Πώς να κάνετε Deadhead Ορτανσίες; – Οδηγός βήμα προς βήμα

Πώς να κάνετε Deadhead Ορτανσίες;  - Οδηγός βήμα προς βήμα

Αν και ξοδευμένες ορτανσίες απευθύνονται στους λάτρεις των αποξηραμένων λουλουδιών Αλλά τα νεκρά λουλούδια ορτανσίας έχουν πολλά οφέλη για την υγεία των φυτών και μπορούν να ενθαρρύνουν νέες ανθοφορίες.

Ωστόσο, υπάρχουν ανησυχίες για την καταστροφή αυτών των φυτών. Και μερικές φορές ο αποκεφαλισμός μπορεί να συγχέεται με το κλάδεμα. που μπορεί να κάνει τις ορτανσίες να μην ανθίζουν

Θα μιλήσω για το γιατί, πότε και πώς να αποτρέψετε τα προβλήματα άνθισης της ορτανσίας.

Πρέπει να έχετε Deadhead Ορτανσίες;

Ναι, τα φυτά της ορτανσίας πρέπει να σκοτώνονται όταν τα λουλούδια μαραθούν και μαραθούν. Δεν υπάρχει κίνδυνος να μην ανθίσει λόγω νεκροκεφαλής. Επομένως, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε καθόλου για αυτό.

Οι ορτανσίες θα σταματήσουν να ανθίζουν μόνο αν τις κλαδέψετε πολύ. αναγκάζοντας τα φυτά να μετατοπίσουν την ενέργειά τους σε νέα ανάπτυξη αντί να παράγουν λουλούδια Αυτό δεν θα συμβεί στο Deadhead.

Αν τακτοποιήσετε σωστά τις ορτανσίες. Θα ενθαρρύνετε τις ορτανσίες να ανθίσουν έντονα κατά την επόμενη ανθοφορία. παρόλο που ανθίζουν την ίδια εποχή

Άρα το Deadheading δεν είναι το ίδιο με το Alignment. Όταν πεθάνετε την ορτανσία σας, αφαιρέστε τα ξοδευμένα λουλούδια. Όταν κλαδεύεις ορτανσίες Συνήθως θα κόψετε περίπου το ένα τρίτο του μεγέθους του για να το επαναφέρετε ή να το επαναφέρετε σε διαχειρίσιμο μέγεθος.

Παρακάτω, έχω συγκεντρώσει έναν οδηγό βήμα προς βήμα για το πώς να κόψετε σωστά τις ορτανσίες σας.

Ορτανσία Deadheading

Ετοιμάστε κοφτερό, καθαρό ψαλίδι. Στη συνέχεια, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να χαλάσετε τις ορτανσίες σας και να ενθαρρύνετε νέες ανθοφορίες:

– Βήμα 1

Βρείτε το ξοδευμένο λουλούδι και ακολουθήστε το παλιό στέλεχος μέχρι να αναγνωρίσετε το πρώτο σύνολο νέων φύλλων. Τα ξηλωμένα λουλούδια τείνουν να στεγνώνουν ή να μαραίνονται. Οπότε δεν είναι πολύ ύποπτο.

– Βήμα 2

Χρησιμοποιήστε ψαλίδι για να κόψετε τις κορυφές των νέων φύλλων. Αν κόψετε τα νέα φύλλα πιο χαμηλά Θα μειώσετε τον αριθμό των νέων λουλουδιών που μπορεί να έρθουν εποχιακά.

– Βήμα 3

Προσδιορίστε τους ξηρούς μίσχους μέχρι τη βάση του φυτού. Δεν πρασινίζουν, δεν βγάζουν νέα φύλλα και δεν καρποφορούν καθόλου. Αν προσπαθήσετε να το σπάσετε με τα χέρια σας, θα σπάσει εύκολα.

Μπορείτε να τα κόψετε μέχρι τη βάση του φυτού, καθώς δεν παράγουν νέα ανάπτυξη. πόσο μάλλον λουλούδια Η αφαίρεσή τους θα επιτρέψει στη ροή του αέρα να ρέει γύρω σας. καλύτερη ορτανσία

Εδώ είναι 3 εύκολα βήματα για να απαλλαγείτε από τις ορτανσίες και να τις κάνετε να ανθίσουν ξανά χωρίς κανένα πρόβλημα.

Συμβουλές: Σκουπίστε το ψαλίδι σας μετά από κάθε κοπή για να αποτρέψετε την εξάπλωση της ασθένειας μέσω του θάμνου ή από φυτό σε φυτό. Χρησιμοποιήστε ένα πανί με οινόπνευμα για να σκουπίσετε τις λεπίδες.Μυκητιασικές ασθένειες, βακτήρια και ιοί μπορούν να εξαπλωθούν εάν η μελιτζάνα δεν είναι καθαρή.

Πότε ορτανσίες Deadhead;

Θα πρέπει να μαδάτε τις ορτανσίες καθ ‘όλη την περίοδο της ανθοφορίας, καθώς έχουν εξαντλήσει όλα τα λουλούδια. Καθαρίζει και εξοικονομεί την ενέργεια που απαιτείται για την παραγωγή νέων λουλουδιών.

Μην αγχώνεστε Πάρτε αποξηραμένα λουλούδια. Δεν χρειάζεται να το διαγράψετε αμέσως. και όπως θα εξηγήσω παρακάτω Μπορείτε να αποφύγετε να κολλήσετε αν δεν το θέλετε.

Που είσαι νεκρό κεφάλι ορτανσία;

Όταν εξήγησα τα βήματα για το κλάδεμα ορτανσιών, Μου είπαν μόνο ότι το πρώτο σετ φύλλων και κεφαλών που αναπτύσσονται παραπάνω πρέπει να κοπεί για να αποφευχθεί η αποκοπή των ανθέων που παράγονται κατά την περίοδο της ανθοφορίας.

Αλλά οι έμπειροι κηπουροί θα διακρίνουν πότε (και πού) θα πρέπει να βάλετε ορτανσίες, ανάλογα με την εποχή του χρόνου.

Αν λοιπόν κλαδέψετε ορτανσίες πριν τον Αύγουστο Μπορείτε να κόψετε το πρώτο σετ νέων φύλλων όσο πιο κοντά θέλετε. Μετά τον Αύγουστο, οι κηπουροί συνιστούν το κλάδεμα των καλών φύλλων.

Ο λόγος πίσω από αυτή τη διαφορά συνδέεται με την προετοιμασία ορτανσών για το φθινόπωρο και το χειμώνα. Εάν αφαιρέσετε τους κόνδυλους πριν από τον Αύγουστο και κόψετε τους μίσχους για να αφήσετε μόνο τα πρώτα αναπτυσσόμενα φύλλα. Τα φυτά ξοδεύουν περισσότερη ενέργεια για την ανάπτυξη αυτών των φύλλων και των μπουμπουκιών.

μετά τον Αύγουστο Δεν θέλετε το φυτό να ξοδεύει υπερβολική ενέργεια από φόβο ότι ο παγετός θα βλάψει τα φύλλα ή τα μπουμπούκια. Επομένως, θα χρειαστεί να κλαδέψετε καλά αυτά τα νέα φύλλα.

Τι θα συμβεί αν δεν φυτέψετε ορτανσίες;

Μερικές φορές οι ορτανσίες που μεγαλώνουν πολύ μπορεί να είναι δύσκολο να απαλλαγούμε. Εάν δεν έχετε τα εργαλεία για να αποκτήσετε πρόσβαση στα χρησιμοποιημένα λουλούδια ή σε όλα τα ξοδευμένα λουλούδια. Η επιλογή σας είναι να αφήσετε αυτά τα λουλούδια πίσω. Και μπορείτε να το κάνετε χωρίς να προκαλέσετε πολύ κακό.

Αν απλώς αποφεύγετε τις ορτανσίες που βλάπτουν το κεφάλι. Τα φυτά σας δεν θα βλάψουν. Τουλάχιστον τίποτα τόσο σοβαρό που να χρειάζεται να αγχωθείς για αυτό.

Η ορτανσία σας μπορεί να έχει εξαντλήσει όλα τα άνθη της ή τα άνθη δεν θα είναι πολύ μεγάλα. Αλλά εξακολουθεί να ανθίζει πάντα.

Θα πρέπει επίσης να εξετάσετε το ενδεχόμενο να κλαδέψετε ψηλές ορτανσίες για να τις επαναφέρετε σε πιο διαχειρίσιμο μέγεθος.

Αυτό θα διευκολύνει τη διατήρηση της τακτοποίησης των ορτανσιών. Αυτό διευκολύνει τη χρήση νεκρών λουλουδιών και ενθαρρύνει την πλήρη άνθιση στο μέλλον.

συμπέρασμα

Η φύτευση της ορτανσίας είναι εύκολη και γίνεται ακολουθώντας μερικά απλά βήματα. λίγα βήματα Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα καθαρό ψαλίδι κλαδέματος. Και μπορείτε να αρχίσετε να αφαιρείτε τα λουλούδια ένα προς ένα.

Το κόλπο για να κλαδέψετε σωστά τις ορτανσίες είναι να κόψετε ακριβώς πάνω από το πρώτο νέο φύλλο καθώς γλιστράτε προς τα κάτω το μίσχο του λουλουδιού. Κόψτε και διατρέχετε τον κίνδυνο να κόψετε τα μπουμπούκια που παράγουν λουλούδια.

Μπορείτε να τα σκοτώσετε όποτε στεγνώσουν καθ’ όλη την περίοδο της ανθοφορίας. Η αφαίρεση των χρησιμοποιημένων λουλουδιών θα ενθαρρύνει την παραγωγή νέων.

Δεν υπάρχουν σοβαρά μειονεκτήματα στην αποφυγή κεφαλιών θανάτου. Αλλά δεν θα σας άρεσε μια ορτανσία σε πλήρη άνθηση και μεγαλύτερα λουλούδια;

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *