Πώς να φτιάξετε ένα terrarium κάκτων;

Τι είδους φυτά αναπτύσσονται καλά σε ένα Terrarium;

Αν αγαπάτε τους κάκτους και τα παχύφυτα εσωτερικού χώρου. Ένα terrarium είναι ο τέλειος τρόπος για να τα φέρετε στο σπίτι σας.Στην πραγματικότητα, ένα από τα πιο όμορφα και πιο εύκολα τοπία που μπορείτε να φτιάξετε είναι ένα τοπίο με κάκτους. Τα φυτά κάκτων είναι εύκολο να αναπτυχθούν και να φροντιστούν. Αυτό τα κάνει ένα εξαιρετικό αρχικό φυτό για όσους θέλουν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στην κηπουρική. Τα παχύφυτα είναι εύκολο να αναπτυχθούν όταν φυτεύονται σε χώμα ή άμμο. Τα Terrarium κάνουν υπέροχα δώρα για τους αγαπημένους τους. Έτσι, αν ψάχνετε για μια ιδέα δώρου για κάκτους DIY, είναι ιδανική για κάποιον ξεχωριστό.

Πώς λοιπόν δημιουργείτε ένα τοπίο κάκτων; Ξεκινήστε βρίσκοντας τα σωστά υλικά: το καλύτερο δοχείο (βάζο, βάζο ή μάρμαρο), χαλίκι, μείγμα για κάκτους, τύρφη, βρύα και βρείτε τον κατάλληλο κάκτο. Φτιάξτε το οικόπεδό σας για σωστή αποστράγγιση και καλλιέργεια του αγαπημένου σας κάκτου. Μπορείτε να προσθέσετε διακοσμητικά αντικείμενα όπως πέτρες, χρωματιστά βότσαλα ή μάρμαρα Διατηρήστε το τοπίο σας προσέχοντας το σωστό φως, το πότισμα και τα επίπεδα υγρασίας.

Είναι εύκολο να μπείτε στον πειρασμό να πιστέψετε ότι οι κάκτοι θα ταίριαζαν καλά με τα παραδοσιακά τοπία. Τίποτα δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την αλήθεια. Αυτός ο οδηγός θα σας καθοδηγήσει στη μοντέρνα σχεδίαση τοπίου και πώς να μεγιστοποιήσετε τις δυνατότητες των αιχμηρών συντρόφων σας στο terrarium σας.

Παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν δημιουργείτε το terrarium για κάκτους

υγρασία

Η υγρασία είναι πολύ σημαντική για τους κάκτους και τα παχύφυτα. Πολλά φυτά της ερήμου προέρχονται από ζεστά, ξηρά κλίματα. Επομένως, θα χρειαστείτε ένα τοπίο που να αντικατοπτρίζει αυτές τις συνθήκες για να ευδοκιμήσουν τα φυτά σας. Εάν η υγρασία στο δοχείο είναι πολύ χαμηλή Η απώλεια νερού μέσω της διαπνοής είναι ανεπαρκής για τη φωτοσύνθεση και την υγεία. Εάν η υγρασία είναι πολύ υψηλή Οι μυκητιασικές ασθένειες μπορεί να γίνουν πρόβλημα. Εάν υπάρχει κατάλληλος αερισμός και αποχέτευση για την αντιμετώπιση αυτής της περίσσειας νερού.

Όταν δημιουργείτε ένα τοπίο για τον κάκτο σας Βεβαιωθείτε ότι το τοπίο αντανακλά το κλίμα που τους ταιριάζει.

Το επίπεδο υγρασίας εξαρτάται από το κλίμα του σπιτιού σας. και το μέγεθος του τοπίου που επιλέγετε για τα φυτά ή τα δέντρα σας. Για να μετρήσετε με μεγαλύτερη ακρίβεια το επίπεδο υγρασίας στο τοπίο σας Ίσως χρειαστεί να αγοράσετε ένα υγρόμετρο.

Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα στεγασμένο τοπίο Απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή όσον αφορά τα επίπεδα υγρασίας. Το πιο κοινό πρόβλημα με το καλυμμένο έδαφος είναι η υπερβολική υγρασία υπό ορισμένες συνθήκες. και όχι αρκετά υγρό κατά την ξηρή περίοδο

εξαερισμός

Τα φυτά χρειάζονται αερισμό μέσω του δοχείου για να λάβουν αρκετό διοξείδιο του άνθρακα για φωτοσύνθεση και να αφαιρέσουν το υπερβολικό οξυγόνο από το σύστημα. Χωρίς αυτό, θα καταλήξετε σε ένα αδύναμο φυτό ακόμα κι αν το δοχείο έχει αρκετό νερό.

Ο εξαερισμός είναι επίσης σημαντικός. Αυτό θα βοηθήσει στην απομάκρυνση της υπερβολικής υγρασίας από το δοχείο. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό εάν σκοπεύετε να το χρησιμοποιήσετε σε κλειστό τοπίο. Αυτό συμβαίνει επειδή τέτοια δοχεία μπορούν να δημιουργήσουν υπερβολική υγρασία και μπορεί να είναι τοξικά εάν τα φυτά σας δεν παίρνουν αρκετό αέρα.

κατακρατηση νερου

διατηρώντας το τοπίο του κάκτου σας ανέπαφο. Είναι σημαντικό να διατηρείται επαρκής υγρασία για τα φυτά ή τα φυτά στο έδαφος. Εάν αυτό δεν είναι δυνατό λόγω περιορισμένης αποστράγγισης Βεβαιωθείτε ότι υπάρχουν βότσαλα πάνω από το υπόστρωμα. ώστε το νερό να απορροφάται από το έδαφος και να απορροφάται από αυτά τα πετρώματα.

για καλύτερα αποτελέσματα Αντίθετα, τοποθετήστε ένα πιατάκι κάτω από το δοχείο και γεμίστε το με νερό.Με αυτόν τον τρόπο, θα είστε σίγουροι ότι τα φυτά σας έχουν αρκετή υγρασία. Ταυτόχρονα, φροντίστε τα φυτά να μην σχηματίζονται πολύ στο τοπίο. Θυμηθείτε ότι τα βότσαλα θα λειτουργήσουν μόνο εάν υπάρχουν τρύπες για την αποστράγγιση του νερού.

Αποχέτευση-απορροή

Η έλλειψη αποστράγγισης μπορεί να είναι θανατική ποινή για έναν κάκτο. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν χρησιμοποιείτε μια περιοχή με υψηλή υγρασία σε συγκεκριμένες ώρες. Όταν επιλέγετε ένα υπόστρωμα ή χαλίκι για να το τοποθετήσετε στο δοχείο σας. Βεβαιωθείτε ότι είναι αρκετά μεγάλο ώστε να υποστηρίζει το φυτό και να επιτρέπει την αποστράγγιση.

Εάν δεν υπάρχει σωστή αποστράγγιση Μπορεί να καταλήξετε με τοξικά τοπία που θα καταστρέψουν τελικά τους κάκτους ή τα παχύφυτά σας. Εάν χρησιμοποιείτε άμμο ως υπόστρωμα Θα πρέπει να ανακατεύετε κάρβουνο για καλύτερα αποτελέσματα. Υπάρχουν διάφορα είδη άμμου. Επομένως, επιλέξτε έναν τύπο πιο χονδρό και πιο σκούρο χρώματος.

Η σωστή αποστράγγιση είναι απαραίτητη όταν καλλιεργείτε κάκτους στο τοπίο. ειδικά όταν η υγρασία είναι υψηλή

Επιλογές εμπορευματοκιβωτίων Terrarium

Τα φυτά κάκτων είναι πολύ ικανοποιητικά για την ανάπτυξη σε εσωτερικούς χώρους. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν σχεδιάζετε το τοπίο του κάκτου σας. Η επιλογή του κατάλληλου δοχείου για το φυτό ή το φυτό σας θα σας δώσει την καλύτερη επιτυχία. Φροντίστε όμως να έχετε σωστή αποστράγγιση για να μην εμποτιστεί το έδαφος.

Με τόσες πολλές επιλογές δοχείων terrarium, είναι εύκολο να βρείτε αυτό που είναι κατάλληλο για εσάς.

Βάζα αποθήκευσης: Εάν χρειάζεστε μια πρόσθετη πρόκληση στο σχεδιασμό του εσωτερικού σας κήπου με κάκτους. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ποικιλία δοχείων αποθήκευσης για να δημιουργήσετε ένα καλυμμένο τοπίο, όπως ένα μεγάλο βάζο ή ένα καθαρό βάζο για τουρσί.

Γυάλινο σταγονόμετρο για κρεμαστό terrarium: Αν έχετε τον σωστό τύπο κάκτου Το κρεμαστό terrarium σε σχήμα σταγόνας νερού μπορεί να προσθέσει ομορφιά στο σπίτι σας.

Βάζο Globe με μεταλλική βάση: Εάν χρειάζεστε έναν δημιουργικό τρόπο για να εμφανίσετε τον εσωτερικό σας κήπο με κάκτους. Τα γκλομπ βάζα με μεταλλικές βάσεις είναι μια άλλη εξαιρετική επιλογή.

Γυάλινες μπάλες για κρεμαστά terrarium: Αν θέλετε να σχεδιάσετε τον δικό σας κήπο με κάκτους. Οι γυάλινες μπάλες για γυάλινα μπουκάλια για κρεμαστά γυάλινα μπουκάλια είναι η καλύτερη επιλογή.

Large Arch Terrarium: Ένα μεγάλο τόξο terrarium είναι μια άλλη δημιουργική επιλογή που σας επιτρέπει να φυτέψετε περισσότερα από ένα παχύφυτα ή φυτά της ερήμου σε ένα μόνο δοχείο.

Τοπίο μικρής κοσμηματοθήκης: Αν θέλετε να δημιουργήσετε κάτι μικρό και απλό για το σχέδιο του κήπου σας με κάκτους. Το τοπίο της μικρής κοσμηματοθήκης είναι μια καλή επιλογή.

Κλασικά Terrarium (εσωτερικοί χώροι) εναντίον Μοντέρνου Σχεδιασμού Τοπίου

Τα κλασικά (κλειστά) terrarium είναι τα πιο δημοφιλή σχέδια terrarium, ωστόσο τα σύγχρονα τοπία κερδίζουν γρήγορα δημοτικότητα. Τα κλειστά τοπία έχουν διαφανή γυάλινα ή πλαστικά δοχεία με καπάκια για να συγκρατούν την υγρασία και να ενθαρρύνουν την ανάπτυξη των φυτών. Αυτός ο τύπος τοπίου καθιστά εύκολη τη συντήρηση. Ο μοντέρνος σχεδιασμός ταιριάζει καλύτερα σε κάκτους και παχύφυτα καθώς δεν απαιτούν πολλή υγρασία.

Ένα μοντέρνο κλειστό δοχείο για κάκτους μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο βάζο τουρσί. Αυτές οι μεγάλες στάμνες επιτρέπουν αρκετό χώρο μεταξύ των φυτών και αρκετή κυκλοφορία αέρα για την πρόληψη της σήψης ή της μούχλας. Φαίνεται υπέροχο και σε tablet. Εκτός από χαμηλή υγρασία Ο μοντέρνος σχεδιασμός ταιριάζει καλύτερα και στους κάκτους. Επειδή τα φυτά δεν χρειάζονται πολύ φως για να επιβιώσουν. Αυτό σημαίνει ότι το τοπίο δεν χρειάζεται μια διαφανή κορυφή που εκτίθεται σε υπερβολικό ηλιακό φως. Αυτό οδηγεί σε υπερθέρμανση ή πιθανόν θάνατο από έκθεση.

Σωστός κάκτος Terrarium

Οι περισσότεροι κάκτοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τοπία, ωστόσο, ορισμένοι που λειτουργούν καλά σε αυτόν τον τύπο δοχείων περιλαμβάνουν:

 • Χριστουγεννιάτικος Κάκτος (Schlumbergera) – Ο χριστουγεννιάτικος κάκτος είναι μια εξαιρετική επιλογή για το τοπίο. λόγω της χαμηλής ζήτησης νερού Αναπτύσσεται σε περιβάλλοντα με υψηλή υγρασία και παράγει όμορφα άνθη. Τα δέντρα δεν είναι επιλεκτικά για την ποσότητα φωτός. Έτσι, μπορείτε να το βάλετε στο περβάζι του παραθύρου σας ή στο τραπέζι σας χωρίς να ανησυχείτε για ζημιές από τη θερμότητα.
 • Hen & Chicks (Echeveria) – Αυτό το χυμώδες φυτό διαθέτει παχιά, σαρκώδη φύλλα που αναπτύσσονται σε σχήμα ροζέτας. Αυτό το φυτό είναι εγγενές στο Μεξικό και τη Νότια Αμερική. και δεν χρειάζεται πολύ φως ή νερό για να επιβιώσει. Ευδοκιμεί ακόμη και σε ξηρά μέρη για μεγάλο χρονικό διάστημα. επομένως κατάλληλο για τοπία όπου η άρδευση είναι σπάνια.
 • Τριαντάφυλλο της Ερήμου (Adenium) – Αυτό το φυτό είναι ένα ανθισμένο παχύφυτο που φτάνει τα 5 πόδια σε ύψος στο φυσικό του περιβάλλον. Ωστόσο, όταν καλλιεργείται σε εσωτερικούς χώρους, μπορεί να διατηρήσει τα μικρά λουλούδια του και να ανθίσει.Τα τριαντάφυλλα της ερήμου απαιτούν υψηλή υγρασία για να αναπτυχθούν καλά και είναι ιδανικά για το τοπίο.
 • Φυτό νεφρίτη (Crassula) – Αυτό το παχύφυτο είναι εγγενές στη Νότια Αφρική και χαρακτηρίζεται από χοντρούς μίσχους που συγκρατούν το νερό. Τα φυτά δεν χρειάζονται πολύ φως ή νερό όταν καλλιεργούνται σε εσωτερικούς χώρους. Αυτό τα καθιστά ιδανικά για τοπία που διατηρούνται σε σκοτεινές γωνίες με περιστασιακούς κύκλους ποτίσματος.
 • Rhipsalis (Mistletoe Cactus) – Το Rhipsalis είναι ένας τροπικός κάκτος που προέρχεται από τη Νότια και Κεντρική Αμερική. δεν χρειάζεται πολύ φως Ευδοκιμείτε όμως στην υψηλή υγρασία του τοπίου.
 • Hylocereus (Δημητριακά που ανθίζουν τη νύχτα) – Αυτός ο κάκτος είναι εγγενής στην Κεντρική και Νότια Αμερική. Έχει μακρύ, σαρκώδη κορμό με πολλά αγκάθια σε όλο το μήκος του. Το δέντρο μπορεί να φτάσει τα 12 πόδια σε ύψος όταν φυτευτεί σε εξωτερικούς χώρους. Αλλά μπορούν να διατηρηθούν σε πολύ μικρότερα terrarium που δεν χρειάζονται τόσο φως ή νερό όσο άλλα είδη φυτών.
Τα φυτά νεφρίτη είναι ένα από τα πιο δημοφιλή παχύφυτα που μπορείτε να καλλιεργήσετε σε τοπία.

Βήματα για να διαμορφώσετε το τοπίο σας:

Βήμα πρώτο: Συναρμολόγηση των υλικών

Το πρώτο βήμα για να φτιάξετε το δικό σας DIY εξωραϊσμό κάκτων είναι να συγκεντρώσετε όλα τα υλικά που χρειάζεστε. για αυτό Θα χρειαστείτε τα εξής:

 • Ανοιχτό βάζο ή γυάλινο δοχείο – θα πρέπει να έχει μέγεθος περίπου ένα γαλόνι και να έχει φαρδύ στόμιο ή μακρύ λαιμό Αυτό εξασφαλίζει καλό αερισμό και χαμηλή υγρασία σε χερσαία περιβάλλοντα.
 • Χαλίκι μπιζελιού – Το κάτω στρώμα στο δοχείο του κάκτου σας χρειάζεται μισό έως ένα κιλό χαλίκι μπιζελιού και παρέχει μια συμπαγή επιφάνεια που εμποδίζει τις ρίζες των φυτών να σαπίσουν, ενώ το διατηρεί αρκετά στεγνό για να αποτρέψει την ανάπτυξη μούχλας.
 • Βρύα σφάγνου – Αυτή είναι μια εναλλακτική λύση χωρίς τύρφη που δεν περιέχει τα σπόρια σφάγνου που προκαλούν τη σφαγότριχα. Η προσθήκη αυτής της ποικιλίας βοηθά στη διατήρηση της υγρασίας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα χωρίς να προσελκύει την ανάπτυξη μυκήτων.
 • Sphagnum Peat – Η τύρφη Sphagnum είναι ιδανική για το ανώτερο στρώμα της φύτευσης του κάκτου σας. και παρέχουν ένα περιβάλλον υψηλής υγρασίας. Απορροφά την υγρασία και διατηρεί το terrarium καλά υγρό χωρίς να στεγνώνει υπερβολικά τα πράγματα.
 • Χώμα γλάστρας – για καλύτερα αποτελέσματα Θα χρειαστείτε ένα καλής ποιότητας χώμα για γλάστρες αναμεμειγμένο με ίσα μέρη τύρφη και περλίτη ή ελαφρόπετρα.Οι κάκτοι αναπτύσσονται καλύτερα σε έδαφος που στραγγίζει γρήγορα. Μην χρησιμοποιείτε, λοιπόν, πυκνό χώμα κήπου που διατηρεί την υγρασία για πολύ καιρό, κάτι που θα οδηγήσει σε σήψη.
 • Κάκτος ή παχύφυτο – Μπορείτε να φυτέψετε οποιοδήποτε είδος κάκτου στο τοπίο σας. Αλλά μερικά καλλιεργούνται καλύτερα σε εσωτερικούς χώρους.Τα παχύφυτα είναι προαιρετικά και μπορούν να επιλεγούν ανάλογα με το δοχείο που θα επιλέξετε.

δεύτερο βήμα Τοποθετήστε το χώμα σε στρώσεις

Το επόμενο βήμα είναι να αναμίξετε σωστά τα συστατικά του εδάφους πριν γεμίσετε κάθε στρώμα του τοπίου σας. Βοηθάει αν γεμίσετε το βάζο κατά τα τρία τέταρτα με χαλίκι μπιζελιού. Στη συνέχεια, προσθέστε ένα λεπτό στρώμα βρύου σφάγνου. ακολουθούμενο από χώμα γλάστρας

όταν ρίχνουμε χαλίκι και χώμα Εξετάστε τον αερισμό καθώς οι κάκτοι έχουν ρηχές ρίζες.

Όταν δημιουργείτε το δικό σας τοπίο πρέπει να στρώσεις το έδαφος

Όταν τελειώσεις το μάθημα Διατηρήστε το χώμα ελαφρώς υγρό και πιέστε προς τα κάτω για λίγο. Μην χρησιμοποιείτε πολύ νερό γιατί αυτό θα κάνει το υπόστρωμα πολύ βαρύ ώστε το φυτό να ριζώσει εύκολα. Ο καλύτερος τρόπος για να χτίσετε το στρώμα σας περιλαμβάνει τρία βήματα: χαλίκι, βρύα και χώμα.

Μια άλλη μέθοδος για τις ρίζες των φυτών είναι να προσθέσετε ένα στρώμα από βότσαλα στο κάτω μέρος της αποχέτευσης. Πριν προσθέσετε έναν κάκτο ρίζας πάνω από αυτό το επίπεδο βάσης, Στη συνέχεια, προσθέστε βρύα σφάγνου στην κορυφή. Ακολουθεί υγρό μείγμα γλάστρας ή περλίτης για το στρώμα εδάφους.

Βήμα τρίτο: Προσθήκη κάκτων και διακοσμήσεων

Το τοπίο σας έχει πλέον διαμορφωθεί με τα κατάλληλα μέσα φύτευσης για τα φυτά. Τώρα ήρθε η ώρα να προσθέσετε τους κάκτους σας και άλλα διακοσμητικά αντικείμενα.Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πλαστικές γλάστρες ή γλάστρες από τερακότα για αυτό το σκοπό. Αυτό συμβαίνει επειδή και τα δύο είναι αδιαφανή και τα φυτά δεν χρειάζονται άμεσο ηλιακό φως. επιτρέποντάς τους να ευδοκιμήσουν σε χερσαία περιβάλλοντα

Αν θέλετε να φυτέψετε ένα παχύφυτο αντί για έναν όρθιο κάκτο Χρησιμοποιήστε μόνο μία ποικιλία ανά δοχείο για να αποφύγετε τον συνωστισμό.

Προσθέστε επιλεγμένα παχύφυτα και διακοσμητικά στο δοχείο για να ολοκληρώσετε το τοπίο σας.

Μπορείτε να προσθέσετε ένα στρώμα χαλικιού στην επιφάνεια του εδάφους πριν φυτέψετε τον κάκτο για να βοηθήσετε στην αποστράγγιση. Αλλά μην χρησιμοποιείτε πάρα πολύ. Διαφορετικά θα προκαλέσει την ανάπτυξη μούχλας από την υπερβολική υγρασία. Βεβαιωθείτε ότι το νερό δεν παγιδεύεται μεταξύ των στρωμάτων παρέχοντας αρκετό αερισμό και χρησιμοποιώντας υλικά όπως πέτρες και χαλίκι για να αποτρέψετε τη λιμνάζουσα κατάσταση.

Ένας κάκτος σε γλάστρα θα φαίνεται υπέροχος σε ένα δοχείο. Αλλά μπορείτε να προσθέσετε άλλα πράγματα όπως βρύα ή μικρά βότσαλα. ναι αν θέλεις Βεβαιωθείτε ότι αυτές οι διακοσμήσεις δεν παρεμβαίνουν στο ριζικό σύστημα του κάκτου. προκαλώντας λακκούβες και σήψη πότε να φυτέψετε έναν κάκτο Φροντίστε να το κρατάτε μακριά από το επάνω ράφι.

Φροντίστε το τοπίο σας

Η καλλιέργεια κάκτων είναι το πρώτο βήμα για το τοπίο σας. Πρέπει να τα φροντίζετε παρέχοντας τις κατάλληλες συνθήκες για την ανάπτυξή τους.

άρδευση

Ο επίγειος κάκτος σας χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα. σε αντίθεση με τον τροπικό κάκτο ειδικά όσον αφορά το πότισμα Βεβαιωθείτε ότι τα φυτά σας δεν ποτίζονται υπερβολικά ή ποτίζονται πολύ συχνά. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σήψη των φυτών και άλλα προβλήματα.

Ο καλύτερος τρόπος για να ποτίσετε το τοπίο είναι να το ψεκάζετε στην επιφάνεια μία φορά την εβδομάδα. Αυτό θα πρέπει να είναι αρκετό για να διατηρείται το έδαφος υγρό. αλλά αν θέλεις Μπορείτε να προσθέσετε λίγο νερό στην επιφάνεια του εδάφους.

φως

Εάν ο κάκτος σας δεν βρίσκεται σε άμεσο ηλιακό φως σε εξωτερικούς χώρους Θα πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη την ανάγκη για φως. Θα πρέπει να λαμβάνει έντονο φως, αλλά όχι άμεσο φως. που θα σαπίσει και θα πεθάνει γρήγορα Εάν έχετε κλειστό χώρο με κακό αερισμό Θα θελήσετε να βεβαιωθείτε ότι ο κάκτος σας έχει αρκετό έμμεσο φως για φωτοσύνθεση.

Βεβαιωθείτε ότι το παχύφυτό σας έχει έντονο φως. αλλά όχι το άμεσο ηλιακό φως.

διαχείριση μούχλας

Η μούχλα του κάκτου προκαλείται συχνά από την υπερβολική υγρασία στο τοπίο. Αυτό μπορεί να αποφευχθεί με την αποφυγή της υπερχείλισης και την παροχή καλού αερισμού. Θα πρέπει να προσέχετε τη μούχλα εάν έχετε βρώμικα δοχεία. Επειδή αυτά τα πράγματα μπορούν να βλάψουν τον κάκτο σας.

Άλλοι τύποι καλουπιού Μπορεί να επηρεάσει την επιφάνεια του εδάφους, επομένως είναι σημαντικό να το ελέγχετε τακτικά και να αντικαθιστάτε το παλιό υπόστρωμα εάν είναι απαραίτητο. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι περισσότερες μούχλες δεν μπορούν να αναπτυχθούν σε καλά στραγγιζόμενα εδάφη.

Η δημιουργία ενός τοπίου με κάκτους δεν θα πρέπει να είναι δύσκολη εάν κατανοείτε τα βασικά για το πώς να δημιουργήσετε το σωστό περιβάλλον για τα φυτά σας. Φροντίστε να ξεκινήσετε με ένα καθαρό δοχείο. Βάλτε τα σωστά συστατικά για να αναπτυχθούν τα φυτά σας. και εξασφαλίστε τον σωστό αερισμό. Αν θέλετε, ανακατέψτε το προσθέτοντας διακοσμητικά που δεν χρειάζονται πολύ ηλιακό φως. αλλά συνολικά Βεβαιωθείτε ότι όλα είναι ισορροπημένα.

Τελευταία ενημέρωση στις 2023-06-04 / Σύνδεσμοι συνεργατών / Εικόνες από το Amazon Product Ads API.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *