Πόσο γρήγορα μεγαλώνουν το Dracaena Marginata; Απαντήθηκε

Φυτά Dracaena Marginata

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους συνεργατών/offset για πλήρη ενημέρωση. Δείτε την αποποίηση ευθύνης μας εδώ..

Dracaena marginata Αναπτύσσεται πολύ αργά ως καλλωπιστικό φυτό στο σπίτι. Με τους ανθρώπους να αναφέρουν ρυθμό ανάπτυξης περίπου 12 ιντσών σε τρία χρόνια, αναπτύσσονται γρήγορα σε εξωτερικούς χώρους. Φτάνει περίπου τα 20 πόδια σε ύψος σε βέλτιστες τροπικές συνθήκες με φιλτραρισμένο φως. Σε εσωτερικούς χώρους χρειάζεται τουλάχιστον μια δεκαετία για να φτάσει τα 10 πόδια.

Μια μέρα πήγαινα στο σπίτι από ένα γωνιακό κατάστημα όταν βρήκα κάποια ανταλλακτικά. Dracaena marginata (Madagascar dragon tree) φυτρώνει στο πεζοδρόμιο έξω από το σπίτι.

Φυτό Dracaena Marginata

Κλάδεψαν και άφησαν τις λοβούς στο πεζοδρόμιο. Τα παίρνω και πάω σπίτι. Επεξεργάσαμε τις άκρες των μοσχευμάτων με ορμόνη ριζοβολίας και τα τοποθετήσαμε σε υγρή άμμο. Και σύντομα τα κλαδιά είχαν γερές ρίζες.

Το βάζουμε σε μια μικρή γλάστρα με καλά στραγγισμένο χώμα. Αυτό ήταν πριν από τρία χρόνια. από τότε Τα κομμάτια έχουν μεγαλώσει περίπου ένα πόδι (12 ίντσες) σε ύψος.Είναι δύο ζωηρά φυτά με όμορφο φύλλωμα και χωρίς καμένες άκρες.

Προσθέτουν μόλις ένα πόδι ανάπτυξης σε τρία χρόνια. Έχουν ήδη αργή ανάπτυξη. Και κάναμε το λάθος να επιβραδύνουμε την ανάπτυξή τους με λογικούς ρυθμούς. Μάθετε πώς να αυξήσετε την ανάπτυξή σας. Dracaena marginata.

Πόσο καιρό χρειάζεται για να αναπτυχθεί το Dracaena Marginata;

Dracaena marginata Είναι φυτό σε γλάστρα πολύ αργής ανάπτυξης. Κάποιος στο Ηνωμένο Βασίλειο είχε παρόμοια εμπειρία με τη δική μας. μόνο με το δέντρο σου Προσθέστε 30 cm (12 ίντσες) σε τρία χρόνια..

Το κύριο πράγμα που ελέγχει τον ρυθμό ανάπτυξης Δρακένα Οι συνθήκες φωτισμού εσωτερικών χώρων, αν και πρέπει να διατηρηθούν Dracaena marginata από πολύ έντονο φως Ο ρυθμός ανάπτυξης επιβραδύνεται αν το διατηρήσετε σε χαμηλό φως.

Τι ύψος έχει το φυτό Dracaena Marginata;

κάτω από ιδανικές συνθήκες στην πατρίδα τους τη Μαδαγασκάρη. Dracaena marginata καλλιέργεια φυτών Θάμνοι ή μικρά δέντρα, ύψους έως 20 πόδια..

Αυξάνεται 6 πόδια (έως και 10 πόδια ύψος) ως φυτό εσωτερικού χώρου· ωστόσο, χρειάζεται πολύς χρόνος για να φτάσει σε αυτό το ύψος λόγω του αργού ρυθμού ανάπτυξής του.

Η Dracaena Marginata αναπτύσσεται αργά;

Dracaena marginata Αναπτύσσεται πολύ αργά, αν και ο ακριβής ρυθμός ανάπτυξης εξαρτάται από το πώς το αντιμετωπίζετε. Μπορεί να χρειαστούν έως και δέκα χρόνια για να αυξηθεί μερικά πόδια. Λοιπόν, αν θέλετε να εξηγήσετε εν συντομία σχετικά με αυτό το φυτό Συνιστούμε να ξεκινήσετε με αρκετά ώριμα δείγματα.

Διάφοροι παράγοντες επηρεάζουν το χρόνο που χρειάζεται για να αναπτυχθεί αυτό το φυτό. Και θα σας δώσουμε πληροφορίες για το πώς να αυξήσετε τον ρυθμό ανάπτυξής σας. Dracaena marginata.

Παράγοντες που επηρεάζουν το μέγεθος Dracaena Marginata

Ο πιο σημαντικός παράγοντας από όλους τους παράγοντες που σας επηρεάζουν. Dracaena marginata χαμηλό ρυθμό ανάπτυξης των φυτών

Οδηγός πολλαπλασιασμού Dracaena Marginata

Αν και θα πρέπει να προσέχετε να μην εκθέτετε το φυτό στο άμεσο ηλιακό φως. Προσέξτε όμως τα φύλλα να καούν και ο χαμηλός φωτισμός να σας εμποδίσει. Dracaena marginata ρυθμός ανάπτυξης των φυτών

Άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν την ταχύτητά σας Dracaena marginata Μεγαλώνει, οπότε πόσο μεγάλο θα είναι εξαρτάται από το μέγεθος της γλάστρας. ποσότητα και ποιότητα των τροφίμων που λαμβάνονται και την ποσότητα του νερού που λαμβάνεται

αν βάλεις Dracaena marginata Αν φυτευτεί σε γλάστρα που είναι πολύ μικρή Ο ρυθμός ανάπτυξης θα επιβραδυνθεί.

Ωστόσο, προσέξτε να μην τα τοποθετήσετε σε γλάστρες που είναι πολύ μεγάλες. γιατί θα προκαλέσει υπερχείλιση του νερού Αυτό μπορεί να προκαλέσει σήψη των ριζών και είναι η κύρια αιτία θανάτου. Δρακένα φυτό.

Dracaena marginata Λάβετε αρκετά θρεπτικά συστατικά, όπως ένα υδατοδιαλυτό λίπασμα φυτών εσωτερικού χώρου που περιέχει μικροθρεπτικά συστατικά. Συνιστώ ανεπιφύλακτα τη χρήση οργανικών λιπασμάτων για την αποφυγή προβλημάτων με φθόριο (Dracaena marginata είναι πολύ ευαίσθητοι σε αυτή τη χημική ουσία)

Η ανεπαρκής σίτιση μπορεί να οδηγήσει σε καθυστερημένα φύλλα και φυτά.Ωστόσο, αυτά τα φυτά δεν χρειάζονται υπερβολική σίτιση. ειδικά όχι το χειμώνα

Προσέξτε να μην ποτίζετε πολύ. Dracaena marginata Τα φυτά είναι ευαίσθητα στη σήψη των ριζών από το υπερβολικό πότισμα. που μπορεί να επηρεάσει την υγεία του δέντρου επιβραδύνει τον ρυθμό ανάπτυξης και μπορεί να προκαλέσει θάνατο των φυτών

Dracaena marginata Τα φυτά εκτιμούν επίσης ότι είναι μέσα. περιβάλλον με επαρκή υγρασία. Αν εσύ Dracaena marginata Εάν δεν υπάρχει αρκετή υγρασία Ο ρυθμός ανάπτυξης θα επιβραδυνθεί.

Γιατί η Dracaena marginata μου δεν μεγαλώνει;

Σας συμβουλεύω να αναλύσετε τους παράγοντες. παραπάνω και αξιολογήστε τις παρακάτω παραμέτρους σας. Dracaena marginata Πώς να φροντίσετε το φυτό:

  • πρέπει να έχει αρκετό φως Αλλά δεν πρέπει να βρίσκεται στο άμεσο ηλιακό φως. Το χαμηλό φως θα εμποδίσει την ανάπτυξή του.
  • Χρειάζεται μια αρκετά μεγάλη γλάστρα – θα δεσμευτεί από τις ρίζες εάν η ανάπτυξη επιβραδύνει ή σταματήσει για αρκετούς μήνες.
  • Χρειάζεται λίγη σίτιση. Αλλά όχι πάρα πολύ – ταΐστε μια φορά το μήνα κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου. (Άνοιξη και Καλοκαίρι)
  • Μην το ποτίζετε υπερβολικά – το πάνω μέρος του 75 τοις εκατό του εδάφους θα πρέπει να στεγνώσει μεταξύ των ποτισμών.
  • Τα οφέλη της υψηλής υγρασίας Εάν το σπίτι σας έχει υγρασία κάτω από 30 ή 40 τοις εκατό, ψεκάστε περιστασιακά ή χρησιμοποιήστε έναν υγραντήρα γύρω από τα φυτά εσωτερικού χώρου.
Dracaena marginata

Πώς να κάνετε το Dracaena marginata να μεγαλώσει πιο γρήγορα

κάνε το δικό σου Dracaena marginata να μεγαλώσει πιο γρήγορα Συνιστώ να τροποποιήσετε τις παραπάνω παραμέτρους.

Ένας από τους κύριους παράγοντες που επηρεάζουν την ταχύτητα. Dracaena marginata Το πόσο ζωντανή θα είναι η ανάπτυξη και το χρώμα εξαρτάται από την ποσότητα φωτός που λαμβάνει.

κάνω αποφύγετε να καίγονται φύλλαΑποφύγετε να το τοποθετήσετε σε άμεσο ηλιακό φως. Φροντίστε όμως να έχετε φιλτραρισμένο φως. Μια καλύτερη θέση είναι στο παράθυρο πίσω από την οθόνη web. Αποφύγετε τα παράθυρα που βλέπουν νότια.

Αν κρατήσεις το δικό σου Dracaena marginata σε μια πολύ μικρή δεξαμενή Ο ρυθμός ανάπτυξής του σέρνεται σιγά σιγά.

Επαναλάβετε όταν οι ρίζες είναι σταθερές, αλλά αυτό μπορεί να σημαίνει Επαναλάβετε τόσο συχνά όσο δύο φορές το χρόνο.Συνιστώ λοιπόν τη μεταφύτευση κάθε 2-3 χρόνια (και αποδεχτείτε μια ελαφρώς πιο αργή ανάπτυξη).

Σας συμβουλεύω να ταΐζετε Dracaena marginata με βιολογικό λίπασμα μια φορά το μήνα την άνοιξη και το καλοκαίρι Μην ταΐζετε το χειμώνα.

Προσέξτε να μην ποτίζετε πολύ. Dracaena marginata Φυτό. Πάμε. Το χώμα από πάνω θα στεγνώσει. πριν το πότισμα των φυτών

Συνιστώ να προμηθευτείτε έναν μετρητή υγρασίας εδάφους για να εκτιμήσετε πόσο υγρό είναι το χώμα σας. Είναι μια αξιόλογη επένδυση.

κρατησε τα δικα σου Dracaena marginata Η επαρκής υγρασία θα τους βοηθήσει να συνεχίσουν να αναπτύσσονται ευχάριστα και βέλτιστα. Ομαδοποιήστε τα φυτά σας για να μεγιστοποιήσετε τα επίπεδα υγρασίας. στο τοπικό πλαίσιο.

τη στάση σας Dracaena marginata Δίσκος με χαλίκι με μικρή ποσότητα νερού (Αλλά όχι τόσο πολύ ώστε το φυτό να απορροφά την υγρασία από τον πάτο της γλάστρας.) Λειτουργήστε έναν υγραντήρα ή θολώστε το φυτό σας από καιρό σε καιρό. Κάνοντας αυτό όχι μόνο αυξάνει τα επίπεδα ενυδάτωσης. αλλά και βοηθάει Αποφύγετε το υπερβολικό πότισμα..

κρατησε τα δικα σου Dracaena marginata Φυσήματα από παράθυρα, πόρτες, κλιματιστικά και αγωγούς θέρμανσης. Βοηθά στη διατήρηση των σωστών επιπέδων υγρασίας

Τι είναι η αναπτυσσόμενη περίοδος Dracaena Marginata;

καλλιεργητική περίοδο για Dracaena marginata άνοιξη και καλοκαίρικαι η ανάπτυξή του επιβραδύνεται ή σταματά το χειμώνα. Αν και σπάνιο στην καλλιέργεια Dracaena marginata φυτά επίσης ανοιξιάτικα λουλούδιαΠαράγει μικρά λευκά άνθη με χρωματισμό ματζέντα σε διακλαδισμένους μίσχους.

Αυτά τα λουλούδια είναι πολύ αρωματικά. Η πραγματικότητά μας έχει έρθει κατά καιρούς. Dracaena marginata κατά την περίοδο της ανθοφορίας Μπορώ ειλικρινά να πω ότι το άρωμα είναι μεθυστικό. Και ίσως χρειαστεί να μετακινήσετε το φυτό έξω για να αποτρέψετε τα μέλη της οικογένειας από πονοκεφάλους!

Τα άνθη ακολουθούνται από μικρά πορτοκαλί ή κόκκινα μούρα που παράγουν βιώσιμους σπόρους.

Δεδομένου ότι η άνοιξη και το καλοκαίρι είναι εποχές ανάπτυξης Dracaena marginataΑυτή είναι η στιγμή που πρέπει να ταΐσετε τα φυτά σας. Σταματήστε τη σίτιση το χειμώνα όταν σταματήσει η ανάπτυξη.

Φυτό Dracaena Marginata

Πώς μπορώ να κάνω το Dracaena marginata να μεγαλώσει φύλλα;

πάρε το δικό σου Dracaena marginata Παρέχετε τη σωστή ποσότητα φροντίδας όπως περιγράφεται παραπάνω για να παράγετε περισσότερα φύλλα. Ένα χαρούμενο φυτό παράγει αυτόματα περισσότερα φύλλα καθώς σταδιακά μεγαλώνουν τα κάτω φύλλα. κιτρινίζει και πέφτει (ή αποσύρεται)

Τραβάμε τα φύλλα όταν κιτρινίσουν.

Εάν τα φυτά σας έχουν πολύ λεπτά και στριμμένα πόδια Ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες ευθυγράμμισης.

Μέθοδος Bushi/Fuller Dracaena Marginata

δικος σου Dracaena marginata Μπορεί να ψηλώσει πολύ ή να στρίψει ειδικά σε χαμηλό φωτισμό Dracaena marginata Εάν το δέντρο είναι θάμνος ή πλήρως ανεπτυγμένο Πρέπει να κλαδέψετε για να ελέγξετε το ύψος.

όπως και εμείς Μπορείτε να ξεριζώσετε τον κλάδο και να δημιουργήσετε ένα νέο. Κάνουν υπέροχα δώρα για φίλους.

Συνιστώ να κλαδεύετε τα φυτά σας. Την άνοιξη η ανάπτυξη είναι πολύ δυνατή.Μπορείτε να κόψετε το καλοκαίρι. Μην κλαδεύετε όμως το φθινόπωρο ή το χειμώνα όταν είναι αδρανής.

χρήση Αιχμηρό εργαλείο κλαδέματος για αιχμηρά και ομοιόμορφα κοψίματα.Μια αντιαισθητική σκισμένη πληγή και η αρχή της ασθένειας. Απολυμάνετε τα εργαλεία κλαδέματος σε νερό με χλωρίνη για να αφαιρέσετε τα μικρόβια.

κόψτε τα στελέχη σας Dracaena marginata Φυτέψτε υπό γωνία Η κοπή υπό γωνία διασφαλίζει ότι το νερό στην επιφάνεια κοπής διαφεύγει. Μειώνει τις πιθανότητες μόλυνσης

Οι μίσχοι που κόβετε θα ανταποκριθούν στο κλάδεμα σχηματίζοντας τουλάχιστον δύο νέα κλαδιά από το κούτσουρο μέσα σε λίγες εβδομάδες.

Αυτά θα αυξηθούν προς το φως. και κάθε είδος παράγει τα δικά του φύλλα ροζέτας, τα οποία ο Α βλέμμα γεμάτο τσαμπιά.

Λίπανση για καλλιέργεια Dracaena Marginata

Dracaena marginata Τα φυτά έχουν σχετικά χαμηλές απαιτήσεις σε θρεπτικά συστατικά και δεν χρειάζονται τροφή. Ωστόσο, αν θέλετε Βελτιώστε τον ρυθμό ανάπτυξης των φυτών σας. και να τονώσει το χρώμα του. Συνιστώ ένα υγρό λίπασμα ελεγχόμενης αποδέσμευσης ή ένα κορυφαίο επίδεσμο κοκκώδους λιπάσματος.

Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει κομπόστ. αναλογική ισορροπία 3:1:2 (Άζωτο: Φώσφορος: Κάλιο) Περιέχει επίσης ίχνη χαλκού, μαγγανίου, σιδήρου, ψευδαργύρου και νατρίου.

Συνιστώ να χρησιμοποιείτε φυσικά βιολογικά συστατικά που προέρχονται από φύκια.

κοπρόχωμα μία φορά στις τέσσερις εβδομάδες (μία φορά το μήνα) κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου (Άνοιξη και καλοκαίρι) Αποφύγετε τη διατροφή όταν το φυτό είναι αδρανές. (φθινόπωρο και χειμώνας)

επειδή Dracaena marginata έχω Ιδιαίτερα ευαίσθητο στο φθόριο, διατηρεί ελαφρώς όξινο pH του εδάφους μεταξύ 6,0 και 6,5..

Αποφύγετε τη φύτευση σε έδαφος με υψηλή περιεκτικότητα περλίτη. (Χρησιμοποιήστε βερμικουλίτη αντί για να συγκρατήσετε νερό) και αποφύγετε το υπερφωσφορικό λίπασμα. Δεδομένου ότι αυτά τα λιπάσματα είναι συχνά πλούσια σε φθόριο,

μπορείς Μειώστε το pH του εδάφους εφαρμόζοντάς το. Θειικό Αλουμίνιο και Άρδευση

FAQ

πόσο μεγάλο Dracaena marginata λαμβάνω?

Dracaena marginata ψηλώσει 20 πόδια ύψος στο δάσος Όταν όμως διατηρείται ως καλλωπιστικό φυτό στο σπίτι, μένει μόνο το μισό.

πόσο γρήγορα Dracaena marginata Μεγαλώνω?

Dracaena marginata μεγαλώνει πολύ αργά και μεγαλώνει μόνο περίπου 12 ίντσες σε τρία χρόνια.

θα κάνω Dracaena marginata Χρειάζεστε πολύ φως;

Dracaena marginata μεγαλώνουν σε αμυδρό φως αλλά γίνε αγκάθι Αναπτύξτε σε έντονο, φιλτραρισμένο φως για να προωθήσετε την ανάπτυξη.

θα κάνω Dracaena marginata Καθαρός αέρας?

Dracaena marginata Τα φυτά είναι πολύ καλά στον καθαρισμό του αέρα και είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά στον καθαρισμό του. ξυλόλιο και τριχλωροαιθυλένιο

έχω Dracaena marginata δηλητήριο?

Dracaena marginata Τοξικό για γάτες και σκύλους, προκαλώντας εμετό, διάρροια, κούραση και σιελόρροια. Κρατήστε τα φυτά σας μακριά από τα κατοικίδια ζώα σας. που τείνουν να τους αρέσει να ροκανίζουν δέντρα


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *