Πώς να καλλιεργήσετε κατιφέδες από σπόρους σε 7 εύκολα βήματα

κατιφέδες από σπόρους

Οι κατιφέδες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή λουλούδια μεταξύ των οικιακών κηπουρών σε όλο τον κόσμο. Φυτεύω κατιφέδες κάθε χρόνο στον κήπο και μερικούς σε αίθρια. Γιατί οι κατιφέδες ανθίζουν καλά σε διάφορες συνθήκες. Οι περισσότεροι κηπουροί επιλέγουν κατιφέδες που αγοράζονται από το κατάστημα και τους φυτεύουν στους κήπους τους. Αλλά αν θέλετε να εξοικονομήσετε λίγα χρήματα. Η συγκομιδή των σπόρων και η φύτευση τους μόνοι σας είναι μια καλύτερη επιλογή.

συγκομιδή σπόρων από φυτά κατιφέ Ένας εύκολος τρόπος πολλαπλασιασμού για αρκετές ακόμη εποχές, μου αρέσει να μαζεύω όσο το δυνατόν περισσότερους σπόρους για να βεβαιωθώ ότι έχω αρκετούς για τον εαυτό μου. Άλλα για μικρά δώρα και άλλα για διασκορπισμό σε ανοιχτούς χώρους. που θέλουν μόνο χρώμα

Εάν δεν έχετε καλλιεργήσει ποτέ κατιφέδες από σπόρους. Η διαδικασία είναι αρκετά απλή. Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την καλλιέργεια κατιφέδων από σπόρους, βήμα προς βήμα!

λόγος για την ανάπτυξη από σπόρους

 • Αξία για τα χρήματα, σας εξοικονομεί χρήματα από το κόστος των σπόρων.
 • Ξεκινήστε την ανοιξιάτικη φύτευση.
 • Μια διαφορετική επιλογή από φυτά που καλλιεργούνται σε φυτώρια ή κέντρα κήπου.
 • Διαδραστική και διασκεδαστική μαθησιακή εμπειρία

για τον κατιφέ

Πρώτα πρέπει να αποφασίσετε τι είδους κατιφέ θα φυτέψετε. Υπάρχουν πολλές ποικιλίες κατιφέδων για να διαλέξετε. Αλλά οι περισσότεροι κηπουροί τείνουν να καλλιεργούν κατιφέδες, οι πιο δημοφιλείς είναι οι κατιφέδες Γάλλοι, Αφρικανοί και Cygnet. Ας δούμε λίγο περισσότερες λεπτομέρειες.

γαλλικός κατιφές

Οι γαλλικοί κατιφέδες παράγουν φωτεινά πορτοκαλοκόκκινα μπουμπούκια. και ανθεκτικό σε ελάφια και κουνέλια.

Ο πιο κοινός τύπος κατιφέ είναι ο γαλλικός κατιφές. γνωστό αλλιώς Πάδουλα της στέγηςΈχουν φύλλα που μοιάζουν με φτέρη και έχουν συνήθως ύψος περίπου ένα πόδι. Αυτοί οι κατιφέδες είναι γνωστοί. Ανθεκτικό σε ελάφια και κουνέλια.Αυτό είναι ένα επιθυμητό χαρακτηριστικό σε ορισμένες περιοχές.

Αφρικανικός κατιφές

Μεγάλα κίτρινα σκυλάκια που ανθίζουν στον κήπο.
Οι αφρικανικοί κατιφέδες ανθίζουν με κίτρινα, πορτοκαλί ή κρεμ άνθη.

γνωστός και ως φύτεψε κατιφέδες Αφρικανικός κατιφές Ένα άλλο είδος κατιφέ που βλέπουμε έχουν παρόμοια φύλλα αλλά ψηλώσει και ανθίσει από τους γαλλικούς κατιφέδες Τα άνθη είναι συνήθως κίτρινα, πορτοκαλί ή κρεμ.

Αυτή η ποικιλία είναι δημοφιλής όχι μόνο επειδή είναι εύκολο να διατηρηθεί. αλλά και ως εντομοαπωθητικό για τον λαχανόκηπο. Γενικά θεωρείται ετήσιο και ανθεκτικό στην ξηρασία.

φώκια κατιφέ

Μικρά κίτρινα λουλούδια ανθίζουν στο έδαφος.
Οι κατιφέδες Cygnet παράγουν μικρά, απλά λουλούδια σε κόκκινο, πορτοκαλί και κίτρινο χρώμα.

γνωστό αλλιώς Τα τενοφόλια της στέγηςΟι κατιφέδες Cygnet είναι πιο ευαίσθητες ποικιλίες που θα προσθέσουν διαφορετική υφή στον κήπο από τις γαλλικές και τις αφρικανικές. Κομψά δαντελωτά φύλλα με μικρά λουλούδια. Απλό με όμορφους ζεστούς τόνους: κόκκινα, πορτοκαλί και κίτρινα.

Όλοι οι σπόροι κατιφέ έχουν βλαστικές και περιβαλλοντικές απαιτήσεις, ωστόσο οι σπόροι του γαλλικού και του αφρικανικού κατιφέ είναι μικρότεροι. Λιγότερο εύθραυστο για να αναπτυχθεί από σπόρους..

Κάθε στέλεχος μπορεί να χρειαστεί μερικές ημέρες για να βλαστήσει και να αναπτυχθεί. Φροντίστε λοιπόν να διαβάσετε τους σπόρους που θα επιλέξετε και να κάνετε όσο το δυνατόν περισσότερη έρευνα.

Μερικές από τις αγαπημένες μου εταιρείες σπόρων περιλαμβάνουν το Burpee, το Renee’s Garden και το Botanical Interests, αν θέλετε να προσθέσετε κατιφέδες στον λαχανόκηπό σας και να τους καλλιεργήσετε βιολογικά. Έχουν βιολογικές επιλογές.

Προπαρασκευαστικές εργασίες: Συγκεντρώστε εργαλεία και υλικά.

Εργαλεία και υλικά για σπορά σπόρων λουλουδιών
Προετοιμάστε όλα τα απαραίτητα εργαλεία και υλικά για τη φύτευση σπόρων.

εργαλείο:

 • Μυστρί ή μικρή σκαπάνη: για δίσκους φύτευσης
 • Γάντια: Αν και προαιρετικά. Όμως τα γάντια είναι χρήσιμα για εμφυτεύματα.
 • Ψάθες θέρμανσης: Δεν απαιτείται, αλλά μπορούν να βοηθήσουν τα φυτά να βλαστήσουν.
 • Grow Light: Προαιρετικό, αλλά χρήσιμο εάν δεν έχετε χώρο με άμεσο ηλιακό φως.
 • Ποτιστήρι: Χρησιμοποιείται για πότισμα πριν από τη φύτευση.

πρώτη ύλη:

 • Μείγμα εκκίνησης σπόρων: Αγοράστε ή φτιάξτε το δικό σας αρχικό μείγμα σπόρων.
 • Σπόροι: Μπορείτε να μαζέψετε τους δικούς σας ή να τους αγοράσετε στο κέντρο του κήπου.
 • Νερό: Το τακτικό πότισμα είναι το κλειδί για την ανάπτυξη υγιών δενδρυλλίων.
 • Λίπασμα για όλες τις χρήσεις: Δεν απαιτείται, αλλά θα βοηθήσει το φυτό να ανθίσει πιο γρήγορα.
 • Δίσκοι και δοχεία σπόρων: Πρέπει να φυτεύονται σε δίσκους πριν από τη σκλήρυνση.
 • Γλάστρες 3 έως 4 ιντσών: Χρησιμοποιήστε μεγαλύτερα δοχεία για μεταγενέστερη φύτευση.

Βήμα 1: Επιλέξτε τους σπόρους σας

ένα πακέτο σπόρους λουλουδιών
Επιλέξτε τους σωστούς σπόρους από μια αξιόπιστη εταιρεία σπόρων.

Όπως αναφέρθηκε εν συντομία στην αρχή, υπάρχουν πολλές ποικιλίες κατιφέδες διαθέσιμες προς αγορά. Το να αποφασίσετε τι είδους να πάρετε, πού να πάρετε και πόσα να πάρετε μπορεί να είναι συντριπτικό.

Εάν είστε νέοι στο αρχικό σπόρους. Συνιστώ να ξεκινήσετε από μικρά – επιλέξτε ένα ή δύο. Η έρευνα είναι πολύ χρήσιμη για την επιλογή του σωστού τύπου και διάσημη εταιρεία σπόρωνΗ ανάγνωση σχετικά με τα ποσοστά βλάστησης και τις ιστορίες επιτυχίας ή αποτυχίας μπορεί να σας πει τι μπορεί να λειτουργήσει ή όχι για εσάς.

σταγόνα λεμονιού, γαλλικός κατιφές

Το κίτρινο στοχευμένο κουπί επικονιάζεται από τις μέλισσες.
Οι κίτρινοι κατιφέδες από κατιφέδες ανθίζουν σε πλήρη άνθηση νωρίς τη σεζόν.

Το Lemon Drop είναι μια συμπαγής κίτρινη ποικιλία που αποτελεί εξαιρετική προσθήκη σε δοχεία ή περιγράμματα. Οι γαλλικοί κατιφέδες είναι δημοφιλείς για την απώθηση επιβλαβών εντόμων. Και τα φωτεινά λουλούδια θα προσελκύσουν ωφέλιμα έντομα.

Μάρκα λάιμ στολίδι

Λουλούδια Doggett tenufolia με κίτρινο λεμόνι σε πλήρη άνθηση.
Οι κατιφέδες λεμονιού έχουν δαντελωτά πράσινα φύλλα και ένα ελαφρύ άρωμα εσπεριδοειδών.

Το Gem lemon είναι ένα μικρό, λεπτό φυτό που σχηματίζει πυκνούς θάμνους. Αν και αυτό το φυτό προσθέτει όμορφη υφή και χρώμα σε κάθε χώρο, Αλλά δεν είναι μόνο η ποιότητα που είναι ελκυστική. Αλλά ακόμα μπορεί να φάει!

Γαλλικό Marigold Happy Day Mix

Κίτρινα και πορτοκαλί λουλούδια μεγαλώνουν σε έναν τοίχο από τούβλα.
Αυτός ο υβριδικός κατιφές έχει άνθη πλάτους 2 ιντσών σε κίτρινο, πορτοκαλί και κόκκινο χρώμα.

Το Happy Days French Marigold είναι ένας κλασικός εκπρόσωπος των κατιφέδων. Ανθίζει σε αποχρώσεις του πορτοκαλί και του κίτρινου. Αυτή η μικρή ποικιλία είναι ιδανική για δοχεία ή ως συμπλήρωμα στον κήπο σας.

Το πορτοκαλί και κίτρινο ζώο είναι ο αφρικανικός κατιφές.

Μεγάλα πορτοκαλί και κίτρινα λουλούδια στον κήπο
Αυτοί οι μεγάλοι κατιφέδες φτάνουν τα 42 ίντσες ψηλά με έντονα χρωματιστά λουλούδια που προσελκύουν τους επικονιαστές.

Το πορτοκαλί και το κίτρινο είναι υπέροχοι κατιφέδες που μπορούν να προστεθούν σε δοχεία. Ωστόσο, χρησιμοποιείται συχνά για κομμένα άνθη λόγω των μεγάλων λουλουδιών και των υψηλών αναπτυξιακών του συνηθειών.

Επαγγελματική συμβουλή: Οι περισσότεροι κατιφέδες θα αυτοσποριστούν εάν το φυτό αφεθεί να βλαστήσει στο τέλος της καλλιεργητικής περιόδου. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε είτε να έχετε ένα εθελοντικό δέντρο την επόμενη άνοιξη είτε να μαζέψετε τους σπόρους και να τους αποθηκεύσετε για την επόμενη σεζόν!

Βήμα 2: Προετοιμασία υλικού

Γεμίστε την πλάκα κυψέλης με υλικό γλάστρας.
Γεμίστε το δίσκο με υγρό υλικό φύτευσης.

Έχετε ερευνήσει τώρα επιλέξτε τον σπόρο Και συγκεντρώστε τις προμήθειες σας – ήρθε η ώρα να ξεκινήσετε! μου αρέσει συλλέξτε όλα τα αντικείμενα Το χρειάζομαι στη χωράφια μου πριν ξεκινήσω.

Τοποθετήστε τους σπόρους σε κατάλληλη τοποθεσία και εργαστείτε Φυτεύστε φώτα, θερμαντικά χαλάκια, τοποθεσίες και πηγές νερού πρέπει να είναι όλα στη θέση τους.

Γεμίστε το δοχείο ή το δίσκο κυψέλης. μέσα φύτευσης Πρώτα από όλα Βρέξτε το υπόστρωμα με το ποτιστήρι πριν φυτέψετε τους σπόρους – αυτό θα σας βοηθήσει να κρατήσετε το μέσο στη θέση του και θα ενθαρρύνετε τη διαδικασία βλάστησης των σπόρων.

Βήμα 3: Φυτέψτε τους σπόρους

Φύτευση σπόρων λουλουδιών σε δίσκους κυττάρων φυτευτή
Τοποθετήστε τους σπόρους στο χώμα και ραντίστε το γόνιμο χώμα.

Η φύτευση σπόρων είναι μια επίπονη διαδικασία. Αλλά αξίζει! Υπάρχουν μερικοί τρόποι για να φυτέψετε τους σπόρους σας. Μόλις το χώμα σας είναι υγρό και έτοιμο για φύτευση των σπόρων, Μπορείτε να επιλέξετε τη διαδρομή που θέλετε.

δημιουργία μικρές τρύπες ή αυλακώσεις Ένα στυλό ή μολύβι διευκολύνει τη σπορά των σπόρων. Μπορείτε να τοποθετήσετε τον σπόρο πάνω από το χώμα και να τον πιέσετε με ένα στυλό ή μολύβι.

όταν ο σπόρος είναι στη θέση του Πασπαλίστε ελαφρά το μείγμα του εδάφους πάνω από τους σπόρους κατά τουλάχιστον ένα τέταρτο της ίντσας.

Επαγγελματική συμβουλή: Τοποθετήστε 2-3 σπόρους σε κάθε κύτταρο/πηγάδι για να αυξήσετε τις πιθανότητες επιτυχούς βλάστησης.

Μόλις φυτευτεί ο σπόρος σας Βρέξτε με ομίχλη ή ελαφρύ πότισμα.Χρησιμοποιήστε ποτιστήρι ή μπουκάλι ομίχλης. έτσι ώστε οι σπόροι ή το χώμα να μην εκτοξεύονται έξω από το δοχείο. Σημειώστε και σημειώστε κάθε γλάστρα ή κελί, ώστε να μπορείτε να παρακολουθείτε την ημερομηνία φύτευσης, την ποικιλία και το ποσοστό επιτυχίας.

Βήμα 4: Φροντίδα για τα σπορόφυτα

πριν δείτε τη βλάστηση Είναι σημαντικό να ελέγχετε συχνά τα σπορόφυτά σας. Είναι σημαντικό να διατηρείτε μέτρια υγρασία, ζεστή και φωτεινή. Ξεκινώντας έναν επιτυχημένο σπόρο.

άρδευση

Κηπουρός που ποτίζει το δίσκο δενδρυλλίων με ένα μπουκάλι ψεκασμού
Διατηρήστε μέτρια υγρασία μέχρι να δημιουργηθούν τα σπορόφυτα.

Θα σας αρέσει διατηρούν μέτρια υγρασίαΜπορείτε να το ποτίζετε καθημερινά ή δύο φορές την ημέρα ανάλογα με το περιβάλλον, την υφή και τη σύσταση του εδάφους. Χρησιμοποιήστε το ίδιο μπουκάλι ψεκασμού ή ποτιστήρι μέχρι τα σπορόφυτά σας να έχουν καλά εδραιωμένες ρίζες.

Εάν χρησιμοποιείτε μπουκάλι ψεκασμού Ο πλήρης κορεσμός του εδάφους μπορεί να είναι δύσκολος. Επομένως, το έδαφος πρέπει να ελέγχεται συχνά. για να βεβαιωθείτε ότι το χώμα δεν είναι πολύ στεγνό

Επαγγελματική συμβουλή: Τοποθετήστε πλαστική μεμβράνη πάνω από το δίσκο δενδρυλλίων για να συγκρατήσει την υγρασία και να αυξήσει την υγρασία. Ελέγχετε συχνά το έδαφος. για διατήρηση της υγρασίας και αν η υγρασία είναι πολύ υψηλή Αφαιρέστε το πλαστικό για μερικές ώρες κάθε φορά για να αποφύγετε τη μούχλα ή τη σήψη των σπόρων.

τοποθεσία

Τα λάχανα λουλουδιών μεγαλώνουν σε δίσκους στο περβάζι.
Συνιστάται να τοποθετείτε το δίσκο δενδρυλλίων σε μέρος με αρκετό ηλιακό φως.

Τοποθετήστε τους νεοφυτεμένους σπόρους σε σημείο όπου καλή ποσότητα ηλιακού φωτόςΣυνήθως κοντά στο παράθυρο κοιτώντας ανατολικά ή νότια, αν είναι δυνατόν

Εάν η χρήση φώτων ανάπτυξης δεν είναι κατάλληλη για την περίπτωσή σας Θα πρέπει να κρεμάσετε τα φώτα λίγα εκατοστά μακριά από τη γλάστρα και να τα προσαρμόσετε ανάλογα στην ανάπτυξη των δενδρυλλίων.

γιατί τα σπορόφυτα δεν έχουν ακόμη φυτρώσει Το φως δεν είναι σημαντικό σε αυτό το στάδιο. Αλλά η προετοιμασία θα σας βοηθήσει όταν έρθει η ώρα.

Θυμηθείτε να περιστρέφετε συχνά το δίσκο. Για να δημιουργήσετε φως για τα σπορόφυτα Μόλις βλαστήσουν, τα σπορόφυτα θα αναπτυχθούν προς την πηγή φωτός. περιστροφή πιάτων Βοηθά στη σταθερή ανάπτυξη

Βήμα 5: Βλαστάρια

Όταν οι σπόροι σου φυτρώσουν είναι συναρπαστικό Αλλά τώρα έχετε ένα ζωντανό δενδρύλλιο να φροντίσετε. Δώστε νερό όπως πριν από τη βλάστηση. προσέχετε τα φυτά.

λεπτός

Οι σπόροι βλασταίνουν από κοντά στην πλάκα σποράς.
Όταν παρατηρήσετε ότι τα σπορόφυτα έχουν αναπτύξει τουλάχιστον δύο σετ φύλλων. Μπορείτε να ξεκινήσετε την αραίωση.

Θυμηθείτε ότι μπορείτε να φυτέψετε πολλούς σπόρους σε κάθε κελί. εάν η βλάστηση είναι πολύ επιτυχής Όλοι οι σπόροι μπορούν να βλαστήσουν. αν βλαστήσουν πολλοί σπόροι Πρέπει να το κάνετε πιο λεπτό. Επομένως, κάθε κύτταρο ή δοχείο περιέχει μόνο ένα βλαστάρι.

Η αραίωση των φυτών δίνει στο φυτώριο χώρο να αναπτυχθεί και απομακρύνει άλλα φυτά που κλέβουν θρεπτικά συστατικά.

αφήστε τα σπορόφυτα να μεγαλώσουν Τουλάχιστον δύο σετ Πριν αρχίσετε να αδυνατίζετε Η αραίωση αφαιρεί το μικρότερο βλαστάρι κάθε κυττάρου. με αποτέλεσμα τα εναπομείναντα δέντρα να είναι μεγαλύτερα και πιο δυνατά Θα πρέπει να το κάνετε αυτό για κάθε περιοχή στο πιάτο σας.

Χρησιμοποιήστε ψαλίδια κήπου για να κόψετε τα σπορόφυτα που δεν έχετε. Προσπαθώντας να το τραβήξετε θα διαταράξει το ριζικό σύστημα του φυτού σας.

φυτό

Το δενδρύλλιο μεταφυτεύεται σε μεγάλη γλάστρα.
Όταν τα σπορόφυτα έχουν ριζώσει στο δίσκο. Τα σπορόφυτα πρέπει να μεταφυτεύονται σε μεγαλύτερα δοχεία πολλαπλών χρήσεων.

Αφού εδραιωθούν οι σπόροι και γεμίσουν οι ρίζες το μικρό δοχείο, θα πρέπει να μεταφυτευθούν. Κάδος ή μεγάλο δοχείο πριν φυτευτούν σε εξωτερικούς χώρους

Η φύτευση μικρών δενδρυλλίων σε γλάστρες 3 έως 4 ιντσών και η σωστή τοποθέτησή τους θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε το φυτό και το ριζικό του σύστημα ισχυρό.

Μόλις τα σπορόφυτα ριζώσουν καλά στην πλάκα του κυττάρου και έχουν τουλάχιστον 3 σετ αληθινών φύλλων, είναι ώρα για μεταφύτευση. Εξαρτάται από το υλικό από το οποίο ξεκινάτε τους σπόρους. Το να βγάλεις τα σπορόφυτα μπορεί να είναι δύσκολο. Η χρήση κουταλιών ή μικρών εργαλείων κηπουρικής μπορεί να είναι χρήσιμη για να αποφευχθεί η καταστροφή του ριζικού συστήματος.

φυτέψτε σπορόφυτα σε ένα μέρος χώμα για γλάστρες πολλαπλών χρήσεωνΤοποθετήστε το στο ίδιο σημείο και αφήστε το να αναπτυχθεί σε νέα γλάστρα. Καθώς αρχίζουν να μεγαλώνουν και οι ρίζες τους εκτείνονται μέχρι την άκρη της γλάστρας. Ήρθε η ώρα να το σκληρύνουμε.

Βήμα 6: Σκλήρυνση

Τα νεαρά φυτά θα σκληρύνουν σε γλάστρες εξωτερικού χώρου.
Συνιστάται να σκληρύνετε το φυτό στο εξωτερικό του περιβάλλον πριν το φυτέψετε στο έδαφος.

Η σκλήρυνση των φυτών σε εσωτερικούς χώρους είναι ένα σημαντικό βήμα για την έναρξη των σπόρων. Αυτό αναφέρεται στη διαδικασία να βγάλετε το δέντρο σας έξω πριν το ξαναφυτέψετε. Αυτό θα τα βοηθήσει να γίνουν και πιο δύσκολα. Βοηθούν στην ανάπτυξη δυνατών παχύρρευστων μίσχων. και μεγάλα φύλλα

να σκληρύνει το δέντρο σου Αφήστε το έξω για μικρά χρονικά διαστήματα κάθε μέρα.Την πρώτη μέρα κρατήστε το σε κλειστό χώρο και προστατευμένο για 1-2 ώρες.

Αυξήστε την ποσότητα του ηλιακού φωτός και του χρόνου που περνάτε σε εξωτερικούς χώρους κάθε μέρα. Η ιδέα είναι ότι σταδιακά Προσαρμόσου στον έξω κόσμο χωρίς να τους τρομάζεις.

Αυτή η διαδικασία πρέπει να συνεχιστεί. 1-2 εβδομάδεςΌταν έχετε συνηθίσει πλήρως τον ήλιο και τον άνεμο Είναι έτοιμο να φυτευτεί έξω από το σπίτι!

Βήμα 7: Φυτέψτε έξω

κηπουρός που φυτεύει έξω δενδρύλλια λουλουδιών
Οι κατιφέδες προτιμούν το καλά στραγγιζόμενο έδαφος και μια τοποθεσία που δέχεται πλήρη ήλιο.

Πότε να φυτέψετε κατιφέδες σε εξωτερικούς χώρους Βεβαιωθείτε ότι είστε εκτός κινδύνου παγετού στην περιοχή σας. Οι κατιφέδες είναι ευαίσθητοι στις χαμηλές θερμοκρασίες και προτιμούν να αναπτύσσονται πάνω από 55 βαθμούς.Οι νυχτερινές θερμοκρασίες κάτω από 55 θα βλάψουν το φυτό σας και θα εμποδίσουν την ανάπτυξή του.

Φυτέψτε κατιφέδες σε τουλάχιστον ένα δοχείο. πλάτος και βάθος 8-10 ίντσεςΑν το φυτέψετε στο έδαφος Φυτέψτε τα σε καλά στραγγιζόμενο, γόνιμο έδαφος για να βεβαιωθείτε ότι οι κατιφέδες είναι χαρούμενοι στη νέα τους θέση.

FAQ

Η βλάστηση των σπόρων μπορεί να επηρεαστεί από μερικά πράγματα. Εάν τα σπορόφυτα δεν λαμβάνουν αρκετή ζεστασιά ή αρκετή υγρασία. Μπορεί να επιβραδύνει τη βλάστηση.

Τα σπορόφυτα που δεν έχουν αρκετό φως θα γίνουν ποδαράκια. Θα γίνουν λεπτά και τεντωμένα και θα αναζητήσουν περισσότερο φως. Εάν τα σπορόφυτά σας αρχίσουν να μεγαλώνουν με αυτόν τον τρόπο Μετακινηθείτε σε μια πιο φωτεινή περιοχή.

Μερικοί τύποι κατιφέδων είναι πολυετή λουλούδια, δηλαδή, ναι, μπορούν να επιστραφούν κάθε εποχή. Οι περισσότερες ποικιλίες είναι ευαίσθητες στον παγετό και θεωρούνται ετήσιες.

τελικές σκέψεις

Οι κατιφέδες που καλλιεργούνται από σπόρους είναι επίσης οικονομικά αποδοτικοί. Σας επιτρέπει να φυτέψετε όλα τα είδη διαφορετικών ποικιλιών.Το να ξεκινήσετε έναν σπόρο απαιτεί εξοπλισμό, εργαλεία και υπομονή, οπότε φροντίστε να έχετε ένα σχέδιο παιχνιδιού πριν δεσμευτείτε. Με λίγη προσοχή και τύχη Θα έχετε ένα παρτέρι γεμάτο κατιφέδες που αναπτύσσονται από σπόρους. Αυτή η εποχή μπορεί να φυτευτεί!

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *