Πώς να πολλαπλασιάσετε τα φυτά λεβάντας; Οδηγός για αρχάριους

Πώς να πολλαπλασιάσετε τα φυτά λεβάντας;  Οδηγός για αρχάριους

Μπορείτε να καλλιεργήσετε λεβάντα σε εσωτερικούς χώρους; Όχι, δεν νομίζω!

Ευτυχώς, δεν χρειάζεται να ξοδέψετε πολλά χρήματα για να πάρετε όση λεβάντα θέλετε. Αλλά μπορείτε να αναπαράγετε. Και μαντέψτε: είναι όλα δωρεάν!

Μπορείτε εύκολα να πολλαπλασιάσετε τη λεβάντα. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα καθιερωμένο φυτό λεβάντας και υπομονή. Μια λεβάντα μπορεί να σας δώσει δεκάδες δωρεάν. και λειτουργεί με όλα τα είδη λεβάντας

Είτε θέλετε να πολλαπλασιαστείτε με μοσχεύματα είτε με σπόρο. Αυτό το άρθρο θα σας δείξει πώς να το κάνετε.

πολλαπλασιάζεται με μοσχεύματα

Μπορείτε να πολλαπλασιάσετε τη λεβάντα από μοσχεύματα σκληρού ή μαλακού ξύλου.

Η σκληρή κοπή είναι παχιά και δεν παραμορφώνεται. Θα σπάσει αν προσπαθήσετε να το λυγίσετε. Το σκληρό ξύλο είναι το ξυλώδες στέλεχος και το ώριμο μέρος της λεβάντας. Πρέπει να συλλέγεται την άνοιξη ή το φθινόπωρο.

Τα μοσχεύματα μαλακού ξύλου προέρχονται από τα μαλακά, καμπύλα άκρα της νέας ανάπτυξης. Μπορείτε να πάρετε μια μεγάλη ποσότητα μοσχευμάτων μαλακού ξύλου την άνοιξη και να τα κλαδέψετε χωρίς να καταστρέψετε ή να ενοχλήσετε το φυτό.

Το μειονέκτημα στη συλλογή τεμαχίων μαλακού ξύλου είναι ότι δεν είναι τόσο αξιόπιστα όσο το κόψιμο σκληρού ξύλου. Ωστόσο, οι κορμοί από μαλακό ξύλο τείνουν να ριζώνουν γρήγορα.

Πώς να ριζοβολήσετε τα μοσχεύματα;

Κατά την επιλογή ενός μίσχου για κοπή Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν λουλούδια Θα πρέπει πάντα να κόβετε τα φυλλώδη στελέχη. Αυτό συμβαίνει επειδή τα λουλούδια θα χρησιμοποιήσουν την ενέργεια του φυτού και είναι λιγότερο πιθανό να ριζώσουν. Αυτό το στέλεχος θα επικεντρωθεί στην ανθοφορία και όχι στην ανάπτυξη των ριζών.

Θα πρέπει να επιλέξετε ένα δυνατό, όρθιο, δυνατό στέλεχος που να έχει ωραίο χρώμα και χωρίς μπουμπούκια. Χρησιμοποιήστε ένα κοφτερό μαχαίρι για να κόψετε σκληρό ξύλο ή μαλακό ξύλο. Πρέπει να έχουν διάμετρο 3 έως 4 ίντσες.

Χρησιμοποιείτε πάντα ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι, καθώς το θαμπό ψαλίδι ή τα μαχαίρια θα κόψουν το στέλεχος που κόψατε. Δυσκολεύει το rooting

Επομένως, κόψτε τους μίσχους σκληρού ξύλου κάτω από τις άκρες των φύλλων. Εκεί μεγαλώνουν τα φύλλα. αφαιρέστε τα φύλλα από τους μίσχους Θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε τα φύλλα στην κορυφή των στελεχών καθώς θα προκαλέσουν ρίζες.

Στη συνέχεια, μπορείτε να κολλήσετε το κάτω άκρο της κοπής στο προετοιμασμένο χώμα. Φροντίστε να το τοποθετήσετε στο έδαφος προς την ίδια κατεύθυνση που μεγαλώνει το φυτό. Παρακολουθήστε λοιπόν ποιες σελίδες είναι κατεστραμμένες.

Το έδαφος πρέπει να είναι καλά στραγγιζόμενο και οι ορμόνες ριζοβολίας μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη βελτίωση της διαδικασίας ριζοβολίας.

Αφού φυτευτούν τα μοσχεύματα Τοποθετήστε μια πλαστική σακούλα πάνω από την κατσαρόλα. έτσι μπορείτε να δημιουργήσετε ένα φαινόμενο θερμοκηπίου

Πώς να φροντίσετε τα μοσχεύματα λεβάντας;

Όπως ανέφερα προηγουμένως Τα μοσχεύματα μαλακού ξύλου ριζώνουν πιο γρήγορα από τα μοσχεύματα σκληρού ξύλου. Τα μοσχεύματα μαλακού ξύλου θα ριζώσουν σε δύο έως τρεις εβδομάδες.

Όταν πρόκειται για κοπή σκληρού ξύλου Πρέπει να ελέγχετε συχνά. Γιατί αυτά τα πράγματα μπορεί να διαρκέσουν λίγο. Κάθε μέρα μπορείτε να τραβάτε απαλά την πληγή. Αν αισθάνεστε ενάντια Υποδεικνύει ότι οι ρίζες έχουν αναπτυχθεί.

Μόλις ριζώσει, αφαιρέστε την πλαστική σακούλα.

Τοποθετήστε τη γλάστρα σε ένα ηλιόλουστο σημείο και ποτίστε μόνο όταν η κορυφή της ίντσας (3 εκ.) του εδάφους είναι στεγνή.

Μπορείτε να γονιμοποιήσετε το φυτό για να δώσετε νέες ρίζες. Το έδαφος πρέπει να περιέχει αρκετά θρεπτικά συστατικά για νέα φυτά.

όταν τα μοσχεύματα έχουν ρίζες Μπορεί να μπει χωριστά σε μεγαλύτερη κατσαρόλα

Ο ευκολότερος τρόπος πολλαπλασιασμού της λεβάντας είναι με μοσχεύματα. Η επιτυχία είναι πιο πιθανή από την καλλιέργεια φυτών από σπόρους. Αλλά για να κόψετε χρειάζεστε ένα δέντρο.

Εάν δεν θέλετε να το αγοράσετε επειδή έχετε ήδη σπόρους ή σας αρέσει μια πρόκληση. Δείτε πώς να πολλαπλασιάσετε τη λεβάντα από σπόρους.

πολλαπλασιασμός από σπόρους

Οι σπόροι λεβάντας μπορούν να αγοραστούν στο κατάστημα ή να συλλεχθούν από το φυτό.

Για τη συλλογή, αυτό πρέπει να γίνει μετά την ανθοφορία, όταν τα άνθη έχουν μαραθεί και οι λοβοί των σπόρων έχουν στεγνώσει τελείως.

Ανακινώντας το φυτό θα απελευθερωθούν οι σπόροι από τους λοβούς. Αυτή τη φορά πρέπει να τα μαζέψεις.

Σπέρνετε τους σπόρους όποτε θέλετε από τον Φεβρουάριο έως τον Ιούλιο. Χρησιμοποιήστε υγρό κομπόστ σπόρων. Τοποθετήστε τους σπόρους στην επιφάνεια και πασπαλίστε με λίγο βερμικουλίτη ή ψιλοτριμμένο κομπόστ για να καλυφθεί.

Τοποθετήστε τη γλάστρα σε ένα ηλιόλουστο, ζεστό μέρος, ώστε το χώμα να μην βραχεί πολύ και οι σπόροι να πάρουν αρκετή θερμότητα.

Διατηρήστε τις θερμοκρασίες 65 έως 70 ° F / 18 έως 21 ° C για να εξασφαλίσετε τη βλάστηση. Οι σπόροι μπορεί να χρειαστούν από έναν έως τρεις μήνες για να βλαστήσουν. γι’ αυτό κάνε υπομονή

Ωστόσο, αν ο σπόρος της λεβάντας έχει πολλά φύλλα μπορεί στη συνέχεια να μεταμοσχευθεί

διάχυση αέρα

Η άνοιξη είναι η καλύτερη εποχή για πολλαπλασιασμό με αυτή την τεχνική. Γιατί η λεβάντα μεγαλώνει

Ο πολλαπλασιασμός της ρίζας στον αέρα είναι ο καλύτερος τρόπος για να επιλέξετε εάν θέλετε να καταβάλετε λίγη προσπάθεια. Αλλά αυτό μπορεί να γίνει μόνο σε υγιή φυτά.

Επομένως, επιλέξτε έναν κορμό χαμηλής ανάπτυξης σε ένα υγιές φυτό και λυγίστε τη μέση του κορμού προς τα κάτω προς το έδαφος. Τραβάμε τα φύλλα από τη μέση του στελέχους και κάνουμε μια ρηχή τομή στο κάτω μέρος που ακουμπάει το χώμα.

Στη συνέχεια ψεκάστε την πληγή με ορμόνη ριζοβολίας και θάψτε το πληγωμένο μέρος του στελέχους στο χώμα (1-2 ίντσες).

Για να το κρατήσει στη θέση του Τοποθετήστε το βράχο ή τη «βάση» με ένα λυγισμένο κομμάτι μετάλλου. Αυτά τα μοσχεύματα θα ριζώσουν σε περίπου 8 εβδομάδες.

μετά την ριζοβολία Μπορείτε να κόψετε τους μίσχους και να τους μεταφυτεύσετε στην επιθυμητή θέση σε καλά στραγγιζόμενο έδαφος.

συνοψίζω

Ο πολλαπλασιασμός των φυτών λεβάντας δεν είναι δύσκολος. Αυτό μπορεί να γίνει με μοσχεύματα, σπορά ή ξήρανση.

Ο πολλαπλασιασμός με μοσχεύματα και αερισμό παράγει γρήγορα καρπούς. και το νέο δέντρο θα διατηρήσει την ίδια κατάσταση με το αρχικό δέντρο

Η καλλιέργεια λεβάντας από σπόρους είναι πιο δύσκολη. Αλλά δεν είναι αδύνατο. Ωστόσο, το νέο φυτό μπορεί να διαφέρει από το αρχικό φυτό.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *