Πώς να σώσετε ένα σάπιο εργοστάσιο αέρα;

Γιατί το παχύφυτο μου γίνεται μαλακό;  Υπέροχες συμβουλές για να το αποφύγετε

Τα φυτά αέρα (Tillancia) είναι πραγματικά μοναδικά φυτά. Μπορούν να ζήσουν χωρίς χώμα και χρειάζονται μόνο υγρασία, αέρα, θερμότητα και φως. Δυστυχώς, αυτά τα φυτά μπορεί να πεθάνουν εάν δεν ικανοποιηθούν οι ανάγκες φροντίδας τους. Οι παραμελημένες εγκαταστάσεις αέρα μπορεί να αρχίσουν να παρουσιάζουν σημάδια σήψης ή σήψης Τα καλά νέα είναι ότι είναι εύκολο να διατηρηθεί μια ανεμογεννήτρια που έχει αρχίσει να φθείρεται.

Πώς να βοηθήσετε τα σάπια αιολικά φυτά; Ο καλύτερος τρόπος για να θεραπεύσετε τα φυτά που σαπίζουν αέρα είναι να εξασκήσετε κατάλληλες τεχνικές ποτίσματος. Αφαιρέστε το παλιό νερό από το δοχείο αερόφυτου σας. στη συνέχεια ψεκάζεται με απεσταγμένο νερό Βεβαιωθείτε ότι το φυτό έχει αρκετή κυκλοφορία αέρα και βρίσκεται εκτός του άμεσου ηλιακού φωτός για μερικές ημέρες μέχρι να δείξει σημάδια βελτίωσης. ως προσωρινό μέτρο Μπορείτε να τοποθετήσετε τα αερόφυτα σας σε ημισκιερή τοποθεσία. βοηθά στην ανάκτηση της ενέργειας των φυτών

Τα αερόφυτα είναι όμορφα διακοσμητικά φυτά για κάθε σπίτι. Αλλά μπορεί να είναι αποκαρδιωτικό όταν αρχίζουν να σαπίζουν. Εάν θέλετε να αποτρέψετε τα φυτά του ανέμου να σαπίσουν Αυτό το άρθρο είναι για εσάς. Δείτε τις κοινές αιτίες της σήψης και τις λύσεις.

Τι προκαλεί τη σήψη των ανεμογεννητριών;

πολύ πότισμα

Το υπερβολικό πότισμα είναι η κύρια αιτία αυτής της σήψης των φυτών εσωτερικού χώρου. Τα φυτά του αέρα ζουν στην έρημο. Έτσι δεν χρειάζονται πολύ νερό για να επιβιώσουν. Εάν χρησιμοποιείτε νερό βρύσης ή φιλτραρισμένο νερό σε εγκατάσταση αέρα Βεβαιωθείτε ότι είναι αποσταγμένο ή βρόχινο νερό. Η χρήση συνηθισμένου πόσιμου νερού θα καταστρέψει το φυτό.

Το υπερβολικό πότισμα οδηγεί σε διαδικασίες σήψης, καθώς τα αερομεταφερόμενα φυτά μπορούν να απορροφήσουν τόσο πολύ νερό πριν αρχίσουν να σαπίζουν. Αυτό μπορεί να συμβεί ακόμα κι αν ποτίζετε τα φυτά σας μία φορά την εβδομάδα.

Ένας από τους πιο συνηθισμένους λόγους για τους οποίους τα φυτά του αέρα αρχίζουν να σαπίζουν είναι το υπερβολικό πότισμα.

κακός αερισμός

Χωρίς κατάλληλο αερισμό γύρω από την πηγή αέρα σας, Θα είναι δύσκολο για αυτούς να απορροφήσουν νερό από τα φύλλα τους. Η τοποθέτηση φυτών αέρα σε σκοτεινό, καλυμμένο χώρο μπορεί να οδηγήσει σε κακό αερισμό. Εάν τοποθετήσετε τον φυσητήρα σε άλλο αντικείμενο Αποτρέπει την είσοδο ή την έξοδο αέρα και υγρασίας από την περιοχή.

Ο κακός αερισμός μπορεί να δυσκολέψει το στέγνωμα των φυτών εσωτερικού χώρου μετά το πότισμα. Αυτό οδήγησε τελικά στη διάλυσή του.

κακά βακτήρια και μύκητες

Εάν ο αέρας σας είναι υγρός Μπορεί να αποτελέσει πρόσφορο έδαφος για βακτήρια και μύκητες. Ένα υγρό περιβάλλον στο οποίο προτιμώνται οι μύκητες που προκαλούν σήψη μπορεί εύκολα να εμφανιστεί σε κλειστούς χώρους ή με υπερβολικό πότισμα του φυτού. Αυτό οδηγεί σε μια γλοιώδη υφή στα φύλλα του φυτού εσωτερικού χώρου και στο φυτό αναπτύσσονται λευκές ή γκρι κάμπιες. Αν παρατηρήσετε ότι συμβαίνει αυτό Είναι ώρα να αναλάβετε δράση.

Τα κακά βακτήρια και οι μύκητες οδηγούν σε σήψη καθώς καταστρέφουν τα ζωντανά κύτταρα και τελικά προκαλούν σήψη. Γι’ αυτό αυτά τα μολυσμένα από μύκητες αερόφυτα χρειάζονται άμεση φροντίδα εάν θέλουν να επιβιώσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Συμπτώματα σήψης αέρα

υπό ιδανικές συνθήκες Τα φυτά του αέρα είναι λιγότερο πιθανό να σαπίσουν. αλλά όταν συμβεί Είναι σημαντικό να δράσουμε άμεσα. Εάν παρατηρήσετε κάποιο από αυτά τα συμπτώματα Ίσως είναι καιρός να σώσετε τα αερόφυτα σας.

Τα φύλλα φαίνονται να είναι μαραμένα ή κατσαρά στις άκρες.

Αν παρατηρήσετε μερικά από τα εξωτερικά φύλλα στα φυτά, ο αέρας καμπυλώνει προς τα μέσα. Μπορεί να είναι σημάδι σήψης. Επειδή τα φυτικά κύτταρα μέσα σε αυτά τα φύλλα αλλοιώνονται. στέγνωμα και μπούκλα

Εάν τα φυτά του αέρα σας συρρικνώνονται ή συρρικνώνονται Τα παχύφυτα θα αρχίσουν να σαπίζουν.

Το αερόφυτο σας έχει καφέ ή μαύρα στίγματα.

Αν δείτε μαύρες κηλίδες να σχηματίζονται σε όλα τα φυτά της αυλής σας. Θα μπορούσε να είναι θύμα κακών βακτηρίων ή μυκητιασικής λοίμωξης. Αυτοί οι μύκητες παράγουν σπόρια που εξαπλώνονται σε άλλα μέρη του φυτού και σαπίζουν γρήγορα.

Το χώμα μυρίζει σαν σάπια αυγά ή λύματα.

Τα κακά βακτήρια και η μούχλα εκπέμπουν μια έντονη, πικάντικη οσμή. Και αν ξέρεις, δεν είναι λάθος. Εάν το έδαφος των αερομεταφερόμενων φυτών σας αρχίσει να μυρίζει έτσι. Πρέπει να ενεργήσετε αμέσως καθώς αυτοί οι μύκητες καταστρέφουν τα φυτικά κύτταρα.

Διαυγές λευκό ή γκρι που αναπτύσσεται σε αερόφυτα.

Αν δείτε λευκή ή γκρίζα μούχλα να αναπτύσσεται στα φυτά του αέρα σας Αυτό δείχνει ότι μπορεί να έχει θηρεύσει έναν από τους μύκητες που προκαλούν σήψη. Αυτά τα ασαφή μπαλώματα περιέχουν σπόρια και θα εξαπλωθούν περαιτέρω εάν δεν τα φροντίσετε αμέσως.

Πώς να θεραπεύσετε τα σάπια φυτά του αέρα

Εάν παρατηρήσετε ότι η τραχεία σας σαπίζει, χαλαρώστε. Δεν είναι το τέλος του κόσμου. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να σώσετε την ανεμογεννήτριά σας από αυτή τη δεινή κατάσταση. Και όλα ξεκινούν με αυτά τα απλά βήματα:

Βγάλτε το φυτό έξω για να πάρει λίγο αέρα για μια ή δύο ώρες.

Το να βγάζετε τα φυτά έξω για λίγες ώρες κάθε μέρα τους επιτρέπει να αναπνέουν καθαρό αέρα. που συχνά αρκεί για να τους σώσει. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα αν παρατηρήσετε ότι τα φυτά σας αρχίζουν να σαπίζουν λόγω κακού αερισμού. Εάν δεν υπάρχουν σημάδια φθοράς Μπορεί να χρειαστούν μερικές ημέρες για τον εξωτερικό αέρα για να αποφευχθεί η φθορά.

Όταν παρατηρήσετε ότι τα φυτά στο σπίτι σας δεν απορροφούν νερό και τα φύλλα τους φαίνονται ζαρωμένα ή λεπτά. Ήρθε η ώρα να ξεκινήσει αυτή η διαδικασία.

Αφαιρέστε το φυτό από τη γλάστρα ή το δοχείο.

Εάν ο καιρός του φυτού σας έχει επιδεινωθεί λόγω του χώματος της γλάστρας που χρησιμοποιείτε. Η αφαίρεσή τους από το δοχείο θα βοηθήσει στη διατήρηση αυτών των φυτών. Μπορείτε να το κάνετε αυτό χρησιμοποιώντας απαλά τα δάχτυλά σας. Τραβήξτε τα βρύα πάνω από το χώμα πριν τοποθετήσετε το φυτό δίπλα του.

Προσθέστε νερό στα αερόφυτα σας. Αλλά μην ποτίζετε πολύ.

Εάν παρατηρήσετε ότι τα φυτά του αέρα σας αρχίζουν να σαπίζουν επειδή δεν απορροφούν σωστά το νερό. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να προσθέσετε απεσταγμένο ή βρόχινο νερό απευθείας στο έδαφος. Μετά την ενυδάτωση των κατοίκων της ερήμου Περιμένετε μία ή δύο ώρες πριν προσθέσετε νερό στο χώμα.

για τη διατήρηση του σάπιου κάκτου Προσθέστε μια μικρή ποσότητα νερού και αποφύγετε το υπερβολικό πότισμα.

Προσέξτε να μην ποτίζετε υπερβολικά τα φυτά σας.

Αν και η προσθήκη υγρασίας στα φυτά αέρα είναι σημαντική, Προσοχή όμως μην το παρακάνετε ξανά. μπορεί να διαρκέσει αρκετές ημέρες (ή εβδομάδες) από την περιβάλλουσα υγρασία. Αυτό το δέντρο εσωτερικού χώρου θα αρχίσει να ψηλώνει ξανά. Διατηρήστε λοιπόν το έδαφος υγρό αλλά όχι μουσκεμένο.

Χρησιμοποιήστε ξανά απεσταγμένο νερό ή βρόχινο νερό στο εργοστάσιό σας αέρα.

Τώρα έχετε παρατηρήσει ότι τα φυτά του αέρα σας αρχίζουν να σαπίζουν λόγω του υπερβολικού νερού που έχουν απορροφήσει. Βεβαιωθείτε ότι δεν χρησιμοποιείτε ξανά κανονικό νερό βρύσης ή φιλτραρισμένο πόσιμο νερό. Αυτό συμβαίνει επειδή το νερό από αυτές τις πηγές μπορεί να περιέχει χημικές ουσίες, μέταλλα και ρύπους που μπορούν να βλάψουν την υγεία του αερόφυτου σας.

Επιστρέψτε το φυτό αέρα στη γλάστρα του.

Τέλος, αφού αφαιρέσετε με επιτυχία τα αποσυντιθέμενα μέρη του φυλλώματος των φυτών εσωτερικού χώρου σας, προσθέστε αργά απεσταγμένο ή βρόχινο νερό πίσω στο χώμα. Μετά από μερικές εβδομάδες, προσθέστε βρύα στο έδαφος του κατοίκου της ερήμου. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το σε ένα κανονικό σημείο στο σπίτι ή στο γραφείο σας.

για καλύτερα αποτελέσματα Χρησιμοποιήστε ένα μπουκάλι ψεκασμού για να καλύψετε τον αέρα γύρω από το φυτό σας και να το διατηρήσετε υγρό όλη την ημέρα. Αυτό θα αυξήσει αμέσως το επίπεδο υγρασίας. Αυτό είναι πολύ χρήσιμο για να βοηθήσει τα φυτά του αέρα που αρχίζουν να σαπίζουν λόγω της χαμηλής υγρασίας του αέρα.

Διατηρήστε τον αέρα καθαρό για καλύτερα αποτελέσματα.

Το τελευταίο βήμα που μπορείτε να κάνετε για να διατηρήσετε την ανεμογεννήτριά σας είναι να τη διατηρήσετε καθαρή. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να σκουπίζετε τα φύλλα αυτού του φυτού σε γλάστρα καθημερινά με ένα υγρό πανί. ή χαρτί υγείας για να αποφύγετε τη σκόνη και άλλα σωματίδια γύρω από το σπίτι ή το γραφείο σας Η σκόνη στα φύλλα θα το κάνει να σαπίσει γρήγορα. Διατηρήστε το λοιπόν όσο το δυνατόν πιο υγιές σκουπίζοντάς το.

Η διατήρηση του αέρα καθαρού θα διευκολύνει τη συλλογή των σάπιων παχύφυτων.

Μείνετε μακριά από φυτικές τροφές και άλλες χημικές ουσίες.

Μην χρησιμοποιείτε άλλες μη εγκεκριμένες φυτικές τροφές ή λιπάσματα. με τα αερόφυτα σας Αυτό μπορεί να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό σε αυτά τα φυτά εσωτερικού χώρου. Εάν παρατηρήσετε ότι τα φύλλα του γηγενή της ερήμου γίνονται καφέ γύρω από τις άκρες, αφαιρέστε τα από το χώμα και αφήστε αυτό το φυτό εσωτερικού χώρου να καθίσει για μερικές ημέρες.

Εάν το αερόφυτο σας δεν απορροφά πλέον νερό ή τα φύλλα του αρχίζουν να ζαρώνουν. Ήρθε η ώρα να ξεκινήσετε απλά βήματα. αυτά αμέσως Εάν δεν υπάρχουν σημάδια σήψης στα φύλλα Υπάρχει πιθανότητα το επίπεδο υγρασίας στο περιβάλλον περιβάλλον να είναι χαμηλό.

για να βοηθήσει στην επίλυση αυτού του ζητήματος. Δοκιμάστε να προσθέσετε απεσταγμένο νερό ή νερό της βροχής απευθείας στο έδαφος. Στη συνέχεια, περιμένετε μια ώρα πριν προσθέσετε περισσότερο νερό. Εάν το φυτό αέρα σας δεν αερίζει την υγρασία από το περιβάλλον του, τραβήξτε απαλά τα βρύα από το φυτικό έδαφος και αφαιρέστε τα από το δοχείο του. Στη συνέχεια, προσθέστε απεσταγμένο νερό ή νερό της βροχής απευθείας στο έδαφος. Στη συνέχεια, περιμένετε περίπου μία ώρα πριν προσθέσετε νερό στο δοχείο.

Εάν παρατηρήσετε καφέ κηλίδες να εμφανίζονται γύρω φύλλα δέντρων αέρα Αφαιρέστε εντελώς αυτό το φυτό εσωτερικού χώρου και αφήστε το στην άκρη για μερικές ημέρες για να επιστρέψει η υγρασία στο φυσιολογικό.

συμπέρασμα

Η σήψη μπορεί να είναι ένα σοβαρό πρόβλημα στα αερόφυτα. Ειδικά αν παρατηρήσετε καφέ κηλίδες να εμφανίζονται στα φύλλα αυτού του φυτού. Εάν δεν υπάρχουν σημάδια φθοράς Οι πιθανότητες για το σπίτι ή το γραφείο σας μειώνονται καθώς κάνει πιο κρύο έξω καθώς μπαίνει ο χειμώνας. Είναι σημαντικό να κάνετε τα σωστά βήματα για τη συντήρηση του αιολικού σας πάρκου. Είτε βεβαιωθείτε ότι αυτοί οι κάτοικοι της ερήμου έχουν αρκετή υγρασία είτε προσθέτετε απεσταγμένο νερό ή βρόχινο νερό απευθείας πάνω από αυτό το φυτό εσωτερικού χώρου. Συμβάλλετε τεράστια στην υγεία τους.

Τελευταία ενημέρωση στις 2023-06-04 / Σύνδεσμοι συνεργατών / Εικόνες από το Amazon Product Ads API.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *