Προβλήματα Φύλλων Βιουδιού | Καφέ κηλίδες, πεσμένα & κίτρινα φύλλα

Προβλήματα φύλλων σύκου του βιολιού

προβλήματα με φύλλα συκής

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους συνεργατών/offset για πλήρη ενημέρωση. Δείτε την αποποίηση ευθύνης μας εδώ..

Το σύκο φύλλων βιολί (Ficus Lyrata) μπορεί να είναι ένα λεπτοφυές φυτό και είναι επιρρεπές σε πολλά προβλήματα όπως κιτρίνισμα, μαραμένα φύλλα, καφέ κηλίδες και έντομα. αγχωτικό, όπως ισχυρό ή άμεσο ηλιακό φως

Εάν το φύλλο του βιολιού σας αρχίσει να αλλάζει σχήμα και παρατηρήσετε γρήγορα αυτά τα σημάδια μπορείτε να το διορθώσετε

Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι, σε αντίθεση με άλλα φυτά, τα φύλλα του βιολιού χρειάζονται πολύ χρόνο για να ανακάμψουν. Να είστε υπομονετικοί με τον εαυτό σας και τα φυτά σας.

Μπορεί να υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους το σύκο σας με το φύλλο του βιολιού αντιμετωπίζει προβλήματα. Έτσι, μπορείτε να μιλήσετε για τα κοινά συμπτώματα των φύλλων του βιολιού. Πιθανές αιτίες και λύσεις

φύλλο βιολιού φύλλα συκιάς

Αν τα φύλλα συκιάς σας κιτρινίσουν πριν πέσουν Μπορεί να οφείλεται σε υπερβολικό πότισμα.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η περιστασιακή αποβολή είναι φυσιολογική.Ωστόσο, η συχνή αποβολή προκαλείται συχνά από πολύ ή πολύ λίγο νερό.

Αλλά το σύκο με το φύλλωμα του βιολιού θα μπορούσε να είναι θύμα ενός άλλου προβλήματος: των ακραίων θερμοκρασιών.

Γιατί μου πέφτουν τα σύκα;

Πρέπει να σημειωθεί ότι οι συκιές με φύλλωμα βιολιού είναι ευαίσθητες σε φυλλόπτωση όταν καταπονούνται. Αλλά η πτώση των φύλλων σημαίνει ότι το φυτό χρειάζεται βοήθεια γρήγορα.

Γιατί το φύλλο του βιολιού είναι μεγάλο. Τα χαμένα φύλλα μπορεί να χρειαστούν μήνες ή και χρόνια για να αναγεννηθούν.

Αν το βιολί σου σύκο ρίχνει φύλλα Θυμηθείτε, όσο πιο γρήγορα αντιμετωπίσετε ένα πρόβλημα, τόσο το καλύτερο. Όσο πιο γρήγορα σώσετε τα φυτά σας.

Τα φυτά σας είναι πιο χαρούμενα όταν βρίσκονται σε ισορροπία. Διατηρείτε το έδαφος υγρό αλλά όχι μουσκεμένο.Μπορείτε να ψεκάζετε τακτικά φύλλα συκιάς για να αυξήσετε την υγρασία.

Έχουμε συζητήσει προηγουμένως ότι δύο από τους κύριους λόγους για τους οποίους πέφτουν τα φύλλα συκής σας είναι είτε η άφιξη ακραίων θερμοκρασιών είτε το ασυνεπές πότισμα. Αλλά υπάρχει μια τρίτη πιθανή αιτία του προβλήματος – η σήψη των ριζών.

Η σήψη των ριζών των φύλλων του βιολιού προκαλείται συχνά από υπερβολικό πότισμα και ανεπαρκές φως.

Το κύριο σύμπτωμα της σήψης των ριζών είναι οι καφέ κηλίδες στα φύλλα του βιολιού. Εάν το δέντρο σας έχει στίγματα φύλλα Συνεχίστε να ελέγχετε τις συνθήκες αποχέτευσης και φωτισμού.

Είναι σημαντικό να αντιμετωπίζετε τη σήψη των ριζών αμέσως για να αποτρέψετε την επιδείνωση των φυτών σας λόγω βακτηριακών, μυκητιακών ή εντόμων.

προβλήματα φύλλων βιολιού συκιάς

φύλλο βιολί καφέ στικτό σύκο

Οι καφέ κηλίδες στα φύλλα συκιάς είναι αρκετά συχνές. Αλλά όταν προσπαθείτε να κατανοήσετε την προέλευση αυτού του τύπου μόλυνσης. Μπορεί να υπάρχουν διάφοροι λόγοι.

Η καφέ κηλίδα συνήθως προκαλείται από μυκητιασική μόλυνση από ρίζες που ζουν σε υψηλή υγρασία.

Το υπερβολικό πότισμα και η κακή αποστράγγιση μπορεί να προκαλέσουν εξάπλωση μολύνσεων στα φύλλα του φυτού σας. Η μόλυνση μπορεί να είναι πρόβλημα στα σύκα με φύλλα βιολιού. Αλλά δεν είναι αδύνατο.

Γιατί το φύλλωμα του βιολιού μου γίνεται καφέ;

Υπάρχουν τέσσερις κύριες αιτίες για τις καφέ κηλίδες στη συκιά σας: σήψη ριζών, βακτηριακή μόλυνση, ξηρασία και επίθεση εντόμων.

σήψη των ριζών

Όπως είπαμε για τη σήψη των ριζών. Εάν ποτίζετε πολύ τα φυτά σας ή έχετε κακή αποστράγγιση. Η σήψη της ρίζας μπορεί να είναι ο λόγος που το σύκο του φύλλου σας έχει καφέ άκρες.

Στις άκρες ή στη βάση του φυτού μπορεί να αρχίσουν να εμφανίζονται καφέ κηλίδες στις συκιές. Ένα σημάδι της σήψης της ρίζας είναι οι καφέ άκρες που φαίνονται σπασμένες.

βακτηριακή μόλυνση

Εάν δεν είστε βέβαιοι εάν το σύκο από το φύλλο του βιολιού σας έχει μολυνθεί από βακτήρια Ένα κοινό σύμπτωμα είναι ότι το φυτό σας δεν ανταποκρίνεται στη θεραπεία της σήψης των ριζών. Ένα βασικό χαρακτηριστικό της βακτηριακής καφέ κηλίδας είναι η παρουσία λιγότερων μαύρων και περισσότερων καφέ κηλίδων στο φύλλο του βιολιού.

Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να έχετε κατά νου για το φυτό σας στο βιολί είναι ότι όταν σαπίζει η ρίζα, τα φύλλα είναι συχνά σκούρα πράσινα με καφέ κηλίδες. Αν όμως το φυτό έχει βακτηριακή μόλυνση Οι καφέ κηλίδες μπορεί να κάνουν τα φύλλα να κιτρινίζουν.

τόσο με σήψη ριζών όσο και με βακτηριακή μόλυνση Αυτό θα κάνει τελικά να πέσουν τα φύλλα συκιάς σας.

Οι βακτηριακές λοιμώξεις αγαπούν τη νέα ανάπτυξη. Αν λοιπόν το νέο σας φύλλο είναι χειρότερο από το παλιό Τα φύλλα του βιολιού σας είναι τα πιο επιρρεπή σε βακτηριακές λοιμώξεις.

Μία από τις πιο δύσκολες βακτηριακές λοιμώξεις για θεραπεία είναι η λοίμωξη. Μπορείτε να ξεκινήσετε το κλάδεμα αφαιρώντας τις ρίζες που φαίνονται σάπιες.

ξηρασία

Αυτό μπορεί να είναι ένα πιο άμεσο πρόβλημα με τα σύκα με φύλλα βιολιού επειδή τα φύλλα είναι είτε ξηρά καφέ είτε έχουν ανοιχτό καφέ περιοχές που ξεκινούν από τα περιθώρια των φύλλων και προκαλούν κατσαρά φύλλα.

Συνολικά, μερικές φορές το φυτό σας θα φαίνεται μαραμένο ή ξηρό. και το χώμα μπορεί να σπάσει και να τραβήξει πίσω από τη γλάστρα. Η ξηρασία κάνει το νερό να εισχωρήσει μεταξύ της γλάστρας και το έδαφος να φτάσει στη ρίζα.

Εάν δεν είστε συνεπείς με τη ρουτίνα ποτίσματος των φύλλων συκής Ή αν η θερμοκρασία γύρω από το φυτό σας κυμαίνεται από μέρος σε μέρος. Και οι δύο αυτές καταστάσεις μπορούν να προκαλέσουν μαρασμό των φύλλων συκής.

για να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα προτού επιδεινωθεί. Εάν αισθάνεστε ότι οι διακυμάνσεις της θερμοκρασίας είναι πρόβλημα Μπορείτε να προσπαθήσετε να μετακινήσετε το φυτό.

Επιπλέον, ποτίστε τακτικά τα φύλλα του βιολιού σας και αξιολογήστε τα φυτά σας για τυχόν βελτιώσεις.

Προβλήματα φυτών φύλλων συκιάς

προσβολή από παράσιτα

Ευτυχώς, αυτό το πρόβλημα δεν παρουσιάζεται με τα σύκα με φύλλα όπως συμβαίνει με άλλα φυτά. Αλλά αν ναι, θα είναι ξεκάθαρο.

Για την ανίχνευση βλάβης από έντομα Θα παρατηρήσετε μικρές μαύρες κουκκίδες. καταστρέφοντας τα φύλλα των φυτών που τελικά μετατράπηκε σε τρύπα στο φύλλο Αυτό συμβαίνει συνήθως σε νέα ανάπτυξη.

Μπορείτε να αναζητήσετε λευκά ή γκρι έντομα ή ιστούς στα φυτά σας με ένα μεγεθυντικό φακό. Εάν βρείτε στοιχεία για έντομα που ζουν στα φυτά σας Θα ξέρετε ότι αυτή είναι η αιτία των καστανών φύλλων της συκιάς σας.

Ευτυχώς, εάν το φύλλο σύκου του βιολιού σας καταπολεμά τα παράσιτα Η θεραπεία μπορεί να είναι εύκολη. Τα περισσότερα παράσιτα εσωτερικού χώρου μπορούν να αντιμετωπιστούν με φυσικά εντομοκτόνα όπως εντομοκτόνο σαπούνι, έλαιο neem ή αντισηπτικά.

Αναποδογυρίζουμε κάθε φύλλο και ψεκάζουμε τον πάτο. Και φροντίστε να ψεκάζετε εκεί που τα φύλλα ακουμπούν τους μίσχους Περιμένετε δύο εβδομάδες και ελέγξτε ξανά. και επαναλάβετε τη διαδικασία ψεκασμού εάν χρειάζεται.

φύλλο βιολιού τα φύλλα συκιάς ασπρίζουν

Οι συκιές με φύλλα βιολιού που βρίσκονται στο άμεσο ηλιακό φως είναι επιρρεπείς σε τέτοιου είδους προβλήματα. Βασικά, το φύλλο του βιολιού σου έχει καεί από τον ήλιο. Εάν το φυτό σας λαμβάνει πάρα πολύ άμεσο ηλιακό φως, τα φύλλα θα γίνουν χλωμά.

Δυστυχώς, τα φύλλα συκής που έχουν καεί από τον ήλιο δεν επισκευάζονται. Για να διατηρήσετε τη συνολική εμφάνιση των φύλλων συκής τακτοποιημένη και τακτοποιημένη. Χρησιμοποιήστε ψαλίδι για να κόψετε τα απανθρακωμένα φύλλα. Μια εύκολη λύση σε αυτό το πρόβλημα είναι να μετακινήσετε το φυτό σας σε μια τοποθεσία που δεν θα λαμβάνει άμεσο ηλιακό φως.

Οι λευκές κηλίδες εμφανίζονται συνήθως στα πάνω φύλλα του φυτού και μερικές φορές εμφανίζονται κόκκινες ή κίτρινες.

κόκκινες κηλίδες στα φύλλα συκής

Το οίδημα είναι η πιο κοινή αιτία κόκκινων κηλίδων σε όλα τα φύλλα της ανεμοβλογιάς. Για τα φυτά, αυτό συμβαίνει όταν οι ρίζες του φυτού εκτίθενται ακούσια σε πάρα πολύ νερό. με αποτέλεσμα να σκάσουν τα κύτταρα στα φύλλα Αφήνοντας κόκκινες κηλίδες ή κηλίδες που μοιάζουν με φουσκάλες

Το οίδημα μπορεί να εξαπλωθεί από φυτό σε φυτό εάν δεν εντοπιστεί και αντιμετωπιστεί έγκαιρα.Ωστόσο, ένα ελαφρύ οίδημα στο φύλλο του βιολιού σας δεν πρέπει να ανησυχείτε.

Εάν το φυτό σας έχει σοβαρό οίδημα Πρέπει να κοιτάξετε τις συνήθειές σας στο πότισμα. Διακοπτόμενο πότισμα Είναι η κύρια αιτία του στρες υγρασίας και έχει ως αποτέλεσμα οίδημα.

Είναι σημαντικό να ελέγξετε την κάτω πλευρά των φύλλων συκής του βιολιού σας. Τα ακάρεα αράχνης μπορεί να προκαλέσουν οιδηματώδεις κηλίδες.

Τελικές σκέψεις σχετικά με τα προβλήματα με τα φύλλα της συκιής

Το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε τη συκιά σας με τα όποια προβλήματα. Το παραπάνω είναι να του δώσεις χρόνο και να το αφήσεις να απογειωθεί. μπορεί να ανακάμψει από μόνη της Παρέχετε έμμεσο ηλιακό φως και φροντίστε να ποτίζετε μία φορά την εβδομάδα.

Να θυμάστε ότι η πιο σημαντική πτυχή της φροντίδας των φύλλων σύκου του βιολιού είναι η διατήρηση σταθερής υγρασίας στο δωμάτιο.

Μην αποθαρρύνεστε αν η συκιά σας από φύλλο βιολιού έχει προβλήματα τις πρώτες εβδομάδες που θα την αποκτήσετε. Τα σύκα με φύλλα βιολιού δεν είναι τα πιο εύκολα φυτά εσωτερικού χώρου. Φροντίστε λοιπόν να κάνετε υπομονή.


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *