Πώς να πολλαπλασιάσετε αρωματικά φυτά γερανιού;

Πώς να πολλαπλασιάσετε αρωματικά φυτά γερανιού;

ενώ τα μυρωδάτα γεράνια ανθίζουν υπέροχα Τα φύλλα τους είναι επίσης ελκυστικά λόγω του αρώματος που αναδίδουν κατά το βούρτσισμα.

Μπορείτε να πολλαπλασιάσετε αρωματικά φυτά κήπου με διάφορους τρόπους. που θα καλύψω σε αυτό το άρθρο. Γιατί να πολλαπλασιάσετε αρωματικά φυτά κήπου; Μπορεί να σας ενδιαφέρει η αναπαραγωγή για διάφορους λόγους. Αυτό περιλαμβάνει τη δημιουργία πολλών δέντρων δωρεάν ή τη διατήρηση της γενεαλογίας του γονικού δέντρου.

Υπάρχουν δύο μέθοδοι κηπουρικής πολλαπλασιασμού: μοσχεύματα ή σπόροι. Θα συζητήσω και τις δύο μεθόδους.

Πολλαπλασιασμός Αρωματικών Γερανίων

από αυτές τις δύο μεθόδους Το κλάδεμα και η ριζοβολία γίνονται πιο γρήγορα και πιο εύκολα. Αλλά ο πολλαπλασιασμός των σπόρων είναι μια πιθανή επιλογή εάν δεν έχετε μητρικό φυτό. Αλλά έχετε αρωματικούς σπόρους γερανιού στο διαδίκτυο.

– κοπή

Επιλέξτε ένα υγιές φυτό, χωρίς ασθένειες, χωρίς λουλούδια. Κόψτε πάνω από τις άκρες των φύλλων και βεβαιωθείτε ότι παραμένουν τουλάχιστον 3 άκρες φύλλων στο κόψιμο που προκύπτει.

ενώ ήσουν εκεί Φυτέψτε τα μοσχεύματα πολλές φορές, καθώς μερικά από τα μοσχεύματα θα πεθάνουν πριν ριζώσουν ή πήξουν.

Στη συνέχεια, πρέπει να αφαιρέσετε τα κάτω φύλλα από τα κομμένα άκρα, έτσι ώστε να μην θάβονται κάτω από το υλικό φύτευσης.

για φυτευτικό υλικό Αντ ‘αυτού, επιλέξτε ένα μείγμα που στραγγίζει καλά και περιέχει λίπασμα χωρίς τύρφη και άμμο ή περλίτη.

Ποτίστε το κόψιμο, αλλά βουτήξτε το σε νερό και τοποθετήστε το σε ζεστό μέρος με μερικό ηλιακό φως. Φροντίστε όμως ο ήλιος να μην είναι πολύ δυνατός. Αν ο ήλιος είναι πολύ δυνατός Είναι καλύτερα να το αποθηκεύσετε σε μέρος με έμμεσο φως.

Ποτίστε όποτε το χώμα αρχίζει να στεγνώνει.

Μερικοί κηπουροί καλύπτουν τα μοσχεύματα τους με πλαστική μεμβράνη, την οποία ανοίγουν μερικές τρύπες για να επιτρέψουν την κυκλοφορία του αέρα. Αλλά τα αρωματικά μοσχεύματα γερανιού σας θα ριζώσουν χωρίς να δημιουργήσουν φαινόμενο θερμοκηπίου.

Εναλλακτικά, μπορείτε να επιλέξετε να ριζώσετε τα γεράνια στο νερό, αν και η ριζοβολία σε μείγμα γλάστρας είναι μια πιο αξιόπιστη επιλογή.

Μπορείτε να εφαρμόσετε ορμόνη ριζοβολίας στο τέλος του μοσχεύματος. Αλλά μπορείτε ακόμα να ριζώσετε χωρίς ορμόνες.

– Σπόρος

Μια άλλη μέθοδος πολλαπλασιασμού αρωματικών γερανιών είναι μέσω σπόρων, τους οποίους μπορείτε να μαζέψετε μόνοι σας ή να αγοράσετε online.

Μην αφαιρείτε τα λουλούδια που ξοδεύονται για τη συγκομιδή των σπόρων. αφού το λουλούδι έχει πεθάνει Περιμένετε άλλες δύο εβδομάδες για να βλαστήσουν οι σπόροι και μπορείτε να κάνετε τη συγκομιδή.

Λίγες εβδομάδες μετά το θάνατο του λουλουδιού Το κεφάλι του ράμφους του πελαργού παράγει σπόρους. Όταν το κεφάλι του σπόρου αρχίσει να στεγνώνει λίγο. Τα μαζεύουμε σε μια χάρτινη σακούλα και τα αφήνουμε να στεγνώσουν εντελώς. Ανακινήστε ελαφρά τη χάρτινη σακούλα για να είναι πιο εύκολο να βγουν οι σπόροι.

Οι σπόροι του γερανιού είναι μαύροι. Μπορείτε λοιπόν να προσδιορίσετε Στεγνώστε τους σπόρους στο ταψί για άλλες 2 εβδομάδες.

Αφού στεγνώσει, μπορείτε να αρχίσετε να φυτρώνετε. Το τοποθετούμε σε δοχείο για δενδρύλλιο και το σκεπάζουμε με φυτευτικό υλικό. Διατηρήστε το χώμα υγρό και ζεστό.

Είναι δυνατόν να πολλαπλασιαστούν τα γεράνια από τα φύλλα;

Ναι, τα αρωματικά γεράνια μπορούν να πολλαπλασιαστούν από μοσχεύματα φύλλων. Αυτό είναι χρήσιμο εάν δεν έχετε πολύ περιεχόμενο για να εργαστείτε.

Προτιμώνται τα μοσχεύματα μίσχων. Πιο αξιόπιστο και πιο γρήγορο στο root. Αλλά τα μοσχεύματα φύλλων μπορούν επίσης να ριζώσουν στο υλικό φύτευσης.

Μπορείτε να το δοκιμάσετε τοποθετώντας τα κάτω φύλλα που κόψατε από τα μοσχεύματα βλαστών στο μείγμα γλάστρας αντί να τα πετάξετε.

Το κλειδί για την επιτυχή αναπαραγωγή γερανιών από ένα μόνο φύλλο είναι να αφήσετε ένα μικρό τμήμα του στελέχους κατά την κοπή.

Τοποθετήστε τα φύλλα ανάμεσα στο κομπόστ και τις πλευρές της γλάστρας και κόψτε τα μισά περίπου για να αποφύγετε την υπερβολική απώλεια υγρασίας.

Το πλαστικό σάπια φύλλα θα τονώσει πολύ τη διαδικασία ριζοβολίας. Καλύψτε το λοιπόν με πλαστικό και αποφύγετε τα φύλλα.

Βεβαιωθείτε ότι το έδαφος είναι υγρό για να ενθαρρύνετε την ριζοβολία.

Πόσο καιρό χρειάζονται για να ριζώσουν τα μοσχεύματα γερανιού στο νερό;

Γενικά, τα μοσχεύματα γερανιού θα ριζώσουν σε λίγες ημέρες έως περίπου 2 εβδομάδες, ανάλογα με την υγρασία, τη θερμότητα και την έκθεση στο φως. Ή χρησιμοποιείτε ορμόνες ριζοβολίας;

Στο νερό, η ριζοβολία μπορεί να διαρκέσει έως και δύο εβδομάδες. Αφαιρέστε τα φύλλα που έχουν πέσει κάτω από τη στάθμη του νερού. (που μπορεί να σαπίσει) και αλλάζετε συχνά το νερό.

Γιατί πεθαίνουν τα μοσχεύματα γερανιού;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους το άκρο πεθαίνει. Εδώ είναι μερικοί από τους κύριους λόγους για τους οποίους το κλάδεμα αποτυγχάνει:

– Υπερβολικό πότισμα

Το πολύ νερό μπορεί να προκαλέσει σήψη των ριζών και καθυστερημένη ανάπτυξη. σε συνδυασμό με κακώς στραγγιζόμενο έδαφος Το υπερβολικό πότισμα μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στα μοσχεύματα σας.

– Έκθεση σε ισχυρό ηλιακό φως

Μπορείτε να τοποθετήσετε τα μοσχεύματα σε άμεσο ηλιακό φως. Βεβαιωθείτε ότι ο ήλιος δεν είναι αρκετά δυνατός για να κάψει το δέρμα σας. Σε περίπτωση αμφιβολίας Τοποθετήστε το όπου υπάρχει άμεσο φως.

– Αδύνατη κοπή

Τα μοσχεύματα από άρρωστα στελέχη είναι λιγότερο πιθανό να ριζώσουν και να αναπτυχθούν.

Πότε κόβουμε γεράνια

Μπορείτε να συλλέξετε μοσχεύματα γερανιού οποιαδήποτε στιγμή μετά την άνοιξη. Πρόκειται για φυτά που ριζώνουν την άνοιξη και το καλοκαίρι. Ωστόσο, τα τέλη του καλοκαιριού είναι η καλύτερη εποχή για να φυτέψετε αρωματικά μοσχεύματα γερανιού.

συνοψίζω

Τα αρωματικά γεράνια μπορούν να πολλαπλασιαστούν με διάφορους τρόπους, όπως μοσχεύματα που μπορούν να ριζωθούν στο νερό ή σε γλάστρες. ή σπέρνοντας σπόρους που φυτρώνουν εύκολα

Η συγκομιδή πρέπει να γίνεται στα τέλη του καλοκαιριού πριν τα φυτά πάρουν λήθαργο. Είναι επίσης δυνατή η συγκομιδή την άνοιξη ή το καλοκαίρι. Αλλά κόβοντας διαφορετικά μέρη του μητρικού φυτού που μπορούν να δώσουν λουλούδια.

Ο πολλαπλασιασμός αρωματικών γερανιών από σπόρους είναι ελαφρώς πιο δύσκολος εάν συγκομίσετε μόνοι σας τους σπόρους.

Ανεξάρτητα από τη μέθοδο που επιλέγετε για να πολλαπλασιάσετε τις γαρδένιες. Απλώς ακολουθήστε τα βήματα που περιέγραψα και απολαύστε τη διαδικασία.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *