Πότε να φυτέψετε ντάλιες στη ζώνη 5 για τα καλύτερα αποτελέσματα

Φυτό Ντάλιας Ζώνη 5

Υπομονή και δέσμευση, αποφασιστικότητα και πίστη, αυτά είναι Η ζώνη 5 πρέπει να έχει ιδιότητες κηπουρού.Ο χειμώνας δεν περνάει γρήγορα σε αυτές τις περιοχές. Χρειάζεται γλυκό χιόνι Για τους λάτρεις της ντάλιας Η άνοιξη μπορεί να μοιάζει σαν μια αιωνιότητα. Ανυπομονούν να πάρουν τα αγαπημένα τους κεφάλια ντάλιας από το υπόγειο και να επιστρέψουν στον κήπο.

Υπάρχουν μερικά φυτά που οι κηπουροί της ζώνης 5 μπορούν να μπουν στο έδαφος. Όμως η ντάλια χρειάζεται λίγο περισσότερο χρόνο για να βγει από τη ζώνη του παγετού και να δείξει τα όμορφα χρώματά της. Δεν τους αρέσει το κρύο και δεν θα επιβιώσουν στο κρύο χωρίς βοήθεια.

Σε αυτό το άρθρο θα μάθετε τα πάντα. Καλλιέργεια ντάλιες στη ζώνη 5Θα μάθετε ακριβώς πότε να φυτέψετε για καλύτερα αποτελέσματα. μαζί με μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε τις καλύτερες ανθισμένες ντάλιες. Είστε έτοιμοι να μάθετε περισσότερα για την καλλιέργεια αυτών των πανέμορφων λουλουδιών σε ψυχρά κλίματα; Πήδα αμέσως μέσα!

Καλλιέργεια Ντάλιες στη Ζώνη 5

Υπάρχει μια διαφορά μεταξύ αυτού που ονομάζεται “ασφαλής” και “πραγματικά ασφαλής” που αναπτύσσεται στη ζώνη 5.

μας έχουν πει Η πιο ασφαλής μέρα για να φυτέψετε ντάλιες στη ζώνη 5 είναι συνήθως η 14η Μαΐου.Αλλά γνωρίζουμε επίσης ότι αυτές οι ημερομηνίες βασίζονται σε μέσους όρους και δεν είναι εγγυημένες. Εθνικό Κέντρο Περιβαλλοντικής Πληροφόρησης (ένα τμήμα του NOAA) κατέληξαν σε αυτήν τη σύσταση χρησιμοποιώντας καταγεγραμμένες ημερομηνίες 30 ετών. Αυτές οι ημερομηνίες σε αυτήν την εξάπλωση έχουν τουλάχιστον 50% πιθανότητα θερμοκρασιών παγώματος.

Ωστόσο, παρόλο που η «κανονικότητα» που σταματά να λειτουργεί εξαρτάται από αυτά τα δεδομένα. Αλλά δεν έλαβε υπόψη τη σοβαρότητα. χωρίς καμία διαφορά μεταξύ τους Ημέρα ήπιας, μέτριας ή σοβαρής παράλυσης στην ιστορία Σίγουρα υπάρχουν πολλά περιθώρια για αλλαγές. Ο μικρός αριθμός μικροκλίματος στην περιοχή μας δεν λαμβάνεται υπόψη.

γιατί μερικές φορές Γεωγραφικές διαφορές και διαφορές υποδομήςΗ θερμοκρασία στη μία πλευρά του δρόμου θα είναι 5-10 βαθμούς χαμηλότερη από τη θερμοκρασία στην άλλη.Μένω κοντά στη λίμνη Μίσιγκαν, όπου κάνει κρύο για πολλή ώρα κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου. Μπορώ να σας πω από πρώτο χέρι ότι οι μανόλιες θα ανθίσουν κοντά στη λίμνη λίγες εβδομάδες αφότου αρχίσουν να ανθίζουν ένα ή δύο μίλι στην ενδοχώρα.

Όπως θα σας πει όποιος μένει στη Ζώνη 5 αρκετά (και φοράει σακάκι σε έναν αγώνα μπέιζμπολ στις αρχές του καλοκαιριού). Οι νεότερες μέρες είναι σπασμωδικές και βιαστικές.Γνωρίζουμε ότι το να φυτέψετε οτιδήποτε έξω πριν από την Ημέρα Μνήμης είναι ένα μεγάλο στοίχημα και ένα κοινό λάθος αρχαρίων. Επομένως, αντιμετωπίζουμε αυτές τις διακοπές βιβλίου ως μια «αληθινή» ημέρα για να φυτέψετε με ασφάλεια έξω.

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για όλες τις ποικιλίες ντάλιας. Επειδή αυτοί οι άνθρωποι που αγαπούν τον ήλιο και τη θερμότητα συχνά δεν κοιμούνται στο κρύο μια πολύ κρύα νύχτα. Ως τρυφεροί κόνδυλοι με ρίζες που είναι ευάλωτες στον παγετό, οι ντάλιες απαιτούν θερμές θερμοκρασίες εδάφους. 60 μοίρες πριν φυτευτούν με ασφάλεια έξω Χρειάζονται τουλάχιστον εκατό μέρες για να ανθίσουν. Επομένως, είναι σημαντικό να πυροβολείτε όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Ευτυχώς, υπάρχουν δύο τρόποι για να γίνει αυτό.

Πότε λοιπόν πρέπει να ξεκινήσω τη φύτευση;

Η σύντομη απάντηση είναι ότι πρέπει να είσαι καλά. Η φύτευση ξεκίνησε την 1η Ιουνίου.Ακόμα κι αν φυτέψετε στις 15 Μαΐου, υπάρχει κίνδυνος παγετού που μπορεί να καταστρέψει τη ντάλια σας. Επομένως, θα πρέπει να σκεφτείτε να ξεκινήσετε τη φύτευση την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου.

κατσαρόλα επάνω

κηπουρός που φυτεύει λουλούδια
Όταν καλλιεργούνται ντάλιες σε ψυχρότερες ζώνες, πρέπει να φυτεύονται σε δοχεία.

Στη ζώνη 5, οι ντάλιες μπορούν να αρχίσουν να αναπτύσσονται σε γλάστρες από τον Απρίλιο. Ελπίζω να το έσωσες. Γλάστρες παιδικού μεγέθους γαλονιού Αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να φέρετε πράγματα από την περασμένη σεζόν. Εάν όχι, ένα δοχείο με γαλόνι με καλή αποστράγγιση θα σας βοηθήσει.

Γεμίστε το δοχείο μέχρι τη μέση με μείγμα γλάστρας με κανονικό λίπασμα αργής απελευθέρωσης και τοποθετήστε τους κόνδυλους με τα «μάτια» πάνω από το λαιμό των ριζών. Εξαρτάται από το πόσο ζεστοί είναι οι κόνδυλοι στην αποθήκευση.Καλύψτε χαλαρά με άλλες πέντε ίντσες φυτευτικού υλικού. Εγκλιματίστε το μια ή δύο μέρες πριν το ποτίσετε ελαφρά.

Αν ψάχνετε για άμεση ικανοποίηση Σκεπάζουμε χαλαρά την κατσαρόλα. με πλαστικό περιτύλιγμα ή πλαστικό θόλο Ωστόσο, αυτό το βήμα δεν είναι απαραίτητο και Οι βλαστοί θα μεγαλώσουν όταν είναι έτοιμοι.Τοποθετήστε τη γλάστρα σε φωτεινό μέρος σε δίσκο για αποστράγγιση. Στη συνέχεια ποτίζουμε με φειδώ μέχρι να είναι έτοιμα για το φως του ήλιου.

ξεκινώντας από σπόρο

σπορόφυτα λουλουδιών σε δίσκους εκκίνησης
στα μέσα της άνοιξης Μπορείτε να ξεκινήσετε να καλλιεργείτε ντάλιες σε πιο δροσερές περιοχές χρησιμοποιώντας έναν εσωτερικό δίσκο εκκίνησης.

Αν και οι ντάλιες αναπτύσσονται γρήγορα και εύκολα από φυτεμένους κονδύλους, Μπορείτε να το καλλιεργήσετε σε δίσκους αν κάνει το σκάφος σας να επιπλέει. στα μέσα ΑπριλίουΓεμίστε το δίσκο με σπόρους με το μείγμα εκκίνησης σπόρων και τοποθετήστε τους σπόρους από πάνω.

Πασπαλίζουμε λίγο πιο μέτρια πάνω από τους σπόρους. (Ακριβώς για να καλύψει ελαφρώς τους σπόρους.) Στη συνέχεια μετακινήστε το δίσκο σε ένα φωτεινό σημείο. Διατηρήστε ζεστό (65-70 βαθμούς) ή βάλτε το κάτω από ένα φως ανάπτυξης Τα σπορόφυτα πρέπει να βλαστήσουν μέσα σε μια εβδομάδα. Διατηρήστε το υγρό χρησιμοποιώντας ένα μπουκάλι ψεκασμού ή μίστερ. Αλλά μην ποτίζετε πολύ.

η σκλήρυνση είναι απενεργοποιημένη

Φυτέψτε ξανά αφού σκληρύνουν τα νεαρά κόκκινα άνθη.
Οι ντάλιες χρειάζονται λίγο χρόνο για να εγκλιματιστούν στην ύπαιθρο πριν μετακομίσουν στο νέο τους μόνιμο σπίτι.

Αν δεν μπορείτε να περιμένετε μέχρι την 1η Ιουνίου για να φέρετε τα παιδιά σας. μπορεί να βγει Μπορείτε να ξεκινήσετε τη διαδικασία «σκλήρυνσης» στα τέλη Μαΐου, η οποία περιλαμβάνει: Φέρτε το δίσκο για λίγες ώρες την πρώτη μέρα.Κάποια στιγμή σε δύο μέρες κλπ. Δεν είναι ακριβής επιστήμη. Αλλά θα βοηθήσει την ομορφιά σας να προσαρμοστεί πιο φυσικά στο νέο υπαίθριο σπίτι της.

φυτεμένο έξω

Ο Γκάρντνερ φύτεψε λουλούδια έξω.
Μόλις καθορίσετε την καλύτερη ημερομηνία για να μεταφυτεύσετε επίσημα τη ντάλια σας στον κήπο σας Μπορείτε να τα καλλιεργήσετε σε πιο δροσερές περιοχές.

Αφού χρησιμοποιήσετε το έντερο ή/και το ημερολόγιό σας για να καθορίσετε τη βέλτιστη ημέρα για φύτευση. Προετοιμάστε το οικόπεδο του κήπου σας για νέους κατοίκους και φέρτε το στο έδαφος. Ακολουθήστε τις οδηγίες κάθε ποικιλίας. σωστό βάθος και απόστασηΚαι μην ξεχάσετε να φυτέψετε το απόθεμά τους ταυτόχρονα. Η επακόλουθη εφαρμογή μπορεί να βλάψει το ριζικό σύστημα της ντάλιας. μην παγώνετε το δέντρο Αλλά ποτίζετε τακτικά, καθώς το υγρό έδαφος διατηρεί περισσότερη θερμότητα από το ξηρό έδαφος.

Φυτό με κάλυμμα για επιπλέον προστασία από τον παγετό.
Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να προστατέψετε τη ντάλια σας από τις χαμηλές θερμοκρασίες. Συμπεριλαμβανομένου υφάσματος τοποθέτησης ή σειρών κάλυψης

όταν έχει περάσει ο κίνδυνος παγετού Έχετε επιλέξει ένα σημείο που δέχεται τουλάχιστον έξι ώρες απευθείας ηλιακό φως και τις ντάλιες σας. δεν εκτίθεται σε ισχυρούς ανέμους ή κρύο καιρόΟι πιθανότητες επιτυχίας σας σε αυτό το στάδιο είναι μεγάλες. Αλλά τι γίνεται αν πηδάτε το όπλο ή η πρόγνωση του καιρού λερώνει τα χέρια σας από ανησυχία;

Υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να προστατέψετε τις ντάλιες σας από την καταστροφή ή την καταστροφή από τον παγετό. Αν ξέρεις ότι θα κρυώσεις, μπορείς. Μια σκηνή ανάπτυξης παιδιού με κουβέρτα ή μουσαμά.Συρραφή ή δέσιμο για να αποφευχθεί η ζημιά σε εύθραυστα στελέχη.

Αυτή η μέθοδος λειτουργεί ιδιαίτερα καλά για μεγάλα κρεβάτια ντάλιας. αλλά όχι πολλά για μια μικρή ομάδα Το κάτω μέρος ενός κομμένου μπουκαλιού νερού, κανάτας γάλακτος ή κουτιού χυμού πορτοκαλιού αναποδογυρίζεται πάνω από κάθε σπορόφυτο. Αυτό μπορεί να πάρει λίγο χρόνο.Αλλά συνήθως κάνει το κόλπο.

αντιμετώπιση κρυολογήματος

Ντάλια μετά από κρύο
Οι ντάλιες δεν έχουν πολύ καλή απόδοση μετά από μερικούς γύρους ψυχρών περιόδων, επομένως η άμυνα είναι πολύ σημαντική.

Για γρήγορες κρυολογήματα, η χαμηλή συντήρηση μπορεί να είναι η λύση. Καλύψτε τον κορμό με σάπια φύλλα για μια ή δύο νύχτες.Αφού εισέλθει κρύος αέρας Φροντίστε να επιστρέψετε αμέσως για να τραβήξετε το σάπια φύλλα πίσω. Εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία, το σάπια φύλλα μπορεί να κάψει μαλακούς ιστούς ή να σταματήσει την ανάπτυξη.

Εάν αποτύχουν οι προσπάθειές σας να μειώσετε τη ζημιά από τον παγετό. Και οι βλαστοί της ντάλιας σας είναι κατεστραμμένοι ή αποχρωματισμένοι. Μην ανησυχείτε εάν οι θερμοκρασίες δεν είναι παγωμένες για περισσότερο από μια εβδομάδα. Αυτό δείχνει ότι το χώμα σας έχει θερμανθεί αρκετά. Κράτα το κεφάλι σου ζωντανό κάτω από το έδαφος..

Κόψτε το στέλεχος στην επιφάνεια. Και συχνά θα αποκτήσετε νέους πράσινους βλαστούς όταν οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν. αν δεν γίνει τίποτα Θα μάθετε ένα πολύτιμο μάθημα για τη ντάλια. Δεν θέλουν να κρυώσουν! Εάν είστε σίγουροι ότι η κρυοπαγήματα δεν θα επιστρέψει. κατάστρεψέ το

τελικές σκέψεις

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, στις ντάλιες δεν αρέσει να είναι στο κρύο. Αν δεν ξέρετε πότε να φυτέψετεΠάρτε το χρόνο σας την επόμενη σεζόν. Περίμενε μέχρι να νομίσεις ότι δεν μπορείς να περιμένεις άλλο. Στη συνέχεια, περιμένετε άλλες δύο εβδομάδες. Η ανταμοιβή σας θα είναι ένας κήπος γεμάτος ζωηρές και χαρούμενες ντάλιες που εμφανίζονται τον Ιούλιο και συνεχίζονται μέχρι τον χειμώνα. Στη ζώνη 5, αυτό συμβαίνει συνήθως εν ριπή οφθαλμού. Απολαύστε λοιπόν την παράσταση όσο διαρκεί!

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *