Πρέπει να ομιχλοποιήσετε το Φύλλο Σύκου σας; Συμβουλές φροντίδας φυτών σύκου

ομίχλη φύλλο βιολιού σύκο

ομίχλη από φύλλα βιολιού

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους συνεργατών/offset για πλήρη ενημέρωση. Δείτε την αποποίηση ευθύνης μας εδώ..

Πολλοί ιδιοκτήτες φύλλων σύκου νεφελώνουν τα φυτά τους για να αυξήσουν την υγρασία. Ενώ μπορείτε να ψεκάζετε τα σύκα σας από καιρό σε καιρό χωρίς να προκαλείτε πολύ κακό. Η συχνή ομίχλη προκαλεί εισβολή εντόμων και ασθένειες, ωστόσο, το νέο φύλλωμα αποτελεί εξαίρεση. Τα μπουμπούκια των φύλλων μολύβδου θολώνουν αρκετές φορές την εβδομάδα.

Γιατί το φύλλο του βιολιού είναι τροπικό φυτό. επομένως έχει ισχυρή σχέση με την υγρασία Στην πραγματικότητα το λατρεύουν.

Αυτός είναι πιθανώς ο λόγος για τον οποίο βλέπετε τόσους πολλούς ανθρώπους να μιλούν για φυτά με ομίχλη. Πάνω από όλα, βοηθά στην ενυδάτωση.

Αλλά αν η ομίχλη δεν είναι καλή για το σύκο του φύλλου βιολιού, τι ωφελεί;Εάν θέλετε να βοηθήσετε το φυτό σας διατηρώντας το ασφαλές, υπάρχουν διάφοροι τρόποι, όλοι οι οποίοι αναφέρονται παρακάτω.

Για περισσότερες συμβουλές σχετικά με τη φροντίδα των δέντρων Διαβάστε παρακάτω για συμβουλές για το πώς να φροντίζετε το σύκο από φύλλα βιολιού, ώστε τα μικρά σας να μεγαλώνουν υγιή.

Η λογική του φύλλου βιολιού εικ.

Το σύκο φύλλων βιολιού, επιστημονικά γνωστό ως Ficus lyrata, δέχεται πολλή υγρασία στο φυσικό του περιβάλλον.

Ως δημοφιλές φυτό εσωτερικού χώρου Χρειάζεται την ίδια ποσότητα υγρασίας με το σύκο φύλλου. που είναι σημαντικό για τον ρυθμό ανάπτυξης

Η βέλτιστη εσωτερική υγρασία για τα φυτά είναι μεταξύ 35% και 65%, την οποία μπορείτε να μετρήσετε χρησιμοποιώντας ένα υγρόμετρο.

Επίσης, εάν το φυτό βρίσκεται σε συνθήκες χαμηλής υγρασίας, μπορεί να υποστεί μια σειρά προβλημάτων, συμπεριλαμβανομένου του μαρασμού των φύλλων συκής σας. γίνει καφέ και διάφορες ασθένειες

για να αποφύγετε αυτά τα προβλήματα. Οι ιδιοκτήτες πολλών φυτών με έντονα χρώματα επιλέγουν να θολώνουν τα παιδιά τους.

Γιατί δεν πρέπει να οραματιστείτε το Fiddle Leaf

Οι συκιές με φύλλα βιολιού είναι δημοφιλείς και εδώ είναι μερικοί λόγοι για τους οποίους δεν πρέπει.

Είναι μάταιο.

Η ομίχλη λειτουργεί εξίσου καλά στα φυτά με τον καφέ σε εμάς – μόνο ένα προσωρινό όφελος.

Όπως ακριβώς η καφεΐνη σου δίνει ενέργεια το πρωί. που θα εξαφανιστεί το απόγευμα καθώς και ομιχλώδη φυτά

όταν θαμπώνεις Το βιολί σας θα αυξήσει την υγρασία για μικρό χρονικό διάστημα. μετά την ομίχλη Τα φύλλα της συκιάς του βιολιού στεγνώνουν ξανά και ξανά. Συμβαίνει πιο συχνά το χειμώνα όταν πέφτει η υγρασία.

Αυτό αυξάνει τον κίνδυνο να βλάψετε τα φυτά σας επειδή χάνετε περισσότερα φυτά από όσα χρειάζεται.

Ασθένειες και έντομα επιτίθενται στα σύκα.

Εκτός από τα βραχυπρόθεσμα οφέλη Το να μην έχετε συκιές με φύλλα βιολιού στο σπίτι σας μπορεί να προκαλέσει ασθένειες και παράσιτα των φύλλων του βιολιού.

Αυτά περιλαμβάνουν βακτηριακή μόλυνση των φύλλων συκής και μυκητιακή ασθένεια Ficus lyrata, η οποία μπορεί να σκοτώσει αργά το φυτό. Εάν η μόλυνση επηρεάζει μόνο μερικά φύλλα Η ομίχλη απλώνεται σε πλήρη φύλλα.

Εκτός από το να σκοτώνουν φυτά, ασθένειες όπως η ανθρακνόζη μπορούν επίσης να κάνουν τα φύλλα συκής αντιαισθητικά. Αυτές οι βακτηριακές και μυκητιασικές λοιμώξεις μπορεί να εμφανιστούν ως καφέ κηλίδες ή λέπια στα φύλλα των φυτών lyrata.

Για έντομα, ακάρεα αράχνης, αλευρώδη, λέπια και άλλα κοινά ερεθιστικά. Αυτά θα προσκληθούν ανοιχτά όταν έχετε πολύ ομίχλη.

Το νερό που στέκεται στα φύλλα σας είναι ευνοϊκό έδαφος για την εισβολή τους.Επιπλέον, το νερό που χρησιμοποιείτε κατά την ομίχλη μπορεί να φυσάει από φύλλο σε φύλλο.

για να ξεπεραστούν τα προβλήματα που αναφέρθηκαν παραπάνω. Πρέπει να μάθετε πώς να κόβετε φύλλα συκής.

χυμό από φύλλα συκής

Μια καλή εναλλακτική για να θολώσετε τα φύλλα του βιολιού σας.

Τώρα ξέρετε για τους κινδύνους του σπρέι αεροζόλ. Τώρα ήρθε η ώρα να μάθετε πώς να διατηρείτε τη συκιά σας με τη βέλτιστη υγρασία. Υπάρχουν πολλές επιλογές που οι λάτρεις του βιολιού ορκίζονται ότι αυτό μπορεί να λειτουργήσει και για εσάς.

υγραντήρας

Οι υγραντήρες είναι μια αγαπημένη συσκευή για πολλούς ιδιοκτήτες φυτών. και με καλό λόγο

Οι υγραντήρες διατηρούν τα φυτά σας φρέσκα, εφόσον η ύγρανση δεν είναι ίδια με την ομίχλη. Τα οφέλη δεν είναι ένας προσωρινός τρόπος για να κρατήσετε το μωρό σας στεγνό.

Αυξάνουν τον αερισμό γύρω από τα φυτά σας, μιμούμενοι το φυσικό τους περιβάλλον – όλα αυτά χωρίς τον κίνδυνο ασθένειας. Εάν αυτή είναι η επιλογή που θέλετε Μπορείτε να αγοράσετε έναν υγραντήρα και να τον τοποθετήσετε λίγα μέτρα μακριά από το μωρό σας.

χαλίκι πλάκα

Οι δίσκοι με χαλίκι είναι ένας άλλος πολύ καλός τρόπος για να διατηρήσετε τα φύλλα συκιάς σας υγρά. Μπορείτε εύκολα να το κάνετε μόνοι σας. διαφορετικό από έναν υγραντήρα

Για να το φτιάξετε, πάρτε ένα δίσκο ή ένα μπολ που είναι πιο φαρδύ από τη γλάστρα. Στη συνέχεια γεμίστε το με νερό και βότσαλα. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το φύλλο σύκου σε ένα πιάτο και αφήστε τη μαγεία να συμβεί.

Το νερό θα εξατμιστεί για να δημιουργήσει υγρασία. Και αυτή η μέθοδος δεν ενέχει κανένα κίνδυνο για το φυτό σας. Αν θέλετε να αποφύγετε τα σκονισμένα λεία βότσαλα, μπορείτε να βελτιώσετε την ατμόσφαιρα με αυτά τα όμορφα γυαλισμένα βότσαλα.

περισσότερα φυτά

Ναι!Η προσθήκη φυτών στην αυλή σας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διατηρήσετε τα φύλλα συκής σας υγρά. Δεν χρειάζεται να μετατρέψετε το σπίτι σας σε δάσος. Αλλά η προσθήκη πρασίνου είναι μια καλή επιλογή.

όταν τα φυτά αναπνέουν Η υγρασία αυξάνεται όπου κι αν βρίσκεται. Τι είναι καλό για την υγεία των φύλλων συκιάς σε εσωτερικούς χώρους; Μην ξεχάσετε να αγοράσετε τροπικά φυτά που είναι ιδανικά για αρχάριους, όπως φυτά φιδιού, φυτά αράχνης, φυτά δράκου και πολλά άλλα.

Κρατήστε τα φυτά σας σε απόσταση λίγων μέτρων μεταξύ τους για να μην εξαπλώνονται εύκολα τα μικρόβια και τα έντομα. Ελέγχετε περιοδικά και χρησιμοποιείτε εντομοκτόνα. μυκητοκτόνο και βακτηριοκτόνων παραγόντων εάν εντοπιστούν προβλήματα

Τελικές σκέψεις σχετικά με την εικόνα του φύλλου του βιολιού θα πρέπει να ομιχλοποιήσετε.

Το σύκο με φύλλα βιολιού είναι ένα φυτό που του αρέσει και ευδοκιμεί σε υψηλή υγρασία. Αλλά η ομίχλη δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για να παρέχουμε αυτό που χρειάζεται. Εκτός από την παροχή οφελών βραχυπρόθεσμα Συχνή ομίχλη Άνοιξε επίσης τις πύλες για παράσιτα και ασθένειες.

Επηρεάζει επίσης την όμορφη, λαμπερή εμφάνιση. Από τα φυλλοβόλα σύκα με φύλλα βιολιού μέχρι τα καφέ φύλλα. Εδώ είναι μερικοί μόνο λόγοι για να αποφύγετε την ομίχλη.

Υπάρχουν πολλές διαθέσιμες υγιεινές επιλογές, όπως υγραντήρες, δίσκοι με βότσαλα και καλλιέργεια φυτών τριγύρω.

Χρησιμοποιήστε τις παραπάνω πληροφορίες και θα καταφέρετε να δημιουργήσετε έναν πράσινο αντίχειρα για το φύλλο σύκου!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *