Ποιο είναι το καλύτερο λίπασμα για τον κάκτο σας;

Ποιο είναι το καλύτερο λίπασμα για τον κάκτο σας;

Η αλόη βέρα είναι ένα φυτό της ερήμου προσαρμοσμένο να ζει σε άνυδρες και ημίξηρες συνθήκες. στις περισσότερες περιπτώσεις Αυτές οι περιοχές θα λάβουν λιγότερα θρεπτικά συστατικά. από αυτό το γεγονός Υπάρχει μια κλασική λανθασμένη αντίληψη ότι ένας κάκτος που καλλιεργείται στο σπίτι δεν χρειάζεται λίπασμα. Τίποτα δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την αλήθεια. Εάν ο κάκτος είναι γνωστό ότι αναπτύσσεται σε περιοχές με χαμηλά θρεπτικά συστατικά και νερό. Απαιτεί πολύ λίγο λίπασμα για να διατηρήσει τον κάκτο υγιή, σφριγηλό και ανθισμένο.Ωστόσο, τα φυτά κάκτων είναι επιλεκτικά, ειδικά όταν γονιμοποιούνται. Η αλόη βέρα έχει μοναδικά χαρακτηριστικά που την καθιστούν μια καλή επιλογή λιπάσματος.

Ποιο είναι λοιπόν το καλύτερο λίπασμα για κάκτους; Αν και ο κάκτος δεν χρειάζεται ένα συγκεκριμένο μείγμα λιπασμάτων, χρειάζεται. Αντίθετα, θα πρέπει να είναι ένα οργανικό λίπασμα χαμηλού NPK, το οποίο περιέχει χουμικά οξέα και ωφέλιμους μικροοργανισμούς του εδάφους, όπως μυκόρριζα και προβιοτικά. Ο φώσφορος πρέπει να απελευθερώνεται όλο και πιο αργά από το άζωτο.

Αυτό το άρθρο συζητά τα καλύτερα λιπάσματα για κάκτους, τις ιδιότητές τους, τη σημασία τους και τον τρόπο χρήσης τους. Θα εξετάσει από διάφορες επιλογές. συχνότητα χρήσης και συμβατότητα εδάφους

πριν ξεκινήσουμε Εδώ είναι τα αγαπημένα και οι προτάσεις μας. λίπασμα (εδώ)

Η σημασία του λιπάσματος για κάκτους

Ως λάτρης του κάκτου Γνωρίζετε ήδη ότι αυτό το παχύφυτο ευδοκιμεί στις σωστές συνθήκες θερμοκρασίας, αέρα, νερού και εδάφους. Αλλά είναι εντάξει; Μερικές φορές μπορεί να συναντήσετε μια συζήτηση για το κομπόστ. Ο κάκτος σας χρειάζεται λίπασμα; Αυτή μπορεί να μην είναι εύκολη ερώτηση. Γιατί παρόλο που η έρευνα έχει δείξει ότι οι περισσότεροι κάκτοι μπορούν να επιβιώσουν σε άνυδρες ερήμους, δεν είναι. Αλλά δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο για κάκτους εσωτερικού χώρου ή κήπου. Ο κάκτος σας πρέπει να είναι υγιής, δυνατός και λαμπερός.Εδώ είναι σημαντικό το λίπασμα.

Για να βοηθήσετε τον κάκτο να γίνει δυνατός και να ανθίσει όμορφα. Εάν είναι απαραίτητο, πρέπει να εφαρμόζεται λίπασμα.

Ένα καλό λίπασμα θα δώσει στο φυτό σας τη σιγουριά ότι θα ανθίσει καλά και θα αντεπεξέλθει πιο εύκολα σε άλλες περιβαλλοντικές πιέσεις.Το λίπασμα κάκτου μπορεί να αναμιχθεί σε χώμα, επιδέσμους ή σε υγρή μορφή.

Η σημασία του λιπάσματος NPK για τον κάκτο

Η αλόη βέρα απαιτεί ένα ισορροπημένο μείγμα NPK για την προώθηση της ανάπτυξης των φυτών, επομένως το άζωτο, το κάλιο και ο φώσφορος είναι χρήσιμα. Το άζωτο βοηθά τον κάκτο να δυναμώσει. Αυτό σημαίνει έντονα χρώματα και μεγάλα, φωτεινά φύλλα. Αυτό παρατείνει τη ζωή του φυτού.

Από την άλλη πλευρά, το κάλιο λειτουργεί καλύτερα για την ανθοφορία του κάκτου επειδή προάγει την καλύτερη ανθοφορία και τελικά βελτιώνει την παραγωγή καρπών. Ο φώσφορος βοηθά τελικά τον κάκτο να καταπολεμήσει τις ασθένειες και να τον διατηρήσει υγιή σε όλη του τη ζωή. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κάκτοι δεν επηρεάζονται πολύ από ασθένειες όταν βρίσκονται στο φυσικό τους περιβάλλον. Αλλά τα φυτά σε γλάστρες είναι ευαίσθητα σε ασθένειες και παράσιτα.

Γονιμοποίηση του Κάκτου στη σωστή ποσότητα

Η λήψη του σωστού λιπάσματος είναι ένα πράγμα. Αλλά η κατανόηση της ισορροπίας όσον αφορά την υλοποίησή της είναι ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι με μπάλα. Να θυμάστε ότι δεν έχει να κάνει με τη συχνότητα ή τον αγωνιστικό χώρο. Είναι να το πάρεις σωστά.

Η υπερβολική ποσότητα λιπάσματος μπορεί να προκαλέσει την ταχεία ανάπτυξη των αδύναμων στελεχών. Πολύ λίγο λίπασμα μπορεί να οδηγήσει σε ανεπάρκεια θρεπτικών συστατικών.

Τα παχύφυτα τρόφιμα είναι γνωστό ότι διατηρούν καλές ποσότητες διαλυτών θρεπτικών συστατικών. Επομένως, ο κίνδυνος της υπερβολικής γονιμοποίησης είναι αναπόφευκτος. επειδή η περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά είναι πολύ υψηλή Έτσι το φυτό μεγάλωσε πολύ γρήγορα. Αυτό αναγκάζει ορισμένους κάκτους να αποδυναμώσουν τους μίσχους τους. Από την άλλη πλευρά, η χαμηλή λίπανση σημαίνει ότι ο κάκτος σας κινδυνεύει από ελλείψεις σε θρεπτικά συστατικά. Προσέχετε και βρίσκετε τον καλύτερο τρόπο λίπανσης για βέλτιστη ανάπτυξη. μπορεί να ζητήσει τις υπηρεσίες έμπειρου δενδροκόμου

Γιατί αρέσει στον κάκτο το οργανικό λίπασμα;

όπως προκαθορίστηκε Τα φυτά κάκτων χρειάζονται ένα λίπασμα με χαμηλή περιεκτικότητα σε NPK. Για το λόγο αυτό, το οργανικό λίπασμα λειτουργεί καλύτερα με χαμηλότερα επίπεδα NPK. Εξάλλου Τα θρεπτικά συστατικά από τα οργανικά λιπάσματα παραμένουν στο έδαφος περισσότερο. Αυτό επιτρέπει αρκετό χρόνο για να αντιδράσει το κομπόστ με το έδαφος για να ταΐσει καλύτερα τα φυτά. Τα οργανικά λιπάσματα παρέχουν στον κάκτο σας μερικές από τις ευεργετικές ενώσεις που τα φυτά μπορούν φυσικά να απορροφήσουν και να χρησιμοποιήσουν που χρειάζονται.

Γενικά, οι κάκτοι προτιμούν τα οργανικά λιπάσματα γιατί μπορούν εύκολα να απορροφήσουν τη σωστή ποσότητα θρεπτικών συστατικών.

Γιατί ο κάκτος απορροφά αργά το οργανικό λίπασμα. Επομένως, τα φυτά λαμβάνουν τη σωστή ποσότητα θρεπτικών συστατικών ανά χρόνο. Αυτό αποτρέπει τα φυτά από την υπερανάπτυξη ή την καθυστέρηση, όπως συνηθίζεται σε ορισμένες περιπτώσεις χημικών λιπασμάτων. Εξάλλου Τα οργανικά λιπάσματα προάγουν επίσης την ανάπτυξη ζωντανών μικροβίων του εδάφους που βοηθούν τα φυτά να διασπούν τα θρεπτικά συστατικά για καλύτερη πρόσληψη.

Σημασία χουμικών οξέων, προβιοτικών και μυκορριζικών στα λιπάσματα κάκτων.

Η αλόη βέρα απαιτεί απλές οργανικές ενώσεις για τις διατροφικές της ανάγκες. Από αυτή την άποψη, τα χουμικά οξέα βοηθούν να δρουν ως χηλικοί παράγοντες που διασπούν τα μέταλλα σε απλούστερες οργανικές ενώσεις. Αυτό διασφαλίζει ότι οι ενώσεις είναι διαθέσιμες για τις διατροφικές ανάγκες του κάκτου σας.Τα χουμικά οξέα διασφαλίζουν επίσης ότι οι ανεπιθύμητες τοξίνες στο έδαφος εξουδετερώνονται και δεν απορροφώνται από τα φυτά

Από την άλλη πλευρά, τα προβιοτικά και η μυκόρριζα βοηθούν να διασφαλιστεί ότι το έδαφος είναι «ζωντανό» με την πάροδο του χρόνου. Αυτό αυξάνει την περιεκτικότητα του εδάφους σε θρεπτικά συστατικά και βελτιώνει την ικανότητα του φυτού να διατηρεί την ανάπτυξη για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Αυτή η συμβιωτική σχέση βελτιώνει το έδαφος με την πάροδο του χρόνου. Αυτό είναι χρήσιμο λαμβάνοντας υπόψη τη μακροζωία του κάκτου.

Τα προβιοτικά δεν είναι ωφέλιμα μόνο για το ανθρώπινο πεπτικό σύστημα. αλλά και βοηθά στη διατήρηση της περιεκτικότητας σε θρεπτικά συστατικά στο έδαφος.

Ωστόσο, προσέξτε να μην χρησιμοποιήσετε λίπασμα γκαζόν στον κάκτο σας. παρόλο που έχουν την ίδια σύνθεση. Αλλά έχει υψηλή περιεκτικότητα σε άζωτο. που μπορεί να βλάψει τον κάκτο σας Η υψηλή περιεκτικότητα σε άζωτο επιταχύνει την ανάπτυξη των φυτών και είναι άκαρπη όταν εφαρμόζεται σε κάκτους.

Τα 6 καλύτερα λιπάσματα για τον κάκτο σας

1. Κομποστ, Κομποστ

Το κομπόστ είναι φυσικό που δίνεται από τη φύση. Η κοπριά από ζώα βοσκής όπως κατσίκες, πρόβατα, άλογα και αγελάδες έχει αποδειχθεί ότι είναι το καλύτερο λίπασμα για τους κάκτους. Αυτό το είδος λιπάσματος αποσυντίθεται πιο αργά και παραμένει στο έδαφος περισσότερο. Κάνει τα φυτά δυνατά και παράγει υψηλότερες αποδόσεις για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα

Η κοπριά αιγών, προβάτων, αλόγων και αγελάδων είναι ένα πολύ χρήσιμο λίπασμα για κάκτους εσωτερικού και εξωτερικού χώρου.

Το κομποστοποιημένο κομπόστ είναι ιδανικό για κάκτους εξωτερικού χώρου λόγω της έντονης μυρωδιάς του, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για φυτά εσωτερικού χώρου που δεν χρειάζονται συχνή φροντίδα με τα σωστά συστατικά. Αυτό το κομπόστ λειτουργεί απελευθερώνοντας χρήσιμες ποσότητες άνθρακα. Αποκαθιστά τη σύνθεση του εδάφους και βελτιώνει τον αερισμό για καλύτερη ανάπτυξη των φυτών.

2. Το Dr. Earth Premium Gold είναι ένα καθαρό φυσικό λίπασμα.

Με την τέλεια ισορροπία NPK, το Dr. Earth Dr. Earth Premium Gold είναι ένα καθαρό φυσικό λίπασμα που είναι η καλύτερη επιλογή για τον κάκτο σας. Ειδικά όταν παρατηρείς ότι τα φυτά σου αλλάζουν χρώμα. Σε συγκέντρωση 10-10-10, το λίπασμα κάνει τα μαγικά του για να βελτιώσει την υγεία των φύλλων, να καταπολεμήσει τις ασθένειες, να βελτιώσει την ανάπτυξη των ριζών. και ενθαρρύνει την καλύτερη ανθοφορία

κατά την ανάμειξη αυτού του λιπάσματος Προσέξτε πολύ ώστε το λίπασμα να μην είναι πολύ συμπυκνωμένο. Αν το ίδιο ποσό είναι πολύ Διατρέχετε τον κίνδυνο εγκαύματος της ρίζας και τελικά θανάτου του φυτού. για καλύτερα αποτελέσματα Αναμείξτε αυτό το λίπασμα με νερό κατά την άρδευση. Μια κουταλιά της σούπας κομπόστ θα λειτουργήσει για ένα γαλόνι νερό.

3. Οργανικά σκουλήκια

Θέλετε να κομποστοποιήσετε τον κάκτό σας βιολογικά; Τότε ίσως ήρθε η ώρα να βρείτε σκουλήκια κουνώντας. Τα βιολογικά σκουλήκια είναι γνωστό ότι απελευθερώνουν απόβλητα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά με τη μορφή χυτών που ωφελούν τον κάκτο σας. Αυτά τα σκουλήκια μπορούν να εκτραφούν σε μικρά δοχεία και να ταΐσουν με υπολείμματα λαχανικών.

Όταν αυτοί οι γαιοσκώληκες τρώνε φαγητό Θα αποβάλλει τα απόβλητα και θα βοηθήσει το γύρω έδαφος να γονιμοποιηθεί με την πάροδο του χρόνου. Πολλαπλασιάζονται και απελευθερώνουν αρκετό νάρθηκα για τη βελτίωση της οργανικής ύλης του εδάφους. Τα σκουλήκια είναι γνωστό ότι απελευθερώνουν περισσότερα από 60 διαφορετικά θρεπτικά συστατικά, όπως ασβέστιο, άνθρακα, μαγνήσιο, άζωτο και άλλα. Μπορείτε να πετάξετε σκουλήκια φροντίζοντας το έδαφος. πλαϊνή διακόσμηση ή κορυφαία διακόσμηση

Όλα τα οργανικά λιπάσματα περιέχουν συχνά σκουλήκια, τα οποία προάγουν την παραγωγή αποβλήτων πλούσιων σε θρεπτικά συστατικά και εξισορροπούν το pH στο έδαφος.

Η χύτευση των σκουληκιών βοηθά στην εξισορρόπηση του pH του εδάφους, καθιστώντας ευκολότερο για τον κάκτο σας να απορροφήσει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται. για καλύτερα αποτελέσματα Ανακατέψτε το vermicompost με το χώμα κατά τη φύτευση.

4. Φυτέψτε τον καλύτερο βιολογικό κάκτο και κομπόστ.

Ο κάκτος σας θα χρειάζεται αρκετή τροφή για μεγάλο χρονικό διάστημα, επομένως χρειάζεστε το κατάλληλο λίπασμα βραδείας δράσης. Η καλύτερη βιολογική αλόη βέρα και τα ενυδατικά λιπάσματα είναι οι καλύτερες επιλογές από αυτή την άποψη. Γιατί χρειάζονται τουλάχιστον δύο μήνες για να απελευθερωθούν όλα τα θρεπτικά συστατικά. Ο κάκτος σας παίρνει πολύ χρόνο για να πάρει αρκετά θρεπτικά συστατικά. Αυτό διατηρεί τον κάκτο σφριγηλό και παραγωγικό σε όλη τη φάση ανάπτυξής του.

Το καλύτερο βιολογικό κάκτο και χυμώδες λίπασμα λειτουργεί τόσο για κάκτους εσωτερικού όσο και εξωτερικού χώρου. Ταιριάζει επίσης καλά με μια ποικιλία τύπων εδάφους. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε προσθέτοντάς το σε ένα ντρέσινγκ ή ανακατεύοντάς το όταν φτιάχνετε χώμα για γλάστρα.

5. Το Miracle-Gro είναι τροφή για παχύφυτα.

Το Miracle-Gro Succulent Food είναι ένα υγρό λίπασμα που διατηρεί τον κάκτο σας υγιή. Στον Κάκτο αρέσει το υγρό λίπασμα γιατί διεισδύει στο έδαφος πιο γρήγορα για να παρέχει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά στις διψασμένες ρίζες. Σε περίπτωση που ο κάκτος σας δείχνει σημάδια ότι είναι κάτω από τον καιρό. Η παχύφυτη φυτική τροφή Miracle-Gro βελτιώνει τη θρεπτική αξία και δίνει στο φυτό τη δύναμη που χρειάζεται.

Γιατί το κομπόστ είναι συμπυκνωμένο Αυτό επιτρέπει στα ευπαθή φυτά να διεγείρονται άμεσα και να αποκαθίστανται στην καλύτερη υγεία τους σε χρόνο ρεκόρ. όταν χρησιμοποιείτε χυμώδεις φυτικές τροφές Miracle-Grow Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες. Το λάθος μέρος μπορεί να βλάψει τον κάκτο σας.

Μπορείτε να επιλέξετε να κάνετε λίπανση απευθείας στο έδαφος. Ή καλύτερα, ανακατέψτε το με νερό και προσθέστε το στο σύστημα άρδευσης. Η συχνότητα χρήσης μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την εποχή και τον καιρό. Αλλά η συνιστώμενη συχνότητα είναι μία φορά την εβδομάδα για να διατηρείται ο κάκτος ζωντανός.

6. Αυθεντικό τσάι Eru μάρκας Haven

Αν θέλετε να φτιάξετε βιολογικό κομπόστ Μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να φτιάξετε το δικό σας τσάι κομποστοποίησης. Αν και αυτό είναι δυνατό Αλλά μπορεί να χρειαστεί επαρκής εμπειρία, χρόνος και πόροι για να γίνει πραγματικότητα. από αυτό το γεγονός Είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσετε μια δοκιμασμένη επιλογή που ονομάζεται Haven Brand Real Maure Tea. κάψτε τις ρίζες

Η χρήση τσαγιού ως λίπασμα για κάκτους θα βοηθήσει το φυτό να αναπτυχθεί υγιές και να αποτρέψει το κάψιμο των ριζών.

Αυτός ο τύπος κομποστοποίησης μοιάζει με το μέσο φλιτζάνι του τσαγιού σας. Μουλιάστε την κοπριά σας σε νερό για θρεπτικά συστατικά. Αφήστε το να καθίσει στο νερό για περισσότερες από 24 ώρες, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα σκούρο καφέ νερό. Εφαρμόστε αυτό το διάλυμα στα φυτά σας όταν το έδαφος είναι στεγνό. Το τσάι κοπριάς μπορεί να χρησιμοποιηθεί για δεύτερη φορά όπως και τα φακελάκια τσαγιού, αλλά τη δεύτερη φορά θα χρειαστεί να πάρετε λίγο περισσότερο χρόνο από την πρώτη φορά.

Οι καλύτερες επιλογές για τσάι κοπριάς προέρχονται από κοπριά αλόγου και αγελάδας. Ακολουθεί η κοπριά από αιγοπρόβατα, αλλά η κοπριά από χοίρους και κοτόπουλα δεν είναι κατάλληλη. λόγω της υψηλής συγκέντρωσης αζώτου Μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας φρέσκο ​​κομπόστ ή να αγοράσετε έτοιμα φακελάκια τσαγιού κομπόστ.

Εδώ είναι τα αγαπημένα και οι προτάσεις μας. λίπασμα (εδώ)

Η καλύτερη εποχή για γονιμοποίηση κάκτων

Μπορεί να έχετε το καλύτερο λίπασμα. Αν όμως δεν καταλαβαίνεις την κατάλληλη στιγμή να βάλεις Όλα τα λιπάσματα θα χαθούν. Όταν σχεδιάζετε να γονιμοποιήσετε έναν κάκτο Παρακαλούμε να προσέχετε τον καιρό και πώς μεγαλώνει ο κάκτος. Συνήθως, ο κάκτος αναπτύσσεται αργά κατά τη διάρκεια του χειμώνα. που δεν είναι η καλύτερη στιγμή για γονιμοποίηση

Η αλόη βέρα πρέπει να γονιμοποιηθεί όσο το φυτό μεγαλώνει. Αυτό θα βοηθήσει στην αποφυγή της συσσώρευσης τοξικών αλάτων στο έδαφος. Ωστόσο, εάν χρησιμοποιείτε πραγματικά οργανικά λιπάσματα, όπως το λίπασμα, ίσως χρειαστεί να ανησυχείτε περισσότερο για το χρονοδιάγραμμα. Γιατί αυτά τα λιπάσματα θα μείνουν περισσότερο στο έδαφος. Και τα φυτά χρησιμοποιούνται μόνο όταν είναι απαραίτητο.

Πόσο καλά είναι τα χημικά λιπάσματα για κάκτους;

Αν και τα χημικά λιπάσματα ή τα ανόργανα λιπάσματα είναι επίσης επιλογές όταν ψάχνετε για λίπασμα για κάκτους. Αλλά η λίπανση μπορεί να είναι δύσκολη. στην αρχή Τα χημικά λιπάσματα παρασκευάζονται από ταχείας δράσης, αφύσικα συστατικά και διαδικασίες. Αυτό του επιτρέπει να τρέφεται απευθείας στο φυτό με ένα εξαιρετικά συμπυκνωμένο συμπλήρωμα για γρήγορη παροχή θρεπτικών συστατικών. Ενώ αυτό μπορεί να ωφελήσει άλλους τύπους φυτών, δεν μπορεί να ειπωθεί το ίδιο για τους κάκτους. Ο κάκτος είναι ένα φυτό που έχει προσαρμοστεί σε άνυδρες περιοχές με χαμηλά θρεπτικά συστατικά. επομένως δεν είναι συνηθισμένοι να καταναλώνουν γρήγορα θρεπτικά συστατικά Επομένως, τα ορυκτά λιπάσματα μπορεί να οδηγήσουν σε υπερφόρτωση και σοκ του φυτού.

Εάν χρησιμοποιείτε χημικά λιπάσματα για κάκτους Συνιστάται η αραίωση στη σωστή αναλογία. Ο ρυθμός αραίωσης μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με τον τύπο του εδάφους, το μέγεθος και τον τύπο του εν λόγω κάκτου. Επομένως, μπορεί να χρειαστείτε τις υπηρεσίες ενός έμπειρου δενδροκόμου για να το πετύχετε.

Η αλόη βέρα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά την κομποστοποίηση.

Οι κάκτοι και τα παχύφυτα γενικά εξαρτώνται από τον τύπο του λιπάσματος και του εδάφους που χρειάζονται για να παραμείνουν υγιείς και να ευδοκιμήσουν. Ωστόσο, θα εκτιμήσετε ότι αυτή η απαίτηση μπορεί να διαφέρει από είδος σε είδος. Για την καλύτερη γονιμοποίηση Είναι σημαντικό να έχετε υπόψη σας τους ακόλουθους παράγοντες σχετικά με τον τύπο του εδάφους και το λίπασμα:

καλή αποστράγγιση – να είναι επιτυχής στη λίπανση Βεβαιωθείτε ότι το εν λόγω έδαφος είναι καλά στραγγισμένο. πότε να φυτέψετε έναν κάκτο Βεβαιωθείτε ότι το μείγμα γλάστρας αποτελείται από ελαφριά υλικά όπως χαλίκι, άμμος και μικρότερα αλλά σκληρά υλικά. Αυτά είναι εξαιρετικά για κάκτους επειδή δεν είναι σφιχτά συσκευασμένα. Κάντε τόσο το νερό όσο και το λίπασμα να στραγγίσουν και τροφοδοτήστε τα φυτά στις σωστές περιοχές. σε περίπτωση υπερβολικού νερού Το έδαφος πρέπει να στραγγίζει εύκολα για να αποφευχθεί η σήψη των ριζών.

ισορροπημένη διατροφή – Η αλόη βέρα χρειάζεται ένα ισορροπημένο μείγμα αζώτου, φωσφόρου και καλίου, επομένως είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι το λίπασμα που χρησιμοποιείτε είναι στις σωστές αναλογίες. Το άζωτο είναι το πιο σημαντικό από αυτά τα στοιχεία. Επομένως, η λήψη κομπόστ και χώματος με τη σωστή ποσότητα αζώτου είναι ευεργετική για την ανάπτυξη του κάκτου.

ουδέτερο pH – Το pH του εδάφους είναι ένας σημαντικός παράγοντας για τον προσδιορισμό του σωστού λιπάσματος για τον κάκτο σας. Βεβαιωθείτε ότι το μείγμα γλάστρας σας είναι ουδέτερο pH, κατά προτίμηση σε pH 6 έως 8.

Η αλόη βέρα είναι ένα από τα πιο ανθεκτικά φυτά στις δύσκολες καιρικές συνθήκες. Αυτό το καθιστά χαμηλή συντήρηση ακόμη και όταν καλλιεργείται στο σπίτι. Ειδικά σε ό,τι αφορά το πότισμα και τη λίπανση. Η αλόη βέρα δεν χρειάζεται συγκεκριμένο μείγμα λιπασμάτων. Αλλά αναπτύσσεται καλύτερα σε οργανικό λίπασμα με χαμηλά NPK, αν και τα χημικά λιπάσματα εξακολουθούν να λειτουργούν στον κάκτο. Αλλά λόγω της υψηλής συγκέντρωσης NPK, δεν συνιστάται εάν δεν καταλαβαίνετε τις σωστές αναλογίες.

Ελπίζω να σας άρεσε αυτό το άρθρο. Εδώ είναι τα αγαπημένα και οι προτάσεις μας. λίπασμα (εδώ)

Τελευταία ενημέρωση στις 2023-06-04 / Σύνδεσμοι συνεργατών / Εικόνες από το Amazon Product Ads API.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *