Πόσο ζουν τα πολυετή φυτά; Ποια είναι η μέση διάρκεια ζωής τους;

Πόσο ζουν τα πολυετή φυτά

Τα πολυετή φυτά μπορούν να είναι ένας εξαιρετικός και ευέλικτος τρόπος για να ζωντανέψετε την αυλή ή τον εμπορικό σας εξωτερικό χώρο. Προσθέστε χρώμα για να δημιουργήσετε εποχιακή ομορφιά.Τα πολυετή φυτά είναι ένα από τα πιο δημοφιλή φυτά για τους κηπουρούς και τους λάτρεις των φυτών.

Μετά τη φύτευση στο επιλεγμένο μέρος, η μεταφύτευση πρέπει να επαναλαμβάνεται μία φορά το χρόνο. Ωστόσο, τα πολυετή φυτά φυτεύονται και ξαναπεθαίνουν κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Στη συνέχεια επιστρέφουν την επόμενη άνοιξη ως μέρος του φυσικού κύκλου ζωής τους.

Πόσο όμως ζουν τα πολυετή φυτά; Η ομορφιά των πολυετών φυτών είναι ότι αναπτύσσονται στο ίδιο μέρος από το πρώην ριζικό τους σύστημα. λαμβάνουν την κατάλληλη φροντίδα ζουν περίπου τρία έως τέσσερα ή 15 χρόνιαΕξαρτάται από το είδος, την τοποθεσία και το επίπεδο φροντίδας. Τα πολυετή φυτά είναι γενικά εύκολα στη συντήρηση και πολύ ελκυστικά.

Τι είναι ένα πολυετές;

Τα φυτά που πεθαίνουν όταν ο καιρός είναι δροσερός και φυτρώνουν τους θερμότερους μήνες ονομάζονται πολυετή.

Τα πολυετή θεωρούνται βιώσιμα φυτά. Ζει στο έδαφος για περισσότερα από δύο χρόνια.Αυτό το φυτό είναι πιο μακρόβιο από τα μονοετή και η διάρκεια ζωής του είναι μικρότερη από τα μονοετή. που συχνά είναι αόριστη

μπορεί να είναι πολυετής γρασίδι, λουλούδια ή ακόμα και βότανα σαν τη λεβάντα που φυτρώνει στις αρχές του καλοκαιριού Μπορεί να φυτευτεί ως μικρός θάμνος ανάλογα με το είδος του φυτού.

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των πολυετών φυτών είναι ότι πεθαίνουν το φθινόπωρο ή το χειμώνα κατά τη διάρκεια του κρύου καιρού. και αναγεννούνται ή επιστρέφουν την άνοιξη.Είναι που προέρχονται από την ίδια ρίζα Και το απόθεμα ονομάζεται ποώδες πολυετές. Τα ποώδη πολυετή φυτά προτιμούν να αναπτύσσονται άγρια ​​σε χωράφια ή λιβάδια ή να ζουν σε μικρούς, απλούς κήπους.

ενώ τα πολυετή πρώτη φύτευσηΦυτέψτε ένα από τα ακόλουθα:

  • από τον σπόρο
  • ξεκινήστε ή κόψτε
  • τμήμα ή τμήμα φυτών

Πόσο καιρό ζουν τα πολυετή φυτά;

Μόλις φυτευτεί, το πολυετές επιστρέφει κάθε χρόνο. Εξαρτάται από το είδος του φυτού που καλλιεργείτε. Μπορούν να ζήσουν οπουδήποτε από 3 έως 15 χρόνια! Αν και μπορείτε πάντα να το ξεθάψετε και να φυτέψετε ένα νέο. Αλλά είναι επίσης καλή ιδέα να επιλέξετε φυτά με τα οποία μπορείτε να ζήσετε για μερικές εποχές στον κήπο σας. Μερικά φυτά, όπως το coleus, θα διαρκέσουν περισσότερο σε εσωτερικούς χώρους παρά σε εξωτερικούς χώρους. Να θυμάστε λοιπόν πάντα

Στην πολυετή ομάδα υπάρχουν διακοσμητικό αλλά βρώσιμοΑυτό περιλαμβάνει πολυετή λαχανικά. Κάνουν εξαιρετικές καλλιέργειες για μικρούς κήπους και ερασιτέχνες κηπουρούς. Μερικά από τα πιο δημοφιλή πολυετή λαχανικά είναι τα σπαράγγια, το πράσο, τα κρεμμύδια, το σπανάκι, το λάχανο και το λάχανο.

Υπάρχουν πολλά πολυετές λουλούδι Υπάρχει φυσική διακόσμηση και ποικιλία χρωμάτων. Υπάρχουν πολλά δημοφιλή κίτρινα πολυετή φυτά. και ακόμη και μερικά μαύρα πολυετή φυτά που μπορεί να προσθέσει ένα μικρό μυστήριο στον κήπο με τα λουλούδια. Ας δούμε μερικά πιο συγκεκριμένα πολυετή παραδείγματα!

πολυετές παράδειγμα

έχω Περισσότερα από 100 διαφορετικά θέματα Πολυετή Αυτά τα αγαπημένα φυτά περιλαμβάνουν λουλούδια, θάμνους, χόρτα, βότανα και catnip.

Από ιβίσκο και λεβάντα που χρησιμοποιούνται σε τσάγια και βάμματα σε όλο τον κόσμο. στις εξωτικές και πανέμορφες ρωσικές χάντρες ιβίσκου και κοραλλιών. υπάρχουν πολυετή φυτά Για τις προτιμήσεις του καθενός

Hemerocallis (Daylily)

κόκκινο κρίνο
Τα Daylilies έρχονται σε μια ποικιλία χρωμάτων και αποτελούν μια όμορφη προσθήκη στον πολυετή κήπο.

Υπάρχουν χιλιάδες είδη ημερήσιων. Μεγάλη ποικιλία μεγεθών και σχεδόν οποιοδήποτε χρώμα. Μπορεί να σκεφτείς. Το μπλε δεν είναι το μόνο χρώμα που ταιριάζει καλά με τα κρίνια που υποφέρουν από ακραίες συνθήκες, όπως ξηρό έδαφος, μικρούς αστικούς κήπους. και κεκλιμένα χαρακτηριστικά

Προσδόκιμο ζωής μόνο ενός λουλουδιού μόλις λίγες μέρεςΤα φυτά μπορούν να ζήσουν έως και τρία χρόνια. Θυμηθείτε ότι σε ορισμένες πολιτείες Τα κρίνα θεωρούνται ζιζάνια λόγω της επιθετικότητάς τους. Και θα απαιτηθούν πρόσθετοι έλεγχοι για να αποτραπεί η ανάληψη των ημερησίων.

Hosta

Μεγάλη ποικιλία φυτών ξενιστή.
Αυτό το πολυετές μπορεί να ζήσει έως και 15 χρόνια!

Το Hosta είναι ένα όμορφο πολυετές με πολύ μεγάλα φύλλα. Υπάρχουν πολλά όμορφα φυτά και καλλωπιστικά φυτά. Τα χρώματά τους είναι συγκρατημένα και εκλεπτυσμένα, καθιστώντας τα ένα διαχρονικό αγαπημένο. Σχεδιαστής τοπίου και διακοσμητής σπιτιούΜε στενούς μίσχους και δύσκαμπτα άνθη Είναι επομένως εξαιρετικά φυτά σκιάς. Ιδανικό για δημιουργία κάλυψης σε πολύ φυτεμένες περιοχές.

Hosta perennials όταν συντηρείται σωστά Εάν υπάρχει αρκετό νερό και υγρασία Μπορεί να διαρκέσει έως και 15 χρόνια! Οι οικοδεσπότες είναι πολύ εύκολο να αναπτυχθούν. Αυτό το καθιστά εξαιρετική επιλογή για κηπουρούς όλων των επιπέδων δεξιοτήτων.

υβίσκος

κόκκινος ιβίσκος
Αυτά τα όμορφα τροπικά πολυετή φυτά είναι αγαπημένα για την ομορφιά, τη γεύση και το άρωμά τους.

Από το τσάι στο άρωμα Ο ιβίσκος είναι ένα από τα πιο δημοφιλή και αγαπημένα πολυετή φυτά. λόγω του αρώματος, του όμορφου χρώματος και των βρώσιμων ιδιοτήτων του, είναι απολαύστε τον ήλιο και προτιμά πολύ υγρό έδαφος γι’ αυτό ευδοκιμεί σε τροπικά περιβάλλοντα.

Η καλύτερη εποχή για να φυτέψετε ιβίσκο είναι νωρίς την άνοιξη. Φυτέψτε πριν φυτέψετε οτιδήποτε άλλο στον κήπο σας Αυτό συμβαίνει γιατί Τα φυτά ιβίσκου χρειάζονται χρόνο για να εγκατασταθούν. και έσκαψε τις ρίζες του στο έδαφος Είναι σημαντικό για αυτούς να έχουν χώρο να αναπτυχθούν χωρίς να ενοχλούνται από άλλα φυτά.

Βιώσιμα φυτά ιβίσκου 5 έως 10 ετώνΕξαρτάται από την ποιότητα και τη συνέπεια της φροντίδας.

Houchera (χάντρες κοραλλιών)

κοραλλιογενείς χάντρες
Τα φύλλα και τα άνθη των κοραλλιών είναι όμορφα σε κάθε κήπο.

Οι κοραλλιογενείς χάντρες είναι πολυετή φυτά που έχουν στρογγυλό σχήμα σαν όμορφος θάμνος. που προέρχονται από μυτερά φύλλα σε σχήμα αστεριού Σε αυτά τα φύλλα Σκούρο μωβ, φασκόμηλο ή πράσινο Το χρώμα εξαρτάται από την εποχή του χρόνου και το κλίμα της τοποθεσίας όπου φυτεύεται.

Τα μπουμπούκια σε ψηλούς μίσχους φέρουν το καθένα τουλάχιστον 10 μικροσκοπικά λαμπερά ροζ λουλούδια. Τα κοραλλιογενή κουδούνια είναι μια εξαιρετική προσθήκη σε κάθε κήπο. ποπ ιδιαίτερου χρώματος ή για να αυξήσετε την ελκυστικότητα του σπιτιού σας Οι κοραλλιογενείς χάντρες μπορούν να φυτευτούν σε γλάστρες ή δοχεία και να αναπτυχθούν ελεύθερα σε χλοοτάπητες, μονοπάτια, φράχτες ή διαδρόμους.

Οι κοραλλιογενείς χάντρες είναι πολυετή φυτά που ζουν γύρω τρία έως τέσσερα χρόνιαΩστόσο, όταν μεγαλώσεις Έγιναν δυνατοί και ενεργητικοί. Αντί να είσαι αδύναμος και μικρός σαν κάποια φυτά

Nepeta (καμμέντα, γατόλιθος)

Μωβ Νεπέτα
Αν θέλετε να προσελκύσετε γάτες και να προσθέσετε όμορφα χρώματα στον κήπο σας. Το Catnip είναι ο καλύτερος τρόπος.

Το Catnip είναι δημοφιλές ως αγαπημένη απόλαυση για τους γλυκούς φίλους των αιλουροειδών σε όλο τον κόσμο.Το Catnip, γνωστό και ως catmint, είναι ένα πολυετές φυτό. εξαιρετική χρωματική απόδοση Διήρκεσε τους θερμότερους μήνες.

Βεβαιωθείτε ότι στο catnip αρέσει η ζέστη και το άμεσο ηλιακό φως. Το ψηλότερο εργοστάσιο της περιοχήςΔέντρα μεγάλης σκιάς ή άλλα πολυετή φυτά Μπορεί να γίνει φράκτης και να προσφέρει σκιά.

Τα φυτά του Catnip θα επιβιώσουν εάν κλαδεύονται σωστά και κουρεύονται κάθε δύο εβδομάδες. τρία έως πέντε χρόνιαΕξαρτάται από το αν είναι σε γλάστρα ή φυτεμένο στην αυλή.

Διακοσμητικά χόρτα (Διάφορα)

πολύχρωμο διακοσμητικό γρασίδι
Υπάρχουν πολλά είδη διακοσμητικών χόρτων, διαθέσιμα σε διάφορα μεγέθη και χρώματα.

Ίσως πιστεύετε ότι το γρασίδι είναι αυτό που συνθέτει το γκαζόν ή το δάσος κάτω από τον αυτοκινητόδρομο. Ωστόσο, υπάρχουν και διακοσμητικά χόρτα. Ένα από τα καλύτερα πολυετή φυτά για να προσθέσετε διάσταση και βάθος στον εξωτερικό σας χώρο.

Υπάρχουν πολλές ποικιλίες διακοσμητικών χόρτων. Σχεδόν όλα είναι πολυετή φυτά. Ζουν έως και 15 χρόνια. με ελάχιστη συντήρηση Ένα πολύ ανθεκτικό πολυετές φυτό, είναι μια εξαιρετική επιλογή για την πλήρωση πρόσθετων περιοχών εξωραϊσμού κοντά σε φράχτες. Το φυτεμένο δίπλα στην πισίνα μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε μια ρομαντική ατμόσφαιρα δίπλα στην παραλία.

Perovskia (Ρώσος φιλόσοφος)

Ρώσος σοφός
Αυτό το πολυετές είναι ένα από τα λίγα στη λίστα μας που παράγει μοβ άνθη τους θερμότερους μήνες.

Το ρωσικό φασκόμηλο είναι ένα ανθεκτικό πολυετές φυτό κατάλληλο για ζεστές, ξηρές τοποθεσίες. αιωνόβιοςΌπως υποδηλώνει το όνομά του, αυτό το φυτό δεν προέρχεται από τα δάση της Ανατολικής Ευρώπης.

Στο Ρώσο φασκόμηλο αρέσει να ζει σε καλά στραγγιζόμενα εδάφη και δεν διαχειρίζεται καλά την υγρασία. Ξεκινήστε με ώριμα φυτά και κλαδέψτε τα ένα μήνα μετά τη φύτευση αν είναι δυνατόν. τρία χρόνιαΤα μωβ μπουμπούκια, που μοιάζουν με τα γνωστά φυτά της λεβάντας, είναι μόλις τεσσάρων μηνών.

Βάπτιση (ψεύτικο λουλακί)

ψεύτικο λουλακί
Αυτό το πολυετές θεωρείται ανθεκτικό και προσαρμόσιμο.

Το False Indigo είναι ένα πολυετές φυτό που του αρέσει να μεγαλώνει. άμεσο ηλιακό φωςΔεν ανέχεται συνθήκες σκιάς Μπορεί να ζήσει έως και 10 χρόνια εάν φυτευτεί σε περιοχή με πολύ βαθύ έδαφος.

Το False Indigo μπορεί να φτάσει περίπου τα 3 πόδια ύψος όταν το φροντίζετε σωστά. Παράγει μικρά μωβ άνθη που έχουν σχήμα φασολιού και έντονο μοβ χρώμα. Αυτό είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα για το False Indigo. μπορεί να μεταφερθεί το ίδιο έτος φυτεύονται αν χρειαστεί Αυτό το καθιστά απίστευτα στιβαρό και ευέλικτο.

Λεβάντα (Λεβάντα)

λεβάντα από κοντά
Αυτό το πολυετές φρούτο είναι απίστευτα δημοφιλές σε όλο τον κόσμο για το γλυκό του άρωμα και το όμορφο μωβ χρώμα του.

Η λεβάντα είναι το πιο καλλιεργημένο πολυετές φυτό στον κόσμο. Με ήρεμο και μυρωδάτο άρωμα και όμορφη ανοιχτόχρωμη όψη. Η λεβάντα δεν αποτελεί έκπληξη. αγαπημένο στον κήπο Οικογένειες, αγρότες, κηπουροί και λάτρεις της υγείας

Πολλές ποικιλίες λεβάντας μπορούν να επιμείνουν για αιώνες λόγω των θεραπευτικών δυνάμεών τους και της ικανότητάς τους να μεγαλώνουν σχεδόν τέσσερα πόδια. έως τέσσερα ή πέντε χρόνια Ανάλογα με την οξύτητα του εδάφους, όμως, όταν είναι μεγαλύτερο. Τα μαλλιά γίνονται πιο πυκνά και δεν μπορούν να διατηρήσουν την ψηλή τους εμφάνιση.

Για όποιον διατηρεί μελίσσι για περισσότερο από ένα χρόνο. Μπορεί να γίνει λεβάντα. Οι καλύτεροι επικονιαστές για τις μέλισσεςΑυτό δίνει στο μέλι τους απαλότητα και άρωμα.

Συντήρηση πολυετών οπωροφόρων δέντρων

φυτό εδαφοκάλυψης hosta
Η προσθήκη εδαφοκάλυψης στα πολυετή φυτά σας είναι ένας σίγουρος τρόπος για να τα διατηρήσετε υγιή.

Αφού επιλέξετε τα αγαπημένα σας πολυετή φυτά. λαμβάνοντας υπόψη τη μακροζωία τύπος ανθοφορίας και το είδος του φωτός και του χώρου που χρειάζεται ο κήπος σας για να ευδοκιμήσει. Ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες. Φροντίστε να είναι υγιή και να τα φροντίζετε σωστά.

  • Πάντα να δίνετε στα πολυετή φυτά σας επιπλέον νερό κατά την πρώτη τους καλλιεργητική περίοδο. Αυτό θα βοηθήσει να διατηρήσουν τις ρίζες τους ανέπαφες ακόμα κι αν τα φυτά φθαρούν το χειμώνα.
  • Περιμένετε ανάμεσα στα ποτίσματα μέχρι να στεγνώσει τελείως το έδαφος γύρω από το πολυετές. Αυτό ισχύει τόσο για τα πολυετή φυτά σε γλάστρες όσο και για τα πολυετή φυτά κήπου.
  • Καλύψτε τα πολυετή φυτά σας όταν φυτεύετε για να αποφύγετε τη σήψη των ριζών, τα έντομα και το υπερβολικό πότισμα. Το επίστρωμα θα απορροφήσει την υγρασία και θα βοηθήσει να κρατηθούν τα φυτά στεγνά μεταξύ ποτισμών ή περιστασιακών καλοκαιρινών βροχών.
  • Βεβαιωθείτε ότι το γκαζόν σας δεν παραβιάζει τα πολυετή φυτά σας. Τροφοδοτήστε το γρασίδι σας προς τα πίσω ώστε οι ρίζες των κλεμμένων δρομέων να μην επιτεθούν στις ρίζες του πολυετούς σας.

τελικές σκέψεις

Ελπίζουμε να γνωρίζετε την απάντηση στο ερώτημα πόσο ζουν τα πολυετή φυτά. Με όποιον τρόπο κι αν επιλέξεις. μακρόβιο πολυετές φρούτο Μεγάλος λάτρης των πολυετών φυτών που μπορούν να ζήσουν περίπου 15 χρόνια ή 3-4 χρόνια λιγότερο, αυτά τα δέντρα είναι μια εξαιρετική επιλογή για την ομορφιά του κήπου της άνοιξης και του καλοκαιριού.

Υπάρχουν πολλές διαθέσιμες επιλογές για ξηρά, ηλιόλουστα κλίματα. ή ζεστός, υγρός καιρός υπάρχουν πολυετή φυτά Για όλους τους κηπουρούς και τους λάτρεις των φυτών

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *