Τα επτά σημάδια που δείχνουν ότι το φύλλο του βιολιού σας χρειάζεται περισσότερο φως

Τα επτά σημάδια που δείχνουν ότι το φύλλο του βιολιού σας χρειάζεται περισσότερο φως

Ο καλύτερος πόρος για τους φροντιστές των φύλλων του βιολιού είναι μια ακμάζουσα ομάδα στο Facebook που ονομάζεται Ομάδα πόρων Fiddle Leaf. Αυτός ο καταπληκτικός ιδιοκτήτης φυτού μπορεί να δημοσιεύσει φωτογραφίες και να λάβει άμεσες συμβουλές από άλλους λάτρεις του βιολιού. (Σημείωση: Εάν δεν έχετε εγγραφεί ακόμα. Θα πρέπει να συμμετάσχετε μαζί μας)

Συγκεκριμένα, περίπου το 90% των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν στην ομάδα θα μπορούσαν να αμβλυνθούν εάν οι αρχικές αφίσες ήταν σε θέση να παρέχουν στα φυτά τους πιο σταθερό έντονο ηλιακό φως.

Παρά τη δημοφιλή πεποίθηση Αλλά αυτά τα φυτά είναι ζωντανά όντα που παίρνουν τον ήλιο. απορροφώντας περισσότερη ηλιακή ενέργεια από άλλα φυτά Ως τροπικό φυτό από το τροπικό δάσος της Δυτικής Αφρικής. Χρειάζεται θερμότητα, άμεσο ηλιακό φως και υγρασία για να ευδοκιμήσει.

Έτσι, όταν δεν παίρνουν τόσο ηλιακό φως όσο χρειάζονται. Θα σας ενημερώσουν.

Εδώ είναι επτά σημάδια ότι τα φυτά Ficus lyrata μπορούν να χρησιμοποιήσουν περισσότερο ηλιακό φως.

1. αργή ανάπτυξη

Αυτά τα φυτά αναπτύσσονται γρήγορα. Πρέπει να μεγαλώνουν σαν τα ζιζάνια! όταν όχι Είναι σημάδι ότι αναρρώνουν από κάτι (όπως μεταμόσχευση, έλεγχος παρασίτων κ.λπ.). ή ανάκτηση από τη σήψη των ριζών)

Η συκιά με φύλλα βιολιού σταμάτησε να αναπτύσσεται όταν έπρεπε να επικεντρωθούν στην αναζωογόνηση.

Ωστόσο, εάν το φυτό σας δεν χρειάζεται αναζωογόνηση, και ακόμα δεν έχει μεγαλώσει Δεν παρέχετε αρκετό φως για την ανάπτυξη.

Έχετε συγκεκριμένες προσδοκίες για πόσο καιρό θα αναπτυχθούν αυτά τα φυτά; Στην καλύτερη περίπτωση μπορούν να αυξηθούν σε πέντε έως οκτώ. πόδι ανά έτος!

Πρώτον, μπορείτε να βοηθήσετε το σύκο του φύλλου βιολιού σας να μεγαλώσει γρήγορα φροντίζοντας να έχει αρκετό φως. Αλλά μπορείτε να δώσετε προσοχή σε άλλους σημαντικούς αυξητικούς παράγοντες, όπως να φροντίσετε να λαμβάνετε αρκετό νερό. Υψηλής ποιότητας μείγμα φύτευσης Και η γλάστρα όπου μένει.Στραγγίστε τρύπες.

2. Λεπτά πόδια

Ένας άλλος σίγουρος τρόπος για να καταλάβετε εάν η συκιά σας χρειάζεται περισσότερο ηλιακό φως είναι να μετρήσετε την απόσταση μεταξύ των φύλλων.

Για να καλλιεργήσετε δυνατά σύκα από φύλλα βιολιού Λάβετε υπόψη σας ότι το φύλλο σύκο σας χρειάζεται άφθονο φως. Διαβάστε πώς να προσαρμόσετε το φως στα φυτά σας.

Τα βιολί που λαμβάνουν καθημερινά έμμεσο φως θα παράγουν τα φύλλα τους πιο κοντά στον ήλιο από αυτά που πρέπει να τα φτάσουν.

Εδώ είναι ένα παράδειγμα ενός φύλλου σύκου που δείχνει αυτά τα ακριβή σημάδια. Αγόρασα στη μητέρα μου αυτό το υπέροχο φυτό πριν από δύο χρόνια.

Για να καλλιεργήσετε δυνατά σύκα από φύλλα βιολιού Λάβετε υπόψη σας ότι το φύλλο σύκο σας χρειάζεται άφθονο φως. Διαβάστε πώς να προσαρμόσετε το φως στα φυτά σας.

όπως βλέπεις Οι συνθήκες διαβίωσης στο θερμοκήπιο είναι γεμάτες ηλιακό φως, φέρνοντας τα φύλλα πιο κοντά το ένα στο άλλο. Αλλά δεν ήταν τόσο κοντά που δεν μπορούσαν να αναπνεύσουν. τέλειος

Το μόνο πρόβλημα?

Το παραμέλησα πριν το στείλω σε ένα φωτεινό σημείο στο σπίτι της μαμάς μου. Το καλύτερο σημείο που μπορούσε να βρει στο σπίτι της ήταν κοντά στο παράθυρο. αλλά όχι πολύ ηλιακό φως

Ένα χρόνο αργότερα, καταφέρνει να τραβήξει τα μεγάλα φυτά έξω για να δεχτεί τον καλοκαιρινό ήλιο και την υγρασία. αλλά όπως μπορείτε να δείτε Τα κλαδιά άρχισαν να προεξέχουν:

Για να καλλιεργήσετε δυνατά σύκα από φύλλα βιολιού Λάβετε υπόψη σας ότι το φύλλο σύκο σας χρειάζεται άφθονο φως. Διαβάστε πώς να προσαρμόσετε το φως στα φυτά σας.

Το καλοκαίρι είναι τέλειο για αυτή τη συκιά με φύλλα βιολιού. Αλλά μετά ήρθε ο χειμώνας και έπρεπε να μείνουμε στο σπίτι.

μέσα σε λίγους μήνες Εξακολουθεί να ζητάει φως

Αυτό είναι σήμερα:

Για να καλλιεργήσετε δυνατά σύκα από φύλλα βιολιού Λάβετε υπόψη σας ότι το φύλλο σύκο σας χρειάζεται άφθονο φως. Διαβάστε πώς να προσαρμόσετε το φως στα φυτά σας.

Σημειώστε την «προσιτή» φύση αυτού του μακριού ποδιού. Και περιποιηθείτε το γρήγορα μετακινώντας το φυτό σας πιο κοντά στο άμεσο ηλιακό φως σε ένα παράθυρο με δυτικό προσανατολισμό στον απογευματινό ήλιο. Ένα παράθυρο με ανατολικό προσανατολισμό είναι επίσης μια καλή επιλογή για το σύκο με φύλλα βιολιού.

3. Κηλίδες στα φύλλα

Όταν το Ficus lyrata χρειάζεται πάρα πολύ ηλιακό φως Τα φύλλα του έχουν συχνά γυαλιστερές γκρι κηλίδες.

Αυτά τα σημεία δεν φαίνονται από μακριά. γιατί είναι μια καφέ κηλίδα όχι ξεφλουδισμένο ή νεκρό βαρετόΤα σκοτεινά σημεία έχουν συνήθως κυκλικό σχήμα και κυμαίνονται από το μέγεθος μιας δεκάρας έως το μέγεθος μιας μπάλας του μπέιζμπολ. Είναι πιο αισθητό σε παλαιότερα, πιο σκούρα φύλλα.

Εάν δεν είστε σίγουροι εάν τα σκοτεινά σημεία στο βιολί σας προκαλούνται από ανεπαρκή φωτισμό, Ας δημοσιεύσουμε φωτογραφίες στην διαδικτυακή μας κοινότητα. Ας επιβεβαιώσουμε τις υποψίες σας ή επιβεβαιώστε την υγεία του κανονικού φύλλου. (Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις μαύρες κηλίδες στα φυτά σας, κάντε κλικ εδώ.)

4. Γείρε προς τα Windows

Αυτό το σημάδι δεν χρειάζεται πολλές εξηγήσεις. Αν δείτε το φυτό σας να στροβιλίζεται, να γέρνει ή να γέρνει προς ένα κοντινό παράθυρο Θα ξέρετε ότι το φυτό σηματοδοτεί ότι χρειάζεται περισσότερο ηλιακό φως.

γερμένο βιολί

Κάνε τη χάρη σου και δώσε αυτό που ζητάς.

Εάν το φυτό βρίσκεται ήδη μπροστά από ένα κοντινό παράθυρο, όπως στο παραπάνω παράδειγμα, Αντ’ αυτού, χρησιμοποιήστε τα μοντέρνα μοντέρνα δοχεία του μέσου αιώνα με κορμούς δέντρων, όπως η κεραμική γλάστρα Modernica.

Πολλοί ιδιοκτήτες βιολιού κάνουν το λάθος να πιστεύουν ότι ένας εβδομαδιαίος κύκλος είναι αρκετός για να καλύψει τις ανάγκες του φυτού σε ηλιακό φως. Αν όμως έχει κλίση Θα πρέπει να δαγκώσετε τη σφαίρα και να βρείτε ένα νέο μέρος για όλα αυτά.

5. Υποφέρει όταν μετακινείται

Θέλετε να μάθετε ένα μυστικό; Ναι, αυτό το φυτό είναι γνωστό για επιληπτικές κρίσεις κατά τη μεταφύτευση. Αλλά αρκετά για να λαμβάνετε φως κάθε μέρα, αυτό είναι όλο. Καλή αντοχή στις περισσότερες περιβαλλοντικές αλλαγές.

Ακολουθούν ορισμένες συγκεκριμένες καταστάσεις:

 • την εποχή των τυφώνων (Και μετά τους τυφώνες) θα πρέπει να αφήσετε τα φυτά σας να φτάσουν για δύο ημέρες χωρίς να μαραίνονται.
 • Δεν πρέπει να χαλαρώνει κάθε φορά που μουλιάζετε και τραβάτε την αποχέτευση σε ένα ντους χωρίς παράθυρο.
 • όταν μπαίνει μια εταιρεία Μπορείτε να μετακινηθείτε από το ένα παράθυρο στο άλλο χωρίς να ανησυχείτε.

Συνηθίστε σταδιακά τον ήλιο όσο περισσότερο μπορείτε. αλλά πάλι κάνε το βήμα βήμαΌταν το κάνετε αυτό Το φυτό σας θα ανταποκριθεί καλύτερα στις περιβαλλοντικές αλλαγές και τη μετανάστευση.

6. Τα κάτω φύλλα είναι κίτρινα.

Το κιτρίνισμα των κάτω φύλλων προκαλείται συχνά από ανεπαρκές πότισμα. Και είναι συχνά αλήθεια — αλλά είναι μια προφανής λύση. μακριά Το νερό θα κάνει τις ρίζες να σαπίσουν.

Αυτό συμβαίνει γιατί ακόμη και το καλύτερο υπόστρωμα δεν μπορεί να στεγνώσει σωστά λόγω έλλειψης άμεσου φωτός. Αυτό σημαίνει ότι κάποιες ρίζες σαπίζουν και κάποιες πεθαίνουν από τη δίψα.

Για να καλλιεργήσετε δυνατά σύκα από φύλλα βιολιού Λάβετε υπόψη σας ότι το φύλλο σύκο σας χρειάζεται άφθονο φως. Διαβάστε πώς να προσαρμόσετε το φως στα φυτά σας.

Είναι μια χαμένη κατάσταση, και δυστυχώς, πολλά δέντρα υποφέρουν καθώς οι φροντιστές τους επιμένουν να μην σκέφτονται το πότισμα. άλλοι άνθρωποι Μέρος της απάντησης: αυξημένη έκθεση.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετό άμεσο ηλιακό φως και κρατήστε ένα καλό πρόγραμμα ποτίσματος για τα φυτά σας. Σκεφτείτε να τοποθετήσετε έναν υγραντήρα κοντά στο φυτό σας για να καλύψετε τις ανάγκες υγρασίας του χωρίς κίνδυνο σήψης των ριζών. σε ορισμένες καταστάσεις Μπορεί να χρειαστεί να μετατοπίσετε το φυτό σας σε νέο έδαφος για να το διατηρήσετε υγιές και να διατηρήσετε πράσινα φύλλα αντί για κίτρινα φύλλα.

Πολύ μεγάλη ηλιακή ακτινοβολία εκτός αν χρησιμοποιούνται και τα δύο μαζί. και Ποτίστε πάρα πολύ και όλα τα δείγματα θα παράγουν αυτά τα κίτρινα φύλλα – μέχρι το αναπόφευκτο τέλος.

7. Μικρά φρέσκα φύλλα

Μικρότερες νέες αναπτύξεις μπορεί να υποδεικνύουν μια σειρά από πράγματα που δεν είναι καλά με τις συνθήκες διαβίωσης του φυτού σας. Αλλά η πιο κοινή αιτία εκβλάστησης νέων φύλλων είναι τα περιβάλλοντα χαμηλού φωτισμού.

Και πάλι, μην μεταφέρετε το φυτό σας σε πολύ άμεσο ηλιακό φως χωρίς άρρωστα άτομα. Σταδιακά εγκλιματιστείτε. Αντίθετα, προσπαθήστε να έχετε περισσότερο φως ενώ βελτιστοποιείτε για άλλους παράγοντες, όπως τα επίπεδα υγρασίας, τη θερμοκρασία και τα σωστά προγράμματα ποτίσματος/τάισμα.

Για να ελέγξετε, εδώ είναι 7 σημάδια που δείχνουν ότι η συκιά σας χρειάζεται περισσότερο ηλιακό φως:

 1. αργή ανάπτυξη (ή όχι)
 2. μακριά πόδια να
 3. θαμπές κηλίδες στα φύλλα
 4. προς την πηγή φωτός
 5. αδυναμία να αντιμετωπίσει καλά την αλλαγή
 6. κίτρινη κάρτα
 7. μικρή νέα ανάπτυξη

Εάν παρατηρήσετε κάποιο από αυτά τα συμπτώματα, μπορείτε να βοηθήσετε τα φυτά σας να ξεπεράσουν αυτά τα προβλήματα δίνοντάς τους περισσότερο ζωογόνο ηλιακό φως.

όταν τελειώσεις Τραβήξτε φωτογραφίες για να τις μοιραστείτε με την ομάδα μας. Ποιος ξέρει, αυτή θα μπορούσε να είναι μια ταινία «πριν» με εκπληκτικές ιστορίες πριν και μετά.

επόμενο βήμα

Για περισσότερες συμβουλές σχετικά με τη δημιουργία του τέλειου περιβάλλοντος για να ευδοκιμήσουν οι συκιές, διαβάστε παρακάτω. ο εικόνα φύλλου βιολιού ειδικόςΟ πλήρης οδηγός σας για την καλλιέργεια ενός υγιούς φυτού συκιής από φύλλα Αυτό το βιβλίο είναι πλέον διαθέσιμο στο Amazon σε χαρτόδετο ή Kindle!

πάρε τα απαραίτητα εικόνα φύλλου βιολιού:

Μάθε περισσότερα:

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *