Πώς να αναβιώσετε ένα χυμώδες που πεθαίνει 6 εύκολα βήματα

Πώς να αναβιώσετε ένα χυμώδες που πεθαίνει 6 εύκολα βήματα

Ένα παχύφυτο που πεθαίνει δεν είναι απαραίτητα το τέλος. Τα παχύφυτα είναι σκληρά, και ακόμη και ένα παχύφυτο που πεθαίνει μπορεί να βοηθήσει. Υπάρχουν διάφορες τεχνικές για να σώσετε αυτήν την εγκατάσταση χαμηλής συντήρησης. Το κλειδί είναι να ανακαλύψετε τι συμβαίνει με τα παχύφυτα και να τους αποκαταστήσετε την καλή υγεία.

Ακριβώς επειδή τα παχύφυτα έχουν χαμηλή συντήρηση δεν σημαίνει ότι είναι χωρίς προβλήματα. Εάν παρατηρήσετε ότι το κρέας σας δείχνει σημάδια θανάτου. Δεν χρειάζεται πανικός Τα παχύφυτα είναι ανθεκτικά και μπορούν πάντα να αναγεννηθούν. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε πώς να αποθηκεύετε λαχανικά με αυτές τις 6 εύκολες συμβουλές.

1. Προσδιορίστε τα πεθαμένα παχύφυτα

Υπάρχουν κάποια σημάδια ότι το παχύφυτό σας αρχίζει να πεθαίνει. Ευτυχώς, είναι ένα απλό πρόβλημα που πρέπει να εντοπιστεί.

  • Ψάξτε για καφέ ή σάπια φύλλα.
  • Αναζητήστε φύλλα που είναι λεπτά, υγρά ή σχεδόν ημιδιαφανή.
  • Εάν πέσουν φύλλα από το φυτό με το παραμικρό άγγιγμα
  • ελέγξτε το στέλεχος. Μερικές φορές οι μίσχοι σαπίζουν αλλά τα φύλλα είναι ακόμα καλά.

Η υπερβολική κατανάλωση νερού είναι η πιο κοινή αιτία αυτού του τύπου πάθησης. Πιο κοντά στον κάκτο της ερήμου από τα χυμώδη λουλούδια της ερήμου.

όπως ήδη αναφέρθηκε Οι κηλίδες από τον ήλιο ή οι μαύρες κηλίδες στα φύλλα σας μπορεί να είναι σημάδι ότι το παχύφυτό σας βρίσκεται σε πλήρη ήλιο ή χαμηλή υγρασία. Εάν το παχύφυτό σας βρίσκεται στο άμεσο ηλιακό φως ίσως χρειαστεί να μετακινηθεί μέσα Ένα μόνο ποτήρι πόνου μπορεί να είναι αρκετό για να προστατεύσει τη σάρκα σας από τις βλαβερές ακτίνες.

2. Κόψτε τα παχύφυτα που πεθαίνουν.

πριν από τη μεταφύτευση ή τη μεταφύτευση γλάστρες Όλα τα νεκρά φύλλα πρέπει να κοπούν. Αναζητήστε φύλλα που έχουν αποχρωματιστεί ή έχουν χάσει την αντοχή τους. Τα χυμώδη φύλλα πρέπει να αισθάνονται σταθερά και να τείνουν να είναι τραχιά στην αφή. λίγο και δεν θα πέσει

3. Ξεθάψτε τη μπριζόλα σας.

Θα θέλετε να είναι όσο πιο απαλό γίνεται. Αλλά τώρα είναι η ώρα να σκάψετε ή να κόψετε τη μπριζόλα σας. Εάν το παχύφυτό σας έχει δυνατούς μίσχους Όμως τα φύλλα πεθαίνουν και πέφτουν. Θα πρέπει να το ξεθάψετε. προστατέψτε τις ρίζες όσο το δυνατόν περισσότερο όταν τα φύλλα πεθαίνουν Οι ρίζες πρέπει να βγαίνουν εύκολα.

Προστατέψτε τις ρίζες όταν ξεθάβετε παχύφυτα που πεθαίνουν.

Περάστε απαλά ένα μικρό φτυάρι ή φτυάρι γύρω από το παχύφυτό σας μέχρι να το αφαιρέσετε εύκολα από την τρέχουσα κατσαρόλα του. Σε αυτό το στάδιο, είναι απαραίτητο να καταστραφούν οι ρίζες όλων των λερωμένων τμημάτων. Το επόμενο βήμα είναι να έχουμε καθαρές και υγιείς ρίζες. Η ίδια διαδικασία πρέπει να γίνει εάν τα φύλλα των παχύφυτων που αναπτύσσονται στο εξωτερικό έδαφος έχουν καταστραφεί.

4. Κόψτε τη μπριζόλα σας

Εάν τα χυμώδη φύλλα σας φαίνονται υγιή αλλά οι μίσχοι φαίνονται σάπιοι. Θα πρέπει να κλαδευτεί. Ακολουθήστε τον σάπιο κορμό μέχρι να βρείτε έναν υγιή και προσπαθήστε να τον μαδήσετε. Αυτή είναι μια καλή στιγμή για περαιτέρω ευθυγράμμιση. Επιθεωρήστε προσεκτικά τους μίσχους σας για να βεβαιωθείτε ότι όλα τα νεκρά και σάπια φύλλα έχουν φύγει.

5. Αφήστε την να στεγνώσει

Είτε κόβετε είτε ξεθάβετε παχύφυτα Πρέπει να βρείτε ένα μέρος για να τα στεγνώσετε. Καλύτερα στη σκιά σε δίχτυ ή τρυπητό. Θα χρειαστεί να αφήσετε τα φυτά σας να στεγνώσουν εντελώς. Θα πρέπει να διαρκέσει μόνο μερικές ημέρες.

Μετά από λίγες μέρες, αγγίξτε μόνοι σας τις ρίζες για να βεβαιωθείτε ότι είναι στεγνές. Και πάλι, αυτό είναι σημαντικό, καθώς ο πιο συνηθισμένος λόγος που πεθαίνουν τα παχύφυτα είναι το υπερβολικό πότισμα. Οι καλά αποξηραμένες ρίζες επιστρέφουν εύκολα σε ξηρό έδαφος.

6. Ήρθε η ώρα να ξαναγλάστρετε και να φροντίσετε τα «νέα» σας παχύφυτα!

Όταν τα παχύφυτα είναι κομμένα ή τραβηγμένα στεγνά Ήρθε η ώρα να βάλετε μια νέα κατσαρόλα. Είναι καλύτερο να επιλέξετε μια μικρή προσωρινή γλάστρα γεμάτη με εντελώς στεγνό χώμα για να μεγαλώσετε το παχύφυτό σας. Αφήνεις το παχύφυτο σε αυτή την αυτοσχέδια γλάστρα για ένα μήνα ή μέχρι να νιώσεις τις ρίζες να δυναμώνουν.

Χρησιμοποιήστε ένα μικρό αυτοσχέδιο δοχείο όταν φυτεύετε ένα παχύφυτο που πεθαίνει.

Θα χρειαστεί να βρείτε ένα στεγνό σημείο στο σπίτι σας που να μην είναι προσβάσιμο στο φως του ήλιου, ενώ οι χυμώδεις νοσοκόμες σας επιστρέφουν στη ζωή. Ένας πάγκος που δεν δέχεται άμεσο ηλιακό φως θα πρέπει να είναι το καλύτερο μέρος για να τοποθετήσετε το φυτό σας.

όταν οι ρίζες είναι δυνατές Μπορείτε να μετακινήσετε το παχύφυτο πίσω στον κήπο σας, στο περβάζι του παραθύρου ή σε μια μεγάλη γλάστρα με άλλες γλάστρες. Φροντίστε να μην πλημμυρίσει.

Πώς να αποτρέψετε το παχύφυτό σας από το θάνατο

Εάν μπορείτε να αποτρέψετε το Succulent σας από το να πεθάνει εξαρχής. Δεν θα χρειαστεί να ανησυχείτε για να το φέρετε πίσω. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να μην πεθάνουν τα παχύφυτα:

  • Χρησιμοποιήστε ένα μετρητή υγρασίας για να αποτρέψετε την ξήρανση των φρούτων.
  • μην ποτίζετε πολύ
  • Βεβαιωθείτε ότι το έδαφος είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά.
  • Δώστε αρκετό χώρο για το παχύφυτο.
  • διατηρούμαι ζεστός

αγοράστε ένα μετρητή υγρασίας

Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα. Αποκτήστε το δικό σας μετρητή υγρασίας. Ένας μετρητής υγρασίας μπορεί να αγοραστεί για πέντε έως δεκαπέντε δολάρια. Το παχύφυτό σας ζει ή πεθαίνει με προβλήματα υγρασίας. Κάντε τη ζωή σας πιο εύκολη με ένα υγρόμετρο.

Θα χρειαστεί να ελέγξετε τα σημεία. στο μελλοντικό σας δοχείο Πολλά δέντρα στην ίδια δεξαμενή μπορούν να καταγράψουν διαφορετικά επίπεδα. Χρειάζεται μόνο να καταχωρήσετε ένα έως τρία από τα μέτρα σας. Όσο υπάρχει υγρασία δεν πρέπει να μουλιάζεται.

ποτίστε το παχύφυτό σας

Ένα συνηθισμένο λάθος που κάνουν οι άνθρωποι όταν φροντίζουν τα παχύφυτα είναι το υπερβολικό πότισμα. Τα παχύφυτα ανήκουν στην οικογένεια των κάκτων και δεν χρειάζονται πολύ νερό για να επιβιώσουν. Βεβαιωθείτε ότι το χώμα είναι υγρό και όχι λασπωμένο μετά το πότισμα. Μην χρησιμοποιείτε το Mr. Succulents ως φυτά της ερήμου και η ομίχλη μπορεί να αλλάξει το επίπεδο υγρασίας γύρω τους.

Μπορεί να προκληθεί υπερχείλιση λόγω ακατάλληλης αποστράγγισης. Βεβαιωθείτε ότι το παχύφυτό σας βρίσκεται σε ένα δοχείο με πολλές τρύπες στον πάτο.

Ένας από τους πιο συνηθισμένους λόγους για τους οποίους πεθαίνουν τα παχύφυτα είναι το υπερβολικό πότισμα.

Τα παχύφυτα εσωτερικού χώρου απαιτούν λιγότερο πότισμα από ό,τι σε εξωτερικούς χώρους. Κατά γενικό κανόνα, μην ποτίζετε τα παχύφυτα μέχρι να στεγνώσει 100 τοις εκατό το έδαφος. Δεκατέσσερις έως είκοσι μία ημέρες είναι ένας καλός αριθμός που πρέπει να έχετε κατά νου. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν το παχύφυτό σας βρίσκεται σε τοποθεσία χωρίς ηλιακό φως.

Τα παχύφυτα εξωτερικού χώρου πρέπει να ποτίζονται μία με δύο φορές την εβδομάδα. Το να είσαι σε εξωτερικό χώρο έχει άμεσο ηλιακό φως και απαιτεί συχνότερο πότισμα από τα παχύφυτα εσωτερικού χώρου. Αν ζεις χειμώνα Ποτίστε μόνο 1-2 φορές κατά τη διάρκεια της σεζόν. Αυτό συμβαίνει επειδή τα παχύφυτα παγώνουν σε ψυχρά κλίματα.

Τα παχύφυτα χρειάζονται το σωστό μείγμα εδάφους.

Συνιστάται να χρησιμοποιείτε χώμα γλάστρας μόνο για φυτά εσωτερικού χώρου. και προσθέστε άμμο στο έδαφος πριν τη φύτευση Η χοντρή άμμος είναι καλύτερη με σωστή αποστράγγιση. Αυτό θα εξασφαλίσει ότι δεν υπάρχει υπερβολικό πότισμα. Λάβετε υπόψη ότι ορισμένα εδάφη με γλάστρες περιέχουν θρεπτικά συστατικά που μπορούν να βλάψουν ή να κάψουν τις ρίζες του παχύφυτου. Αυτός είναι ένας ακόμη λόγος για να προσθέσετε άμμο.

Χρησιμοποιήστε ένα μείγμα εδάφους που στραγγίζει καλά, κατάλληλο για τα παχύφυτά σας.

Εάν χρησιμοποιείτε γενικό χώμα γλάστρας Η σωστή αναλογία είναι δύο μέρη χοντρής άμμου, δύο μέρη χώματος για γλάστρες και ενάμισι φλιτζάνι περλίτη ή ελαφρόπετρα όταν φυτεύεται απευθείας στο έδαφος. Χρησιμοποιήστε ένα παρόμοιο μείγμα για να προσθέσετε φυτόχωμα στο παχύφυτο πριν από τη φύτευση.

χρησιμοποιήστε ένα δοχείο αρκετά μεγάλο

Ακριβώς επειδή ένα παχύφυτο είναι μικρό δεν σημαίνει ότι πρέπει να βάλετε πάρα πολλά σε μια μικρή κατσαρόλα. Πόσες ίντσες πρέπει να είναι γύρω κάθε καρβέλι Ο χώρος επιτρέπει στο παχύφυτο να συνεχίσει να αναπτύσσεται χωρίς να μπερδεύεται ή να χάνει θρεπτικά συστατικά από το έδαφος.

κρατήστε τους μύες σας ζεστούς

Τα παχύφυτα πρέπει να διατηρούνται ζεστά όλο το χρόνο. Οι εξωτερικοί χώροι του σπιτιού σας ή οι βυθισμένοι χώροι του σπιτιού σας δεν είναι ιδανικοί χώροι για να τους κρατήσετε υγρούς. Οποιοσδήποτε χώρος στο σπίτι σας έχει σταθερά ζεστή θερμοκρασία είναι ιδανικός.

συμπέρασμα

Χάρη στη δύναμη και την ευελιξία των παχύφυτων. Συχνά διασώζονται και σώζονται. Απαιτούνται μερικά βήματα. αλλά τίποτα περίπλοκο Μόλις το παχύφυτό σας επαναφυτευθεί πλήρως, Χρησιμοποιήστε ένα υγρόμετρο για να βεβαιωθείτε ότι τα φυτά σας ζουν πολύ και χαρούμενα. Στο μεταξύ, σώστε αυτό το φυτό!

Τελευταία ενημέρωση στις 2023-06-04 / Σύνδεσμοι συνεργατών / Εικόνες από το Amazon Product Ads API.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *