβή έντομα και μπορούν να αποτελέσουν εξαιρετική προσθήκη στον λαχανόκηπο. Μπορεί όμως οι κατιφέδες να φυτευτούν με αμπελώνες όπως οι φράουλες;

Οι σύντροφοι με κατιφέδες έχουν τεκμηριωθεί καλά ότι έχουν ευεργετικές ιδιότητες όταν χρησιμοποιούνται ως συμπλήρωμα σε άλλα λαχανικά και λουλούδια. Τα καλά νέα είναι ότι τα περισσότερα φρούτα είναι χρήσιμα όταν φυτεύονται γύρω τους.

Αν λοιπόν ψάχνετε Προσθέστε κατιφέδες στον κήπο ή τα δοχεία σας.Αλλά δεν είμαι σίγουρος αν θα λειτουργήσει με τις φράουλες που αναπτύσσονται στον κήπο σας. Λοιπόν, ήρθατε στο σωστό μέρος. Σε αυτό το άρθρο, θα μιλήσουμε για το γιατί οι κατιφέδες γίνονται υπέροχοι σύντροφοι. Και γιατί φαίνονται όμορφα όταν φυτεύουν φράουλες αυτή την εποχή!

σύντομη απάντηση

Ναι, οι κατιφέδες μπορούν να καλλιεργήσουν φράουλες. Και τα δύο αυτά φυτά είναι ανθεκτικά στον ήλιο, στη θερμότητα, στην ξηρασία, στην ξηρασία και είναι ευεργετικά για εσάς και τον κήπο σας. μπορεί να φτιάξει κατιφέδες και φράουλες Εξαιρετικό φυτό συντροφιάς Αν φυτευτεί στο σωστό μέρος και συντηρηθεί σωστά.

μακρά απάντηση

Ναί, Μπορείτε να φυτέψετε κατιφέδες με φράουλες.Αλλά υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν φυτεύετε τα δύο μαζί. Ας δούμε λίγο περισσότερες λεπτομέρειες για κάθε φυτό. Αυτό ακολουθείται από αρκετούς σημαντικούς παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη πριν από τη φύτευση.

σχετικά με τις φράουλες

Μπορούν να φυτευτούν σε οικόπεδα κήπου, δοχεία ή κρεβάτια εάν πληρούνται οι κατάλληλες συνθήκες.

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να μαζεύεις φρέσκα καλοκαιρινά φρούτα και κεράσι από την αυλή σου. Οι φράουλες καλλιεργούνται εύκολα. Δώστε το σωστό πλαίσιο

Τείνουν να αναπτύσσονται καλύτερα στον ήλιο και μπορούν να αναπτυχθούν και να καρποφορήσουν όλη την εποχή σε ζεστά κλίματα. Μπορεί να φυτευτεί σε μικρά αγροτεμάχια, σε δεξαμενές ή ακόμα και σε μεγάλα οικόπεδα. Οι φράουλες έχουν επίσης την τάση να εξαπλώνονται. Επομένως, είναι σημαντικό να τα φυτέψετε όπου υπάρχει πραγματικά αρκετός χώρος για να αναπτυχθούν.

Οι φράουλες είναι όπως κάθε άλλη καλλιέργεια. Υπάρχουν μερικά έντομα Τους αρέσει να κυνηγούν και μπορεί να γίνουν πολύ απογοητευτικοί όταν αρχίσουν να εμποδίζουν την παραγωγή μούρων.

Οι νηματώδεις κόμποι ρίζας μπορούν να κάνουν πολλά στις ρίζες της φράουλας και ακόμη και να σκοτώσουν το φυτό αν δεν εξαλειφθούν.

για τον κατιφέ

πορτοκαλί λουλούδια σε γλάστρες
Οι κατιφέδες είναι εξαιρετικά φυτά συντροφιάς για πολλά φυτά κήπου.

Οι κατιφέδες είναι μονοετή φυτά που αναπτύσσονται καλά. USDA ζώνες 3-11Έχουν μια ίσια και λεπτή συνήθεια ανάπτυξης και δεν εξαπλώνονται και μεγαλώνουν περισσότερο από ένα πόδι. Αυτό το καθιστά εξαιρετικό φυτό για μικρούς χώρους ή ανάμεσα σε σειρές φυτών ή καλλιεργειών.

Οι κατιφέδες είναι εύκολο να διατηρηθούν τα φυτά. εύκολο στη συντήρηση Ουσιαστικά καμία συντήρηση καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν Πρέπει ακόμη να καλυφθούν οι αυξανόμενες ανάγκες τους για να επιβιώσουν.

Ένα άλλο πλεονέκτημα της καλλιέργειας κατιφέδων είναι ότι μπορούν να βοηθήσουν να αποκρούσουν τα επιβλαβή έντομα. Τα φύλλα του περιέχουν χημικές ουσίες που απωθούν τα σκαθάρια της πατάτας, τους γυμνοσάλιαγκες, τα σαλιγκάρια και άλλα παράσιτα.

Τα φωτεινά λουλούδια προσελκύουν τις μέλισσες και άλλους επικονιαστές. Αυτό περιλαμβάνει ωφέλιμα έντομα όπως οι πασχαλίτσες και οι μύγες. Αυτά τα ευεργετικά έντομα δρουν ως αρπακτικά ενάντια σε κοινά παράσιτα όπως οι αφίδες και οι αφίδες.

Οι κατιφέδες πρέπει να φυτεύονται εκεί που ανθίζουν. Ολοήμερο ηλιακό φως (6-8 ώρες την ημέρα)Θα πρέπει να φυτευτεί όπου υπάρχουν τουλάχιστον δέκα ίντσες χώρο για να αναπτυχθεί. Αυτή είναι μια προσιτή επιλογή για πολλούς κηπουρούς, ωστόσο, μπορεί να γίνει πρόκληση αν φυτέψετε κοντά σε δέντρα που τείνουν να εξαπλώνονται.

Οφέλη από κατιφέδες:

 • Οι κατιφέδες προσελκύουν μέλισσες και άλλα έντομα. που μπορεί να επικονιάσει τα λουλούδια
 • Αυτοί οι επικονιαστές βοηθούν στην επικονίαση των φυτών για να καρποφορήσουν.
 • Το χαμομήλι περιέχει πύρεθρο.
 • Το Pyrethrum απωθεί τα έντομα, όπως τα σκουλήκια του λάχανου και τα νηματώδη.
 • Η ρίζα της καλέντουλας περιέχει ενώσεις που ονομάζονται άλφα-τερθειενίλη
 • Αυτή η ουσία είναι τοξική για τους νηματώδεις του εδάφους.
 • Αυτό εμποδίζει τους νηματώδεις να επιτεθούν στο ριζικό σύστημα του φυτού.

τοποθεσία

δοκιμάζοντας φρούτα στον κήπο
Οι φράουλες προτιμούν να αναπτύσσονται σε ζώνες ανθεκτικότητας USDA 5-8.

Οι φράουλες είναι πολυετή φυτά. USDA ζώνες ανθεκτικότητας 5-8Σε αυτές τις ζώνες Τα φυτά επιστρέφουν την άνοιξη και μεγαλώνουν σε μέγεθος. Λάβετε αυτό υπόψη όταν επιλέγετε μια τοποθεσία για το έμπλαστρο φράουλας σας.

δοχείο

Φυτεύονται σε γλάστρες και δοχεία.
Οι κατιφέδες και οι φράουλες πρέπει να φυτεύονται σε ξεχωριστά δοχεία.

Τόσο οι φράουλες όσο και οι κατιφέδες μπορούν να καλλιεργηθούν σε δοχεία ή γλάστρες. ξεχωριστός Αν φυτέψετε και τα δύο στην ίδια γλάστρα ή δοχείο Διατρέχετε τον κίνδυνο οι φράουλες να φάνε τους κατιφέδες και να συνωστίζονται μεταξύ τους.

Εάν κάνετε κήπο σε ένα δοχείο Μπορεί να φυτευτεί σε δύο ξεχωριστά δοχεία. αλλά το ένα δίπλα στο άλλο Επομένως, οι κατιφέδες μπορούν ακόμα να ωφελήσουν το φυτό της φράουλας. Λάβετε υπόψη ότι εάν καλλιεργείτε φράουλες σε δοχείο, Συνήθως δεν επιβιώνουν τον χειμώνα.

κήπος

Φυσικό ύφασμα κοντά στον καρπό της αμπέλου.
Χρησιμοποιήστε πανί ζιζανίων γύρω από τις φράουλες για να αποτρέψετε την ανάπτυξη ζιζανίων.

Η καλύτερη επιλογή είναι να φυτέψετε φράουλες κήπου όπου μπορούν να απλωθούν. Απλώς χρησιμοποιήστε ένα πανί ζιζανίων γύρω από τα φυτά φράουλας. βοηθήστε να απαλλαγείτε από τα ζιζάνια (Χα!) και προστατεύει το ριζικό σύστημα κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Φυτέψτε κατιφέδες γύρω από τη βάση του δέντρου ή ως οριακή γραμμή στη νότια πλευρά.

υπερυψωμένο κρεβάτι

Ο αμπελώνας αναπτύσσεται σε υπερυψωμένα κρεβάτια.
Οι φράουλες πάνε καλά σε υπερυψωμένα κρεβάτια. Αλλά αν του δώσετε αρκετό χώρο για να αναπτυχθεί,

Ο εξωραϊσμός με υπερυψωμένο κρεβάτι έχει γίνει πρόσφατα πολύ δημοφιλής. Υπάρχει δυνατότητα να φυτέψετε φράουλες σε υπερυψωμένα κρεβάτια αρκεί να υπάρχει αρκετός χώρος! Λάβετε υπόψη ότι μπορεί να ξεπεράσουν γρηγορότερα από τα υπερυψωμένα κρεβάτια. θα μειωθεί ή θα μειωθεί να διατηρήσουν την ανάπτυξή τους

περίοδος

Τα λουλούδια αναπτύσσονται στη σωστή απόσταση το ένα από το άλλο.
κατά τη φύτευση αυτών των δύο φυτών Κρατήστε κάποια απόσταση μεταξύ τους για να μην τρώνε οι φράουλες τους κατιφέδες.

Η επιλογή ενός μέρους για την καλλιέργεια φράουλας είναι μια δύσκολη υπόθεση. Λαμβάνοντας υπόψη τις βέλτιστες συνθήκες ανάπτυξης Έτσι εξαπλώθηκαν. Αυτό το καθιστά εξαιρετική επιλογή για μαζική φύτευση.

όπως ήδη αναφέρθηκε Αν θέλετε να φυτέψετε φράουλες με έναν φίλο σαν κατιφέδες, θα πρέπει Βεβαιωθείτε ότι κάθε φυτό έχει αρκετό χώρο για να αναπτυχθεί.Οι κατιφέδες είναι συμπαγείς και μόνο 10-12 ίντσες ύψος και πλάτος.

Ένας καλός τρόπος για να συνδυάσετε τα δύο είναι να φυτέψετε κατιφέδες ως σύνορα. Αφήστε αρκετό χώρο για να φτάσουν οι φράουλες στο πλήρες τους μέγεθος και μερικώς. Και φυτέψτε τους κατιφέδες σε απόσταση τουλάχιστον ενός ποδιού για να μην τρώνε οι φράουλες τους κατιφέδες. Το πιο συνηθισμένο λάθος φύτευσης συντρόφου είναι η έλλειψη αρκετού χώρου.

ηλιακό φως

ωριμασμένο στον ήλιο φρούτο
Και τα δύο φυτά χρειάζονται τουλάχιστον 6-8 ώρες άμεσο ηλιακό φως την ημέρα.

Και τα δύο από αυτά τα αγαπημένα στον κήπο χρειάζονται πλήρη ήλιο. που σημαίνει ότι το χρειάζονται Απευθείας ηλιακή ακτινοβολία για τουλάχιστον 6-8 ώρες. Καθημερινά Μου αρέσει να παρατηρώ ποια μέρη του κήπου μου έχουν τον περισσότερο ήλιο/σκιά πριν φυτέψω οποιοδήποτε φυτό.

γη

φύτευση λουλουδιών στον κήπο
Και τα δύο φυτά προτιμούν καλά στραγγιζόμενο, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά έδαφος.

Και τα δύο φυτά είναι καλύτερα όταν φυτεύονται σε καλά στραγγιζόμενο, γόνιμο έδαφος. πηλόςΤροποποιήστε το χώμα στο υπερυψωμένο κρεβάτι ή τον κήπο σας ετησίως με λίπασμα για να προσθέσετε θρεπτικά συστατικά και να αναγεννήσετε το έδαφος.

λίπασμα

κηπουρός κομποστοποίησης
Σε αντίθεση με τους κατιφέδες, οι φράουλες χρειάζονται λίπανση μία φορά το χρόνο μετά την τελευταία συγκομιδή.

Όταν φυτεύετε φράουλες για πρώτη φορά Λιπάνετε μία φορά για να μεγαλώσουν οι φράουλες. μετά την πρώτη καλλιεργητική περίοδο Δεν χρειάζονται πολλά. Εφαρμόστε ένα λίπασμα γενικής χρήσης μία φορά το χρόνο μετά την τελευταία συγκομιδή των μούρων σας.

Οι κατιφέδες δεν χρειάζονται πολύ λίπασμα.και δεν θα παράγει καλά αποτελέσματα καθ’ όλη τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου

συντήρηση

κλάδεμα μικρού θάμνου
Οι φράουλες πρέπει να κοπούν ελαφρώς προς τα πίσω για να αποτραπούν από το να καταλάβουν τα φυτά συντροφιάς.

Και οι δύο εγκαταστάσεις δεν χρειάζονται συντήρηση μετά την εγκατάσταση. Όπως αναφέρθηκε νωρίτερα Οι φράουλες είναι άφθονες.Αν αρχίσουν να μεγαλώνουν πολύ Μπορείτε να τα κόψετε για να μην τρώνε τα γύρω φυτά σας.

τελικές σκέψεις

Ναι, κατιφέδες και φράουλες. μπορούν να φυτευτούν μαζίΑλλά υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να σημειώσετε:

 • Εμφανίζει μια εικόνα του δέντρου σε πλήρη ωριμότητα, θέση βάσης και φύτευση.
 • Δώστε και στα δύο φυτά αρκετό χώρο για να αναπτυχθούν.
 • Μην φυτεύετε σε περιοχές όπου άλλα φυτά μπορούν να σκιαστούν.
 • Διατηρήστε την υγεία του εδάφους για βέλτιστη παραγωγή φράουλας.

Αρκεί να λάβετε υπόψη αυτούς τους παράγοντες και να φροντίσετε επαρκώς και τα δύο φυτά. Αυτά τα δύο αγαπημένα στον κήπο μπορούν να είναι υπέροχα χρήσιμοι σύντροφοι όλη τη σεζόν!

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *