Πώς να συλλέξετε αρωματικούς σπόρους γερανιού;

Πώς να συλλέξετε αρωματικούς σπόρους γερανιού;

Εκτός από μοσχεύματα, τα αρωματικά γεράνια μπορούν να πολλαπλασιαστούν και από σπόρους, ωστόσο η συγκομιδή των σπόρων δεν είναι πάντα εύκολη. Αλλά αν μπορείτε να συλλέξετε αρωματικούς σπόρους γερανιού Θα φυτρώσετε εύκολα αρωματικούς σπόρους γερανιού και θα καλλιεργήσετε νέα αρωματικά φυτά γερανιού.

Η δυσκολία στη συλλογή αρωματικών σπόρων γερανιού είναι η ευκολία τους στον άνεμο. Πρέπει να ενεργήσετε γρήγορα, διαφορετικά θα χάσετε την κατάλληλη στιγμή για τη συγκομιδή του.

Σε αυτό το άρθρο, θα σας διδάξω πώς να βρείτε αρωματικούς σπόρους γερανιού και πού να τους βρείτε. Πώς να συλλέξετε και να πολλαπλασιάσετε φυτά κήπου από σπόρους

Πού είναι οι σπόροι του γερανιού;

Εάν έχετε μαδήσει μυρωδάτους βολβούς γερανιού αμέσως αφού μαραθούν, Δεν θα δείτε ποτέ τις κεφαλές των σπόρων να σχηματίζονται εβδομάδες μετά το μαρασμό των λουλουδιών.

Έτσι, το πρώτο βήμα για να βρείτε αρωματικούς σπόρους γερανιού είναι να αφήσετε τις δέσμες λουλουδιών στο φυτό και να περιμένετε να βλαστήσουν οι σπόροι. Αυτό μπορεί να διαρκέσει έως και δύο εβδομάδες. οπότε παρακαλώ να είστε υπομονετικοί

Το κεφάλι του σπόρου μοιάζει με το ράμφος ενός γερανού ή ερωδιού. Ξεκινούν πράσινα και σταδιακά στεγνώνουν. όταν στεγνώσει Μπορεί να παρατηρήσετε ένα μικρό γάντζο. στο τέλος της κεφαλής του σπόρου

Χτυπήστε το άγκιστρο και θα δείτε ότι ωθεί τον σπόρο μακριά. Λειτουργεί ως μηχανισμός αυτόματου ανοίγματος που μπορεί να ενεργοποιηθεί από απλά πράγματα όπως έντομα ή αέρας στο κεφάλι του σπόρου.

Οι κεφαλές των σπόρων μπορεί να χρειαστούν αρκετές εβδομάδες για να αναπτυχθούν έτοιμοι για συγκομιδή σπόροι. Θα πρέπει να περιμένετε έως ότου οι κεφαλές των σπόρων αρχίσουν να στεγνώνουν πριν τη συγκομιδή για να βεβαιωθείτε ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για σπορά.

Πώς μοιάζουν οι σπόροι γερανιού;

Οι σπόροι του γερανιού έχουν σκούρο καφέ, ελλειπτικό σχήμα και έχουν μια σχισμή στη μέση. Μοιάζουν αρκετά με τους πυρήνες βρώμης. Έτσι, είναι εύκολο να αναγνωρίσετε πότε ξέρετε πού να τρυγήσετε.

Έχουν ένα μυτερό άκρο και μια μικρή σπείρα που προεξέχει στο άλλο άκρο. όταν ο σπόρος στεγνώσει Ο σπόρος αναπτύσσει λευκές τρίχες πάνω από μια σπειροειδή προσάρτηση. καθιστώντας δυνατή τη συνέχιση των ταξιδιών στον αέρα

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς, όταν πέσουν στο έδαφος, η υγρασία που φτάνει στην άκρη θα προσκολληθεί στη βρωμιά, διευκολύνοντας έτσι τη βλάστηση.

Εάν οι κεφαλές των σπόρων στεγνώνουν άσχημα κατά τη συγκομιδή Θα πρέπει να στεγνώσει σε ζεστό, ξηρό, αεριζόμενο χώρο για δύο εβδομάδες.

όταν ο σπόρος βγαίνει από το κεφάλι του σπόρου Πρέπει να κρεμαστεί σε χαρτί για να στεγνώσει. Είναι σημαντικό να τα στεγνώνετε σωστά.

Οι σταθεροί, παχουλός σπόροι μπορούν να επωφεληθούν. Οι συρρικνωμένοι ή κατεστραμμένοι σπόροι δεν θα βλαστήσουν και θα πρέπει να απορριφθούν.

Έχουν όλα τα φυτά κήπου σπόρους;

Όχι, δυστυχώς, μερικά γεράνια δεν έχουν σπόρους. Όπως ανέφερα προηγουμένως Αν συνεχίσετε να απαλλαγείτε από τα γεράνια Είναι απίθανο να παράγουν κεφαλές σπόρων.

Στη συνέχεια τα αρωματικά γεράνια καλλιεργούνται αποκλειστικά σε εσωτερικούς χώρους και χωρίς επικονίαση. Αυτά δεν μπορούν να παράγουν σπόρους.

Μερικές φορές, αν αφήσετε τις αρωματικές κεφαλές των σπόρων γερανιού να στεγνώσουν για πολύ καιρό και να μην συγκομιστούν εγκαίρως, Ο άνεμος ή ένας αυτοκαταλυόμενος μηχανισμός μπορεί να παρασύρει όλο το σιτάρι. γιατί δεν έχεις τίποτα να φυτέψεις

Αν λοιπόν θέλετε να μαζέψετε σπόρους από τα αρωματικά φυτά του κήπου σας, σταματήστε τα μαύρα στίγματα και περιμένετε να σχηματιστούν οι κεφαλές των σπόρων. Συλλέξτε γρήγορα πριν στεγνώσουν πολύ τα κεφάλια των σπόρων. Και βεβαιωθείτε ότι τα αρωματικά φυτά του κήπου σας επικονιάζονται. (Συνήθως είναι μεγάλοι. Έξω από το σπίτι υπάρχει)..

Συγκομιδή και αποθήκευση σπόρων γερανιού

όταν συλλέγετε αρωματικούς σπόρους γερανιού Τυλίξτε τα κεφάλια των σπόρων σε μια χάρτινη σακούλα και αφήστε τα να στεγνώσουν για να βγουν εύκολα οι σπόροι.

Όπως είπα παραπάνω Αφήστε τους σπόρους να στεγνώσουν για άλλες δύο εβδομάδες αφού αφαιρεθούν οι σπόροι από τους βολβούς. Αυτό διασφαλίζει ότι οι σπόροι είναι εντελώς στεγνοί και επιλέξτε ποιους σπόρους μπορείτε να αποθηκεύσετε.

Εάν δεν πρόκειται να σπείρετε τους σπόρους αμέσως ή σκοπεύετε να τους σπείρετε μόνο την επόμενη σεζόν. Τοποθετήστε τα σε μια χάρτινη σακούλα και φυλάξτε τα σε στεγνό, καλά αεριζόμενο μέρος.

Εάν αποθηκευτεί σε υγρό μέρος, θα αναπτυχθεί μούχλα που θα το καταστήσει άχρηστο.

Επομένως, θα πρέπει να βρείτε μια χάρτινη σακούλα ή χάρτινο φάκελο για αποθήκευση σε δροσερό και ξηρό μέρος.

Πολλαπλασιάστε τα γεράνια από σπόρους.

Μετά τη σωστή συλλογή, ξήρανση και ταυτοποίηση των βιώσιμων σπόρων, Το επόμενο βήμα στον πολλαπλασιασμό των αρωματικών γερανιών από σπόρους είναι η βλάστηση.

Ευτυχώς, το πιο δύσκολο κομμάτι τελείωσε. Γιατί η βλάστηση είναι εύκολη. Οι σπόροι γερανιού δεν χρειάζονται πολλά για να βλαστήσουν. Αλλά για να διασφαλιστεί ότι η αναπαραγωγή είναι επιτυχής. Δώστε προσοχή στα ακόλουθα σημεία:

  • Φυτεύονται σε δοχεία δενδρυλλίων και καλύπτονται με φυτευτικό υλικό.
  • Διατηρήστε τα υγρά αλλά όχι υγρά εάν το μείγμα γλάστρας είναι πολύ υγρό. Μπορεί να σχηματιστεί μούχλα στην επιφάνεια.
  • κρατήστε το σε ζεστό μέρος (Οι βέλτιστες θερμοκρασίες θα πρέπει να είναι 70-75°F κατά τη διάρκεια της ημέρας και 60-65°F τη νύχτα.)
  • Τοποθετήστε το σε μια ηλιόλουστη τοποθεσία και βεβαιωθείτε ότι έχει περίπου 12 ώρες φωτός την ημέρα.

Μπορείτε να σπείρετε σε εσωτερικούς χώρους τον Φεβρουάριο.Μετά από 12 έως 16 εβδομάδες, τα αρωματικά γεράνια που πολλαπλασιάζονται από σπόρους θα πρέπει να είναι έτοιμα να ανθίσουν για πρώτη φορά.

συνοψίζω

Ναι – ο πολλαπλασιασμός της γαρδένιας από σπόρους μπορεί να πάρει λίγο χρόνο και προσπάθεια. Αλλά το πιο δύσκολο μέρος της όλης διαδικασίας είναι η συγκομιδή των σπόρων.

Εάν έχετε ήδη παραγγείλει σπόρους στο διαδίκτυο Μπορείτε να παραλείψετε το στάδιο συλλογής σπόρων και να πάτε κατευθείαν στο στάδιο της βλάστησης.

Εάν η όλη διαδικασία διαρκεί πολύ, υπάρχει πάντα μια άλλη μέθοδος πολλαπλασιασμού – από μοσχεύματα.

Τα μοσχεύματα χρειάζονται λιγότερο χρόνο για να ριζώσουν. και επειδή είναι πρόδρομος Ως εκ τούτου, ανθίζει πιο γρήγορα από άλλα αρωματικά φυτά κήπου. πολλαπλασιάζεται με σπόρους

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *