Πώς να ποτίζετε τα παχύφυτα το χειμώνα

Πώς να ποτίσετε τον κάκτο: Ο απόλυτος οδηγός

Τα παχύφυτα είναι διασκεδαστικά φυτά και χρειάζονται πολύ πότισμα εδώ κι εκεί, ακόμη και κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Όχι μόνο είναι ισχυρά και απαιτούν λίγη συντήρηση. Κάνει επίσης το γραφείο ή το περβάζι του παραθύρου σας να φαίνεται ασυνήθιστο και όμορφο.

Τα παχύφυτα ευδοκιμούν τους θερμότερους μήνες του χρόνου. Τι γίνεται όμως με αυτούς τους κρύους μήνες του χειμώνα; Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε πώς να ποτίζετε παχύφυτα το χειμώνα. πράγματα που πρέπει να αποφύγετε και βήματα που μπορείτε να κάνετε για να διατηρήσετε τα παχύφυτα να αναπτύσσονται και να είναι υγιή ακόμα και σε ψυχρά κλίματα.

Φέρτε τα παχύφυτά σας μέσα για το χειμώνα.

Μιλάμε για πότισμα. Αλλά πρώτα, τα παχύφυτα δεν ευδοκιμούν σε ψυχρά κλίματα. Οτιδήποτε κάτω από τους 40 βαθμούς Φαρενάιτ θα βλάψει ή θα καταστρέψει τα χυμώδη φυτά σας, οπότε αν περιμένετε οι θερμοκρασίες να πέφτουν κάτω από 40 βαθμούς κατά τους χειμερινούς μήνες, θα πρέπει να τα διατηρήσετε ζεστά. Είναι καλύτερο να διατηρείτε το παχύφυτο σε εσωτερικό χώρο.

Η σωστή προετοιμασία και η διάβρωση των παχύφυτων σας εγγυάται ότι δεν θα πεθάνουν σε χαμηλές θερμοκρασίες. Φροντίστε να κρατήσετε το παχύφυτο σε ένα ζεστό δωμάτιο. (Αλλά όχι πολύ ζεστό) στον ήλιο.

Κρατήστε το παχύφυτο σε εσωτερικό χώρο κατά τη διάρκεια του χειμώνα για να μην πεθάνει.

Εντοπίστε ζωύφια και παράσιτα, φροντίστε τα και προετοιμάστε τα για τη νέα τους χειμερινή ζωή σε εσωτερικούς χώρους. Μεταφέρετε σε κατάλληλη εσωτερική δεξαμενή εάν είναι απαραίτητο.

Επίσης, λάβετε υπόψη ότι τα παχύφυτα, όπως και τα περισσότερα φυτά, είναι «αδρανής» κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Αυτό σημαίνει ότι κατά τους κρύους χειμώνες εξοικονομεί ενέργεια και δεν αναπτύσσεται ενεργά ή κάνει πολλά. αδρανές δέντρο Απαιτεί λιγότερο ενεργητική συντήρηση και στην πραγματικότητα τα καταφέρνει καλύτερα με μια παθητική προσέγγιση στην καθημερινή συντήρηση για μακροπρόθεσμη επιτυχία.

Προετοιμάστε τα παχύφυτά σας για επιτυχημένο πότισμα.

Διατηρώντας τα παχύφυτά σας σε κατάλληλες συνθήκες ποτίσματος θα εξασφαλίσετε την επιτυχία τους το χειμώνα. Μια γλάστρα με επαρκή αποστράγγιση είναι σημαντική. και αφήστε την ανεπιθύμητη και δυνητικά επιβλαβή υγρασία να διαρρεύσει μέσα από το έδαφος και να μην συσσωρευτεί στις ρίζες.

Το κατάλληλο χώμα, το οποίο παρέχει ποιοτικά θρεπτικά συστατικά αλλά δεν συγκρατεί νερό, είναι ιδανικό για το παχύφυτό σας. Αλλά το καλύτερο έδαφος θα εξαρτηθεί από την ποικιλία του παχύφυτου. και θα διαφέρει από φυτό σε φυτό.

Βεβαιωθείτε ότι το παχύφυτό σας έχει φυτευτεί σε έδαφος που στραγγίζει καλά και έχει αρκετά θρεπτικά συστατικά για να αναπτυχθεί δυναμικά.

Ποτίστε τα φυτά στις ρίζες και όχι στα φύλλα Το νερό που αφήνεται στα φύλλα μπορεί να προκαλέσει ζημιά ή σήψη. Φροντίστε λοιπόν το νερό να ρέει απευθείας στο έδαφος. Η χρήση μπιμπερό ή μπουκαλιών ψεκασμού μπορεί να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό. Και οι ειδικοί συνιστούν να χρησιμοποιήσετε ένα ποτιστήρι που περνά μέσα από τα φύλλα και κατευθείαν στις ρίζες.

Ποτίστε τα φυτά σας όταν στεγνώσει η βρωμιά.

Ένα από τα πλεονεκτήματα για τα περισσότερα παχύφυτα είναι ότι είναι πολύ χαμηλής συντήρησης και απαιτούν πολύ λιγότερη συντήρηση από άλλα φυτά εσωτερικού χώρου. Τα παχύφυτα δεν πρέπει να ποτίζονται μέχρι να στεγνώσει η βρωμιά στην αφή. Αλλά δεν πρέπει να ποτίζονται μέχρι τότε.

Ελέγχετε πάντα ότι το χώμα είναι στεγνό πριν ποτίσετε το παχύφυτό σας.

Τα παχύφυτα αποθηκεύουν νερό στα φύλλα τους. Αυτό σημαίνει ότι όταν αισθάνεστε ότι δεν ποτίζετε αρκετά τα μικρά φυτά σας, το παχύφυτό σας θα κρατήσει περισσότερο νερό από όσο φαίνεται. Το υπερβολικό πότισμα είναι ένας από τους κύριους λόγους που τα παχύφυτα μολύνονται ή πεθαίνουν. Λάβετε υπόψη πόσο νερό ποτίζετε και πόσο συχνά.

Οι υδάτινοι πόροι είναι σπάνιοι τον χειμώνα.

Έχουμε μιλήσει για το να μην ποτίζουμε παχύφυτα όταν το χώμα είναι υγρό. Πόσο συχνά όμως πρέπει να ποτίζετε τα φυτά σας; Αν και κάθε φυτό είναι διαφορετικό. Αλλά το μέσο παχύφυτο δεν χρειάζεται να ποτίζεται περισσότερο από μία φορά το μήνα. έστω και μια φορά το μήνα

Αυτό είναι πολύ διαφορετικό από το εβδομαδιαίο πότισμα που απαιτείται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού για τα περισσότερα χυμώδη φυτά.

όπως ήδη αναφέρθηκε Ο χρόνος δεν είναι ο καλύτερος δείκτης για το αν πρέπει ή όχι να φυτέψετε ένα παχύφυτο. Το έδαφος είναι πραγματικά ο καλύτερος οδηγός σας. Επομένως, η παρακολούθηση της περιεκτικότητας σε υγρασία του χυμώδους εδάφους σας είναι ο πιο σταθερός και αξιόπιστος δείκτης των αναγκών σας σε πότισμα. Εάν η βρωμιά είναι ακόμα υγρή Περιμένετε μερικές ημέρες ή μια εβδομάδα ή περισσότερο για να ελέγξετε ξανά πριν το πότισμα.

Μην υπερποτίζετε και μην παραμένετε κάτω από το νερό.

Τα παχύφυτα μπορούν να σαπίσουν ή να μουχλιάσουν εάν τα ποτιστούν υπερβολικά. Σε αντίθεση με τα περισσότερα άλλα φυτά που απαιτούν συχνό πότισμα. Πολλοί άνθρωποι ανησυχούν ότι τα φυτά στα μόνιμα σπίτια τους θα μαραθούν, προκαλώντας ζημιές ή ακόμα και θάνατο. Αυτό όμως δεν συμβαίνει με τα παχύφυτα.

Τα παχύφυτα ευδοκιμούν σε συνθήκες ξηρασίας με λίγο νερό. Επομένως, περιμένετε αρκετές εβδομάδες μεταξύ του ποτίσματος. ειδικά το χειμώνα

Τα συμπτώματα του υπερβολικού ποτίσματος περιλαμβάνουν:

  • φύλλα του φθινοπώρου
  • νεαρά φύλλα
  • Τα φύλλα αλλάζουν χρώμα ή είναι ημιδιαφανή.
  • κίτρινη κάρτα
  • μαύρη κουκκίδα

Τα υποβρύχια παχύφυτα είναι επίσης επικίνδυνα. Αν και τα παχύφυτα πρέπει να ποτίζονται συχνά, Αλλά το να μην ποτίσετε ή να ξεχάσετε να ποτίσετε για πολύ καιρό μπορεί να προκαλέσει μαρασμό. ακόμα και το χειμώνα Ελέγχοντας τακτικά το παχύφυτό σας θα διασφαλίσετε ότι το φυτό παίρνει αρκετό νερό.

Τα συμπτώματα του πνιγμού περιλαμβάνουν:

  • συρρικνωμένα φύλλα
  • αποξηραμένα φύλλα/ρίζες
  • τραγανά φύλλα
  • καφέ/αλλαγή χρώματος

ακόμα και το χειμώνα Όταν μιλάμε για παχύφυτα Το να είσαι κάτω από το νερό είναι ακόμα καλύτερο από το να είσαι κάτω από το νερό. Τα παχύφυτα έχουν τον τρόπο να προστατεύονται από τις παρατεταμένες συνθήκες χαμηλής περιεκτικότητας σε νερό. Αλλά είναι ευαίσθητα σε μολύνσεις και προβλήματα που σχετίζονται με το υπερβολικό πότισμα.

Τα παχύφυτα που παίρνουν πολύ λίγο νερό μπορούν να αναβιώσουν εύκολα. Αλλά το πολύ νερό μπορεί να είναι θανατηφόρο για αυτό το φυτό.

Παρέχετε σωστή αποστράγγιση

Εάν το παχύφυτό σας βρίσκεται σε γλάστρα χωρίς τρύπες αποστράγγισης Επαναφύτευση κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Αν και ορισμένες γλάστρες θα στραγγίσουν καλά σε εξωτερικούς χώρους, Αλλά δεν είναι τόσο αποτελεσματικά όσο η αποστράγγιση του νερού και του εσωτερικού αέρα. Η αποστράγγιση είναι σημαντική για τα παχύφυτα το χειμώνα.

Τα παχύφυτα πρέπει να φυτεύονται σε δοχεία με επαρκείς οπές αποστράγγισης για την απομάκρυνση της υπερβολικής υγρασίας.

Όταν φυτεύετε παχύφυτα το χειμώνα Και πάλι, φροντίστε να χρησιμοποιήσετε χώμα που είναι κατάλληλο για αυτά τα φυτά. Αυτό θα εξασφαλίσει ότι φιλτράρονται σωστά.

Το να αφήσετε τις ρίζες στο νερό χωρίς αερισμό μπορεί να προκαλέσει κάθε είδους προβλήματα. Συμπεριλαμβανομένης της σήψης των ριζών και των εντόμων.

Προσθέστε υγρασία ειδικά σε ξηρό καιρό.

Εάν ζείτε σε περιοχή με πολύ ξηρούς χειμώνες Χρησιμοποιήστε έναν υγραντήρα ή τοποθετήστε έναν υγραντήρα στο ντους. Και οι δύο είναι αποτελεσματικοί τρόποι για να προσθέσετε υγρασία στον αέρα και να αποτρέψετε την ξήρανση των παχύφυτων. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε ένα δίσκο με χαλίκι κάτω από την κατσαρόλα για άλλη πηγή υγρασίας.

Γνωρίστε τα παχύφυτά σας για την καλύτερη φροντίδα.

Το «παχύφυτο» είναι ένας ευρύς όρος που περιλαμβάνει μια μεγάλη ποικιλία φυτικών ειδών. Αλλά κάθε είδος παχύφυτου και κάθε είδος παχύφυτου είναι διαφορετικό. Γνωρίζοντας τι αρέσουν στα χυμώδη φυτά σας θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε ένα σωστό πρόγραμμα περιποίησης, χώματος και ποτίσματος.

Για παράδειγμα, τα παχύφυτα με κορδόνια είναι γνωστά στους λάτρεις των παχύφυτων ως εξαιρετικά χειμωνιάτικα φυτά επειδή είναι εξαιρετικά χαμηλής συντήρησης. ειδικά το χειμώνα Αυτό το φυτό ευδοκιμεί σε ψυχρότερες συνθήκες και δεν αντιμετωπίζει τα ίδια προβλήματα με άλλα εύκρατα φυτά.

Η εύρεση παχύφυτων που ευδοκιμούν στο κλίμα σας μπορεί να σας βοηθήσει να επιτύχετε την επιτυχία του τοπίου με λίγη προσπάθεια. Εάν δεν μπορείτε να αναγνωρίσετε το παχύφυτό σας ή θέλετε περισσότερες συμβουλές για το ποια παχύφυτα θα είναι τα πιο επιτυχημένα στο σπίτι σας. Συμβουλευτείτε τον τοπικό σας παιδικό σταθμό.

Ειδικές σημειώσεις για τη φροντίδα του κάκτου

Οι παραδοσιακοί κάκτοι και τα παχύφυτα συχνά συγχέονται λόγω της εμφάνισής τους και της ανοχής τους στην ξηρασία. Αλλά οι κάκτοι είναι μοναδικά είδη και απαιτούν ελαφρώς διαφορετικές μεθόδους φροντίδας.

Ωστόσο, το πρόγραμμα ποτίσματος για τους χειμερινούς κάκτους πρέπει να είναι το ίδιο με τα άλλα παχύφυτα. Μην ποτίζετε τον κάκτο μέχρι να στεγνώσει το χώμα. καθώς και κοινά παχύφυτα Οι κάκτοι είναι ευαίσθητοι στο υπερβολικό πότισμα. Και το πολύ νερό μπορεί να βλάψει αυτά τα μικρά, ανθεκτικά φυτά.

Τελευταία ενημέρωση στις 05-06-2023 / Σύνδεσμοι συνεργατών / Εικόνες από το Amazon Product Advertising API.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *