Πώς να φροντίσετε το φυτό String of Pearls;

Πώς να φροντίσετε το φυτό String of Pearls;

Αν σας αρέσουν τα θαμνώδη φυτά, το κολιέ με μαργαριτάρια (Senecio rowleyanus) μπορεί να είναι πολύ νόστιμο για εσάς. με λεπτούς μίσχους με μαργαριταρένια φύλλα Κάντε αυτό το παχύφυτο να γίνει ένα όμορφο παχύφυτο όπως κανένα άλλο.

Για να απολαύσετε ό,τι καλύτερο μπορεί να προσφέρει το μαργαριταρένιο κορδόνι σας. Διαβάστε παρακάτω τον οδηγό μου για την ανάπτυξη. Όπως καλύπτω τις βασικές απαιτήσεις αυτού του αεριού μαργαριταριού.

μέγεθος και ανάπτυξη

Αν και αυτά τα εύθραυστα φυτά ξεκινούν από μικρά, μεγαλώνουν σε μέγεθος. Αλλά οι μίσχοι μεγαλώνουν σε μήκος 2-3 πόδια.Σε σύγκριση με άλλα παχύφυτα, είναι ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα φυτά. Απλώνονται εύκολα και μπορούν να καλλιεργηθούν σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους το καλοκαίρι.

Απαιτήσεις οπτικών

Μια σειρά από μαργαριτάρια λατρεύει το έντονο φως. αλλά δεν εκτίθεται στον πλήρη ήλιο Σε εσωτερικούς χώρους, τοποθετήστε το κοντά σε παράθυρο που δέχεται φυσικό φως.

Εάν βρίσκεται κοντά σε παράθυρο με άμεσο ηλιακό φως Απομακρυνθείτε λίγα μέτρα από το παράθυρο για να αποφύγετε το ηλιακό φως.

Το χειμώνα σε μια σκοτεινή και κρύα μέρα Μπορείτε να το τοποθετήσετε κοντά στο παράθυρο για να αυξήσετε το φως.

Οι χορδές μαργαριταριών πρέπει να τοποθετούνται σε εξωτερικό χώρο σε σκιερό μέρος όπου δεν θα εκτίθενται στον ήλιο νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα.

Αυτό συμβαίνει γιατί αυτά τα φυτά χρειάζονται έμμεσο φως. Μπορείτε να συμπληρώσετε την έλλειψη με φώτα ανάπτυξης LED ή φώτα ανάπτυξης LED.

άρδευση

καθώς και άλλα παχύφυτα Τα κορδόνια μαργαριτάρια είναι πολύ ευαίσθητα στο νερό. Ποτίζετε μόνο όταν το χώμα είναι στεγνό στην αφή.

Μπορείτε να ποτίζετε εβδομαδιαία ή κάθε δεύτερη εβδομάδα. Εξαρτάται από τον καιρό στην περιοχή σας. Φροντίστε να μειώσετε το πότισμα κατά τη διάρκεια του χειμώνα που το φυτό είναι αδρανές.

Σε εξωτερικούς χώρους, μπορεί να χρειαστείτε περισσότερο ή λιγότερο πότισμα ανάλογα με το πόσο συχνά βρέχει στην περιοχή σας.

τύπος εδάφους

Ενώ η σειρά από μαργαριτάρια προτιμά το αμμώδες χώμα. Αναπτύσσεται όμως καλά σε παχύφυτα και κάκτους. Η ιδέα είναι να έχετε ένα μέσο γλάστρας που να μην συγκρατεί το υπερβολικό νερό και να του επιτρέπει να στραγγίζει γρήγορα από τη γλάστρα.

Όσο περισσότερο κάθεται το νερό στις ρίζες Όσο περισσότερες ρίζες θα σαπίσουν. Εκτός από την αποφυγή του υπερβολικού ποτίσματος, Το υλικό φύτευσης μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση της συχνότητας της σήψης των ριζών.

Ένα καλό μέσο γλάστρας θα διατηρήσει την υγρασία και θα επιτρέψει στις ρίζες καλό αερισμό για να αποφευχθεί η σήψη.

θερμοκρασία και υγρασία

Η μέση θερμοκρασία δωματίου είναι ιδανική για αυτό το παχύφυτο. Οι εσωτερικές θερμοκρασίες θα πρέπει να διατηρούνται μεταξύ 70°-80°F και το χειμώνα τα μαργαριτάρια θα πρέπει να αποθηκεύονται στους 55°-60°F.

Δεδομένου ότι αυτό το φυτό είναι εγγενές στη Νοτιοδυτική Αφρική. Έτσι μπορεί να χειριστεί άνυδρα περιβάλλοντα.Εν ολίγοις, δεν χρειάζεται να θολώσετε ή να προσθέσετε υγρασία γύρω από τα φυτά.

Η κανονική υγρασία εσωτερικού χώρου είναι εντός του αποδεκτού εύρους για αυτό το παχύφυτο. Αν και ο καιρός είναι λίγο ξηρός. Δεν θα επηρεάσει τα παχύφυτά σας.

Μην τοποθετείτε φυτά κοντά σε κλιματιστικά. αεριζόμενο άνεμο παράθυρο ή άλλες πηγές κρύου ή θερμότητας

γονιμοποίηση

Τα παχύφυτα δεν είναι πολύ θρεπτικά. Στην πραγματικότητα, μπορούν να τα καταφέρουν πολύ καλά χωρίς βοήθεια. Αλλά η προσθήκη λίγης θρεπτικής αξίας θα τα διατηρήσει υγιή και θα αναπτυχθούν δυναμικά.

Λιπαίνετε τα παχύφυτα μόνο κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου, κάθε 2-4 εβδομάδες ή στη συνιστώμενη δοσολογία και συχνότητα του κατασκευαστή.

Χρησιμοποιήστε ένα λίπασμα ειδικά σχεδιασμένο για παχύφυτα και κάκτους. Και ξεκινήστε με μια αραιωμένη ποσότητα για να δείτε πώς χρησιμοποιείται το παχύφυτό σας.

Συχνά, η υπερβολική ποσότητα λιπάσματος μπορεί να καταστρέψει και να σκοτώσει το φυτό.

Αποφύγετε τη λίπανση το φθινόπωρο και το χειμώνα. Λιπαίνω το παχύφυτο μια φορά στις αρχές της άνοιξης και μια φορά στα μέσα του καλοκαιριού.

προσθήκη και επανάληψη

για παχύφυτα Η σύστασή μου είναι γλάστρες από τερακότα και κεραμικές γλάστρες χωρίς γλάσο. Απορροφούν την υπερβολική υγρασία και βοηθούν το έδαφος να στεγνώσει πολύ γρήγορα. Είναι επίσης πολύ πιο όμορφο από το πλαστικό.

Θα λειτουργήσουν επίσης πλαστικές γλάστρες με τρύπες αποστράγγισης στο κάτω μέρος. Αλλά τείνουν να συγκρατούν την υγρασία σε σύγκριση με την τερακότα και τα κεραμικά.

γιατί οι χορδές των μαργαριταριών έχουν ρηχές ρίζες Δεν χρειάζεται λοιπόν βαθύ δοχείο. Επίσης, μην χρησιμοποιείτε πολύ μεγάλη κατσαρόλα. Το φυτό πρέπει να είναι σταθερά στη γλάστρα.

Κανονικά, η μεταφύτευση πρέπει να γίνεται κάθε 2-3 χρόνια ή εάν το φυτό δείχνει σημάδια ότι δεν είναι κατάλληλο για την τρέχουσα γλάστρα. (Οι ρίζες αναδύονται και συχνά έχουν κακή απόδοση ακόμη και με καλούς φωτισμούς και συνθήκες ανάπτυξης.)

Η αναφύτευση είναι χρήσιμη όχι μόνο επειδή αφήνει χώρο για νέα ριζικά συστήματα, αλλά και επειδή είναι η τέλεια στιγμή για να τοποθετήσετε το νέο φυτό σε γλάστρα και να το κόψετε λίγο αν χρειαστεί. Φυτέψτε την άνοιξη όταν το φυτό εισέρχεται στο βλαστικό στάδιο.

Πώς να πολλαπλασιάσετε τη σειρά από μαργαριτάρια;

Μου είπαν ότι οι χορδές από μαργαριτάρια απλώνονται εύκολα. γιατί είναι πολύ εύκολο να ριζώσει Οι ρίζες τους είναι ρηχές αλλά γρήγορες. Έτσι μπορείτε να πολλαπλασιάζετε από μοσχεύματα γρήγορα και εύκολα.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να μαζέψετε ένα κομμάτι ισχυρού μήκους 3 έως 4 ιντσών, να το τοποθετήσετε πάνω από το χώμα και να το πιέσετε λίγο προς τα κάτω. Πασπαλίστε το χώμα με νερό όποτε το χώμα αρχίζει να στεγνώνει και θα δείτε να σχηματίζονται ρίζες σε λίγες εβδομάδες.

Εναλλακτικά, μπορείτε να τοποθετήσετε ένα κομμάτι στελέχους με την άκρη του φύλλου. Τοποθετήστε τα σπορόφυτα (αφού αφαιρεθούν τα φύλλα) στο χώμα και διατηρήστε το χώμα υγρό μέχρι να εμφανιστούν νέα φυτά.

κάλυμμα

Οι αλυσίδες από μαργαριτάρια δεν είναι όμορφες μόνο για εύθραυστα φύλλα και κλαδιά. αλλά και τα μυρωδάτα λευκά άνθη που ξεφυτρώνουν από τα λυγισμένα κοτσάνια.

Τα φύλλα που αναπτύσσονται σε νεαρούς μίσχους του δίνουν το κατάλληλο όνομα. Αν και μοιάζει με φυτό που απαιτεί υψηλή συντήρηση. Αλλά δεν είναι ένα επιλεκτικό παχύφυτο.

Αν δεν ποτίζετε πολύ και εκθέτετε το νερό σε χαμηλές θερμοκρασίες Θα είναι σίγουρα ένα από τα κυριότερα σημεία του εσωτερικού σας κήπου.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *