Τα αρωματικά φυτά γερανιού απωθούν τα κουνούπια;

Τα αρωματικά φυτά γερανιού απωθούν τα κουνούπια;

Σας ενοχλούν τα ενοχλητικά κουνούπια στο σπίτι ή στον κήπο σας; Μπορείτε να θεωρήσετε τα αρωματικά γεράνια ως φυσικό απωθητικό των κουνουπιών.

Μάλιστα, μερικά αρωματικά γεράνια λέγεται ότι απωθούν τα κουνούπια και άλλα έντομα. που μπορεί να εισάγουν ασθένειες ή να κάνουν τον κήπο σας ενοχλητικό.

Ποιο αρωματικό γεράνι διώχνει καλύτερα τα κουνούπια; Και είναι χρήσιμο;

Σε αυτό το άρθρο, θα αποκαλύψω τα οφέλη του Citronella Geranium και ορισμένων φυτών που έχουν αντικουνουπικές ιδιότητες.

την άνοιξη Θα ξεκινήσει επίσης η εποχή των κουνουπιών. Επομένως, είναι σωστό να επωφεληθείτε από τα φυτά κήπου που μπορούν φυσικά να καταπολεμήσουν τα κουνούπια.

φυτό σιτρονέλλα

Pelargonium citrosum, γνωστό και ως κουνούπι γεράνι Είναι ένα φυτό σιτρονέλλας που πιστεύεται ότι έχει αντικουνουπικές ιδιότητες.

Το άρωμα εσπεριδοειδών που απελευθερώνεται από τα φύλλα του φυτού μοιάζει με αυτό της σιτρονέλλας. Εξ ου και το όνομα citronella geranium.

Εάν σκέφτεστε να προσθέσετε αυτήν την αρωματική ποικιλία γερανιών στη συλλογή σας με γεράνι, μην ψάχνετε άλλο. Ακολουθούν οι απαιτήσεις φροντίδας για αυτό το φυτό:

 • Μπορεί να καλλιεργηθεί τόσο σε εσωτερικούς χώρους όσο και στον κήπο.Είναι ανθεκτικό στις ζώνες USDA 9-11 και μπορεί να καλλιεργηθεί σε εξωτερικούς χώρους όλο το χρόνο. ενώ άλλες περιοχές Θα πρέπει να καλλιεργείται σε εσωτερικούς χώρους για το χειμώνα ή να περιορίζεται σε δροσερή αποθήκευση χωρίς παγετό.
 • Έχει βαθιά λοβωτά, δαντελωτά φύλλα και βγάζει ροζ ή ματζέντα άνθη.
 • Κατ ‘αρχήν Θα πρέπει να δέχεται περίπου 6 ώρες απευθείας ηλιακό φως την ημέρα. Αλλά θα αναπτυχθεί και σε μερική σκιά.
 • Είναι αρκετά ανθεκτικό στην ξηρασία και δεν ανέχεται το υπερβολικό πότισμα. Ποτίστε λοιπόν μόνο όταν η γλάστρα αρχίσει να στεγνώνει.
 • Δεν είναι φυτό που πεινά και απαιτεί λιγότερη λίπανση.
 • Οι ρίζες χρειάζονται καλά στραγγιζόμενο έδαφος για να αποφευχθεί η σήψη.
 • Αυξάνεται σε 2-4 πόδια ύψος.

Ως εκ τούτου, τα Citronella Geraniums έχουν τις ίδιες απαιτήσεις φροντίδας με άλλα αρωματικά φυτά κήπου. και αναπτύσσονται στις ίδιες συνθήκες

Αν ο χειμώνας στην περιοχή σας είναι κρύος Μετακινήστε το φυτό σε εσωτερικό χώρο ή καταψύξτε το για το χειμώνα.

Πόσο αποτελεσματικό είναι το Geranium κατά των κουνουπιών;

Το αρωματικό γεράνι έχει περιορισμένη αποτελεσματικότητα στην απώθηση των κουνουπιών. Ειδικά όταν συγκρίνεται με κουνουπιοαπωθητικά φυτά όπως το λεμονόχορτο ή τα εμπορικά απωθητικά κουνουπιών.

Αυτό συμβαίνει γιατί το φυτό δεν απωθεί τα κουνούπια με την παρουσία του. Τα φύλλα του είναι υπεύθυνα για το άρωμα εσπεριδοειδών του φυτού. Αλλά τα φύλλα δεν θα κάνουν τίποτα στα ζωύφια που ρουφούν το αίμα που προσπαθείτε να αποφύγετε.

Για να επωφεληθείτε από τις αντικουνουπικές ιδιότητες της σιτρονέλλας, του γερανιού, συνθλίψτε τα φύλλα του φυτού και τρίψτε τα στα χέρια σας.

Ωστόσο, η μυρωδιά δεν κράτησε πολύ. Πρέπει λοιπόν να επιστρέψετε και να το χρησιμοποιήσετε. Δεν είναι σαφές πόσο ισχυρό ή συμπυκνωμένο είναι το έλαιο με άρωμα κιτρονέλλας για την απώθηση των κουνουπιών.

Έτσι, αν ο μόνος σκοπός της φύτευσης αυτού του φυτού στον κήπο σας είναι να απωθήσετε τα κουνούπια. Ίσως χρειαστεί να εξετάσετε εναλλακτικές λύσεις.

Το ίδιο το φυτό, εκτός από την άλεση ή την εξαγωγή λαδιού, δεν θα επηρεάσει τα κουνούπια

Άλλα φυτά που απωθούν τα κουνούπια

Εάν θέλετε ένα ισχυρότερο αντικουνουπικό αποτέλεσμα Υπάρχουν και άλλα φυτά που μπορούν να βοηθήσουν στην οικοδόμηση μιας φυσικής άμυνας ενάντια στα ενοχλητικά έντομα. Μπορείτε να τα συνδυάσετε για πιο δυνατό και μακροχρόνιο αποτέλεσμα.

Εδώ είναι οι κορυφαίες συμβουλές μου για φυσική θεραπεία κουνουπιών:

 • Γρασίδι Citronella: Το Citronella Geranium μπορεί να πάρει το όνομά του από το φυτό citronella grass ή lemongrass. Αλλά η σιτρονέλλα εξακολουθεί να είναι μια καλή εναλλακτική για την απώθηση των κουνουπιών. Δεν είναι τυχαίο ότι τα περισσότερα φυσικά αντικουνουπικά σπρέι περιέχουν σιτρονέλλα.
 • Λεβάντα: Ανεξάρτητα από τις αντικουνουπικές της ιδιότητες, η λεβάντα είναι ένα άλλο καλό φυτό για να έχετε στον κήπο σας. Το έλαιο λεβάντας έχει πολλά οφέλη για το δέρμα. ανησυχία Κατάθλιψη Και ως πρόσθετο πλεονέκτημα, προστατεύει από πολλά έντομα. Για να μην αναφέρουμε ότι είναι ένα εξαιρετικό φυτό για επικονίαση.
 • βασιλικός: Εάν έχετε βασιλικό στον κήπο με τα βότανα σας Είστε ένα βήμα πιο κοντά στο να κρατήσετε τα κουνούπια μακριά από την ιδιοκτησία σας. Αυτό συμβαίνει γιατί το έντονο άρωμα του φυτού απωθεί και άλλα έντομα.
 • Δενδρολίβανο: Το λάχανο, ένα άλλο χρήσιμο βότανο για να έχετε στον κήπο σας, διώχνει τους σκόρους, τις μύγες του καρότου και τα κουνούπια με το έντονο ξυλώδες άρωμα του.
 • Κατιφέδες: Επειδή οι κατιφέδες έχουν έντονο άρωμα, μπορούν να διώξουν τα κουνούπια.

Ποια άλλα έντομα απωθούν τα γεράνια;

Ενώ το Citronella Geranium δεν είναι το πιο απωθητικό φυτό, το γεράνι με άρωμα τριαντάφυλλου είναι ένα ισχυρό απωθητικό για τσιμπούρια.

Εκτός από τα τσιμπούρια Το αρωματικό γεράνι απωθεί επίσης κατσαρίδες, μυρμήγκια, μύγες, ψύλλους και άλλα έντομα που δαγκώνουν.

Θυμηθείτε ότι μπορείτε να αποκομίσετε τα μέγιστα οφέλη χρησιμοποιώντας θρυμματισμένα φύλλα γερανιού ή αρωματικό αιθέριο έλαιο γερανιού. Αν και ορισμένα έντομα μπορεί να απωθούνται από το παρατεταμένο άρωμα των φύλλων.

Να είστε προσεκτικοί εάν έχετε κατοικίδια στον κήπο. Τα αρωματικά γεράνια είναι τοξικά για γάτες, σκύλους, κουνέλια, άλογα και άλλα φυτοφάγα ζώα.

Κρατήστε αυτά τα φυτά μακριά από περίεργα κατοικίδια ζώα καθώς μπορεί να προκαλέσουν ήπια έως σοβαρή τοξικότητα. καθώς και αιθέρια έλαια που προέρχονται από αρωματικά άνθη γερανιού.

Τα αρωματικά γεράνια δεν είναι τοξικά για τον άνθρωπο.Πολλά μάλιστα χρησιμοποιούνται στη μαγειρική και στα καλλυντικά.

συνοψίζω

Αν και τα κουνούπια γερανιού έχουν κάποια επίδραση στην αποτροπή των κουνουπιών από το να σας τσιμπήσουν, το κάνουν. Αλλά το αποτέλεσμα είναι ελάχιστο και επιτυγχάνεται τρίβοντας τα θρυμματισμένα φύλλα στα χέρια σας ή σε άλλες εκτεθειμένες περιοχές.

Ωστόσο, όταν συνδυάζεται με τις αντικουνουπικές ιδιότητες άλλων φυτών. Θα μπορέσετε να δημιουργήσετε ένα αρκετά ισχυρό φυσικό αντικουνουπικό στον κήπο σας.

Εάν χρησιμοποιείτε θρυμματισμένα αρωματικά φύλλα γερανιού ή αιθέρια έλαια ακόμα και όταν αναμιγνύεται με άλλα φυτά Μην αφήνετε τα κατοικίδιά σας να το φάνε.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *