Πόσο συχνά να ποτίζετε τον χριστουγεννιάτικο κάκτο;

Πόσο συχνά να ποτίζετε τον χριστουγεννιάτικο κάκτο;

το χειμώνα ή την άνοιξη Οι κάκτοι των Χριστουγέννων θα είναι δημοφιλείς επειδή πολλοί άνθρωποι τους χρησιμοποιούν ως δώρα. Μπορείτε να βρείτε φυτά προς πώληση σε ανθοπωλεία και παντοπωλεία παντού. Αυτός ο υβριδικός κάκτος παράγει φωτεινά λουλούδια που θα μαγέψουν οποιονδήποτε με τη μεγάλη ποικιλία χρωμάτων του. Εάν καλλιεργείτε κάκτους στο σπίτι Πρέπει να τα φροντίζετε καλά για να ανθίζουν κατά τη διάρκεια των γιορτών.

Η καλύτερη φροντίδα που μπορείτε να δώσετε στο φυτό του χριστουγεννιάτικου κάκτου σας είναι το σωστό πότισμα. Σε αντίθεση με άλλους κάκτους, τα χριστουγεννιάτικα δέντρα χρειάζονται σωστό πότισμα και φροντίδα για να επιβιώσουν. Είναι επίφυτα εγγενή στα τροπικά δάση και αναπτύσσονται σε άλλα δέντρα αντί στο έδαφος. Αυτή η ιδιότητα είναι αρκετά διαφορετική από άλλους κάκτους. όσον αφορά τις απαιτήσεις σε υγρασία και θρεπτικά συστατικά.

Πόσο συχνά λοιπόν πρέπει να ποτίζετε τον χριστουγεννιάτικο κάκτο σας; Και πόσο νερό χρειάζεσαι; Τα έχουμε καλύψει όλα σε αυτό το άρθρο.

Δοκιμάστε το έδαφος για να κατανοήσετε τις ανάγκες άρδευσης.

Ο καλύτερος τρόπος για να μάθετε πόσο συχνά να ποτίζετε έναν χριστουγεννιάτικο κάκτο είναι να δοκιμάσετε το χώμα. Όπως ήδη γνωρίζετε, αυτοί οι κάκτοι δεν είναι σαν τους άλλους και δεν είναι ανθεκτικοί στην ξηρασία. Μόλις παρατηρήσετε ότι το χώμα της γλάστρας είναι στεγνό Πρέπει να ποτίζετε τα φυτά.

Κατά το πότισμα, φροντίστε να ρέει περίσσεια νερού στον πάτο της γλάστρας. Δεν πρέπει να αφήνετε το νερό να λιμνάζει στο χώμα. Στον χριστουγεννιάτικο κάκτο σας δεν θα αρέσει να κάθεται για πολύ ώρα στο νερό. αν μουλιαστεί σε νερό για αρκετές ημέρες Ειδικά το χειμώνα, οι ρίζες θα σαπίσουν.

Να φυτεύετε πάντα τον χριστουγεννιάτικο κάκτο σας σε γλάστρα με τρύπες αποστράγγισης.

Θα πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη τον τύπο του χώματος για γλάστρες που έχετε κάτω από τα φυτά σας. Ελέγξτε πόσο μεγάλο είναι το δοχείο φύτευσης. Η ποσότητα του ηλιακού φωτός και η θερμοκρασία που θα φτάσει το φυτό σας. Αν θέλετε τα φυτά σας να ευδοκιμήσουν Θυμηθείτε να ποτίζετε όποτε το χώμα στεγνώνει.

Πότε να ποτίσετε τον χριστουγεννιάτικο κάκτο σας

Αν έχετε κάκτο στο σπίτι σας Θα ξέρετε ότι αντιδρούν διαφορετικά στις εποχιακές αλλαγές. Και ο χριστουγεννιάτικος κάκτος είναι ένα από αυτά. Για να ποτίσετε σωστά έναν χριστουγεννιάτικο κάκτο Λάβετε υπόψη τον καιρό και την εποχή. σε ζεστό και ξηρό καιρό Θα χρειαστεί να ποτίζετε περισσότερο τα φυτά. Ίσως δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα.

όταν καλλιεργείται σε ζεστά, ξηρά κλίματα Τα χριστουγεννιάτικα φυτά κάκτων πρέπει να ποτίζονται 2-3 φορές την εβδομάδα.

Αν ο καιρός είναι κρύος και υγρός Το πότισμα μία φορά την εβδομάδα λειτουργεί καλά. Ποτίστε λιγότερο το χειμώνα και ξεχυθείτε αν θέλετε να ανθίσουν. Το πότισμα εξαρτάται από το πού θα τοποθετήσετε τον κάκτο. Εάν ο κάκτος σας δέχεται πολύ ηλιακό φως Το χώμα θα στεγνώσει πιο γρήγορα και τα φυτά σας θα χρειαστούν περισσότερο πότισμα. Αν είναι σε δροσερό και υγρό μέρος, πρέπει να ποτίζεται λιγότερο.

Πώς να ποτίσετε έναν χριστουγεννιάτικο κάκτο

Τώρα ξέρετε πότε να ποτίζετε έναν χριστουγεννιάτικο κάκτο και πότε όχι. Είναι επίσης σημαντικό να γνωρίζετε πώς να ποτίζετε. Ποτίζεις από πάνω ή από κάτω; Όπως λένε οι κηπουροί Ο καλύτερος τρόπος για να ποτίσετε έναν χριστουγεννιάτικο κάκτο είναι από το κάτω μέρος, όχι από πάνω.Το πότισμα από κάτω διασφαλίζει ότι αρκετό νερό φτάνει στις ρίζες και τα φυτά.

Αν ποτίζεις από πάνω Το νερό δεν θα κορεστεί το έδαφος. Νερό στάζει από το φυτό και μόνο μια μικρή ποσότητα φτάνει στις ρίζες του κάκτου. Εάν χρησιμοποιείτε αυτή τη μέθοδο Μπορεί να νομίζετε ότι ποτίζετε σωστά τα φυτά σας όταν το νερό τελειώνει. Επομένως, το πότισμα στο βυθό είναι ένας τρόπος για να πάρετε το νερό που χρειάζεται τόσο πολύ ο κάκτος.

Μην μένετε πάνω από το νερό ή κάτω από το νερό.

Ο κάκτος των Χριστουγέννων μπορεί να χρειάζεται περισσότερο πότισμα από άλλους κάκτους. Και το υπερβολικό πότισμα μπορεί να γίνει μεγάλο πρόβλημα. Το υπερβολικό πότισμα του κάκτου σας μπορεί να οδηγήσει σε μυκητιάσεις και σήψη. Αν παρατηρήσετε ότι πέφτουν φύλλα κάκτου Αυτό είναι ένα σύμπτωμα της λευκής σήψης. Εκτός από την αποφύλλωση Οι κάκτοι που επηρεάζονται από τη λευκή σήψη έχουν επίσης λευκές κηλίδες στα φύλλα.

Το υπερβολικό πότισμα του χριστουγεννιάτικου κάκτου και κάτω από το νερό μπορεί να προκαλέσει πτώση και μαρασμό των φύλλων του, αντίστοιχα.

Το πρόβλημα όμως δεν είναι μόνο το πολύ νερό. Γιατί και το πολύ λίγο μπορεί να είναι πρόβλημα. Ο χριστουγεννιάτικος κάκτος δεν ανέχεται το πότισμα όπως άλλα είδη. Ένας χριστουγεννιάτικος κάκτος που δεν έχει αρκετό νερό θα αρχίσει να μαραίνεται. Θα παρατηρήσετε ότι οι πολύτιμοι κάκτοι σας θα αρχίσουν να πέφτουν. Αυτός ο κάκτος δεν ανέχεται το ξηρό έδαφος.

Σκεφτείτε να φυτέψετε τον κάκτο σας.

Ανεξάρτητα από το πόσο καλά ποτίζετε και φροντίζετε τον κάκτο σας, Μπορεί να παρατηρήσετε ότι είναι στεγνό. Αν παρατηρήσετε ότι συχνά στεγνώνουν ή τα λουλούδια μαραίνονται. Δείχνει ότι δεν παίρνει αρκετό νερό. Το πρόβλημα δεν είναι το νερό. αλλά ένα ξεχωριστό δοχείο Αντί να ποτίζεις συνεχώς τον κάκτο Θα πρέπει να έχετε ένα μεγαλύτερο δοχείο.

Φυτέψτε τον χριστουγεννιάτικο κάκτο σας σε ένα κατάλληλο δοχείο με αρκετές οπές αποστράγγισης και κατάλληλο μείγμα εδάφους.

Ο χριστουγεννιάτικος κάκτος σας πρέπει να έχει ένα δοχείο που να στραγγίζει εύκολα. Θα πρέπει να ανακατέψετε το χώμα για τον κάκτο σας και να χρησιμοποιήσετε μια κατάλληλη γλάστρα. Μπορείτε να αναμίξετε γυμνό χώμα γλάστρας με καθαρή άμμο. Να θυμάστε πάντα ότι το μέγεθος του δοχείου έχει σημασία.

Είναι ο κάκτος σας σε εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο;

Η θέση του κάκτου σας είναι ένα από τα πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν ποτίζετε έναν χριστουγεννιάτικο κάκτο. Εάν ο κάκτος σας μεγαλώνει έξω ή κοντά σε παράθυρο Πρέπει να καταλάβετε ότι η θερμοκρασία εδώ είναι πολύ υψηλή και ο αέρας ξηρός. Ποτίστε τον κάκτο σας 2-3 ημέρες την εβδομάδα.

Εάν ο κάκτος σας μεγαλώνει σε εσωτερικό χώρο σε δροσερό, υγρό περιβάλλον. Θα χρειαστεί λιγότερο πότισμα. Εάν το φυτό σας δέχεται έμμεσο φως Θα χρειαστείτε λιγότερο πότισμα. Το χώμα δεν θα στεγνώσει πολύ γρήγορα. Και ο κάκτος σας θα έχει καλή απόδοση με το πότισμα μία φορά την εβδομάδα.

οποιαδήποτε εποχή του χρόνου

Το πότισμα σας πρέπει να αλλάζει ανάλογα με τις εποχές. Το πότισμα ενός κάκτου τους πιο κρύους μήνες δεν είναι το ίδιο με το πότισμά του τους θερμότερους μήνες. Οι θερμοκρασίες του φθινοπώρου και του χειμώνα πέφτουν. Αυτό σημαίνει ότι το χώμα της γλάστρας σας θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο για να στεγνώσει. Δεν χρειάζεται να ποτίζετε πολύ συχνά. Ήρθε η ώρα να αναδείξετε τον χριστουγεννιάτικο κάκτο σας. Λίγο πότισμα θα ενθαρρύνει τον κάκτο να ανθίσει.

Οκτώβριος Θα πρέπει να σταματήσετε να ποτίζετε τον κάκτο καθώς το χώμα είναι πολύ υγρό. τον Νοεμβριο Πρέπει να ποτίσετε ξανά. Φροντίστε όμως να μαλακώσετε το νερό καθώς κρυώνει η θερμοκρασία.

Όταν παρατηρήσετε ότι ο πολύτιμος κάκτος σας αρχίζει να ανθίζει. Θα πρέπει να σταματήσετε το πότισμα. Θα πρέπει να σταματήσετε το πότισμα για έξι εβδομάδες και να αφήσετε τον κάκτο σας να ξεκουραστεί αρκετά από την υγρασία.

στο περασμα του χρονου Νέα ανάπτυξη θα αρχίσει να φυτρώνει από το δέντρο σας. Και θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι είναι πολύ εύθραυστα. Αλλά η νέα ανάπτυξη σημαίνει ότι θα χρειαστεί να ποτίζετε ξανά το φυτό μία φορά την εβδομάδα.

κοιτάξτε την υγρασία γύρω ο κάκτος σου

Ο κάκτος των Χριστουγέννων αναπτύσσεται καλύτερα σε περιβάλλοντα με υψηλή υγρασία. Εάν δεν υπάρχει αρκετό νερό στον αέρα Τα μπουμπούκια του χριστουγεννιάτικου κάκτου θα πέσουν. Εάν η τοποθεσία σας έχει ξηρό καιρό ή έχετε ξηρό κλίμα μέσα στο σπίτι σας Βεβαιωθείτε ότι έχετε τοποθετήσει ένα δοχείο με νερό κοντά στον κάκτο σας. αν το κάνεις αυτό Τα φυτά σας θα πάρουν την υγρασία που χρειάζονται από το νερό που εξατμίζεται στον αέρα.

Ένας άλλος τρόπος για να αυξήσετε την υγρασία του κάκτου σας είναι να γεμίσετε το δίσκο με χαλίκι και νερό. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τη γλάστρα φυτών. Μπορείτε επίσης να ποτίζετε περιστασιακά τον κάκτο για να αυξήσετε την υγρασία γύρω του. κάκτος Μια άλλη επιλογή είναι να τοποθετήσετε τα φυτά κοντά σε έναν υγραντήρα. Εναλλακτικά, μπορείτε να το μετακινήσετε μακριά από την ακτινοβολία θερμότητας ή κοντά σε αεραγωγό όπου υπάρχει λιγότερη υγρασία.

Πρόσθετες συμβουλές φροντίδας

Ακριβώς επειδή ο κάκτος σας παίρνει αρκετό νερό δεν σημαίνει ότι παραμελείτε τις άλλες ανάγκες φροντίδας του. Πολλοί κάκτοι πρέπει να βρίσκονται σε φωτεινά σημεία και να γονιμοποιούνται. Ο κάκτος σας θα παράγει κάκτο κατά τη διάρκεια των διακοπών μόνο εάν του δώσετε αρκετό φως και τον φροντίσετε καλά.

Αν και στον κάκτο των Χριστουγέννων αρέσει ο πλήρης ήλιος, δεν το κάνει. Αλλά πρέπει να βεβαιωθείτε ότι δεν καίγεται. Θα αναγνωρίσετε έναν καμένο κάκτο όταν τα φύλλα του αρχίσουν να κιτρινίζουν ή να καφέ. Αν ισχύει αυτό Μετακινηθείτε σε περιοχή με λιγότερο ηλιακό φως.

Ο κάκτος σας χρειάζεται λίπασμα από καιρό σε καιρό, ωστόσο, μην μπείτε στον πειρασμό να πάρετε περισσότερα θρεπτικά συστατικά από όσα χρειάζεται. Η καλύτερη εποχή για λίπανση είναι η άνοιξη ή το καλοκαίρι. Αποφύγετε τη λίπανση όταν τα φυτά σας αρχίζουν να ανθίζουν ή κατά τους ψυχρότερους μήνες.

συνοψίζω

Ο κάκτος των Χριστουγέννων είναι ένα ιδιαίτερα παραγωγικό φυτό που θα δώσει ζωή στους εσωτερικούς και εξωτερικούς κήπους σας. Αυτό όμως συμβαίνει μόνο αν το φροντίσεις καλά με σωστό πότισμα. Ο κάκτος των Χριστουγέννων χρειάζεται περισσότερο νερό από άλλα φυτά. Και πρέπει να το ακολουθήσετε.Όταν ποτίζετε, προσέξτε να μην μένετε κάτω ή πάνω από το νερό γιατί αυτό μπορεί να σκοτώσει τα φυτά σας. Ελπίζουμε ότι οι παραπάνω πληροφορίες θα σας βοηθήσουν να φροντίσετε καλύτερα το φυτό σας.

Τελευταία ενημέρωση στις 09-06-2023 / Σύνδεσμος συνεργατών / Εικόνα από το API διαφημίσεων προϊόντων της Amazon.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *