Οι κατιφέδες είναι ετήσια, διετές ή πολυετή φυτά;

κατιφέδες ετήσιοι ή πολυετείς

Οι κατιφέδες θεωρούνται ετήσια άνθη ή πολυετή άνθη; Αυτή είναι μια σχεδόν φορτωμένη ερώτηση. Πρέπει να κάνουμε περισσότερα. Ελαφρώς διαφορετικές εκτιμήσεις πριν απαντήσουμε σε αυτή την ερώτηση Τουλάχιστον για ποιους κατιφέδες μιλάμε;

Μπορεί να σκεφτείτε τους κατιφέδες σαν άνθη πορτοκαλιάς σαν μαργαρίτα με γεμάτα πέταλα και έντονο άρωμα μόσχου, άχυρου ή άχυρου. Αυτό είναι ένα από τα πιο εκπληκτικά αρώματα, όπως και τα λουλούδια.

Γνωρίζατε όμως ότι υπάρχουν διαφορετικοί τύποι κατιφέδων και φαίνονται ελαφρώς διαφορετικοί; Τα περισσότερα ζουν στην ίδια οικογένεια φυτών με τις μαργαρίτες. Και όλα έχουν μοναδικά χαρακτηριστικά που διακρίνουν τους κηπουρούς και τους λάτρεις των λουλουδιών. Πριν μιλήσουμε για τα διάφορα είδη κατιφέδων Πρέπει να εμβαθύνουμε στα βασικά ερωτήματα: Οι κατιφέδες είναι είτε μονοετείς είτε πολυετείς.?

σύντομη απάντηση

Η απάντηση είναι και τα δύο.Αλλά γενικά, κατιφέδες θεωρείται ετήσιο λουλούδι ανεξάρτητα από ζώνες ανθεκτικότητας ή καιρικές συνθήκες.Ορισμένες ποικιλίες καλλιεργούνται τόσο πολυετείς όσο και καλλωπιστικά φυτά. Αλλά δεν είναι οι συνηθισμένοι πορτοκαλί ή κίτρινοι κατιφέδες που σκέφτονται οι περισσότεροι κηπουροί όταν φυτεύουν ή μεταφυτεύουν αυτά τα δημοφιλή λουλούδια στον κήπο τους.

μακρά απάντηση

Οι κατιφέδες καλλιεργούνται ως διετές φυτά. Αλλά ορισμένα είδη είναι πολυετή.

εκείνο το κατιφέ Και ετήσια και πολυετήΕνώ τα περισσότερα θεωρούνται ετήσια, Αλλά ορισμένα είδη θεωρούνται πολυετή.

Είναι γνωστά για την αυτοσπορά τους και εμφανίζονται ως πολυετή φυτά.Στην πραγματικότητα, αυτοσπορά σημαίνει ότι οι σπόροι στους κατιφέδες συνήθως κατακάθονται στο έδαφος κάποια στιγμή του κύκλου ζωής τους και ξαναφυτεύονται μόνοι τους.

Τα φυτά αυτοσποράς μπορούν να λειτουργήσουν σαν πολυετή, επειδή επιστρέφουν στη σωστή τους θέση το επόμενο έτος. Ωστόσο, τα φυτά αυτοσποράς και τα πολυετή διαφέρουν πολύ. Για παράδειγμα, εάν αυτοσπορά φυτά Εάν δεν σπείρει, οι σπόροι δεν θα επιστρέψουν το επόμενο έτος.

Αν και θα χρειαστεί να φυτεύετε τα περισσότερα από αυτά κάθε χρόνο. Αλλά εξακολουθεί να θεωρείται το πιο εύκολο φυτό να αναπτυχθεί στον κήπο. Είναι απίστευτα ευέλικτα και μπορούν να αναπτυχθούν σε ένα ευρύ φάσμα τύπων εδάφους.

Θεωρούνται ετήσια. αλλά μερικές φορές λειτουργεί ως πολυετές. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να αναφυτεύετε κάθε χρόνο μπορεί να επιβιώσει με αυτοσπορά Μακροπρόθεσμα, μπορείτε να διατηρήσετε τους κατιφέδες σας υγιείς για περισσότερο από όσο περιμένατε.

για τον κατιφέ

κοντινό πλάνο άνθη πορτοκαλιάς
Τα καλάθια κατιφέ μπορούν να βαφτούν καφέ, κίτρινο και πορτοκαλί.

εκείνο το κατιφέ Αγγειακό ποώδες φυτό χωρίς να βλέπεις τους κορμούς των δέντρων πάνω από το έδαφος Σχεδόν όλα τα μονοετή και ποώδη φυτά είναι ποώδη επειδή οι μίσχοι είναι μη ξυλώδεις.

Τα έντονα χρώματα παίζουν σημαντικό ρόλο στο να είναι ελκυστικά. Έχει μακρόστενα φύλλα, εφηβικά από όλες τις πλευρές. Τα πέταλα συνήθως αναπτύσσονται σε δακτυλίους τουλάχιστον δύο στρωμάτων, αν και άλλοι κατιφέδες έχουν παχύτερες κεφαλές και περισσότερους δακτυλίους πετάλων.

σπόρος Σπείρετε το φυτό το φθινόπωρο για έντονα χειμωνιάτικα χρώματα σε μέρη του κόσμου με ήπιους χειμώνες.

ζώνη σκληρότητας

μέλισσα στον πορτοκαλί κήπο με λουλούδια
Οι κατιφέδες αναπτύσσονται καλά στις ζώνες ανθεκτικότητας του USDA 2–11.

Αφήστε τους κατιφέδες να μεγαλώσουν Ζώνη 2 έως 11Αναπτύσσονται καλύτερα σε θερμά κλίματα την άνοιξη και το καλοκαίρι. Ωστόσο, μπορούν να αναπτυχθούν σχεδόν οπουδήποτε εκτός από τη βόρεια Αλάσκα με την κατάλληλη φροντίδα.

Η Ζώνη 1, η Ζώνη 12 και η Ζώνη 13 είναι οι μόνες ζώνες που δεν αναπτύσσονται καλά. Σε γενικές γραμμές, η Ζώνη 1 καλύπτει το ανώτερο τμήμα της Αλάσκας και οι Ζώνες 12 και 13 καλύπτουν κυρίως το Πουέρτο Ρίκο. και μικρά τμήματα της Χαβάης.Αυτές οι περιοχές είναι πολύ ζεστές για να επιβιώσουν.

Με εξαίρεση λοιπόν αυτές τις τρεις συγκεκριμένες περιοχές Έτσι μπορούν να αναπτυχθούν οπουδήποτε στις Ηνωμένες Πολιτείες. Λειτουργούν καλά σε περιοχές με πολύ λίγο παγετόειδικά αν είναι αυτοσπορά.

Ποικιλίες κατιφέ

Υπάρχουν πολλά είδη κατιφέδων και είναι κοινά στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε άλλα μέρη του κόσμου.

Οι κατιφέδες είναι ευπροσάρμοστα φυτά που αναπτύσσονται στα περισσότερα μέρη στις Ηνωμένες Πολιτείες. Φυτρώνει επίσης παντού. Νότια και Κεντρική Αμερική και μέρη της Ευρώπης και της Ασίας.

Επειδή αυτό το λουλούδι έχει πολλές μορφές, είναι πιο εύκολο να το βρεις από άλλα είδη λουλουδιών. Οι αφρικανικοί και οι γαλλικοί κατιφέδες είναι δύο δημοφιλείς ποικιλίες που μπορείτε να βρείτε στο φυτώριο της περιοχής σας.

Αφρικανικός κατιφές

κίτρινα λουλούδια στον κήπο
Οι αφρικανικοί κατιφέδες είναι πιο ψηλοί και πιο ανεκτικοί σε ζεστές, ξηρές συνθήκες από τους γαλλικούς κατιφέδες.

Οι πιο συνηθισμένοι κατιφέδες είναι οι αφρικανικοί κατιφέδες ή οι κατιφέδες των Αζτέκων. Είναι εγγενές και ζει στην Αμερική. Οικογένεια Asteraceae και αστέρες, μαργαρίτες και ηλιοτρόπια Αυτά είναι τα τυπικά κίτρινα ή πορτοκαλί λουλούδια που σκέφτονται οι περισσότεροι κηπουροί όταν τα προσθέτουν σε έναν κήπο με λουλούδια.

γαλλικός κατιφές

γαλλικός κατιφές
Οι γαλλικοί κατιφέδες φωτίζουν τον κήπο με ζωηρά κίτρινα, πορτοκαλί και κόκκινα.

Μια άλλη μορφή είναι ο ιθαγενής γαλλικός κατιφές. Μεξικό και ΓουατεμάλαΠολιτικοποιούνται σε πολλές χώρες με θερμό κλίμα σε όλο τον κόσμο. Αυτά τα λουλούδια είναι ανθεκτικά και πολυετή σε ζεστά κλίματα. Αλλά και πάλι, εξακολουθούν να καλλιεργούνται ως ετήσια.

μεξικάνικο κατιφέ

μεξικάνικο κατιφέ
Οι μεξικανικοί κατιφέδες είναι πολυετή φυτά με ισχυρά ριζικά συστήματα.

Οι μεξικάνικοι κατιφέδες είναι εξαιρετικά δημοφιλείς στο Μεξικό και την Κεντρική Αμερική. πραγματοποιείται συχνά πολυετής καρπόςπου αναγεννιούνται κάθε χρόνο από ένα συμπαγές ριζικό σύστημα Συχνά καλλιεργείται ως θάμνος και μερικές φορές ονομάζεται “Mountain Marigold”

φώκια κατιφέ

φώκια κατιφέ
Το Cygnet marigold είναι ένα θερμόφιλο, ανθεκτικό στην ξηρασία φυτό που ανθίζει τον Ιούνιο.

Οι κατιφέδες Cygnet φαίνονται λίγο διαφορετικοί από τους άλλους, αλλά ανήκουν στο γένος Tagetes, όπως και οι άλλοι. φώκια κατιφέ Δεν υπάρχει ταινία τόσο παχιά όσο τα πέταλα..

κατιφέ της ερήμου

κατιφέ της ερήμου
Οι κατιφέδες της ερήμου δεν είναι επιλεκτικοί ως προς τον τύπο του εδάφους. Χρειάζεται όμως καλή αποστράγγιση.

Μπορείτε να βρείτε κατιφέδες της ερήμου. έρημο του βόρειου Μεξικού και τις νοτιοδυτικές Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτή η παραλλαγή είναι σχετική μόνο για κατιφέδες. Ζουν όμως στην ίδια οικογένεια Asteraceae.Θεωρούνται τρυφερά πολυετή ή ποώδη φυτά και είναι κοινά αυτοφυή αγριολούλουδα.

φυτέψτε κατιφέδες

Ένας από τους λόγους που αυτά τα λουλούδια είναι τόσο δημοφιλή είναι ότι μπορούν να αναπτυχθούν σχεδόν οπουδήποτε. η μακροχρόνια επιβίωση τους έκανε Είναι επίσης ένα υπέροχο παρτέρι. για ένα ποπ χρώμα και πριν ανθίσει, ανθίζει για πολύ

ζεστός καιρός

Άνθη πορτοκαλιάς σε ζεστό καιρό
Οι κατιφέδες φυτρώνουν παντού εκτός από περιοχές με σκληρούς χειμώνες.

Εάν η τοποθεσία είναι ζεστή και ηλιόλουστη. Οι κατιφέδες μπορεί να μεγαλώσουν Είναι πολύ εύκολο για τους κηπουρούς. Ευδοκιμούν σχεδόν οπουδήποτε σε οποιοδήποτε επίπεδο δεξιοτήτων. Το μόνο που δεν τους αρέσει είναι ο κρύος καιρός με τους σκληρούς χειμώνες.

κρύος καιρός

    κόκκινα και κίτρινα λουλούδια σε κρύο καιρό
Οι κατιφέδες μπορούν να προστατευτούν από τον παγετό χρησιμοποιώντας σάπια φύλλα ή λαμπτήρες θέρμανσης.

κατιφές δεν είναι καλό στο κρύοΩστόσο, μπορείτε να λάβετε μέτρα για να τα προστατέψετε από τον παγετό και τις ήπιες θερμοκρασίες, όπως να απλώσετε κουβέρτες με σάπια φύλλα ή να χρησιμοποιήσετε λάμπες θερμότητας για να τα διατηρήσετε ζεστά.

Οι κατιφέδες γενικά δεν επιβιώνουν σε χαμηλές θερμοκρασίες. Η μόνωση είναι το καλύτερο στοίχημά σας για να τα διατηρήσετε ζεστά και ασφαλή όταν χτυπήσει ο πρώτος παγετός. Εάν ανησυχείτε για τις θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της νύχτας Μπορείτε να το καλύψετε το βράδυ.

Ορισμένες ποικιλίες είναι ανθεκτικές στην ξηρασία, όπως οι αφρικανικοί και γαλλικοί κατιφέδες. Μερικά είναι φυσικά ανθεκτικά στα παράσιτα και αναπτύσσονται το μεγαλύτερο μέρος του έτους με λίγη φροντίδα.

Συμβουλές για Γενική Συντήρηση

Γενικά, κατιφέδες λουλούδια χαμηλής συντήρησηςΑρκεί να υπάρχει ηλιακό φως θα χαρούν Το μόνο που δεν τους αρέσει είναι το υπερβολικό κρύο. Διαφορετικά, αναπτύσσονται σε διάφορα κλίματα και σχεδόν σε οποιοδήποτε έδαφος.

άρδευση

Ποτίστε τα πορτοκαλί και κίτρινα λουλούδια στον κήπο.
Όταν το λουλούδι αναπτύσσεται ενεργά, πρέπει να ποτίζεται τακτικά και επαρκώς.

εφόσον η γη είναι μέτρια εύφορη Οι κατιφέδες μπορούν να επιβιώσουν ακόμη και σε συνθήκες ξηρασίας. επιβιώνουν ακόμα χωρίς να χρησιμοποιείτε πολύ νερόΌταν ποτίζετε Φροντίστε να ποτίζετε στη βάση της μπάντας. Με υψηλή υγρασία, το φυτό θα σαπίσει.

κρύβω

πορτοκαλί λουλούδι στον κήπο
Οι νεκροί κατιφέδες είναι συχνά νεκροκεφαλές για να παρατείνουν την ανθοφορία τους.

Για πολλούς κηπουρούς, το μάδημα λουλουδιών είναι μια από τις πιο ικανοποιητικές εργασίες συντήρησης κήπου. Μα τους κατιφέδες σου Δεν χρειάζεται να τα σκοτώνεις τακτικά.Εάν το κάνετε Μπορείτε να αυξήσετε το μήκος του λουλουδιού. Αλλά δεν χρειάζεται πάντα να κάνει τα λουλούδια δυνατά και ακμαία.

αγριόχορτο

Κίτρινα λουλούδια με σάπια φύλλα στον κήπο
για να γίνουν οι κατιφέδες δυνατοί Αφαιρέστε τα ζιζάνια ή σάπια φύλλα γύρω από το φυτό.

Τα ζιζάνια κάνουν κακό στους κατιφέδες. Μπορείτε να συνεχίσετε να ξεριζώνετε γύρω από το δέντρο ή να το βάζετε κάτω. στρώμα σάπια φύλλα Ανάμεσα στα φυτά Το μούλτι θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τα ζιζάνια και τα ζιζάνια και να διατηρήσετε τους κατιφέδες σας υγιείς.

οφέλη κήπου

Κίτρινα λουλούδια φυτρώνουν στον κήπο.
Ένα από τα πλεονεκτήματα της καλλιέργειας κατιφέδων στον κήπο είναι ότι μπορούν να απωθούν κάποια έντομα και να προσελκύσουν επικονιαστές.

Οι κατιφέδες είναι υπέροχα λουλούδια που πρέπει να έχετε γύρω σας. Όχι μόνο έχουν χαμηλή συντήρηση αλλά και παραδίδεται πολλά περισσότερα οφέληΣυμπεριλαμβανομένου:

 • προσελκύουν επικονιαστές
 • Προσθέστε υπέροχα χρώματα
 • προστασία των φυτών τομάτας
 • διώχνουν κάποια έντομα
 • Υποστηρικτικά φυτά
 • Αποτρέψτε τους νηματώδεις
 • όμορφο σαν κομμένα λουλούδια

Οι κατιφέδες είναι πολύ ευέλικτοι και εξυπηρετούν τόσο πρακτικούς όσο και αισθητικούς σκοπούς. Μπορούν να αναπτυχθούν σχεδόν οπουδήποτε και είναι. Δεν χρειάζεται πολλή δουλειά για να αναπτυχθεί..

Αν θέλετε να δώσετε χρώμα στον κήπο σας Οι κατιφέδες μπορεί να είναι αυτό που ψάχνετε.

Ποιοι κατιφέδες είναι πολυετείς;

κίτρινο λουλούδι
Ο βάλτος κατιφέ είναι ένας πολυετής κατιφές που μεγαλώνει κάθε χρόνο.

Ορισμένες ποικιλίες κατιφέδων είναι πολυετή φυτά που ανθίζουν κάθε χρόνο χωρίς αυτοσπορά. για παράδειγμα, Τύρφη-καφί Είναι πολυετές φυτό που φύεται σε βάλτους και υγροτόπους. Οι κατιφέδες της ερήμου και οι γαλλικοί κατιφέδες θεωρούνται πολυετή.

Οι κατιφέδες, που μερικές φορές ονομάζονται ιαπωνικοί ηλίανθοι, διατίθενται τόσο σε ετήσιες όσο και σε πολυετείς ποικιλίες. Το αν θα κουρνιάσει ή όχι όλο το χρόνο εξαρτάται από το μέρος του κόσμου όπου αναπτύσσεται.

τελικές σκέψεις

Η καλλιέργεια κατιφέδων σας δίνει την ευκαιρία να έχετε όμορφα λουλούδια που ανθίζουν για μεγάλο χρονικό διάστημα και δεν απαιτούν πολλή δουλειά. Μπορείτε να πάρετε πολλά οφέλη από τους κατιφέδες και μπορείτε να τους καλλιεργήσετε οπουδήποτε.

πότε Οι περισσότεροι κατιφέδες είναι ποώδη φυτά.Μερικά θεωρούνται πολυετή και θα ανθίσουν ξανά την επόμενη σεζόν ως αυτοσπορά. Επιλέξτε ανάλογα με τις ανάγκες του κήπου σας και σύντομα οι όμορφες νέες ποικιλίες αυτής της σεζόν θα ανθίσουν!

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *