Πόσο φως χρειάζονται τα παχύφυτα;

Πόσο φως χρειάζονται τα παχύφυτα;

Η εκμάθηση των αναγκών των παχύφυτων είναι σημαντική όταν τα φροντίζετε. ειδικά πόσο φως χρειάζονται. Υπάρχουν αρκετά είδη παχύφυτων που προέρχονται από όλο τον κόσμο. Η ποσότητα φωτός που χρειάζεται το παχύφυτό σας εξαρτάται από τον τύπο του παχύφυτου.

Τα παχύφυτα δεν μπορούν να αναπτυχθούν στη σκιά χωρίς φως. με την κατάλληλη φόρμουλα απώλειας βάρους Τα παχύφυτα αναπτύσσονται τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους. Το να αφήνετε το φυσικό και το τεχνητό φως να αναμιγνύεται για 14 έως 16 ώρες την ημέρα είναι ιδανικό.

Αυτά τα μοναδικά φυτά, αν και δεν απαιτούν πολύ συντήρηση Αλλά υπάρχει.μι συγκεκριμένες ανάγκες και φροντίδα δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. Τα καλύπτουμε όλα εδώ. Διαβάστε παρακάτω για να βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να δώσετε στα παχύφυτά σας τη σωστή ποσότητα φωτός.

το καλό φως κάνει τη διαφορά

καθώς και πολλά φυτά Τα παχύφυτα χρειάζονται φως. Αν και αυτά τα ανθεκτικά μικρά φυτά μπορεί να χρειαστούν πολύ χρόνο. Ο φωτισμός είναι επίσης απαραίτητος. Μπορούν να επιβιώσουν μόνο στη σκιά ή χωρίς φως για μικρά χρονικά διαστήματα χωρίς κατάλληλη πηγή φωτός. Η υγεία του παχύφυτου θα αρχίσει να επιδεινώνεται.

Αν και ορισμένα παχύφυτα χρειάζονται λιγότερο φως από άλλα, χρειάζονται λιγότερο φως από άλλα. Αλλά χρειάζεται ακόμα φως για να αναπτυχθεί δυναμικά.

Το να γνωρίζετε τι πρέπει να αναζητήσετε και να ενεργήσετε αμέσως μπορεί να βοηθήσει το φυτό σας. Εδώ είναι μερικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη για να δείτε εάν το παχύφυτό σας παίρνει τη σωστή ποσότητα φωτός:

• Ασυνήθιστες αλλαγές χρώματος στο παχύφυτό σας. Συνήθως λευκό ή κίτρινο

• Κάθε μέρος του φυτού που έχει σαπίσει.

• Φύλλα που έχουν κλαδιά που προεξέχουν ή εκτείνονται.

• Πέταλα λεπτά, συχνά πράσινα, χωρίς κυρτές άκρες.

Αυτά τα φυτά προσαρμόζονται μερικές φορές σε πολύ σκληρά περιβάλλοντα. Συχνά αρχίζουν να τεντώνονται ή να τεντώνονται προς την πηγή φωτός όπου είναι δυνατόν. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε ανεπαρκές φως ή καθόλου. Τις περισσότερες φορές προσπαθούσαν να βοηθηθούν στο φως.

Τα παχύφυτα και τα φυτά γενικά χρειάζονται φως για να παράγουν χλωροφύλλη. Η χλωροφύλλη είναι απαραίτητη για τον φωτοσυνθετικό κύκλο. Αυτό μετατρέπει την ενέργεια για να επιτρέψει στα φυτά να ζήσουν και να λειτουργήσουν. Αν δεν μπορούν να ολοκληρώσουν αυτή τη λειτουργία, τα παχύφυτα θα πεθάνουν τελικά.

Ευτυχώς, συχνά δείχνουν σημάδια πριν ξεφύγουν πολύ, αν προσέξεις. Η υπομονή τους είναι εκπληκτική. Οπότε μην τα παρατάς πολύ σύντομα. Αν δείτε αυτά τα σημάδια, υπάρχει ακόμα ελπίδα.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε τον σωστό τύπο φωτισμού.

εάν το φυσικό φως είναι ημιδιαφανές τα δέντρα μπορούν να κινηθούν Αλλά φυσικά μερικές φορές αυτό μπορεί να είναι καλό. Τα παχύφυτα μπορούν να βρεθούν σε περιοχές με μεγαλύτερη έκθεση και ξηρασία. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αντιμετωπίζονται έτσι.

Ενώ το φυσικό φως είναι η καλύτερη επιλογή για το παχύφυτό σας, δεν είναι καλή επιλογή. Αλλά μπορείτε επίσης να εκτεθείτε σε τεχνητό φως.

Εάν σκοπεύετε να παρέχετε φυσικό φως σε εσωτερικούς χώρους, περίπου 6 ώρες είναι αρκετές για τα περισσότερα παχύφυτα. Αυτό μπορεί να γίνει λίγο περίπλοκο αφού δεν μπορείτε να ελέγξετε την ένταση των ακτίνων του ήλιου. Η άμεση, έντονη ακτινοβολία μπορεί να βλάψει τα παχύφυτα με την πάροδο του χρόνου.

Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε εύθραυστα, φολιδωτά και σάπια πέταλα. Είναι σημαντικό να οργανώσετε ένα καλά οργανωμένο τραπέζι με λίγο ηλιακό φως. Αλλά η προσθήκη συμβατικού τεχνητού φωτισμού LED με λευκούς λαμπτήρες φθορισμού μπορεί να κάνει τη διαφορά στην παχύρευστη υγεία σας.

ελαφρού τύπου χρόνος
μόνο φυσικό φως 6-8 ώρες
μόνο τεχνητό φως 14 – 16 ώρες
φυσικό και τεχνητό φως (ανάλογα με την ένταση του ήλιου) Φυσικό φως 4 ώρες Τεχνητό φως 10-12 ώρες.

Αυτό το πρόγραμμα φωτισμού είναι μια καλή βάση για το πότε και πώς να φροντίζετε τα παχύφυτά σας. Μπορείτε να βρείτε τις καλύτερες επιλογές εξετάζοντας πώς λειτουργούν τα παχύφυτα με το πρόγραμμά σας:

Πώς επηρεάζει η φύση τις ανάγκες φωτισμού των παχύφυτων;

Η Μητέρα Φύση είναι απίστευτη. Αλλά είναι επίσης απρόβλεπτο και ανεξέλεγκτο. Ανάλογα με το ζουμερό φυσικό φως σας, αυτή η μέθοδος μπορεί να είναι λίγο δύσκολη. Κάποιες μέρες μπορεί να δώσουν περισσότερο φως. Ενώ κάποιες μέρες μπορεί να προτιμούν τα παχύφυτα.

Προσαρμόστε το παχύφυτό σας στο φως στο νέο περιβάλλον.

Είτε το παχύφυτο έχει μετακινηθεί από εσωτερικό είτε από άλλο εξωτερικό περιβάλλον, είναι καλύτερο να το βοηθήσετε να συνηθίσει το νέο φυτό. Η τοποθέτηση τους σε ένα νέο περιβάλλον είναι ο ασφαλέστερος τρόπος για να δώσετε σε αυτές τις ομορφιές την ευκαιρία να ξεχωρίσουν.

Η φύτευση και η απελευθέρωση παχύφυτων δεν είναι καλή επιλογή. Δοκιμάστε να φέρετε το παχύφυτό σας πίσω στο σημείο φύτευσης μετά από λίγο. που μπορεί να γίνει σταδιακά Εκθέστε το παχύφυτο σε ένα νέο περιβάλλον.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για την προσαρμογή της διατροφής σας:

• Τοποθετήστε το παχύφυτο σε ένα μικρό δοχείο, όπως μια κατσαρόλα.

• Ξεκινήστε αργά. ειδικά το καλοκαίρι

• Ελέγξτε την πρόγνωση του καιρού για βροχή.

• Δώστε μια θέση για να κρατάτε το παχύφυτό σας μακριά από το άμεσο φως.

Εξαρτάται από τον καιρό και την ώρα της ημέρας. Είναι καλύτερο να ξεκινήσετε με ένα αργό, σταθερό περπάτημα. Προσπαθήστε για λίγες ώρες την πρώτη μέρα και χτίστε από αυτό. Λάβετε πάντα υπόψη τη θερμοκρασία και τις καιρικές συνθήκες. Το να κάψετε ζουμερό και να πνιγείτε στη βροχή είναι σημαντικά πράγματα που πρέπει να αποφύγετε.

Αφαιρέστε το παχύφυτο από το φως του ήλιου μετά από κάθε έκθεση. όχι για εσωτερική θερμοκρασία αλλά και σε εξωτερικούς χώρους μακριά από τη βροχή και το δυνατό ηλιακό φως

Αυτό επιτρέπει στο παχύφυτο να προσαρμοστεί στο φως και τη θερμοκρασία, εισάγοντας σταδιακά το παχύφυτο στα όργανά του. και επιτρέψτε τους να προσαρμοστούν με ασφάλεια Είναι ανθεκτικά φυτά. Η προσαρμογή είναι αυτό που κάνουν. Αν δοθεί μια ευκαιρία Ο καλύτερος τρόπος είναι να κάνεις το καλύτερο.

Να ξέρετε ότι το παχύφυτό σας παίρνει το σωστό φως.

Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, τα παχύφυτα δεν ψήνονται στον ήλιο της ερήμου. Είναι ανεκτικά σε συνθήκες ξηρασίας καθώς και στην ηλιακή ακτινοβολία. Αλλά αυτές δεν είναι ιδανικές συνθήκες ανάπτυξης. Ειδικά για φύτευση σε εσωτερικούς χώρους. Αυτό δεν σημαίνει να πετάτε τα φρούτα σας στο καπό του αυτοκινήτου σας στον ήλιο του Τέξας. Αυτό σημαίνει ότι αυτά τα χαριτωμένα είναι πολύ ακαταμάχητα. Εδώ θα βεβαιωθούμε ότι δεν χρειάζεται.

Γνωρίστε τα για να παρέχουν τον σωστό φωτισμό για τα παχύφυτα είδη και είδη σας.

Τα παχύφυτα προέρχονται από περιοχές με διαφορετικούς τύπους φωτός.

Τα παχύφυτα βρίσκονται σχεδόν παντού στον κόσμο, εκτός από μερικά μέρη όπως η Ανταρκτική και μερικές από τις πιο αφιλόξενες ερήμους στη Γη. Περιμένετε, δεν χρειάζεται να μεγαλώσουν στην έρημο; οπωσδηποτε! Επιτρέποντας στα παχύφυτα να φροντίζουν μόνα τους σε αυτές τις συνθήκες θα τα θέσει σε λειτουργία επιβίωσης. Και θέλουμε πραγματικά να τους ενθαρρύνουμε να αναπτυχθούν.

Εδώ είναι μερικά ενδιαφέροντα και εκπληκτικά μέρη όπου μπορείτε να βρείτε παχύφυτα.

• Αφρική

• Κεντρική Αμερική

• Ευρωπαϊκές Άλπεις

Πού είναι το καλύτερο μέρος για να τοποθετήσετε το παχύφυτο για βέλτιστο φωτισμό;

Ενώ τα παχύφυτα μπορεί να φαίνονται σαν ένας εξαιρετικός τρόπος για να φωτίσετε τις σκοτεινές γωνίες της κρεβατοκάμαρας ή του υπογείου σας χωρίς παράθυρα, δεν είναι ο μόνος τρόπος για να φωτίσετε το υπνοδωμάτιο ή το υπόγειό σας χωρίς παράθυρα. Αλλά μπορεί να καταλήξει με ένα νεκρό δέντρο. Εδώ είναι μερικά υπέροχα μέρη για να τοποθετήσετε παχύφυτα στην αυλή σας. Απλώς φροντίστε να λαμβάνετε τη σωστή ποσότητα φωτός:

  • Αναδείξτε τα τοποθετώντας παχύφυτα στο μπαλκόνι ή τη βεράντα σας.
  • Ένα καλό μέρος για να μιλήσετε με το φυτό σας είναι το παράθυρο της κουζίνας.
  • Προσθέστε μινιμαλιστική κομψότητα σπα στο μπάνιο σας. Αντίθετα, χρησιμοποιήστε αντικείμενα πολυτελείας στο παράθυρο του μπάνιου σας.

Ρύθμιση τεχνητού φωτός για τα παχύφυτα φυτά σας

Το σύστημα φωτισμού δεν χρειάζεται να είναι πολύ περίπλοκο για αυτά τα αυτάρκεις φυτά. Δεν χρειάζεστε θερμοκήπιο στο διαμέρισμά σας. Οι λαμπτήρες LED ή φθορισμού είναι καλές εναλλακτικές λύσεις για εναλλαγή με το κύριο φως ή το φυσικό φως του ήλιου.

Εάν αποφασίσετε να εκθέσετε τα παχύφυτά σας σε τεχνητό φως, χρησιμοποιήστε φώτα LED ή φθορισμού.

Ελέγξτε το μέγεθος του συστήματος φωτισμού που σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε. Θέλετε να βεβαιωθείτε ότι το παχύφυτό σας θα ταιριάζει με ασφάλεια στον χώρο που σχεδιάζετε.Επίσης, να θυμάστε ότι τα φώτα πρέπει να απέχουν τουλάχιστον 6-12 ίντσες από το παχύφυτο για να παρέχουν τη σωστή ποσότητα φωτός χωρίς να τα καίνε. Όλα αυτά είναι εξαιρετικές επιλογές για να ετοιμάσετε τα χυμώδη φυτά σας να αναπτυχθούν.

τελικές σκέψεις

Τα παχύφυτα είναι καταπληκτικά φυτά. Συγχωρητικός και ανθεκτικός με εκπληκτικούς τρόπους. Μετά το άναμμα να ξέρουμε πόσα παχύφυτα χρειάζονται. Μπορούμε να καταλήξουμε με λίγη αγάπη και ακριβώς τη σωστή ποσότητα φωτός. Και η φροντίδα των παχύφυτων αξίζει τον κόπο.

Τελευταία ενημέρωση στις 2023-06-04 / Σύνδεσμοι συνεργατών / Εικόνες από το Amazon Product Ads API.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *