Ποια είναι η ταξινόμηση του κάκτου;

Πόσο συχνά να ποτίζετε έναν κάκτο;

Κάθε ζωντανός οργανισμός μπορεί να ταξινομηθεί σε διαφορετικές επιστημονικές ομάδες ανάλογα με τα φυσικά του χαρακτηριστικά. Η υψηλότερη ταξινόμηση είναι το Βασίλειο. Η χαμηλότερη ταξινόμηση είναι το είδος. Καθώς μετακινείστε από την κορυφή (βασίλειο) προς τα κάτω (είδος) του δέντρου ταξινόμησης, Τα χαρακτηριστικά του οργανισμού θα γίνουν πιο συγκεκριμένα και ξεκάθαρα.

Τι τύπος κάκτου είναι λοιπόν; Η αλόη βέρα ανήκει στα Kingdom Plantae, Phylum Tracheophyta, Section Anthophyta και Class Magnoliopsida. Αυτά τα παχύφυτα ανήκουν στην υποοικογένεια. Οι Caryophyllidae στην τάξη Caryophyllales και η οικογένεια Cacti είναι περίπου 150 είδη σε ολόκληρη την οικογένεια κάκτων. Αλλά γενικά χωρίζονται σε τρεις υποοικογένειες: Opunidae, Pereschiae και Cactoidea Υπάρχουν περισσότερα από 2.000 διαφορετικά είδη. είδος κάκτου Χωρίζονται σε δύο βασικούς τύπους: οπουντίες και κοκτοειδείς.

Σε αυτό το άρθρο, θα καλύψουμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ταξινόμηση των κάκτων. Θα επισημάνουμε μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά του κάκτου και πώς αυτά τα παχύφυτα αλληλεπιδρούν με τους ανθρώπους. ας αρχίσουμε

Κατανόηση της ετυμολογίας του κάκτου

αυτή η λέξη κάκτος Προέρχεται από την ελληνική λέξη μέτωπο Εννοώ αγκάθια, αγκάθια. ίσως ένα καρτούν Η ελληνική λέξη άλλαξε. κάκτος το 1753

Αν και ο κάκτος είναι ένας γενικός όρος, Αλλά υπάρχει κάποια διαμάχη σχετικά με τον σωστό πληθυντικό αριθμό της λέξης. Αν μείνουμε στην αρχική ελληνική λέξη (μέτωπο) Ο τέλειος πληθυντικός στα αγγλικά είναι “κάκτος” ή “κάκτος

Ωστόσο, ως βοτανικός λατινικός όρος που διαφέρει από τα κλασικά λατινικά, Η λέξη κάκτος αναγκάστηκε έτσι να υπακούσει στους τυπικούς λατινικούς κανόνες για τον σχηματισμό του πληθυντικού.κάκτος.” Κυριολεκτικά, “κάκτοςέχει γίνει ο τυπικός πληθυντικός για τον κάκτο στα αγγλικά.

Ανεξάρτητα, “κάκτος” χρησιμοποιείται συχνά σε πολλά μέρη του κόσμου ως ενικό και πληθυντικό. και λέγεται ενικός και πληθυντικός Σύντομο λεξικό Random House.

Ποιο είναι το κύριο συστατικό του κάκτου που χρησιμοποιείται στην ταξινόμηση;

Κάθε ζωντανό ον έχει τα δικά του χαρακτηριστικά. που συχνά παίζει σημαντικό ρόλο στην ταξινόμηση. Εδώ είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του κάκτου που καθορίζουν την ταξινόμησή του:

1. κορμός

Η αλόη βέρα έχει χυμώδεις μίσχους που αποθηκεύουν νερό. Τα στελέχη είναι λεία ή έχουν μικρά φυμάτια που ονομάζονται φυμάτια, ενώ άλλα στελέχη είναι ραβδωτά. Τα πλευρά είναι πιο ορατά όταν ο κάκτος είναι κάτω από το νερό. Αλλά δεν θα είναι ορατό όταν ο κάκτος κρατά πολύ νερό.

Οι μίσχοι του κάκτου είναι συχνά πράσινοι επειδή περιέχουν χλωροφύλλη, η οποία είναι απαραίτητη για τη φωτοσύνθεση..

Έχουν στομίες που ανοίγουν και κλείνουν σε διαφορετικές ώρες της ημέρας για να επιτρέψουν στα αέρια να περάσουν. Μερικοί τύποι κάκτων έχουν κηρώδεις μίσχους.

2. φύλλα

Οι περισσότεροι κάκτοι δεν έχουν αληθινά φύλλα. Αυτή είναι μια από τις ιδιότητες που μας βοηθούν να επιβιώσουμε στην έρημο. Αντί για φύλλα, έχουν αγκάθια που τα προστατεύουν από τα αρπακτικά.

Τα στελέχη είναι προσαρμοσμένα για να εκτελούν φωτοσύνθεση. Μερικοί κάκτοι έχουν φύλλα που μοιάζουν με δέντρα που μπορεί να είναι βραχύβια ή μόνιμα. Όλα εξαρτώνται από το πού αναπτύσσεται φυσικά ο κάκτος.

Αν και οι περισσότεροι κάκτοι δεν έχουν αληθινά φύλλα. Αλλά ορισμένα είδη μπορεί να έχουν φύλλα που μοιάζουν με χάλυβα.

3. Άριελ

Οι αρεόλες είναι περιοχές που μοιάζουν με τρίχες στο στέλεχος ενός κάκτου όπου αναπτύσσονται λουλούδια και αγκάθια. Οι αρεόλες μπορεί να είναι ωοειδείς, στρογγυλές, μοναδικές ή εντελώς διακριτές, αλλά ακόμα αλληλοσυνδεόμενες.

Ο νησιώτικος πολύποδας έχει καστανές ή κίτρινες τρίχες. Παράγουν αγκάθια και λουλούδια στους περισσότερους κάκτους και μετά αδρανούν.

4. ρίζα

Οι περισσότεροι κάκτοι έχουν ρίζες που απλώνονται γύρω από τη βάση του παχύφυτου για να απορροφούν νερό. Τα περισσότερα φυτρώνουν ρηχές ρίζες μόνο εκατοστά από το έδαφος.Ωστόσο, ορισμένα είδη έχουν ρίζες που είναι πολύ μεγαλύτερες από τον κορμό για να υποστηρίξουν τον ψηλό κιονοειδές κάκτο.

Οι ορειβάτες (ένας ειδικός τύπος κάκτου) έχουν συχνά μοναδικές ρίζες που σχηματίζονται κατά μήκος του κορμού όταν ο κάκτος βρίσκει ένα μέρος για να προσκολληθεί ή να ριζώσει..

5. Λουλούδια

Τα άνθη του κάκτου διαφέρουν από είδος σε είδος. Τα λουλούδια μπορούν να αναπτυχθούν σε ομάδες ή μεμονωμένα άνθη. Τα χρώματά τους κυμαίνονται από λευκό έως κόκκινο, κίτρινο και ματζέντα.

Μερικοί τύποι κάκτων ανθίζουν την άνοιξη. ενώ ορισμένα είδη ανθίζουν το καλοκαίρι

Διαφορετικά είδη κάκτων παράγουν διαφορετικού χρώματος λουλούδια, συνήθως την άνοιξη ή το καλοκαίρι.

6. Σπονδυλωτά

Πρέπει να θυμάστε ότι τα αγκάθια του κάκτου δεν είναι αγκάθια.Τα αγκάθια είναι τα κλαδιά των πιο ακανθωδών τροποποιήσεων. Τα αγκάθια φυτρώνουν από νησιά και ακόμη και φυλλώδεις κάκτοι.

ορισμένα είδη κάκτων Ειδικά τα είδη που ζουν στα δέντρα. Τα αγκάθια μπορούν να αναπτυχθούν μόνο όταν είναι μικρά. Τα αγκάθια του κάκτου ποικίλλουν σε πάχος και είναι αγκαθωτά ή σαν τρίχες. μπορεί να είναι κυρτή, συνδεδεμένη ή ευθεία

Μερικοί τύποι κάκτων έχουν μικρά αγκάθια. που βγαίνει πολύ εύκολα Και μπορούν να προκαλέσουν έντονο πόνο και ερεθισμό όταν εισχωρούν στο δέρμα σας.

Τα αγκάθια και τα αγκάθια της αλόης μπορεί να προκαλέσουν έντονο πόνο και ερεθισμό του δέρματος..

Έξι είδη κάκτων

Παρακάτω είναι έξι συνηθισμένοι τύποι κάκτων:

1. Βασίλειο

Τα βασίλεια είναι η υψηλότερη ταξινομημένη ομάδα. Έχουμε μόνο δύο βασίλεια: Plantae και Animalia. Γιατί η αλόη βέρα είναι φυτό Έγινε αυτόματα μέλος του Kingdom Plantae. Από την άλλη, όλα τα ζώα είναι μέλη του Kingdom Animalia.

2. Phylum and Divisions

Οι κάκτοι ταξινομούνται στο γένος Tracheophyta επειδή Αγγειακά φυτά. Αυτά τα παχύφυτα είναι ανθοφόρα φυτά. Ως εκ τούτου, βρίσκεται στη βαθμίδα της Ανθόπιτας.Ένα άλλο όνομα για τα ανθοφόρα φυτά είναι αγγειόσπερμα.

3. Τάξεις και υποδιαιρέσεις

Αυτά τα φυτά της ερήμου είναι μέρος της τάξης. Μαγνολιοψίδα και υποκατάταξη Caryophyllidae Δεδομένου ότι είναι δικοτυλήδονος, κατατάσσεται στην κατηγορία. Μαγνολιοψίδα Όλα τα φυτά ταξινομούνται στην κατηγορία Μαγνολιοψίδα και υποκατάταξη Caryophyllidae επικονιάζονται από έντομα και οι σπόροι τους έχουν δύο κοτυληδόνες.

4. Τάξη και οικογένεια

Ο κάκτος είναι στην οικογένεια. Caryophyllales και οικογένεια κάκτων Caryophyllales Είναι μια μεγάλη ομάδα ανθοφόρων φυτών περίπου 26 οικογενειών με περισσότερα από 12.500 διαφορετικά είδη.

Αυτά περιλαμβάνουν αλόη (κάκτος), Isoaceae, Portlacaceae (Purslanes), Didraceae και παχύφυτα Nepenthes και Troceraceae.

Παραγγελία Caryophyllales Περιλαμβάνει επίσης βασικές κηπευτικές και γεωργικές καλλιέργειες όπως βουκαμβίλιες, Caryophyllaceae, σπανάκι, ραβέντι και παντζάρια.

5. Φύλο

Η εκτεταμένη οικογένεια κάκτων περιλαμβάνει περισσότερα από 150 είδη.Τα διαφορετικά γένη ταξινομούνται σε τρεις φυλές ή υποομάδες: Opunidae, Pereschiae και Cactotea..

Σχεδόν όλοι οι κάκτοι ανήκουν στην υποοικογένεια των κάκτων, με δύο γένη Maihuenia persicae και Pereskia να είναι υπογένος.

Αυτός ο τύπος κάκτων έχει κυρίως ξυλώδεις μίσχους και ημιφυλλοβόλα φύλλα. Η βάση του φύλλου είναι κυρτή και έχει μασχαλιαία αγκάθια. Αυτοί οι κάκτοι παράγουν άνθη και σαρκώδεις καρπούς.

Τα περισσότερα Opunitieae περιλαμβάνουν γένη φραγκόσυκου συμπεριλαμβανομένων των Pterocactus, Tacinga, Quiabentia και Pereskiopsis. Αυτοί οι τύποι κάκτων έχουν συχνά σαρκώδη κλαδιά και λεπτά τριχωτά μέρη.Ο καρπός είναι σπόρος και τα φύλλα κυλινδρικά ή επίπεδα.

6. Είδος

Υπάρχουν περισσότερα από 2.000 είδη κάκτων σε δύο κύριες ομάδες: Opuntias και Cactoides.

Ένα χυμώδες στέλεχος προσαρμοσμένο στη φωτοσύνθεση. Τα μικρά φύλλα και τα άνθη με μια ωοθήκη ενσωματωμένη στο δοχείο είναι κοινά και στα δύο είδη. Και τα δύο γένη κάκτων έχουν επίσης νησιά και αναπτύσσουν ρηχές ρίζες.

Άλλα είδη κάκτων Αυτά που δεν ανήκουν στα δύο γένη που αναφέρονται παραπάνω εμπίπτουν στα υπόλοιπα δύο γένη: Pereskia και Maihuenia.

Οι ώριμοι κάκτοι που εμπίπτουν σε έναν από αυτούς τους τύπους συχνά έχουν ξυλώδη φλοιό. Έχουν αληθινά φύλλα που φωτοσυνθέτουν και η ωοθήκη του λουλουδιού δεν βυθίζεται στο δοχείο.

Αυτά στο γένος Maihuenia έχουν μικρό στρογγυλό σώμα με μικρά φύλλα στην κορυφή. Ωστόσο, ορισμένα μέλη αυτής της ομάδας έμοιαζαν με συνηθισμένα φυτά.

Φυτά αλόης και άνθρωποι

οι άνθρωποι συνεχίζουν να μεγαλώνουν Τα φυτά κάκτων είναι φυτά εσωτερικού χώρου. για πολλά χρόνια. Μερικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν τον καρπό και το στέλεχος της αλόης ως τροφή και φαρμακευτικό βότανο.

Το φραγκόσυκο είναι ένας από τους πιο συχνά καλλιεργούμενους κάκτους. Τόσο ο μίσχος όσο και ο καρπός είναι βρώσιμοι σε πολλά μέρη του κόσμου. Η αλόη βέρα είναι εγγενής στο Μεξικό και στις νοτιοδυτικές Ηνωμένες Πολιτείες. που έχει μεγάλη αξία και χρησιμοποιείται ως τροφή και φάρμακο

Ο χυμός φραγκόσυκου χρησιμοποιείται για δερματικά εξανθήματα και ανακούφιση από τον πόνο των πληγών. σε μέρη της Αφρικής και της Αυστραλίας Τα φραγκόσυκα χρησιμοποιούνται ως τροφή για τα ζώα και ως φυσικός φράκτης για την προστασία των ζώων από τους λαθροκυνηγούς και τους κλέφτες.

Τα φραγκόσυκα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή φυτά κάκτων που παράγουν φρούτα και βρώσιμο φλοιό.

Άλλα είδη κάκτων είναι επίσης χρήσιμα για τον άνθρωπο.Για παράδειγμα, ο γιγάντιος κάκτος saguaro παράγει βρώσιμους καρπούς. ενώ ο Peyote δημιούργησε το παραισθησιογόνο γάλα που χρησιμοποιούνταν συχνά σε θρησκευτικές τελετές των ιθαγενών της Αμερικής.

τελικές σκέψεις

Ο κάκτος είναι ένα ανθοφόρο φυτό με περισσότερα από 150 γένη και περίπου 2.000 είδη.Η ταξινόμηση των κάκτων είναι ίδια με κάθε άλλο είδος. ανάλογα με τα φυσικά χαρακτηριστικά του

Αν και τα περισσότερα από αυτά τα παχύφυτα είναι εγγενή στη Βόρεια και Νότια Αμερική. Έχουμε όμως και κάποια είδη που διανέμονται σε όλο τον κόσμο. Το Μεξικό είναι η κορυφαία χώρα με τον μεγαλύτερο αριθμό κάκτων.

Ορισμένα είδη κάκτων ζουν σε τροπικές και υποτροπικές περιοχές. Τα περισσότερα από αυτά αναπτύσσονται στην έρημο και έχουν προσαρμοστεί για να επιβιώσουν σε σκληρά περιβάλλοντα.

Τελευταία ενημέρωση στις 2023-06-04 / Σύνδεσμοι συνεργατών / Εικόνες από το Amazon Product Ads API.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *