Πώς να αποτρέψετε και να αντιμετωπίσετε το ωίδιο σε ένα φύλλο βιολιού Εικ

Πώς να αποτρέψετε και να αντιμετωπίσετε το ωίδιο σε ένα φύλλο βιολιού Εικ

Έχετε παρατηρήσει ποτέ να μεγαλώνουν λευκά, πουδρώδη, χνουδωτά στα φύλλα συκής σας;

Οι σκέψεις σας μπορεί να μεταπηδήσουν αμέσως σε καλούπι. Επειδή είναι παρόμοιο με τη σπογγώδη μούχλα που μπορεί να πάρετε από το ψωμί ή τα φρούτα.

Μπορεί όμως να ψάχνετε για ωίδιο.

Πίστωση εικόνας: Ομάδα πόρων φυτών Fiddle Leaf Fig

Το ωίδιο είναι μια μυκητιακή ασθένεια που μπορεί να επηρεάσει ορισμένα φυτά εσωτερικού και εξωτερικού χώρου. συμπεριλαμβανομένων σύκων, φύλλων βιολιού Αυτό συνήθως προκαλείται από συμφόρηση ή κακή κυκλοφορία του αέρα λόγω έλλειψης κίνησης του αέρα στο περιβάλλον.

Το ωίδιο είναι εύκολο να εντοπιστεί.

Ξεκινά ως μια μικρή λευκή ή κιμωλιακή γκρίζα κηλίδα. στο βιολί της συκιάς σου που μεγαλώνει και διογκώνεται με τον καιρό Ξεκολλάει εύκολα όταν το τρίβετε με το δάχτυλό σας. (Μην τρελαίνεστε γιατί δεν θέλετε να εξαπλωθούν αυτά τα σπόρια!)

Το πρόβλημα με το ωίδιο είναι ότι είναι αντιαισθητικό. αποδυναμώνει επίσης τα φύλλα συκής σας. Αυτό σας θέτει σε κίνδυνο από έντομα, ασθένειες και τελικά το φυτό σας θα πεθάνει! Εξαπλώνεται επίσης σε άλλα ευπαθή φυτά εσωτερικού χώρου, επομένως είναι σημαντικό να το μαδήσετε αμέσως μόλις εντοπίσετε ένα πρόβλημα.

Πώς να αποτρέψετε το ωίδιο

Το ωίδιο ευδοκιμεί σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού περίπου 70 βαθμούς Φαρενάιτ. Άρα μπορεί να βλάψει τα φυτά εσωτερικού χώρου! Εδώ είναι οι κορυφαίες συμβουλές μας για να κρατήσετε μακριά το ωίδιο.

#1: Ο εξαερισμός είναι ο καλύτερος φίλος σας.

Ο καλύτερος τρόπος για να αποτρέψετε αυτήν την ασθένεια είναι να παρέχετε αερισμό γύρω από το φυτό σας, ενώ η πλούσια εμφάνιση της ζούγκλας είναι διασκεδαστική. Μην γεμίζετε υπερβολικά τα φυτά σας! Ανοίξτε την πόρτα του σπιτιού αν είναι δυνατόν. Ανοίξτε το παράθυρο όταν η θερμοκρασία είναι μέτρια και ενεργοποιήστε τον ανεμιστήρα (αλλά μην στοχεύετε στα φύλλα συκής). Γιατί μισούν τον άνεμο!)

#2: Φως

Το ωίδιο αναπτύσσεται καλά σε χαμηλό φωτισμό. Βεβαιωθείτε λοιπόν ότι η συκιά σας έχει άφθονο έντονο φως. Αλλά λάβετε έμμεσο φως από ένα παράθυρο ή το φως από αυτό το φυτό. Αυτό θα διατηρήσει τα φυτά σας πράσινα και θα προωθήσει την ανάπτυξη!

#3: Κλαδέψτε τις περιοχές με κυκλοφοριακή συμφόρηση

Είναι σημαντικό να δημιουργείτε αέρα γύρω του. φυτό και φυτό Επομένως, κλαδέψτε το φυτό εάν τα φύλλα αρχίσουν να γίνονται θαμνώδη. Φροντίστε να χρησιμοποιείτε καθαρά, αιχμηρά ψαλίδια όπως αυτά για να αποφύγετε τη σύνθλιψη των μίσχων ή τη διάδοση μυκήτων ή ασθενειών από το ένα φυτό στο άλλο. Δοκιμάστε αυτές τις συμβουλές για το κλάδεμα του φύλλου σύκου σας.#4: Αποφύγετε την ομίχλη

Το υγρό φύλλωμα είναι ευαίσθητο στο ωίδιο. Σπόρια ωιδίου (και μπορούν να διασπείρουν σπόρια ωιδίου), επομένως επιλέξτε έναν υγραντήρα εάν ζείτε σε πολύ ξηρό κλίμα.

Πώς να αντιμετωπίσετε το ωίδιο

Ξέρεις λοιπόν ότι το βιολί σου έχει μούχλα.Τι τώρα;

Δεν πρόκειται να πούμε ψέματα, αυτή μπορεί να είναι μια δύσκολη κίνηση! Αλλά μπορεί να ανακάμψει εντελώς!

#1: Απομονώστε τα φυτά.

Αυτό θα αποτρέψει την εξάπλωση του ωιδίου στα άλλα φυτά σας. και δίνοντας στα άρρωστα φυτά περισσότερο χώρο αναπνοής.

#2: Αυξήστε τον αερισμό

Ο εξαερισμός είναι σημαντικός για την πρόληψη και τη θεραπεία του ωιδίου. Βάλτε έναν ανεμιστήρα (αλλά μην τον στρέφετε προς το εργοστάσιο), ανοίξτε μερικά παράθυρα και πόρτες. Και βεβαιωθείτε ότι το δέντρο έχει αρκετό χώρο.

#3: Αφαιρέστε την πληγείσα περιοχή αν είναι δυνατόν.

Αν δείτε ωίδιο σε μερικά φύλλα Μπορείτε να τα αφαιρέσετε με καθαρό, αιχμηρό ψαλίδι (σημείωση: φροντίστε να καθαρίσετε καλά το ψαλίδι για να μην μολύνετε άλλα φυτά!) όπως το κανονικό κλάδεμα. Μπορείτε να κόψετε το 10% των φύλλων χωρίς να σοκάρετε τα φύλλα συκής σας.

#4: Περιποιηθείτε με την ασπίδα των φύλλων μας σε γλάστρα.

Εάν δεν μπορείτε να απαλλαγείτε από μολυσμένα φύλλα ή μύκητες που εξαπλώνονται, εφαρμόστε στα φύλλα σας το Houseplant Leaf Shield κάθε λίγες μέρες. Αναπτύξαμε αυτό το προϊόν για τη θεραπεία μυκήτων, βακτηρίων και εντόμων. Λειτουργεί σαν λάδι neem. αλλά χωρίς μυρωδιά Αυτό θα εμποδίσει τον μύκητα και θα προστατεύσει τα φύλλα από περαιτέρω μόλυνση.


#5: Δοκιμάστε μαγειρική σόδα:

Μια άλλη επιλογή είναι να δοκιμάσετε μαγειρική σόδα. Ανακατέψτε ένα κουταλάκι του γλυκού σε έναν κουβά νερό και ψεκάστε το και στις δύο πλευρές των φύλλων (εκτός από το γλάσο επιτρέπεται!).

Πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε εάν το σύκο σας έχει μολυνθεί:

μη γονιμοποιήσετε

Αυτό συμβαίνει όταν δεν θέλετε νέα ανάπτυξη να επιτεθεί στον μύκητα.

Μην βρέχετε τα φύλλα και μην τα βρέχετε όταν ποτίζετε.

Τα σπόρια μπορούν να εξαπλωθούν σε άλλα φύλλα όπως σταγονίδια νερού. Σταματήστε λοιπόν να θολώνετε τα φυτά σας μόλις παρατηρήσετε το ωίδιο.

Μην σκουπίζετε απλώς το καλούπι.

Το ωίδιο ξεκολλάει εύκολα. που θα απλώσει μόνο τα σπόρια και θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα!

Σε αυτή την περίπτωση, η πρόληψη είναι το κλειδί για υγιή φυτά. Τι γίνεται όμως αν οι αμυντικές σας προσπάθειες αποτύχουν; Μπορείτε επίσης να σώσετε τα φύλλα συκής από το ωίδιο Καλή επιτυχία!

Πάρτε τα απαραίτητα για το βιολί σας:

Μάθε περισσότερα:

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *