Πώς να αφαιρέσετε το Morning Glory από τον κήπο σας

αφαιρέστε την πρωινή δόξα

Η λέξη «ζιζάνιο» κάνει τους κηπουρούς σε όλο τον κόσμο να αναστενάζουν και να γουρλώνουν τα μάτια τους. Κανείς δεν θέλει να συναντήσει ανεπιθύμητα ζιζάνια και να πρέπει να αντιμετωπίσει την προσβολή τους, αλλά αν το κάνετε, είναι σημαντικό να γνωρίζετε πώς να τα αντιμετωπίσετε.

Όταν μιλάμε για πρωινή δόξα Αυτή η περίπτωση μπορεί να είναι πολύ περίπλοκη.Αυτά τα φυτά έχουν όμορφα λουλούδια που λατρεύουν να έχουν οι κηπουροί. Αλλά οι συνήθειες ανάπτυξης και εξάπλωσής τους μπορεί να είναι επιζήμιες για τα άλλα φυτά σας.

με τη γνώση ότι νερό σπανάκι εισβολές που μπορεί να έχετε και πώς μπορείτε να ελέγξετε ή να αποτρέψετε την εξάπλωση Διατήρηση άλλων πολύτιμων φυτών Διατηρήστε τον κήπο σας ασφαλή όλο το χρόνο.

για την πρωινή δόξα

Η πρωινή δόξα μπορεί να προκαλέσει μεγάλη ζημιά στη γεωργία. απορροφούν θρεπτικά συστατικά και υγρασία από το έδαφος

Πολλοί άνθρωποι θεωρούν ότι τα ζιζάνια φυτεύονται σε λάθος μέρος. με όμορφα λουλούδια Το Morning glory θα πρέπει να είναι κατάλληλο για αυτό το φύλλο.

Υπάρχουν όμως και αυτοί που το πιστεύουν. Η πρωινή δόξα είναι ένα δηλητηριώδες ζιζάνιο. Θα πρέπει να αφαιρεθεί. Ο νόμος δεν είναι πολύ πίσω, καθώς το φυτό είναι πιθανό να προστεθεί στον ομοσπονδιακό κατάλογο επιβλαβών ζιζανίων του USDA.

Ωστόσο, υπάρχουν πολλά φυτά που εμπίπτουν Convolvulaceae Η οικογένεια ονομάζεται Bindweed ή Morning Glory οικογένεια λόγω της διαφορετικότητάς της. Είναι δύσκολο να προσδιοριστεί ποια φυτά είναι ζιζάνια και ποια όχι.

πρωινό δόξα οικογένεια

Η μωβ πρωινή δόξα μεγαλώνει γύρω από τα κλαδιά.
Το Morning glory είναι ένα πολυετές ποώδες φυτό της οικογένειας. Convolvulaceae με έρποντα στελέχη και διακλαδιζόμενα ριζώματα

Αυτή η μεγάλη οικογένεια περιλαμβάνει περίπου 60 είδη και περισσότερα. 1600 είδη καλύπτει πολλά είδη φυτών καλύπτει όλους τους τύπους φυτών

Εκτός από τα υδρόβια φυτά – Ipomoea Aquatia – Αυτά τα φυτά δεν αναφέρονται επί του παρόντος. δηλητηριώδες ζιζάνιο Ορίζεται από το USDA, ένα επιβλαβές ζιζάνιο όπως ορίζεται από τον νόμο περί προστασίας φυτών (Public Law 106-224) είναι κάθε φυτό που κρίνεται από ομοσπονδιακούς, πολιτειακούς ή τοπικούς αξιωματούχους ότι είναι επιβλαβές για τη δημόσια υγεία, τη γεωργία, την αναψυχή, την άγρια ​​ζωή ή ιδιοκτησία.

Όταν ένα ζιζάνιο ταξινομείται ως δηλητηριώδες Οι αξιωματικοί μπορούν να αναλάβουν δράση για τον έλεγχο ή την εξάλειψη των ζιζανίων. Ορισμένες πολιτείες στις ΗΠΑ έχουν επίσης λογαριασμούς επεμβατικών φυτών. Πριν φυτέψετε οποιοδήποτε φυτό, είναι σημαντικό να επαληθεύσετε την κατάστασή του σύμφωνα με τους νόμους της πολιτείας. Δεν τα έχει όλα αυτά. αλλά ένα καλό ποσοστό

Επεμβατικό φυτό πρωινής δόξας

Όταν πρόκειται για την επεμβατική πρωινή δόξα Εδώ είναι οι κύριες ποικιλίες που πρέπει να προσέξετε:

Convolvulus of Arvensis

συγκέντρωση στον κήπο
Το Convolvulus arvensis, γνωστό και ως αγριόχορτο, είναι ένα αναρριχώμενο φυτό που παράγει όμορφα ανοιχτόχρωμα ροζ ή λευκά άνθη.

Αυτό το πολυετές αμπέλι εισήχθη στη Βόρεια Αμερική μέσω σπόρων το 1739. Προέρχεται από την Ευρώπη και την Ασία. Ως χωροκατακτητικό είδος στις Ηνωμένες Πολιτείες Απειλεί τη βλάστηση και εισβάλλει σε παρυφές δρόμων και λιβάδια δίπλα στα ρέματα.

Είναι ένα φυτό που ριζώνει βαθιά στο έδαφος μέχρι να βρει μια δομή που να μπορεί να σκαρφαλώσει. Οι ρίζες απλώνονται ευρέως κάθετα. και σχηματίζοντας ένα πυκνό χαλάκι στο οριζόντιο υπόγειο Τα αμπέλια μπορούν να φτάσουν τα 6 πόδια σε μήκος και να καλύπτουν οποιαδήποτε δομή και να συνθλίψουν οποιοδήποτε φυτό έρχεται σε επαφή. Μελέτες έχουν δείξει ότι οι έντονες προσβολές αυτού του φυτού μπορούν να μειώσουν τις αποδόσεις των καλλιεργειών κατά 50 – 80%.

συγκέντρωση στον κήπο Έχει πράσινα φύλλα σε σχήμα βέλους. Έχει λευκά ή απαλό ροζ άνθη σε σχήμα τρομπέτας. που εμφανίζονται τον Ιούλιο-Αύγουστο Πολλαπλασιάζεται από σπόρους.Οι ρίζες, οι μίσχοι και τα ριζώματα είναι μερικά από τα χειρότερα φυτά που πρέπει να καταστραφούν μόλις εγκατασταθούν. Μπορεί να αναπτυχθεί στον ήλιο, τη σκιά και όλα τα ενδιάμεσα, και είναι ανθεκτικό στην ξηρασία.

Callistegia sepium

Καλλιστεγιά του θάμνου
Το Callistegia sepium είναι ένα φυτό με αδύναμους, στριμμένους μίσχους ύψους έως 14 πόδια.

Έχει την ίδια επιθετική φύση. συγκέντρωση στον κήπο, καρφίτσα τουίντ φράχτη, έχει παρόμοια άνθη και φύλλα σε μεγαλύτερη μορφή. Το υπόγειο σύστημα ινωδών ριζών και ριζωμάτων. μπορεί να παραταθεί έως 10 πόδια, δύσκολο να αφαιρεθεί. Μπορεί επίσης να παράγει ρίζες, μίσχους ή σπόρους.

Καλλιστεγιά του θάμνου Η αλληλοπάθεια παράγει βιοχημικές ουσίες που επηρεάζουν την ανάπτυξη, τη βλάστηση και την αναπαραγωγή άλλων φυτών και τα καταστρέφουν αποτελεσματικά. Δεν έχει προβλήματα με παράσιτα ή ασθένειες. Ως εκ τούτου, δεν είχε καμία τύχη στη διαχείριση της ταχείας επεμβατικής ανάπτυξής της.

Εισβάλλει σε καλλιέργειες, λιβάδια και περιοχές δίπλα σε ρυάκια, κατά μήκος των δρόμων και των σιδηροδρόμων.Μέχρι στιγμής, αυτό το φυτό εμφανίζεται στο 57% όλων των κομητειών στις Ηνωμένες Πολιτείες. που επηρεάζουν εκτάρια γης.

Με αυτή την επέκταση του εργοστασίου Είναι πολύ δύσκολο να απαλλαγούμε από τη χρήση συμβατικών ή χημικών μεθόδων. Οι άνθρωποι ασκούν πίεση για βιολογικό έλεγχο. Αλλά αυτό απαιτεί χρόνο και δεν λειτουργεί πάντα.

Ipomoea purpurea

Ipomoea purpurea
Το Ipomoea purpurea είναι ένα ετήσιο αναρριχώμενο αμπέλι.Μέρη του φυτού είναι τοξικά για τον άνθρωπο και τα κατοικίδια ζώα.

αν και όχι επεμβατική Αλλά αυτά τα ποώδη αμπέλια είναι προβληματικά και μπορούν να γίνουν απειλή για το περιβάλλον εάν δεν ελεγχθούν.

Ipomoea purpurea Προέρχεται από την Κεντρική Αμερική και το Μεξικό. και πολιτογραφήθηκε σε πολλές τροπικές περιοχές φύλλα σε σχήμα καρδιάς Μεγάλα μπλε ή λευκά άνθη τρομπέτας το καλοκαίρι και τις αρχές του φθινοπώρου. Τα αμπέλια μπορούν να φτάσουν τα 10 πόδια ψηλά.

τριγωνικός μύλος σιτηρών ψυχιατρικά φάρμακαΩς αποτέλεσμα, ορισμένοι εμπορικοί αγρότες εφαρμόζουν το δηλητήριο σε οποιονδήποτε σπόρο που πωλούν ως μέρος της ομάδας γλυκοπατάτας. Πρέπει να σημειωθεί ότι μέρη του φυτού είναι τοξικά για τον άνθρωπο και τα κατοικίδια ζώα.

Ipomoea purpurea Φυλάσσεται σε κατεψυγμένες και κατεψυγμένες συνθήκες. Αναπτύσσεται πιο έντονα σε ζεστές συνθήκες. Αλλά μπορεί να επιστρέφει κάθε χρόνο την άνοιξη και το καλοκαίρι γόνιμο οργανικό έδαφος Αναπτύσσεται όμως παντού και προσαρμόζεται σε φτωχά εδάφη και διαταραγμένες περιοχές.

Είναι ζιζάνιο στις γεωργικές εκτάσεις και αποτελεί σοβαρό πρόβλημα στα νερά και στους υγροτόπους. Αυτά τα φυτά ανταγωνίζονται την αυτοφυή βλάστηση σε περιοχές που κυμαίνονται από το διάστημα, το νερό, τα θρεπτικά συστατικά και το φως.

Ipomoea indica

Ipomoea indica
Το Ipomoea indica είναι ένα δηλητηριώδες ζιζάνιο που εξαπλώνεται γρήγορα και προκαλεί βλάβες στα φύλλα και τους μίσχους.

Αυτή η πρωινή δόξα έχει κηρυχθεί επιβλαβές και επεμβατικό ζιζάνιο σε περισσότερες από 15 χώρες. εξαπλώνεται γρήγορα από το στέλεχος Παράγει σπόρους που διασκορπίζονται από ζώα όπως ο άνεμος, τα έντομα και τα πουλιά.

Οι σπόροι βλασταίνουν εύκολα, επιτρέποντας στο φυτό να εξαπλωθεί γρήγορα. Μπορεί να κρύψει εντελώς δέντρα, θάμνους και άλλα τοπία. Καταπιέστε τα και κλέψτε τα θρεπτικά συστατικά, το νερό και το φως που χρειάζονται άλλα φυτά για να επιβιώσουν.

Αν και δεν είναι ακόμα μεγάλο πρόβλημα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αλλά αυτό το φυτό είναι στο δρόμο του για να γίνει το επόμενο επιβλαβές ζιζάνιο στην οικογένεια της πρωινής δόξας. πρέπει να αποφευχθείιδιαίτερα στη θερμή περιοχή της χώρας

Υπάρχει μια ασημένια επένδυση για να απαλλαγείτε από αυτό το φυτό. Το φυτικό παθογόνο που μοιάζει με μύκητα που το προσβάλλει ονομάζεται Άλμπουμ ipomoea-pandurata Ή ασθένεια της λευκής σκουριάς – προκαλεί βλάβες στα φύλλα και τους μίσχους. που αναστέλλει την ανάπτυξη και περιορίζει την εξάπλωση του φυτού.

Διαχείριση και έλεγχος πρωινής δόξας

Όταν πρόκειται να ελέγξετε την πρωινή σας δόξα Έχετε μερικές επιλογές. Αν το μεγαλώσεις μόνος σου αλλά αποφάσισε ότι θα διαρκέσει περισσότερο. Υπάρχει τρόπος να απαλλαγείτε από αυτό το φυτό. Ο ευκολότερος τρόπος είναι η πρόληψη. Οι περισσότεροι άνθρωποι μεγαλώνουν την πρωινή δόξα χωρίς να συνειδητοποιούν τις επεμβατικές του τάσεις. Ας δούμε όλες τις πτυχές της διαχείρισης και του ελέγχου.

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Blue Ipomoea purpurea
Συνιστάται να σκάβετε το έδαφος το φθινόπωρο και την άνοιξη για να χαλαρώσετε το έδαφος και να αφαιρέσετε όλες τις ρίζες των ζιζανίων.

Η καλύτερη μορφή ελέγχου για αυτά τα ζιζάνια. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΜην αγοράζετε φυτά, σπόρους, κλαδιά για τον κήπο.

Στην πραγματικότητα, θα πρέπει να ελέγξετε τη λίστα με τα χωροκατακτητικά φυτά της πολιτείας σας πριν φυτέψετε οτιδήποτε. Τα περισσότερα φυτώρια ακολουθούν το νόμο. Συχνά όμως ο νόμος απαιτεί να συλλαμβάνονται οι συνήθειες των χωροκατακτητικών φυτών. Οι κηπουροί γνωρίζουν εκ πείρας ποια φυτά είναι επεμβατικά.

ο Το κόστος ελέγχου των χωροκατακτητικών φυτών Το μέγεθος είναι πολύ μεγάλο Υπάρχουν παράγοντες όπως η περιοχή καλλιέργειας, το κόστος εργασίας, ο αριθμός των ζιζανίων και τα είδη των ζιζανίων. Όλα επηρεάζουν το κόστος. με προστασία Αυτή η δαπάνη θα φύγει.

εμποδίζει τη σπορά

Πρωινή δόξα ανθίζει στον κήπο
Μην αφήσετε τα κλήματα να ανθίσουν και να σπείρουν τους σπόρους. Αυτό θα αποτρέψει τη βλάστηση την επόμενη άνοιξη.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε όταν προσπαθείτε να ελέγξετε τα επεμβατικά ζιζάνια. εμποδίζει τη σπορά.

Είναι καλύτερο να μαδήσετε τα λουλούδια και τους λοβούς των σπόρων το καλοκαίρι. Κάνετε αυτό προσεκτικά για να μην σκορπίσουν οι σπόροι. Και βάλτε τους λοβούς σε μια πλαστική σακούλα και πετάξτε τους.

Μην κάνετε κομποστοποίηση κλασμάτων αυτού του φυτού. ακόμα και ζεστό κομπόστ δεν καταστρέφει τους σπόρους.

πιάστε τους σύντομα

γυναίκα βοτάνισμα
Μπορείτε να ξεριζώσετε με το χέρι. Αλλά μπορεί να χρειαστεί πολύς χρόνος και προσπάθεια.

έγκαιρη ανίχνευση Και όλα τα σπορόφυτα που εμφανίζονται απαιτούν γρήγορη ανταπόκριση. και απαιτείται μια συνεδρία παρακολούθησης για την επίλυση του προβλήματος.

Τραβήξτε τα φυτά με το χέρι και σκάψτε τις ρίζες πριν σχηματίσουν σπορόφυτα. Τοποθετήστε όλο το υλικό φύτευσης σε πλαστική σακούλα για να το χωρίσετε ή να το πετάξετε.

Απαιτείται επιτήρηση για αρκετές καλλιεργητικές περιόδους προτού τεθεί υπό έλεγχο η εστία.Έχετε αυτό υπόψη. Ποιο μέρος του φυτού αναπτύσσεται ξανά;Και σε ορισμένα είδη, οι σπόροι μπορούν να παραμείνουν στο έδαφος έως και 20 χρόνια.

χειροκίνητη ή μηχανική αφαίρεση

Μάλτσα μαργαρίτα στον κήπο
Το παχύ σάπια φύλλα ή σάπια φύλλα για τον έλεγχο των ζιζανίων μπορεί να βοηθήσει στην αποτροπή των φυτών την άνοιξη.

Αν και πιθανές λύσεις Αλλά αυτή η μέθοδος δεν συνιστάται. Το σκάψιμο κάθε ρίζας ήταν πολύ δύσκολο. Και τα ριζώματα από τη μάζα του ριζικού συστήματος που αυτά τα φυτά δεν αφήνουν τίποτα. Ό,τι είχε απομείνει θα μεγάλωνε ξανά προκαλώντας τα ίδια προβλήματα την επόμενη σεζόν. Μπορείτε να τραβήξετε τα σπορόφυτα καθώς μεγαλώνουν. Χρειάστηκαν όμως χρόνια σκληρής δουλειάς και προσοχής προτού εξαφανιστεί το πρόβλημα.

Δοκιμάστε να καλύψετε τα αμπέλια με ένα παχύ στρώμα σάπια φύλλα. Μαύρα χαλάκια από πλαστικό ή fiberglass για την προστασία των αμπελιών. Αλλά υπάρχουν ορισμένα προβλήματα με την προσπάθεια καταστροφής φυτών με αυτόν τον τρόπο.

Πρώτα απ ‘όλα, είναι ισχυρά φυτά που μπορούν να γλιστρήσουν στα πλαϊνά ή μέσα από τρύπες στο καπάκι. Μπορούν να αναπτυχθούν σε χαμηλό φωτισμό και είναι αποτελεσματικά στο να στέλνουν υπόγειες ρίζες σε πιο κατάλληλες τοποθεσίες Δεύτερον, οποιαδήποτε κάλυψη που θα επιλέξετε θα πρέπει να διαρκεί πολύ (ακόμα και χρόνια). Τυχόν σημαίες διαφυγής αντιμετωπίζονται έγκαιρα..

χημικός έλεγχος

Άνδρας κηπουρός που ψεκάζει ζιζανιοκτόνα στον κήπο
Ο χημικός έλεγχος πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο ως έσχατη λύση. Επειδή η βιολογική προσέγγιση είναι ασφαλέστερη και πιο φιλική προς το περιβάλλον.

συστηματικά ζιζανιοκτόνα πώς να συστήσω καταστρέψτε αυτά τα φυτά για τα καλάΑυτοί οι τύποι ζιζανιοκτόνων κινούνται μέσω του αγγειακού συστήματος του φυτού και σκοτώνουν ολόκληρο το φυτό. συμπεριλαμβανομένων των ριζών και των ριζωμάτων

Βεβαιωθείτε ότι το προϊόν που θα επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε στο Morning Glory και ακολουθήστε τις οδηγίες του κατασκευαστή για καλύτερα αποτελέσματα. Ο διπλασιασμός της δόσης δεν θα προκαλέσει πρόωρο θάνατο και μπορεί να μην είναι αποτελεσματικός.Επίσης, χρησιμοποιήστε τις οδηγίες του κατασκευαστή για τους επόμενους ψεκασμούς και ακολουθήστε την επιστολή.

Μερικά ζιζανιοκτόνα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε φύλλωμα ή σε θάμνους. σταματήστε τη δηλητηρίαση από επαφή με άλλα φυτά κοντά. Θυμηθείτε να μην ψεκάζετε τις μέρες με αέρα, καθώς αυτό θα επιτρέψει στο ανεπιθύμητο ζιζανιοκτόνο να φτάσει σε άλλα φυτά και να τα σκοτώσει επίσης.

εάν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε Ζιζανιοκτόνα «μη εκλεκτικά»Θα πρέπει να στοχεύει μόνο φυτά. Μερικά ζιζανιοκτόνα πλατύφυλλων είναι αποτελεσματικά για την πρωινή δόξα.

Τα φυτά μπορούν επίσης να κοπούν και να εφαρμοστούν κατάλληλα ζιζανιοκτόνα στα κομμένα στελέχη. Φροντίστε να βάλετε όλο το υλικό φύτευσης σε μια σακούλα σκουπιδιών και να το πετάξετε αντί να το τοποθετήσετε κοντά στο σωρό κομπόστ.

Ακολουθήστε όλες τις απαιτήσεις ασφαλείας πριν εφαρμόσετε οποιοδήποτε χημικό έλεγχο. και όταν υπάρχει αμφιβολία καλέστε έναν επαγγελματία.

τελικές σκέψεις

Πόσο όμορφα είναι αυτά τα πρωινά ζιζάνια; Μην αφήνετε τον κήπο σας να έχει κανένα όφελος. και θα καταστρέψει περισσότερο τη γύρω βλάστηση Η επιλογή καλύτερων φυτών είναι ένα πρόβλημα που ήταν δύσκολο να αντιμετωπιστεί εδώ και δεκαετίες.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *