Πώς να καθαρίσετε τα φύλλα συκιάς | Ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσετε τα φύλλα των φυτών

Βιολί Εικ

Είδα την εικόνα

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους συνεργατών/offset για πλήρη ενημέρωση. Δείτε την αποποίηση ευθύνης μας εδώ.

Οι συκιές με φύλλα βιολιού μπορούν να καθαριστούν με έναν από τους τρεις κύριους τρόπους: σκόνη, βροχή ή σωλήνα, ανάλογα με τη μέθοδο που χρησιμοποιείτε. το χρόνο που θέλετε να χρησιμοποιήσετε και το μέγεθος του δέντρου σας

Σε αυτό το άρθρο, θα βρείτε συμβουλές για το πώς να καθαρίσετε και να γυαλίσετε τα φύλλα συκιάς.

Θα μάθετε επίσης μερικές συμβουλές. μερικά για να αξιοποιήσετε στο έπακρο αυτές τις συμβουλές. Αλλά πρώτα ας μιλήσουμε για τη σημασία των καθαρών φύλλων.

Πόσο καθαρά είναι τα φύλλα;

Τα καθαρά φύλλα δεν είναι μόνο για ομορφιά. Η διατήρηση των φύλλων καθαρά είναι σημαντική για τη γενική υγεία του φυτού. ειδικά στη σκιά που είναι ένα αφύσικο περιβάλλον όταν το σκεφτείς για τα φυτά.

Τα φυτά χρησιμοποιούν τα φύλλα τους για να τα βοηθήσουν να απορροφήσουν ενέργεια από τον ήλιο. βοηθά στη φωτοσύνθεση Εάν τα φύλλα είναι βρώμικα ή κατεστραμμένα Αυτή η διαδικασία μπορεί να αποτραπεί αποτελεσματικά από το να συμβεί.

Αυτό δεν σημαίνει ότι οι κανονικές ποσότητες σκόνης θα σκοτώσουν τα φυτά εδώ κι εκεί. Αλλά χωρίς το όφελος των φυσικών πόρων όπως ο άνεμος και η βροχή, η βρωμιά συσσωρεύεται στα φυτά. Με τον καιρό αυτό γίνεται εμπόδιο «Πνοή Ζωής» των Φυτών

πώς να ψεκάζετε τα φυτά

Το να πασπαλίσουμε όμορφα φύλλα συκής δεν είναι δύσκολο. Αλλά μπορείτε να προχωρήσετε ένα βήμα παραπέρα από το να χρησιμοποιήσετε ένα πανί σκόνης.

Ένας από τους πιο ασφαλείς τρόπους για να καθαρίσετε τα φύλλα είναι με νερό και ένα πανί. Μπορείτε να ψεκάσετε τα φύλλα με ένα μπουκάλι ψεκασμού και να τα σκουπίσετε με ένα μαλακό, υγρό πανί.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα υγρό πανί. χωρίς σπρέι

Εκτός και αν θεραπεύετε φυτά για συγκεκριμένες ασθένειες, όπως φλύκταινα των φύλλων συκής και παράσιτα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε με ασφάλεια σκέτο νερό.

Μερικοί ιδιοκτήτες προτιμούν ήπιο τυπικό απορρυπαντικό πιάτων και ζεστό (όχι καυτό) νερό, αλλά να έχετε κατά νου ότι ορισμένα προϊόντα, όπως το σαπούνι, μπορεί να φράξουν τα μέρη. των φυτών με την πάροδο του χρόνου.

Εάν δεν είστε σίγουροι για το νερό στην περιοχή σας (Υπερκαθαρό νερό ή σκληρό νερό), χρησιμοποιήστε απεσταγμένο νερό.

Μπορείτε να γεμίσετε το δοχείο με νερό και να το αφήσετε όλη τη νύχτα. Αυτό θα σας βοηθήσει να διορθώσετε μέρος του χημικού περιεχομένου.

Συμβουλές: Προσέξτε να μην καταστρέψετε το φυτό όταν το χειρίζεστε. Το καθάρισμα των φύλλων με αυτόν τον τρόπο διατρέχει τον κίνδυνο να μαζέψετε πάρα πολλά φύλλα και να τα σκίσετε.

Αυτό θα πάρει λίγο χρόνο καθώς ψεκάζετε και σκουπίζετε κάθε φύλλο. Φροντίστε να ξύσετε τις κάτω πλευρές των φύλλων, φυσικά, αν δεν θέλετε να αφιερώσετε χρόνο στο φυτό σας. Αυτό είναι υπέροχο!

Χρησιμοποιήστε ένα λάστιχο για να ποτίσετε φύλλα συκής.

Εάν μπορείτε να μετακινήσετε το φύλλο του βιολιού έξω μέσα σε μια μέρα, Συνεχίστε να κινείστε και να χρησιμοποιείτε το σύστημα φωτισμού στον εύκαμπτο σωλήνα του κήπου σας.

καθαρίστε το δέντρο Στη συνέχεια, αφήστε το φυτό έξω για μερικές ώρες για να στεγνώσει εντελώς. Αποφύγετε την υπερβολική ζέστη και την παρατεταμένη έκθεση στο άμεσο ηλιακό φως.

Αυτό το μοντέλο προσομοιώνει την καλή βροχή, που είναι η φύση των φυτών στο δάσος. Θα πρέπει επίσης να εξετάσετε αυτό το μέρος του συστήματος ποτίσματος των φυτών. γιατί το χώμα θα είναι εμποτισμένο σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας

Λάβετε υπόψη ότι ορισμένες συκιές με φύλλα βιολιού μπορούν να αναπτυχθούν σε πολύ μεγάλα μεγέθη. Αν πιστεύετε ότι αυτή η μέθοδος θα είναι η αγαπημένη σας. Αλλά νιώθεις ότι το δέντρο σου είναι πολύ μεγάλο για να κινηθεί. Σκεφτείτε ένα μεταξόνιο για τη γλάστρα σας.

βιολί συκιά

λουστείτε στη σκιά των φύλλων σας

Μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά ένας από τους καλύτερους τρόπους για να καθαρίσετε τη συκιά σας από φύλλωμα βιολιού είναι να κάνετε ένα ντους. ακριβώς όπως ένας άνθρωπος Τα φυτά ωφελούνται από ένα καλό ντους.

Τα φυτά δεν αγαπούν το ζεστό νερό. Φροντίστε λοιπόν το νερό να είναι όσο το δυνατόν πιο κρύο ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Φροντίστε να αφήσετε το φυτό στο ντους για να το αφήσετε να στάζει για λίγο. επομένως μπορεί να αντέξει πολύ βάρος

Αν και μπορεί να μετακινήσει το νερό δέντρα με λάστιχο Αλλά φροντίστε να μετακινήσετε τα φυτά στο ντους για να βεβαιωθείτε ότι όλα τα φύλλα είναι ποτισμένα.Αν θέλετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μαλακή πετσέτα. Μπορείτε να σκουπίσετε το υπερβολικό νερό από τα φύλλα.

Ένα πράγμα που πρέπει να σημειώσετε: Το μπάνιο δεν συνιστάται εάν χρησιμοποιείτε οικιακό αποσκληρυντικό νερού. Τα αποσκληρυντικά νερού χρησιμοποιούν αλάτι, το οποίο μπορεί να βλάψει τα φυτά σας.

Πώς να φωτίσετε τα φύλλα των φυτών – περισσότερες συμβουλές

Εκτός από το ξεσκόνισμα, λάστιχο ή βροχή του βιολιού σας. υπάρχουν και άλλα πράγματα που χρησιμοποιούν ορισμένοι ιδιοκτήτες για να προσθέσουν λάμψη στα φύλλα τους. Μια κοινή σύσταση είναι το σχεδιασμένο βεγγαλικό φύλλων φυτών.

Ένα καλό γυαλιστικό φυτών μπορεί να βοηθήσει στην προστασία από έντομα, όπως τα ακάρεα της αράχνης, τα αλευροφόρα και ορισμένους μύκητες.

στην πραγματικότητα δεν είναι απαραίτητο Αλλά αν θέλετε δοκιμάστε Χρησιμοποιήστε μια αξιόπιστη μάρκα και ελέγξτε για αποτελεσματική χρήση και δοσολογία.

Το λάδι Neem είναι ένα άλλο δημοφιλές συμπλήρωμα που προτείνουν οι ιδιοκτήτες. Είναι επίσης εξαιρετικό εντομοαπωθητικό. αν και μερικές φορές θα υπάρχει υπολειπόμενη μυρωδιά

Mayo σε φύλλα φυτών

Ίχνη από αστραφτερά φύλλα είναι ορατά από το αριστερό τζάμι. Αυτό που είναι ενδιαφέρον για αυτό το τέχνασμα είναι ότι φαίνεται να έχει ανακαλυφθεί από μια αξιόπιστη πηγή όπως το Reader’s Digest πριν από μερικά χρόνια.

Από όσο μπορεί να πει κανείς, φαίνεται να λειτουργεί. Και η μυστική σάλτσα είναι η μαγιονέζα.

Σημειώστε ότι αυτό δεν είναι έγκριση, αλλά ναι, λέγεται ότι η συνηθισμένη μαγιονέζα δίνει στα φύλλα μια όμορφη λάμψη παρόμοια με τα φύλλα του βιολιού. Προφανώς, αυτό είναι το μυστικό ενός επαγγελματία αγρότη.

συκιά βιολί φύλλα συκιάς και γάλα

Μια άλλη τεχνική είναι η χρήση γάλακτος και νερού. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτή τη μέθοδο ή μαγιονέζα με ένα πανί ή χαρτοπετσέτα.

Αυτό θα πρέπει να δημιουργήσει μια πολύ εντυπωσιακή λάμψη στα φύλλα που διαρκεί για μέρες ή εβδομάδες.

Φυσικά, αυτό το μαγικό κόλπο πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο αφού έχετε κάνει μία από τις προαναφερθείσες μεθόδους καθαρισμού. Ελάτε να το σκεφτείτε, σε ποιον δεν αρέσει να βάζετε λοσιόν μετά το ντους;

Ένα άλλο κόλπο για λαμπερά φύλλα είναι το ορυκτέλαιο. Αυτή είναι μια λύση που συνιστάται μόνο για έμπειρους καλλιεργητές. Θα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο μία φορά το χρόνο.

Ωστόσο, αυτή είναι μια περίπλοκη επιλογή, καθώς τα ορυκτέλαια, σε συνδυασμό με τις συνθήκες άμεσης ηλιακής ακτινοβολίας, μπορούν να βλάψουν μόνιμα το φύλλωμα.

Προϋποθέσεις για την εξασφάλιση γυαλιστερών φύλλων

Ακολουθούν δύο ακόμη συμβουλές για να κάνετε το φύλλωμα των φυτών να λάμπει:

Αρχικά, βάλτε τη μονάδα μακριά από εξοπλισμό ελέγχου κλιματισμού, όπως κλιματιστικά, καλοριφέρ και θερμαντήρες. Θα πρέπει επίσης να το κρατήσετε μακριά από πόρτες και παράθυρα όπου τα ρεύματα μπορεί να το επηρεάσουν.

Εάν τυχαίνει να ζείτε σε ξηρό κλίμα Υγράνετε την κατάσταση με ένα δίσκο με βότσαλα ή έναν υγραντήρα δωματίου.

Τελικές σκέψεις για τον καθαρισμό των φύλλων του βιολιού Συκής

Δείτε πώς να διατηρήσετε τα φύλλα των φυτών καθαρά και λαμπερά. όπως βλέπεις Το καθάρισμα των φύλλων συκής σας δεν είναι δύσκολο. Το να το διατηρείτε καθαρό είναι απαραίτητο για να διασφαλίσετε ότι τα φυτά σας παραμένουν υγιή.

Το φυτό σας μπορεί να φαίνεται πιο ιδιαίτερο από τα φύλλα συκής. Επιλέξτε τη μέθοδο που ταιριάζει καλύτερα στην περίπτωσή σας και απολαύστε τη λάμψη των φύλλων συκής σας για τα επόμενα χρόνια.


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *