Πώς και πότε να τα φυτέψετε

Φράουλες γυμνής ρίζας

Δεν υπάρχει τίποτα σαν το νέκταρ από φρεσκοκομμένες φράουλες. μια ζεστή καλοκαιρινή μέρα Η καλλιέργεια φράουλας στον κήπο σας είναι απίστευτα ικανοποιητική. Εκπληκτικά φιλικό για αρχάριους Διαδικασία Μπορείτε να καλλιεργήσετε φράουλες σε κρεμαστά καλάθια, δοχεία βεράντας, υπερυψωμένα κρεβάτια στον κήπο. ή πίσω αυλή

όταν εγκατασταθεί Η φροντίδα του φυτού της φράουλας είναι εύκολη. Επιπλέον, η υψηλή τιμή και η μόλυνση από φυτοφάρμακα των φραουλών που αγοράζονται από το κατάστημα παρέχουν περισσότερους λόγους από το να καλλιεργήσετε τις δικές σας.

Αλλά αν έχετε μελετήσει ποτέ πώς να καλλιεργείτε φράουλες, θα το βρείτε Είναι πολύ διαφορετικοί. Ξεκινήστε με άλλα λαχανικά και φρούτα. Ο φθηνότερος και πιο συνηθισμένος τρόπος πολλαπλασιασμού της φράουλας είναι οι «γυμνές» κορώνες.

Οι γυμνές φράουλες μοιάζουν με νεκρές μικρές εξωγήινες ρίζες, αλλά στην πραγματικότητα είναι. πολύ αξιόπιστο υλικό φύτευσης Ξεκινήστε λοιπόν με τις καλύτερες φράουλες που έχετε καλλιεργήσει ποτέ. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι υπάρχει μεγάλη σύγχυση σχετικά με το πώς να φυτέψετε και να αποθηκεύσετε γυμνές φράουλες.

Αφού καλλιέργησα φράουλες από τα γυμνά χωνάκια σε πάνω από 10 επαγγελματικά βιολογικά αγροκτήματα, μπορώ να το εγγυηθώ. Δεν είναι τόσο περίπλοκο όσο νομίζετε.Ας εμβαθύνουμε στις λεπτομέρειες των φραουλών!

Τι είναι μια γυμνή φράουλα;

Το ξέπλυμα της βρωμιάς από τις ρίζες θα διευκολύνει πολύ το φυτό της φράουλας να μεταφερθεί στον κήπο.

Οι γυμνές φράουλες ακούγονται τέλεια: στέμμα φράουλας με γυμνές ρίζεςόταν φτάσουν ταχυδρομικώς ή στον τοπικό σας παιδικό σταθμό Μοιάζουν με στείρες ρίζες και δεν έχουν χώμα. Συχνά αστειεύομαι ότι οι μακριές τρίχες όπως η κορώνα φράουλας είναι λάθος στα μαλλιά.

αυτό το πολλαπλασιαστικό υλικό να είσαι διαφορετικός χωρίς να ανησυχείς Από σουβλιστά δοχεία λαχανικών ή φρούτων που βλέπουμε συχνά σε μαγαζιά με κήπους.

Οι γυμνές φράουλες είναι οι κορώνες που ανασκάφηκαν από το μητρικό φυτό φράουλας. πλύσιμο, δροσερό και χαλάρωσε σε αδρανή κατάσταση για εξαγωγή σε όλη τη χώρα. Αυτή η περίοδος αδράνειας είναι που κάνει τις φράουλες πιο κατάλληλες για μεταφορά και αποθήκευση από άλλες καλλιέργειες.

Μπορεί να σχηματίσει συστάδες με ή χωρίς μπουμπούκια ανθέων στην κορυφή της κόμης. Οι ρίζες μερικές φορές φαίνονται νεκρές αλλά τείνουν Οι φράουλες είναι εύκαμπτες και έτοιμες να αναπτυχθούν. Ακόμα κι αν δεν είναι πράσινα. όπως θα εξερευνήσουμε παρακάτω. Είναι πολύ εύκολο να δείτε αν το δέντρο σας σαπίζει ή έχει υποστεί ζημιά πριν το φυτέψετε.

Πώς πολλαπλασιάζονται οι φράουλες;

Τα Stolon μεγαλώνουν από φράουλες.
Οι μίσχοι ή οι βλαστοί που αναπτύσσονται από τα φυτά της φράουλας ονομάζονται «στόλων» και χρησιμοποιούνται για τον πολλαπλασιασμό του φυτού.

Σε αντίθεση με τα περισσότερα φυτά του κήπου μας. Οι φράουλες αναπαράγονται αγενώς ή αγενώς.Αυτό σημαίνει ότι συνήθως δεν καλλιεργούνται από σπόρους. (σεξουαλική αναπαραγωγή), όπως λάχανο, σπανάκι ή καρότα

Όμως οι φράουλες πολλαπλασιάζονται με μέθοδο κλωνοποίησης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το δενδρύλλιο να είναι γενετικά πανομοιότυπο με το μητρικό φυτό. Μόλις φυτέψετε φράουλες στον κήπο σας. θα παρατηρήσετε Τα φυτά το κάνουν φυσικά αυτό. Με τη συνεχή παραγωγή “δρομέων” που ονομάζονται στόλωνες στο τέλος αυτών των στολόνων, δημιουργούνται νέα δενδρύλλια που μπορούν να ριζώσουν και να αναπτυχθούν στο έδαφος. Κάντε τις φράουλες απλωμένες σε κομμάτια σε όλο το δάσος.

για τη φυτική παραγωγή Το φυτώριο ξεθάβει αυτές τις φράουλες σε κατάσταση αδράνειας. και το φυλάμε στο ψυγείο μέχρι να παραδοθεί την άνοιξη. Είναι τεχνικά ένα «φυτό» πολλαπλασιαστικό υλικό, παλαιότερα Δεν υπάρχει επικονίαση σε λουλούδια ή σπόρους. Από φρούτα, σκόρδο, πατάτες και γλυκοπατάτες, που πολλαπλασιάζονται με σπόρους αντί για αληθινούς σπόρους.

γυμνή ρίζα εναντίον βύσματος

Οι φράουλες μπολιάζονται και είναι έτοιμες για φύτευση.
Το βύσμα έχει ακόμα χώμα στις ρίζες ενώ καθαρίζει τις γυμνές ρίζες.

Βασικές διαφορές μεταξύ Ver Root και βυσμάτων διαθεσιμότητα εδάφουςΟι φράουλες χωρίς ρίζες είναι κορώνες φράουλας που συνήθως δεν έχουν φύλλα ή χώμα. Το βύσμα περιλαμβάνει χώμα γλάστρας και πλάκες κυττάρων γεμάτες με αναπτυσσόμενους οργανισμούς και ρίζες.

Ο λόγος που οι φράουλες γυμνής ρίζας είναι τόσο δημοφιλείς είναι λόγω του στέμματος τους. Εύκολη αποθήκευση και αποστολήΜετά από όλα, ο Melclone μπορεί να είναι πολύ βαρύς και ακατάστατος.

Η άλλη σημαντική διαφορά είναι το μη διαδραστικό επίπεδο. Οι άδειες φράουλες έρχονται είτε αδρανείς είτε σπασμένες. Οι φράουλες είναι ριζωμένες και αναπτύσσονται δυναμικά.Τείνουν να αγοράζουν ολόκληρα φύλλα και ολόκληρες ρίζες.

Και οι δύο τύποι πολλαπλασιασμού μπορούν να φυτευτούν αμέσως ή να αποθηκευτούν έως ότου ο καιρός είναι κατάλληλος. Η αποθήκευση των βυσμάτων είναι εύκολη καθώς μπορείτε να τα αποθηκεύσετε όπως κάθε άλλο φυτό σε γλάστρα. Αλλά μαζεύοντας γυμνές ρίζες Λίγη περισσότερη γνώση απαιτείται. Βεβαιωθείτε ότι δεν είναι σάπια ή αδρανοποιημένα πριν από τη φύτευση.

Anatomy of the Strawberry Crown

φυτεύοντας φράουλες στο έδαφος
Μια φράουλα αποτελείται από τρία μέρη: την κορυφή/φύλλο, το στέμμα και τη ρίζα.

Το πιο δύσκολο κομμάτι της καλλιέργειας φράουλας είναι να τις φυτέψεις. αλλά μόλις το συνηθίσεις Είναι αρκετά απλό. Αφού οι φράουλες έπεσαν στο έδαφος, αυτό είναι. Αφαιρέστε τα ζιζάνια, το νερό και ομαλή πλεύση. μέχρι να καρποφορήσει Αλλά πρώτα πρέπει να καταλάβετε λίγο την ανατομία των φραουλών.

Το άδειο στέμμα φράουλας αποτελείται από τρία κύρια μέρη:

κορυφή/φύλλο

Αυτό είναι μέρος του στέμματος. Τα φύλλα τελικά θα φυτρώσουν.Οι κενές κορώνες μπορεί να έχουν ή να μην έχουν φύλλα. μερικές φορές καφέ και μαραμένο Μερικές φορές είναι μικρά και πράσινα. Ανάλογα με τις συνθήκες αποθήκευσης, μεταφοράς και θερμοκρασίας. Οποιαδήποτε μέθοδος λειτουργεί όσο δεν υπάρχει καλούπι.

στέμμα

Ενώ οι φράουλες χωρίς ρίζες αναφέρονται συχνά ως Τεχνικά, ένα στέμμα είναι ένα “στεφάνι φράουλας”. στη μέση του εργοστασίουΑυτή η ξυλώδης μεσαία καφέ περιοχή είναι όπου αρχίζει η μαγεία της καλλιέργειας φράουλας.

Αν θάψατε το στέμμα πολύ βαθιά Είναι επίσης ένα σημαντικό σημείο για να μπλέξετε τη φύτευση φράουλας σας. Αυτό μπορεί να προκαλέσει ασφυξία ή σήψη των φυτών. Αν το φυτέψετε πολύ βαθιά Το στέμμα θα στεγνώσει και θα βγουν οι ρίζες. Το επίπεδο του εδάφους θα πρέπει να καλύπτει πλήρως το κάτω τρίτο του στέμματος. Επομένως, το κορυφαίο σημείο ανάπτυξης θα είναι πάνω από το έδαφος.

ρίζα

Η ρίζα της φράουλας είναι πολύ απλή. έρχονται τακτικά Μακριά, βρεγμένα και τριχωτά μαλλιά.Κλαδέψτε πριν από τη φύτευση για να αποτρέψετε τη “ρίζα J”, η οποία εμφανίζεται όταν οι ρίζες στρίβουν κατά λάθος στην τρύπα φύτευσης.

Τοποθέτηση της κόμης κατά τη φύτευση Το πιο σημαντικό μέρος της όλης διαδικασίας.Πριν προχωρήσετε Βεβαιωθείτε ότι έχετε καθορίσει τις ενότητες. της γυμνής ρίζας σας φράουλας

διάφορες ποικιλίες φράουλας

Μια κοινή παρανόηση είναι ότι οι γυμνές φράουλες είναι ένα είδος ή ποικιλία φράουλας. Δεν είναι. μπαίνει το σχήμα του φυτούΟποιαδήποτε ποικιλία φράουλας μπορεί να παρουσιαστεί ως γυμνές ρίζες ή ως βύσματα.

με αυτή την κατανόηση Μπορούμε να εξερευνήσουμε τους διαφορετικούς τύπους φράουλας. Πιθανότατα έχετε ακούσει τους συγκεχυμένους όρους φράουλες “αιώνια”, “που φέρουν τον Ιούνιο” και “ουδέτερη για την ημέρα”. Εξηγήστε πόσο γρήγορα καρποφορούν τα φυτά. την εποχή μετά τη φύτευση και όταν ο καρπός είναι έτοιμος

θα αντέξει για πάντα

αιώνια φράουλα
Αυτή η ποικιλία φράουλας παράγει λιγότερο. Αυτό σημαίνει λιγότερη συντήρηση για τον κηπουρό.

Η ώριμη φράουλα είναι μια παλαιότερη ποικιλία που συχνά αντικαθίσταται από τη μέση ημέρα. Υπάρχουν βασικά αυτές οι κατηγορίες. Θα πρέπει να φυτευτεί στα τέλη της άνοιξης ή το φθινόπωρο. και να ξεκινήσει η κύρια συγκομιδή του χρόνου.Το όνομα “Everbearing” είναι πραγματικά παρατσούκλι. Και τείνουν να προκαλούν μερικές μεγάλες εξάρσεις κατά τη διάρκεια της άνοιξης, του καλοκαιριού και του φθινοπώρου.

Οι παραγωγικές ποικιλίες είναι δημοφιλείς επειδή δεν αποδίδουν πολύ καρπό. Αυτό σημαίνει λιγότερο κλάδεμα και περισσότερη ελπίδα. Εάν φυτεύετε πάντα μια γυμνή ρίζα, το Οι φράουλες πρέπει να αποδώσουν τον πρώτο χρόνο.Ωστόσο, η συγκομιδή του δεύτερου έτους σας θα είναι μεγαλύτερη όταν τα φυτά είναι καλά εγκατεστημένα.

Οι καλύτερες ποικιλίες που έχουν διαρκέσει ποτέ: “Ozark Beauty”, “Fort Laramie”, “Kunold”

αρκούδα Ιουνίου

Φράουλες με τον Ιούνιο
Αυτά τα φυτά παράγουν μεγάλες αποδόσεις το καλοκαίρι και είναι ιδανικά για διατήρηση.

Οι φράουλες που καρποφορούν τον Ιούνιο είναι παραδοσιακές ποικιλίες που καλλιεργούνται εδώ και αιώνες. Είναι πολύ δημοφιλή για κονσερβοποίηση και αποθήκευση επειδή παράγουν μεγάλες εκροές. ζουμερά γιγάντια μούρα Λίγες εβδομάδες τον Ιούνιο ή αρχές Ιουλίου ανάλογα με την περιοχή σας Οι φράουλες που ανθίζουν τον Ιούνιο δεν σας προσφέρουν απλώς ένα σνακ στον κήπο όλη τη σεζόν.

Οι κομιστές Ιουνίου θα ανθίσουν τον πρώτο χρόνο. Αλλά καλό είναι να αφαιρέσετε τα λουλούδια έτσι ώστε να μπει ενέργεια στις ρίζες. Η πραγματική μαγεία ξεκινά Δεύτερο έτος μετά τη φύτευση Όταν ο Ιούνιος καρποφορεί και καρποφορεί άφθονα.

Αυτές οι ποικιλίες συνήθως φυτεύονται στην ψυχρή ζώνη φύτευσης την άνοιξη και καλλιεργούνται το φθινόπωρο. Ζώνη 7 και ΘερμότερηΔεν φτάνουν στο μέγιστο της παραγωγής μέχρι το επόμενο έτος. για τη διατήρηση της παραγωγικότητας Οι φέροντες τον Ιούνιο χρειάζονται συνήθως πολύ κλάδεμα και αναζωογόνηση κάθε χρόνο για να αποφευχθεί η μεγάλη έξαψη.

Οι καλύτερες ποικιλίες τον Ιούνιο: ‘Earlirow’, ‘Yambu’, ‘Galletta’, ‘Brunswick’, ‘Jewel’

ουδέτερη μέρα

ουδέτερη φράουλα
Τα Day-neutrals είναι οι πιο παραγωγικές και εμπορικά διαθέσιμες φράουλες στην αγορά σήμερα.

Οι κτηνοτρόφοι φυτών τείνουν να χρησιμοποιούν ανθεκτικές ποικιλίες και να τις βελτιώνουν πολύ. Συνεχής απόδοση, καλή αντοχή στις ασθένειες, γρήγορη ανάπτυξη, καλή γεύσηΑρχίζουν να καρποφορούν την ίδια χρονιά που φυτεύονται. με άλλα λόγια Μπορείτε να παραγγείλετε φράουλες με γυμνές ρίζες. Φυτέψτε μετά τον πρώτο παγετό. και μπορεί να φάει φράουλες από τον κήπο από τα μέσα του καλοκαιριού

Αυτές οι ποικιλίες είναι πολύ σταθεροί παραγωγοί για όσους θέλουν να τρώνε φρέσκες φράουλες στον κήπο τους καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν. Αντί να παράγετε ένα ή μερικά μεγάλα ξέπλυμα, Meday-Neutral Συνεχής παράδοση λουλουδιών, πράσινων φρούτων και ώριμων φρούτων. αναπτύσσεται όλο το καλοκαίρι και το φθινόπωρο

Οι φράουλες κατά τη διάρκεια της ημέρας καλλιεργούνται συνήθως ως ετήσιες. γιατί αποδίδει περισσότερο τον πρώτο χρόνο και έχει φθηνότερους βλαστούς Το τράβηγμα μετά από κάθε εποχή βελτιώνει την απόδοση και μειώνει τον κίνδυνο ασθενειών των φυτών της φράουλας. αυτό που λέγεται Μπορείτε να κρατήσετε κρίνους στον κήπο σας ως πολυετή.Σταματούν να παράγουν μετά από 2-3 χρόνια.

Οι καλύτερες ουδέτερες ποικιλίες: ‘Albion’, ‘Seascape’, ‘Portola’

απομνημονεύω: Ανεξάρτητα από το είδος της φράουλας που θα επιλέξετε. Μπορείτε επίσης να παραγγείλετε λευκές στεφάνες online και να τις εμφυτεύσετε με τον ίδιο τρόπο.

αγοράστε άδειες φράουλες

γυμνό δέντρο έτοιμο για φύτευση
Μπορείτε να αγοράσετε άδειες φράουλες στο διαδίκτυο και το πολύ σε φυτώρια.

Οι κενές κορώνες είναι διαθέσιμες σε όλα τα μεγάλα φυτώρια και εταιρείες σπόρων. Είναι ευρέως διαθέσιμα στο διαδίκτυο. Χάρη στην εύκολη μεταφορά (σε σύγκριση με την εκκίνηση με ένα συμβατικό βύσμα)

Όταν παραγγέλνεις ένα στέμμα Οι εταιρείες σπόρων συνήθως τους παρέχουν για εσάς. Εκτιμώμενη ημερομηνία παράδοσης για την αναπτυσσόμενη ζώνη σας.Είναι σημαντικό να μην πάρετε το στέμμα πριν από τον τελευταίο παγετό. Διαφορετικά μπορεί να σαπίσει στην αποθήκευση.

Από την άλλη, αν παραγγείλετε το στέμμα πολύ αργά και το φυτέψετε αργά την άνοιξη. Δεν θα έχετε μεγάλη σοδειά. από αυτούς τον πρώτο χρόνο.Ωστόσο, θα έχουν άφθονο χρόνο να καθιερωθούν τον επόμενο χρόνο.

οικονομίες

Το άτομο που κατέχει ολόκληρο το εργοστάσιο
Η αποθήκευση είναι σημαντική για να αποφευχθεί η σήψη ή η πρόωρη βλάστηση.

Όταν το στέμμα σας φτάσει με το ταχυδρομείο Υπάρχουν μερικά σημαντικά βήματα που πρέπει να κάνετε. αμέσως! Ιδανικά Αυτά τα φυτά πρέπει να αλέθονται το συντομότερο δυνατό. την ημέρα που θα λάβετε Αλλά όλοι γνωρίζουμε ότι η ζωή δεν είναι πάντα έτσι. Αυτός είναι ο τρόπος αποθήκευσης της κορώνας για μέγιστη αξιοπιστία.

αφαιρέστε το λάστιχο

Αρχικά, αφαιρέστε τους ιμάντες από τα λαστιχάκια ή αυτές τις κορώνες. Έτσι μπορούν να αναπνεύσουν.Κόψτε ή ξεφλουδίστε απαλά το φλοιό και χαλαρώστε τις ρίζες. Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν σημάδια ζημιάς στα λάστιχα που συγκρατούν το δέντρο.

Ελέγξτε για σημάδια κρεατοελιάς.μι

Επιθεωρήστε προσεκτικά τις κορώνες σας για να βεβαιωθείτε ότι δεν έχει αναπτυχθεί μούχλα ή μούχλα κατά τη διάρκεια της αποστολής. Αν δείτε μουχλιασμένο στέμμα πετάξτε αμέσως Έτσι, δεν θα εξαπλωθούν στις άλλες μονάδες σας.Τα μικρόβια είναι η μεγαλύτερη απειλή για τις φράουλες και μπορούν γρήγορα να κατακλύσουν τη σοδειά σας πριν μαζέψετε τα μούρα.

Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει ένα υγρό περιβάλλον για τις ρίζες.

Στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να φυτέψετε τις γυμνές σας ρίζες αμέσως. Αν όμως χρειαστεί να περιμένετε λίγες μέρες Αυτές οι ρίζες πρέπει να είναι υγρές.Οι ξηρές ρίζες δείχνουν ότι το φυτό της φράουλας είναι νεκρό. Αλλά ακόμη και οι σάπιες ρίζες δεν μπορούν να περάσουν. Το χαρούμενο μέσο είναι ένα μέτρια υγρό περιβάλλον.

Αυτό γίνεται με την κάλυψη των ριζών. τυλιγμένο σε χαρτί υγείας ή θάβουμε σε τύρφη/πριονίδι αναμεμειγμένο με καθαρό νερό Αποφύγετε να καλύπτετε φύλλα ή κορώνες. Όπου είναι δυνατόν, αυτές είναι οι περιοχές που είναι πιο ευαίσθητες στην ανάπτυξη μούχλας. Η κορώνα διαχωρίζεται για αερισμό μεταξύ των κορώνων.

να τα καταστήσουν ανενεργά

Αποθηκεύστε κορώνες φράουλας στο υπόγειο. γκαράζ χωρίς θέρμανση ή ψυγείο, το κάνω πάντα διατήρηση Στο κουτί που έστειλαν ή σφραγισμένα δοχεία Αυτές οι κορώνες πρέπει να είναι αδρανείς. σε κρύο καιρό Αν οι φράουλες σπάσουν από τη φωτιά Οι φράουλες πεθαίνουν γρήγορα αν επιστρέψουν στο κρύο. Η καλύτερη αποθήκευση είναι μεταξύ 28 και 32°F.

όψιμη φύτευση

Φρέσκα φρούτα που καλλιεργούνται σε γλάστρες
Ακόμα κι αν πρέπει να το φυτέψετε στη σκιά. Αλλά ο καλύτερος τρόπος είναι να τοποθετήσετε το φυτό στο έδαφος αμέσως.

Αν είναι μια ασυνήθιστα δροσερή άνοιξη ή δεν έχετε ετοιμάσει ακόμα το κρεβάτι του κήπου σας, Θάψτε το στέμμα φράουλας σε εσωτερικό χώρο σε μια κατσαρόλα. Για να βεβαιωθώ ότι δεν χαλάει στην αποθήκευση, πιστέψτε με, το έμαθα με τον δύσκολο τρόπο.

Η ζωή συμβαίνει και το φυτό φράουλας σας θα καταστραφεί εάν περιμένετε περισσότερο από 1-2 εβδομάδες για να φυτέψετε. Εάν, για οποιονδήποτε λόγο, δεν μπορείτε να το φυτέψετε στο έδαφος. Φυτέψτε τις φράουλες σας σε γλάστρες δίπλα στο παράθυρο.

αποθηκεύονται στο έδαφος και Αφήστε τους να διαπεράσουν την αδράνεια της ασφάλειας του σπιτιού σας. Είναι μια ασφαλέστερη εναλλακτική από το να κινδυνεύετε να σαπίσει ή να παγώσει. Έπειτα, αφού οι ρίζες τους και τα νέα τους φύλλα εδραιωθούν στις γλάστρες, Μπορείτε να τα μετακινήσετε όπως κάθε άλλο φυτό κήπου.

φυτό

φυτέψτε άδεια μούρα Είναι εκπληκτικά παρόμοιο με τη φύτευση ενός ηλικιωμένου δέντρου.Η μόνη διαφορά είναι ότι δεν έχετε βύσμα κυψέλης ή ρίζα καλυμμένη με χώμα.

Πότε να φυτέψετε φράουλες

κηπουρός που φυτεύει φράουλες
Η άνοιξη είναι η καλύτερη εποχή για να φυτέψετε φράουλες, ανεξάρτητα από βύσματα ή γυμνές ρίζες.

Οι φράουλες φυτεύονται συνήθως την άνοιξη μετά την τελευταία ημερομηνία παγετού στην περιοχή σας. Μπορούν να ριζώσουν και να καρποφορήσουν την ίδια χρονιά. (Αν η μέρα είναι ουδέτερη) Υπάρχουν μικρές φράουλες. δεν είναι ανθεκτικό στον παγετόΕπομένως, είναι πολύ σημαντικό να τα προστατεύσετε εάν υποψιάζεστε ότι έχετε κρυολόγημα πριν κρυώσετε.

Όταν φτάσει το φθινόπωρο, μπορεί κάλλιστα να είναι ριζωμένα μούρα. Μάλτσα βαθιά. και γλίτωσε από τους σκληρούς παγετούς του βόρειου χειμώνα. Αναπτύσσονται την άνοιξη με εξαιρετικό ζωντάνια και μεγαλύτερες αποδόσεις.

Οι παραγωγοί του Νότου (ζώνη 7 και θερμοί) μπορούν να είναι επιλεκτικοί. Φυτέψτε φράουλες το φθινόπωρο για να μπορέσουν να καθιερωθούν. σε ήπιους χειμώνες Τα ώριμα δέντρα μερικές φορές σηκώνονται από το έδαφος το φθινόπωρο και μετακινούνται σε άλλη περιοχή του κήπου.

Για ευκολία στο ξεβοτάνισμα και τη διαχείριση, πολλοί καλλιεργητές του Νότου προτιμούν να φυτεύουν ουδέτερα μονοετή φυτά με γυμνές ρίζες. Φυτέψτε φράουλες κάθε φθινόπωρο. Όπως ακριβώς θα κάνατε με το μπρόκολο ή οποιοδήποτε άλλο ετήσιο λαχανικό.

Προετοιμάστε ένα κρεβάτι ή μια γλάστρα για φύτευση.

Οι κηπουροί προετοιμάζουν το έδαφος για φύτευση.
Το έδαφος στο οποίο σκοπεύετε να φυτέψετε φράουλες πρέπει να είναι καλά στραγγιζόμενο. Είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και ελαφρώς όξινο.

Τα κρεβάτια φράουλας πρέπει να καθαρίζονται με λίπασμα ή αποσυντεθειμένα φύλλα και να προστίθενται ελεύθερα στο χώμα. Οι φράουλες προτιμούν γόνιμο, καλά στραγγιζόμενο έδαφος που είναι ελαφρώς όξινο Χρησιμοποιήστε μια μεζούρα. Αφήστε στην άκρη τουλάχιστον ένα τετραγωνικό πόδι ανά φυτό.Μερικοί κηπουροί προτιμούν μια απόσταση 18 ιντσών μεταξύ των φυτών για μέγιστο αερισμό.

Εάν το μεγαλώνετε σε δοχείο ή γλάστρα, θα πρέπει. τουλάχιστον 6 ίντσες βάθος Οι φράουλες χρειάζονται πολύ χώρο για να ριζώσουν. Τα κρεμαστά καλάθια είναι τέλεια για την όμορφη εμφάνιση των βρώσιμων μούρων.

Να μουλιάζω ή να μην μουσκεύω;

Μουλιάστε γυμνές ρίζες σε νερό.
Το μούσκεμα ξυπνά τα αδρανοποιημένα φυτά και τα προετοιμάζει για φύτευση.

Σε πολλούς κηπουρούς και εμπορικούς καλλιεργητές αρέσει να μουλιάζουν τα φυτά πριν τη φύτευση. ενυδατώστε τις ρίζεςΗ προσθήκη αραιωμένων φυκιών ή ζωμού ψαριού θα τους δώσει ώθηση όταν χτυπήσουν στο έδαφος.

1-12 ώρες πριν από τη φύτευση, μουλιάστε το στέμμα σε νερό ή σε αραιωμένο διάλυμα φυκιών/ψαριών. μουλιάζουν μόνο τις ρίζες Αποφύγετε το μούλιασμα ολόκληρου του φυτού καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σήψη της κορυφής.

Από την άλλη, κάποιοι λένε ότι το μούλιασμα είναι ένα επιπλέον βήμα. Αυτό είναι εντελώς προαιρετικό και εξαρτάται από εσάς. Οι φράουλες πρέπει να λειτουργούν καλύτερα χωρίς μούσκεμα. Απλά ποτίστε καλά μετά τη φύτευση.

όχι βαθιά ούτε πολύ βαθιά

Γυμνές ρίζες φυτεμένες στο έδαφος.
Είναι πολύ σημαντικό να τα φυτέψετε στο σωστό βάθος για να αποφύγετε τον κακό σχηματισμό.

Όταν είστε έτοιμοι να ενσωματώσετε το στέμμα στο χώμα, χρησιμοποιήστε ένα μαχαίρι hori hori ή μυστρί κήπου. Κάντε μια τρύπα 6 ίντσες βάθος.Τοποθετήστε το φυτό της φράουλας στην τρύπα με τις ρίζες απευθείας στο χώμα.

Αυτό είναι το πιο δύσκολο και σημαντικό μέρος της φύτευσης, καθώς οι περισσότεροι αρχάριοι κατά λάθος «ριζώνουν» το ριζικό σύστημα του φυτού. που μπορεί να επιβραδύνει την εγκατάσταση Μην αφήνετε τις ρίζες να κουλουριάσουν σε σχήμα “J”. Εάν το στέμμα σας έχει πολύ μακριές ρίζες Μην φοβάστε να τα κόψετε λίγο για να τα φυτέψετε απευθείας στο έδαφος.

κατά την είσοδο στην τρύπα Χρησιμοποιήστε το ένα χέρι για να στηρίξετε το στέμμα της φράουλας στο επίπεδο με το χώμα. Η κορυφή του στέμματος και των φύλλων πρέπει να είναι πάνω από το έδαφος. Και το επίπεδο του εδάφους πρέπει να καλύπτει το κάτω μέρος ⅔ του στέμματος. Οι ρίζες είναι εντελώς βυθισμένες στο νερό.Βεβαιωθείτε ότι το φυτό δεν είναι πολύ ρηχό ή βαθύ. Χτυπήστε ελαφρά το χώμα για να βεβαιωθείτε ότι το νερό δεν ξεπλύνει το χώμα και δεν εκθέσει τις ρίζες.

Μην κάνετε λάθος για αρχάριους.

Φράουλες που φυτεύτηκαν πρόσφατα στον κήπο
Όταν οι φράουλες είναι στο έδαφος Ποτίστε τις φράουλες μέχρι να ριζώσουν.

Το μεγαλύτερο λάθος για τους αρχάριους είναι όταν φυτεύουν γυμνές φράουλες. Θάψτε το στέμμα πολύ βαθιά ή φυτέψτε πολύ ρηχά για να αποκαλύψετε τις ρίζες.Το πρώτο μπορεί να προκαλέσει σήψη της κόμης ή να θάψει τα άκρα που δεν μπορούν να παράγουν νέα φύλλα. Το τελευταίο μπορεί να οδηγήσει σε ξήρανση και αποτυχία των ριζών. Κάντε το σωστά και θα πρέπει να έχετε μια χαρούμενη φράουλα!

Φροντίστε να ποτίζετε καλά φυτά με γυμνές ρίζες. Οι νεαρές φράουλες δεν πρέπει να αποξηραίνονται. στα αρχικά τους στάδια Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μικρότερες φράουλες ή ακόμα και νεκρά φυτά αν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα. Χρησιμοποιήστε υγρό σωλήνα ή στάγδην άρδευση για να ποτίσετε από τη βάση του φυτού. Το επίστρωμα με άχυρο ή φύλλα μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της υγρασίας στο έδαφος.

FAQ

Εάν επιλέξετε μια ουδέτερη για την ημέρα ποικιλία Φέρει φράουλες τον πρώτο χρόνο. Μάλιστα, όταν φυτεύεται νωρίς την άνοιξη είναι η πρώτη περίοδος παραγωγής. Συχνά η ουδετερότητα στο φως της ημέρας είναι πολύ υψηλή για τις φράουλες.Μαδήστε όλα τα άνθη μέσα στις πρώτες 4 εβδομάδες από το σχηματισμό της ρίζας. Στη συνέχεια, ξεκινήστε να μαζεύετε μούρα στα μέσα του καλοκαιριού.

Οι φράουλες γυμνής ρίζας είναι κοινές. Χρειάζονται περίπου 3 μήνες για να παραχθούν μούρα. από την αρχή της φύτευσης Αν επιλέξετε μια ποικιλία που καρποφορεί τον Ιούνιο ή καρποφορεί πάντα. Μπορεί να μην αποδώσουν πολλά μέχρι το δεύτερο έτος ανάπτυξής τους. Οι ποικιλίες φράουλας που αγαπούν την ημέρα είναι οι καλύτερες για καλλιέργεια τον πρώτο χρόνο.

Αν οι φράουλες σας δεν μεγαλώνουν μετά την αναφύτευση, αυτό είναι. ποικίλοι λόγοιΒεβαιωθείτε ότι βρίσκονται σε μια βέλτιστη περιοχή ανάπτυξης για πλήρη ήλιο και σε έδαφος φιλικό προς τη φράουλα. Ελέγξτε το πρόγραμμα ποτίσματος σας και βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν ασθένειες των ριζών ή των φυτών.

τελικές σκέψεις

Οι γυμνές φράουλες είναι πραγματικά μοναδικά φυτά που καλλιεργούνται στον κήπο. όταν φυτεύετε το πρώτο έμπλαστρο Δεν θα θέλετε να πάτε στην πρίζα.Αυτά τα φυτά είναι πολύ φθηνότερα. Υπάρχουν πολλές ποικιλίες για να διαλέξετε. Και σας επιτρέπει να φυτέψετε μεγάλες φράουλες σε μπαλώματα με απλά βήματα και προφυλάξεις. λίγα βήματα Το στέμμα φράουλας με γυμνή ρίζα θα μεγαλώσει και θα μεγαλώσει γρήγορα!

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *