Πώς να πολλαπλασιάσετε το φυτό Aloe Vera;

Πώς να πολλαπλασιάσετε το φυτό Aloe Vera;

Η αλόη βέρα είναι ένα αστείο παχύφυτο που κάθε κηπουρός πρέπει να δοκιμάσει. Αυτά τα δέντρα είναι εξαιρετικά για αρχάριους, καθώς μπορούν να επιβιώσουν και να ευδοκιμήσουν με λίγη συντήρηση. Παίζει σημαντικό ρόλο στον καθαρισμό του αέρα και έχει πολλές φαρμακευτικές ιδιότητες.

Επιπλέον, αυτό το παχύφυτο είναι πολύ εύκολο να πολλαπλασιαστεί. με λίγη υπομονή Μπορείτε να μετατρέψετε ένα μόνο δέντρο σε μια μεγάλη συλλογή για να το κάνετε δώρο σε καλεσμένους, φίλους και μέλη της οικογένειας.

Πώς λοιπόν να πολλαπλασιάσετε την αλόη βέρα; Ο πολλαπλασιασμός του κάκτου μπορεί να γίνει με μοσχεύματα, σπόρους ή ονομαζόμενες νύμφες. Μια απλή μέθοδος πολλαπλασιασμού με υψηλό ποσοστό επιτυχίας είναι η διάδοση οφθαλμών. Εάν προσπαθείτε να πολλαπλασιάσετε έναν κάκτο από ένα εμποτισμένο μοσχεύματα, Ένας κάκτος μπορεί να σαπίσει πριν ριζώσει. επίσης Οι πιθανότητες να κόψετε ρίζες με επιτυχία στο μείγμα γλάστρας είναι ακόμη μικρότερες. Η καλλιέργεια φυτών από σπόρους διαρκεί πολύ.

Αυτή η ανάρτηση ιστολογίου θα καλύψει όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον πολλαπλασιασμό του κάκτου και πώς να φροντίζετε το νεοσύστατο φυτό. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Μια σύντομη επισκόπηση των φυτών Aloe Vera

Πριν μιλήσουμε για διαφορετικές τεχνικές διάδοσης. Ας πάρουμε μερικές βασικές πληροφορίες για αυτό το καταπληκτικό παχύφυτο. Το φυτό αλόη βέρα χρησιμοποιείται ως εξαιρετική πηγή φυτικής ιατρικής από την αρχαιότητα.

Η αλόη βέρα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή παχύφυτα που χρησιμοποιείται ως εξαιρετικό φυτικό φάρμακο.

Σήμερα, αυτό το φυτό κερδίζει μεγάλη προσοχή παγκοσμίως λόγω των βιοχημικών ουσιών που εξάγει από τα φύλλα του.

Αυτές οι χημικές ουσίες χρησιμοποιούνται σε βιομηχανικά προϊόντα για τρόφιμα, καλλυντικά και φαρμακευτικά προϊόντα.Η μεσόφυλλη στα φύλλα είναι γνωστή ως gel aloe vera. μέσω βιομηχανικών διεργασιών για την παραγωγή παραγώγων

Η αλόη βέρα είναι εγγενής σε τροπικά και υποτροπικά μέρη της Αφρικής. Αναπτύσσεται όμως καλά στα σχετικά ζεστά κλίματα της Ευρώπης, της Αμερικής και της Ασίας.

Τεχνικές Εκτροφής Αλόης Βέρα

Ένας κάκτος μπορεί να πολλαπλασιαστεί με τρεις τρόπους. Πολλαπλασιάστε με βλαστούς, μοσχεύματα ή σπόρους. Ας δούμε πώς να χρησιμοποιήσετε το καθένα.

1. Πώς να πολλαπλασιάσετε την Αλόη Βέρα με μοσχεύματα

Ο πολλαπλασιασμός με μοσχεύματα είναι ο ευκολότερος και πιο συνηθισμένος τρόπος πολλαπλασιασμού του κάκτου. Όταν ο κάκτος έχει αναπτυχθεί πλήρως Θα αρχίσει να διακλαδίζεται ή να διακλαδίζεται που ονομάζεται μπάλες. Αυτά τα κλαδιά συχνά εξαρτώνται από το μητρικό φυτό για νερό και άλλα θρεπτικά συστατικά. μέχρι να αναπτύξει το δικό του ριζικό σύστημα

Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένας μονογονεϊκός κάκτος με το δικό του πλήρως λειτουργικό ριζικό σύστημα. που μεγαλώνουν σε όμορφες συστάδες διασυνδεδεμένων φυτών.

όταν μεγαλώνει ο κάκτος Δημιουργεί μετατοπίσεις (φυσαλίδες) που σας επιτρέπουν να πολλαπλασιάσετε εύκολα φυτά.

Οι κάκτοι συνήθως δεν γεννούν νεαρά μέχρι να γίνουν μερικά χρόνια. γενικά Όσο μεγαλύτερα και πιο δυνατά είναι τα φυτά σας, τόσο το καλύτερο. Θα δημιουργήσει περισσότερα υγιή κλαδιά.

Σκεφτείτε να δώσετε στα φυτά σας άφθονο ηλιακό φως για να τα ενθαρρύνετε να παράγουν καρπούς. Θα πρέπει να το ταΐσετε με ένα χυμώδες λίπασμα την άνοιξη ή τις αρχές του καλοκαιριού.

Για να πολλαπλασιάσετε την αλόη βέρα από σπορόφυτα, πρέπει να διαιρέσετε το φυτό. Η διαίρεση μπορεί να γίνει οποιαδήποτε εποχή του χρόνου. Όμως η άνοιξη ή αρχές καλοκαιριού δίνει τα καλύτερα αποτελέσματα.

επεξεργάζομαι, διαδικασία

Πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία διαχωρισμού και φύτευσης Βεβαιωθείτε ότι έχετε τον ακόλουθο εξοπλισμό:

  • Τουλάχιστον ένα υγιές φυτό αλόης έχει πολλές νύμφες.
  • Ένα κοφτερό, καθαρό μαχαίρι για κοπή.
  • Πηλώδες έδαφος που στραγγίζει καλά. Θα πρέπει κατά προτίμηση να είναι αργιλώδες έδαφος.
  • Γλάστρα ή δοχείο με οπές αποστράγγισης
  • ορμόνη ριζοβολίας
  • ξύστρα

Ψάξτε προσεκτικά για τον κάκτο. Τα περισσότερα από αυτά είναι στο πορτμπαγκάζ. με μερικά κρυμμένα στη βάση του μητρικού φυτού Μερικές φορές μπορεί να κρύβονται κάτω από τα μεγάλα φύλλα του μητρικού φυτού.

Αφαιρέστε ολόκληρο το φυτό από τη γλάστρα. συμπεριλαμβανομένων των δενδρυλλίων και αφαιρέστε όσο το δυνατόν περισσότερο χώμα Αν τα καλλιεργήσετε στον κήπο του σπιτιού σας χρησιμοποιήστε το μυστρί σταδιακά Χαλαρώστε το μείγμα γλάστρας και σκάψτε ολόκληρο το φυτό. συμπεριλαμβανομένων των δενδρυλλίων

Τώρα χωρίστε τα μωρά από το μητρικό φυτό και, αν χρειάζεται, κόψτε τα με ένα κοφτερό μαχαίρι. Αφού τα ξεχωρίσετε από το μητρικό φυτό. Επιθεωρήστε το προσεκτικά για σημάδια βλάβης της ρίζας. Αφαιρέστε τις ανθυγιεινές ή σάπιες επιλογές διατηρώντας όσο το δυνατόν περισσότερες ρίζες.

Κόψτε όλα τα μοσχεύματα με ελάχιστη ζημιά στη ρίζα και βυθίστε τα άκρα της ρίζας σε διάλυμα ορμόνης ριζοβολίας για να ενθαρρύνετε την ανάπτυξη νέων ριζών. Ο κύριος σκοπός της ορμόνης ριζοβολίας είναι να βοηθήσει στην ανάπτυξη των ριζών.

τώρα Μεταφυτέψτε τα νέα σπορόφυτα σε ένα φρέσκο, καλά στραγγισμένο μείγμα γλάστρας. Μην καλύπτετε πολύ σφιχτά το χώμα, καθώς οι ρίζες χρειάζονται χώρο για να αναπνεύσουν.

Βάλτε το μητρικό φυτό ξανά στη γλάστρα του και αφήστε το να στεγνώσει για λίγες μέρες πριν το ποτίσετε. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτήν την ευκαιρία για να αναβαθμίσετε τα καζάνια σας σε αρκετά μεγάλα καζάνια.

βρεφικό νερό

Τα πρόσφατα πολλαπλασιασμένα φυτά αλόης βέρα χρειάζονται λίγο περισσότερο νερό για να ριζώσουν αποτελεσματικά. Ωστόσο, πρέπει να ληφθεί μέριμνα ώστε να μην υπερποτιστεί, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σήψη.

Φροντίστε να ποτίζετε τα σπορόφυτα μόνο όταν το έδαφος έχει στεγνώσει τελείως. ανάλογα με τη θερμοκρασία, τις συνθήκες φωτός και τα χαρακτηριστικά του εδάφους Μπορείτε να ποτίσετε νεοεκκολαφθέντες νεοσσούς οπουδήποτε. Από μία φορά την εβδομάδα έως κάθε τρεις εβδομάδες

Το μεγαλύτερο κόλπο που πρέπει να ξέρετε είναι το πότισμα όταν το χώμα είναι εντελώς στεγνό. Αν ποτίζετε πολύ Τα σπορόφυτα θα γίνουν λευκά, καφέ ή θα αρχίσουν να μαραίνονται. Όλα αυτά είναι συμπτώματα σήψης των ριζών.

2. Πολλαπλασιασμός με μοσχεύματα.

Ενώ μερικοί άνθρωποι έχουν επιτυχία στον πολλαπλασιασμό του κάκτου από τα φύλλα, Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ένα μόνο φύλλο μπορεί να μην μπορεί να σχηματίσει ρίζες. Έτσι, οι πιθανότητες επιτυχίας σας με αυτήν τη μέθοδο αναπαραγωγής είναι αρκετά χαμηλές.

Τα φύλλα της αλόης είναι πολύ υγρά και τα περισσότερα θα σαπίσουν πριν ριζώσουν. Μπορείτε να αυξήσετε τις πιθανότητες επιτυχίας κόβοντας τους μίσχους αντί για τα φύλλα.

Η αλόη βέρα μπορεί να πολλαπλασιαστεί χρησιμοποιώντας άθικτα φύλλα που έχουν μήκος τουλάχιστον 3 ίντσες.

Βρείτε ένα δυνατό φύλλο μήκους τουλάχιστον 8 εκατοστών και κόψτε το στη βάση χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι. Προσπαθήστε να κόψετε υπό γωνία προς τα κάτω προς το κύριο στέλεχος.

Τοποθετούμε τα φύλλα σε ένα σχετικά ζεστό μέρος και αφήνουμε λίγο χρόνο να ακονιστούν. Αυτό μπορεί να διαρκέσει από μερικές ημέρες έως μία εβδομάδα. Οι κάλοι θα βοηθήσουν στην προστασία της πληγής όταν την ξεριζώνετε.

μετά την κοπή Αναζητήστε μια γλάστρα με πολλές τρύπες αποστράγγισης στο κάτω μέρος. Αν και ο κάκτος σαν το νερό. Αλλά δεν του αρέσει να κάθεται στο νερό. Επομένως, θα πρέπει να στοχεύετε μόνο στο να μουλιάζετε το έδαφος και να στραγγίζετε το υπερβολικό νερό.

Τώρα γεμίστε την κατσαρόλα σας με ζουμερό μείγμα γλάστρας και μουλιάστε το σε νερό. Αν δεν έχεις καλό χώμα Μπορείτε να μάθετε πώς να φτιάξετε τον δικό σας πηλό εδώ. Το pH του εδάφους πρέπει να είναι μεταξύ 6,0 και 8,0.

Κολλήστε προσεκτικά την κομμένη πλευρά του φύλλου στο χώμα. Βεβαιωθείτε ότι περίπου το ένα τρίτο των φύλλων σας είναι στο χώμα. Σκεφτείτε να βουτήξετε πρώτα τα μοσχεύματα σε ορμόνη ριζοβολίας. Εάν δεν έχετε ορμόνη ριζοβολίας Βουτήξτε τα σε μέλι ή κανέλα.

3. Πολλαπλασιασμός της αλόης βέρα από σπόρους

Εάν καλλιεργείτε κάκτους για λίγο. Μπορεί να παρατηρήσετε κάποιες ποικιλίες που ανθίζουν άφθονα. Ένας καλά συντηρημένος κάκτος μπορεί συνήθως να παράγει δεκάδες λουλούδια που κάνουν μια εντυπωσιακή εμφάνιση.

Εάν φυτέψετε έναν κάκτο σε εξωτερικό χώρο και ανθίζει Μπορείτε να γονιμοποιήσετε τα λουλούδια για να παράγετε σπόρους. όταν τα λουλούδια έχουν μαραθεί θα δείτε τους σπόρους

Αν και ο πολλαπλασιασμός του κάκτου από σπόρους είναι μια μακρά διαδικασία, μπορεί να είναι δύσκολος ο πολλαπλασιασμός του. Αλλά είναι επίσης ένα διασκεδαστικό έργο αν θέλετε να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό.

Ο πολλαπλασιασμός της αλόης από σπόρους είναι μια μακρά διαδικασία σε σύγκριση με άλλες τεχνικές.

Ανοίξτε τους λοβούς των σπόρων για να αποκαλύψετε μικρούς, μαύρους σπόρους.Γενικά, το φυτό σας θα πρέπει να είναι μερικών ετών για να παράγει ποιοτικούς σπόρους. Τώρα γεμίστε τη γλάστρα σας με καλό μείγμα γλάστρας και απλώστε τους σπόρους ομοιόμορφα στο έδαφος. Καλύψτε τους σπόρους με ένα λεπτό στρώμα μείγματος γλάστρας.

Βρέξτε το χώμα με νερό και τοποθετήστε τη γλάστρα σε φωτεινό σημείο χωρίς άμεσο ηλιακό φως. Ο χώρος πρέπει να είναι αρκετά ζεστός.

Βρέξτε το χώμα καθημερινά και κάντε υπομονή. Μερικές φορές χρειάζονται μήνες για να βλαστήσουν οι σπόροι. Όταν ο σπόρος φυτρώσει και ο κάκτος βγει από το χώμα. Μπορείτε να μεταβείτε σε ένα κανονικό πρόγραμμα ποτίσματος.

Πρέπει να πολλαπλασιάσετε τον κάκτο στο νερό ή στο έδαφος;

Σε γενικές γραμμές, καλό είναι να πολλαπλασιάσετε τον κάκτο στο έδαφος. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούν να έχουν περισσότερες πιθανότητες να ριζώσουν πιο γρήγορα και να αποφύγουν τη σήψη των ριζών. Μπορείτε να συνδυάσετε τα κλαδιά του κάκτου μαζί.

Μπορούν επίσης να αναπτυχθούν καλά όταν πολλαπλασιάζονται στο νερό. Αρκεί το στέλεχος που βγαίνει από το νερό να είναι βυθισμένο. Μπορείτε να αφήσετε το φυτό σε βάζο ή ποτήρι επ ‘αόριστον. Ή μετακινήστε το σε ένα δοχείο για φύτευση όταν αισθάνεστε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή.

τελικές σκέψεις

Έτσι πολλαπλασιάζεται η αλόη. Ελπίζουμε να βρήκατε αυτή την ανάρτηση στο ιστολόγιο κατατοπιστική και έτοιμη να αναπτύξετε τη συλλογή κάκτων σας χωρίς να ξοδέψετε ούτε μια δεκάρα.

Ανεξάρτητα από την εμπειρία σας στην κηπουρική. Δοκιμάστε διαφορετικές μεθόδους διάδοσης. αναφέρθηκε παραπάνω Στη συνέχεια, δείτε αυτά τα παχύφυτα να γεμίζουν το σπίτι σας μέσα σε λίγους μήνες.

Τελευταία ενημέρωση στις 2023-06-04 / Σύνδεσμοι συνεργατών / Εικόνες από το Amazon Product Ads API.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *