Πού πρέπει να βάλω το Pothos μου; Απαντήθηκε

Scindapsus-picuts-φυτά-σατινέ-γλάστρες

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους συνεργατών/offset για πλήρη ενημέρωση. Δείτε την αποποίηση ευθύνης μας εδώ..

Ο Πόθος είναι ένα πολύ μη απαιτητικό φυτό και είναι ιδανικό για αρχάριους κηπουρούς. Μπορεί να τοποθετηθεί στα αγαπημένα σας μέρη καθώς αντέχει σε διάφορες συνθήκες.

Ωστόσο, δεν πρέπει να αγνοήσετε τις ανάγκες τους γιατί θα τους βλάψει. Η σωστή τοποθέτηση είναι κρίσιμη για την επιβίωση του Πόθου σας.

Scindapsus-picuts-φυτό γλάστρα-σατινέ

Μπορείτε να τοποθετήσετε το Pothos κοντά στο παράθυρο, στο μπάνιο, στο γραφείο ή ακόμα και στην κρεβατοκάμαρά σας! Τα πάνε καλά στους κοινόχρηστους χώρους του σπιτιού. αλλά αποδίδει καλά σε συνθήκες μέτριου φωτισμού Αλλά παλέψτε στο άμεσο ηλιακό φως. Μπορείτε να το φυτέψετε σε νερό ή χώμα.

Παράγοντες που καθορίζουν πού να τοποθετήσετε το poto σας

Πριν αποφασίσετε για την τέλεια τοποθεσία για το Pothos σας, πρέπει να εξετάσετε ορισμένους παράγοντες που επηρεάζουν όλα αυτά!

Υπάρχουν ορισμένοι σημαντικοί παράγοντες που πρέπει να έχετε υπόψη σας. Ας ρίξουμε μια ματιά:

φως

Αν και μπορείτε να καλλιεργήσετε ποτό σε εξωτερικούς ή εσωτερικούς χώρους, Ωστόσο, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχουν τον σωστό φωτισμό.

Οι γλάστρες σας θα ανθίσουν. Συνθήκες χαμηλού φωτισμού, αλλά εάν θέλετε να αυξήσετε το ύψος, πρέπει να παρέχουν συνθήκες έντονου φωτισμού.

Αποφύγετε περιοχές όπου το άμεσο ηλιακό φως μπορεί να βλάψει την υγεία. Μπορείτε να τοποθετήσετε το φυτό pothos σε οποιαδήποτε γωνία. σε οποιοδήποτε όροφο κοντά σε παράθυρο ή κοντά σε λάμπα Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει λάμψη χαμηλής έντασης.

μπορείς Για να μειώσετε την ένταση του φωτός, μπορείτε να κλείσετε τις κουρτίνες κοντά στα παράθυρα ή να τοποθετήσετε το πόθο. Λίγα μέτρα μακριά από πηγές άμεσου φωτός. Προστατέψτε το Pothos σας από πιθανή ζημιά.

Εάν επιλέξετε να τοποθετήσετε τη γλάστρα σε εξωτερικό χώρο Μπορείτε επίσης να το τοποθετήσετε κάτω από ένα καπάκι για να το κρατήσετε μακριά από το άμεσο ηλιακό φως. Με απλά λόγια, η προστασία του poto σας από το άμεσο ηλιακό φως είναι το πιο σημαντικό πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να διασφαλίσετε ότι το poto σας παραμένει υγιές.

Πόθος-μάρμαρο-βασίλισσα

Ωστόσο, το pothos σας χρειάζεται άφθονο φως για να διατηρήσει την αντίθεση και το σχήμα των φύλλων. Αν δείτε ανοιχτά φύλλα, καφέ κηλίδες ή σημάδια ηλιακού εγκαύματος Απομακρύνετε το potho σας από έντονο φως.

θερμοκρασία

ο ποθος θα κανει Αναπτύσσεται αλλά ανέχεται ένα ευρύ φάσμα θερμοκρασιών. φτάνουν στο πλήρες δυναμικό σε θερμοκρασίες μεταξύ 65 και 85 βαθμών Φαρενάιτ.Εάν διατηρείται σε αυτά τα επίπεδα θερμοκρασίας Είναι απίθανο να αντιμετωπίσετε προβλήματα θερμοκρασίας.

όταν τοποθετείτε τον Πόθο σε νέα περιοχή ή τοποθεσία Ελέγξτε και παρατηρήστε το επίπεδο θερμοκρασίας περιβάλλοντος. Αν ο καιρός σας είναι κρύος Συνήθως είναι κάτω από 30 βαθμούς Φαρενάιτ. Ο Πόθος σας θα επηρεαστεί.

Για να αυξήσετε το επίπεδο θερμοκρασίας Μετακινήστε το πιο κοντά σε θερμάστρα ή σόμπα, ωστόσο, είναι σημαντικό να το κρατάτε σε απόσταση ασφαλείας για να μην καούν τα φύλλα λόγω της ζέστης.

Εάν εκθέτετε τον Πόθο σε χαμηλές θερμοκρασίες για μεγάλο χρονικό διάστημα Εμφανίζει αμέσως σημάδια άγχους. αν συμβεί αυτό Μπορείτε να αλλάξετε τη θέση του poto για να διατηρήσετε τη σωστή θερμοκρασία ανάλογα με τον καιρό και το κλίμα σας.

Ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσετε υψηλές θερμοκρασίες είναι να λαμβάνετε λίγη ηλιακή ακτινοβολία.

υγρασία

Στον Μπόντι αρέσει η υγρασία. λειτουργεί καλύτερα σε περιοχές με υψηλή υγρασία Είναι καλύτερο να διατηρείτε το επίπεδο υγρασίας μεταξύ 60% και 99% όπου θέλετε να τοποθετήσετε το πόθο..

Αν και ο Ποτός σας είναι ζωηρό φυτό και θα επιβιώσει σε περιοχές με χαμηλή υγρασία Αλλά μην ανησυχείτε αν δυσκολεύεστε να κρατήσετε την υγρασία σε υψηλά επίπεδα, ο Πόθος σας θα δυναμώσει ακόμα περισσότερο!

Αν ψάχνετε για έναν αποτελεσματικό τρόπο διατήρησης της υγρασίας. Μπορείτε να τοποθετήσετε μια γλάστρα με φυτά πάνω από τη δεξαμενή και να αφήσετε τις ρίζες να αναπτυχθούν στο νερό.

Μπορείτε να αγοράσετε έναν υγραντήρα για να υποστηρίξετε τα επίπεδα υγρασίας ή να θολώνετε το poto σας κάθε λίγες μέρες.

Αν είστε λάτρης των δέντρων Μπορείτε να ομαδοποιήσετε τις πατάτες με άλλα υγρόφιλα φυτά. Και θα λειτουργήσουν για εσάς!

γη

Το φυτό potos σας θα αναπτυχθεί αποτελεσματικά σε κανονικό, καλά στραγγιζόμενο έδαφος γλάστρας. Είναι ανεκτικά στο pH του εδάφους και ευδοκιμούν σε διάφορες συνθήκες. από όξινο σε ουδέτερο

νερό

γενικά Τα φυτά Pothos θέλουν το έδαφος να στεγνώνει τελείως μεταξύ των ποτισμών. Αν αφήσετε το πόθο σε βρεγμένο έδαφος για πολύ καιρό μπορεί να προκαλέσει σήψη των ριζών.

Εάν το φυτό σας έχει μαύρες κηλίδες στα φύλλα του ή αν ζαρώνει ξαφνικά, είναι ένα ξεκάθαρο σημάδι ότι το χώμα του είναι υγρό για πολύ καιρό.

Η γλάστρα σας θα σας πει πότε να ποτίζετε. Όταν αρχίσει να μαραίνεται, χρειάζεται νερό.

Ωστόσο, μην περιμένετε να πέσουν τα φύλλα του μπόντι ή να υποχωρήσει το νερό. Εάν οι άκρες είναι καφέ ή στεγνές, έχει ποτίσει για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ρυθμός Ανάπτυξης Ποτός

λίπασμα

Μην ταΐζετε υπερβολικά το φυτό pothos.

Ωστόσο, θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι το άμεσα διαθέσιμο χώμα για γλάστρες είναι συχνά ανεπαρκές σε θρεπτικά συστατικά. Έτσι, μπορείτε να αυξήσετε την περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά των πήλινων δοχείων σας λιπάνοντας κάθε είδος φυτού σε γλάστρα κάθε μήνα ή κάθε μήνα.

Τοποθετήστε το Pothos σας κοντά στα Windows.

Αν θέλετε να τοποθετήσετε τον Πόθο κοντά στο παράθυρο Έχετε μερικές επιλογές. Η σωστή τοποθέτηση του pothos σας κοντά σε ένα παράθυρο ή παράθυρο θα παρέχει τις συνθήκες φωτισμού που χρειάζεται για να ευδοκιμήσει.

Παρακάτω είναι μια λίστα με παράθυρα που βλέπουν βόρεια, ανατολικά, νότια και δυτικά και τι σημαίνουν για την επιβίωση του Πόθος:

Τοποθετήστε τον Πόθο σε ένα παράθυρο με βόρειο προσανατολισμό.

Εάν τοποθετήσετε τη γλάστρα κοντά σε παράθυρο ή πόρτα με βόρειο προσανατολισμό Δεν θα πάρει πολύ φως.

Μπορείτε να κρεμάσετε με ασφάλεια το potho σας σε ένα παράθυρο με βόρεια πλευρά χωρίς να ανησυχείτε για τις επιπτώσεις του ήλιου.

Τοποθετήστε το Bodhi στο ανατολικό παράθυρο.

Η τοποθέτηση της γλάστρας κοντά σε ένα παράθυρο με ανατολικό προσανατολισμό είναι η πιο κοντινή στην ιδανική τοποθεσία.

δικος σου Ο Ποτός θα δεχτεί άμεσο ηλιακό φως το πρωί.Αυτό είναι καλό για το pothos επειδή ο πρωινός ήλιος είναι συνήθως πιο ήπιος και δεν θα κάψει τα φυτά σας.

Αυτό διασφαλίζει ότι το poto σας έχει έμμεσο αλλά έντονο φως το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας.

Τοποθετήστε τον Πόθο σε παράθυρο με νότιο προσανατολισμό.

Γενικά, τα παράθυρα με νότιο προσανατολισμό δέχονται συνεχές ηλιακό φως. Εάν θέλετε να τοποθετήσετε τη γλάστρα πάνω ή κοντά σε παράθυρο με νότιο προσανατολισμό Το άμεσο ηλιακό φως κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορεί να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό.

Εναλλακτικά, μπορείτε να τοποθετήσετε τις γλάστρες λίγα μέτρα μακριά από το παράθυρο. Βεβαιωθείτε ότι οι γλάστρες σας δεν εκτίθενται σε άμεσο, ανομοιόμορφο φως. Το potho σας θα γίνει πιο φωτεινό και θα μεγαλώσει!

Τοποθετήστε τον Πόθο σε παράθυρο με δυτικό προσανατολισμό.

Τα παράθυρα με δυτικό προσανατολισμό δέχονται δυνατό απογευματινό ήλιο. Για το λόγο αυτό, δεν πρέπει να τοποθετείτε τις γλάστρες σας σε παράθυρο με δυτικό προσανατολισμό. Φυσικά, μπορείτε να μετακινήσετε το πόθο σας ελαφρώς μακριά από αυτά τα παράθυρα.

Τοποθετήστε το Pothos στην κρεβατοκάμαρά σας.

Με μακριά και βαθιά φύλλα σε σχήμα καρδιάς και κατάλευκα άνθη. Ο Ποτός είναι ο νικητής. Για να μην αναφέρουμε τις εξαιρετικές του ικανότητες καθαρισμού αέρα.

Τα φυτά Potos μπορούν να είναι μια εξαιρετική προσθήκη στην κρεβατοκάμαρά σας καθώς ανέχονται χαμηλό φωτισμό.

λόγω χαμηλών απαιτήσεων συντήρησης Είναι επομένως μια επιλογή για εσωτερική χρήση. Μπορείτε να τοποθετήσετε γλάστρες στην κρεβατοκάμαρά σας με διάχυτο φως και νερό μόνο όταν χρειάζεται. Μπορείτε να κάνετε κομποστοποίηση Pothos όταν το διατηρείτε στην κρεβατοκάμαρα. γιατί δεν θα αφήσει δυσάρεστη μυρωδιά

Γιατί ο Πόθος σας ανέχεται χαμηλό φωτισμό. Θαύμασαν το φως του ήλιου που έλαμπε μέσα από τα μη θερμαινόμενα παράθυρα.

Πίνετε potho μόνο όταν το χώμα είναι εντελώς στεγνό στην αφή. Μην αφήνετε το έδαφος να βραχεί ή να βρέχεται.

Χρησιμοποιήστε ένα αποστειρωμένο μαχαίρι ή ψαλίδι για να κόψετε τις καφέ άκρες ή τις άκρες των φύλλων που προκαλούνται από υπερβολική θερμότητα ή ξηρότητα.

Χρησιμοποιήστε ένα ψεκαστήρα ή ένα υγρό πανί. Σκουπίστε τα φύλλα potos κάθε λίγους μήνες για να αυξήσετε την υγρασία. Θα σας βοηθήσει επίσης να διατηρήσετε τα φύλλα σας Pothos καθαρά!

Τοποθετήστε το Pothos στο μπάνιο σας

Αυτό συμβαίνει επειδή οι Πόθος σας προτιμούν χαμηλό έως μέτριο έμμεσο φως. Έτσι είναι τέλειο για να το τοποθετήσετε στον πάγκο ή στο ράφι του μπάνιου σας!

Αν και ο Πόθος δεν απαιτεί πρόσθετη υγρασία. Αλλά ανέχεται χαμηλά επίπεδα φωτισμού και ασυνεπές πότισμα. Αυτό το καθιστά εξαιρετική επιλογή για κάθε τύπο μπάνιου.

Είναι επίσης ανθεκτικά φυτά, επομένως είναι εύκολο στη φροντίδα τους και αντέχουν στις κακουχίες. Μεγαλώνουν γρήγορα και τους αρέσει να παρακολουθούν και να κρέμονται. Είναι λοιπόν ένα ωραίο φυτό για να το κρεμάς στις κουρτίνες σου!

Τα καλά νέα είναι ότι το potho στο ντους μπορεί να μειώσει την ποσότητα των τοξινών στον αέρα. Ενώ τα φυτά potos εξάγουν διοξείδιο του άνθρακα από τον αέρα και το αντικαθιστούν με οξυγόνο. Φιλτράρουν επίσης τον αέρα.

Μπορείτε να αναπνέετε λίγο πιο εύκολα και ο αέρας που αναπνέετε είναι λίγο πιο καθαρός! Ένα άλλο προφανές αλλά σημαντικό μέρος της κατσαρόλας στο μπάνιο είναι η ομορφιά!

Επιπλέον, αν είστε από τους κηπουρούς που δεν μπορούν να διατηρήσουν φυτά στο σπίτι για να διαρκέσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μπορείτε να κερδίσετε τοποθετώντας φυτά σε γλάστρες στο μπάνιο.

Ο Πόθος χρειάζεται νερό και ευδοκιμεί στην υγρασία. Και το μπάνιο σας είναι ένα από τα καλύτερα μέρη για να το διατηρήσετε. Ακόμα κι αν ξεχάσετε να ποτίσετε για πολλή ώρα. Θα διαπιστώσετε ότι το περιβάλλον είναι ευνοϊκό για να αναπτυχθεί το φυτό σας bodhi.

Τοποθετήστε το Pothos σας στο γραφείο σας.

Αν σκέφτεστε να καλλιεργήσετε πόθο στη δουλειά, ίσως είναι μια καλή ιδέα! Το φως του ήλιου είναι η τέλεια ισορροπία για την ανάπτυξη και την ανθοφορία των πατατών σας. Αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τεχνητό φωτισμό για να βοηθήσετε τα ποτό σας να μεγαλώσουν.

Στην πραγματικότητα, φυτά χαμηλού φωτισμού όπως το Pothos σας μπορούν να ευδοκιμήσουν σε ένα γραφείο χωρίς παράθυρα. αρκεί να υπάρχει αρκετό τεχνητό φως

Ο Πόθος μπορεί να ζήσει χωρίς φυσικό ηλιακό φως, εφόσον υπάρχει τεχνητή πηγή φωτός. Λαμπτήρες LED ή λαμπτήρες φθορισμού.

Συχνές ερωτήσεις σχετικά με το πού να φυτέψετε το Pothos

Τι συμβαίνει όταν το Pothos τοποθετείται σε χαμηλό φωτισμό;

όταν τοποθετείτε το δικό σας Το Pothos σε περιοχές με πολύ λίγο φως μπορεί να χάσει την ποικιλομορφία τους ή να καθυστερήσει η ανάπτυξή τους..

Μόνο το πράσινο μέρος του φύλλου potos σας παράγει ενέργεια για τα φυτά σας. Επομένως, τα φυτά πρέπει να λαμβάνουν αρκετό φως.

Ο επαρκής φωτισμός θα σας βοηθήσει να ενεργοποιήσετε τα pothos σας και να εξασφαλίσετε ότι μεγαλώνουν. Και τα φύλλα θα γίνουν αισθητά φύλλα. Εάν δεν μετακινήσετε το Potho σας σε νέα τοποθεσία. Θα επηρεάσει την υγεία τους και το poto σας μπορεί να πεθάνει.

Πρέπει το πόθο μου να είναι στο χώμα ή στο νερό;

Ο λόγος που τα pothos είναι τόσο δημοφιλή είναι ότι μπορείτε να τα καλλιεργήσετε. σε νερό ή ξηρό έδαφοςΜπορείτε να πάρετε μοσχεύματα από το μητρικό φυτό του Πόθου και να τα ριζώσετε στο νερό.

Το μόνο πρόβλημα είναι όταν τα μοσχεύματα αρχίζουν να αναπτύσσονται σε ένα καλλιεργητικό μέσο. Μπορεί να έχουν έναν δύσκολο χρόνο μετάβασης σε άλλο μέσο, ​​οπότε αν αρχίσετε να φυτεύετε πατάτες στο έδαφος Η μεταφορά του στο νερό θα δυσκολέψει την ανάπτυξή του.

αυτή είναι η άλλη πλευρά Αν φυτέψετε πόθο στο έδαφος Μπορεί να πεθάνει εάν μεγαλώσει στο νερό για πολύ καιρό.

Πώς μπορώ να εξασφαλίσω τον βέλτιστο φωτισμό για το Pothos μου;

Το τέλειο φως για εσάς Το Pothos παρέχει 12 έως 14 ώρες φωτός κάθε μέρα..

Αυτό θα τα βοηθήσει να αναπτυχθούν σωστά.Εάν διατηρείτε το Pothos σε εξωτερικούς χώρους, είναι καλύτερο να περιορίσετε την έκθεσή σας στο φως. 3 έως 4 ώρες άμεσο ηλιακό φως την ημέρα.

Τα φώτα ανάπτυξης μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παροχή φωτισμού 8.000 έως 16.000 lux για 14 ώρες κάθε μέρα για να διασφαλιστούν οι βέλτιστες συνθήκες φωτισμού.


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *