Τα νέα φύλλα συκιάς είναι μικρότερα από τα παλαιότερα φύλλα

Τα νέα φύλλα συκιάς είναι μικρότερα από τα παλαιότερα φύλλα

Το φύλλο βιολί είναι ένα όμορφο φυτό. Γι’ αυτό είναι τόσο δημοφιλείς!

Είναι λοιπόν πολύ απογοητευτικό όταν κάτι έρχεται σε αντίθεση με την αγαπημένη μας αισθητική.

Τα νέα φύλλα συκιάς θα αναπτυχθούν από την κορυφή του φυτού και θα πρέπει να έχουν το ίδιο μέγεθος ή μεγαλύτερα από το κάτω φύλλο βιολιού. Έχει συμβάλει στην ομορφιά του δέντρου του γλειφιτζούρι που πολλοί από εμάς αγαπάμε και δοκιμάζουμε!

Τι γίνεται όμως αν το νέο σας φύλλο είναι μικρότερο από το παλιό;

Αναρωτιέστε τι να κάνετε αν τα νέα φύλλα συκής είναι μικρότερα από τα παλιά;  Κάντε κλικ για να μάθετε 4 πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να λύσετε αυτό το πρόβλημα.
Αναρωτιέστε τι να κάνετε αν τα νέα φύλλα συκής είναι μικρότερα από τα παλιά;  Κάντε κλικ για να μάθετε 4 πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να λύσετε αυτό το πρόβλημα.

Είναι απογοητευτικό γιατί…καλά. Κάνει το ξύλο να φαίνεται λοξό και βαρύ από κάτω, κάτι που δεν πρέπει να τρελαίνεστε. Αυτό είναι ένα σημάδι ότι το δέντρο σας λείπει αυτό που χρειάζεται.

Το θέμα με την ανάπτυξη των φύλλων είναι ότι παίρνει πολλή ενέργεια και πόρους από το φυτό. Τα μικρά φύλλα υποδηλώνουν έλλειψη πόρων όπως νερό, φως ή θρεπτικά συστατικά (που ονομάζεται κομπόστ).

Εάν τα νέα φύλλα δεν μεγαλώνουν αρκετά Δείχνει ότι ένα από αυτά τα τρία λείπει.

Επομένως, το νέο σας φύλλο συκής θα είναι μικρότερο από το παλιό. Δείτε τι πρέπει να κάνετε:

νερό

Τα σύκα με φύλλα βιολιού απαιτούν συγκεκριμένο πρόγραμμα ποτίσματος και καλά στραγγιζόμενο έδαφος. Ένας γενικός γενικός κανόνας είναι να ποτίζετε μία φορά την εβδομάδα. Λάβετε 1 φλιτζάνι νερό για μικρά φυτά με ύψος κάτω από 2 πόδια, 2 φλιτζάνια νερό για φυτά ύψους μεταξύ 2 και 3 ποδιών και 3 φλιτζάνια νερό για φυτά μεταξύ 3 και 6 ποδιών ψηλός.

Το δέντρο σας μπορεί να χρειάζεται περισσότερο ή λιγότερο ανάλογα με το πού ζείτε και το κλίμα στο σπίτι σας. Εάν ζείτε σε ζεστό και ξηρό κλίμα Το φυτό σας μπορεί να χρειαστεί λίγο περισσότερο νερό. Και ίσως προσθέσετε λίγη υγρασία ή ακόμα και λίγη ομίχλη. Εάν ζείτε σε περιοχή με υψηλή υγρασία Μπορεί να χρειαστείτε λιγότερα.

Αλλά ξεκινήστε με αυτούς τους αριθμούς και προσαρμόστε όπως χρειάζεται.

διαβάστε αυτήν την ανάρτηση Μάθετε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το πότισμα των φύλλων του σύκου σας.

Συμβουλή: Μπορεί να θέλετε να επενδύσετε. μετρητής υγρασίας Μάθετε πόσο νερό χρειάζεται το σύκο του φύλλου βιολιού σας!

φως

Τα φύλλα συκιάς του βιολιού αγαπούν το φως! Είναι εγγενείς στις τροπικές περιοχές. Ως εκ τούτου, προτιμούν σταθερό και έμμεσο φως για 6-8 ώρες την ημέρα. αν τα φύλλα σου είναι μικρά Το δέντρο μπορεί να μην είναι αρκετά μεγάλο. Δοκιμάστε να μετακινήσετε το φυτό σας σε ένα φωτεινό παράθυρο με νότιο προσανατολισμό. Και περιστρέψτε τα παράθυρα κάθε εβδομάδα για να βεβαιωθείτε ότι όλα τα φύλλα έχουν αρκετό φως.

Εάν δεν μπορείτε να έχετε αρκετό φυσικό φως Μπορείτε να φυτέψετε φωτάκια, μην ανησυχείτε, θα είναι μια όμορφη προσθήκη στο σπίτι σας! Διαβάστε τις συμβουλές και τις συμβουλές μας εδώ.

Αν μέτρια θερμοκρασία Μπορείτε να τοποθετήσετε το φυτό σε εξωτερικούς χώρους όπου γίνεται πιο έντονο το πρωινό φως του ήλιου. Αλλά δεν χρειάζεται το απογευματινό φως του ήλιου.

διαβάστε την ανάρτησή μας Το παν είναι να δίνετε στα φυτά σας τη σωστή ποσότητα φωτός.

λίπασμα

Τα φυτά παίρνουν ενέργεια από το φως αλλά χρειάζονται και θρεπτικά συστατικά Στη φύση τα φυτά παίρνουν όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται από το έδαφος. Όμως τα φυτά εσωτερικού χώρου χρειάζονται λίγη βοήθεια!

Εάν το φυτό σας έχει αδύναμα φύλλα μπορεί να στερούνται τα θρεπτικά συστατικά που απαιτούνται για υγιή ανάπτυξη Δοκιμάστε να προσθέσετε κομπόστ στη ρουτίνα σας.

το αγαπημένο μας λίπασμα Τα φύλλα συκιάς είναι φυτική τροφή. Αυτό συμβαίνει επειδή έχουμε επινοήσει μια βέλτιστη αναλογία NPK ειδικά για το φύλλο σύκου. Και είναι τόσο απαλό που μπορείτε να το ποτίζετε κάθε εβδομάδα! Η λίπανση δεν είναι πλέον η εικασία. Σημαίνει ότι τα φυτά σας παίρνουν τη σωστή ποσότητα κάθε φορά.πρόβλημα

Μπορεί επίσης να θέλετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο αναφύτευσης σε φρέσκο ​​έδαφος. Το φυτό μπορεί να είναι κατάφυτο με ρίζες ή να ξεπεράσει τη γλάστρα. Οι ρίζες χρειάζονται χώρο για να αναπτυχθούν! Εάν η ρίζα είναι πολύ σφιχτή Ακόμα κι αν ποτίζετε και λιπάνετε τα φυτά όπως χρειάζονται Γίνεται δύσκολο να απορροφηθούν τα θρεπτικά συστατικά και το νερό που χρειάζονται για την ανάπτυξη των φύλλων.

δείτε την ανάρτησή μας Τα φύλλα του βιολιού σου μεγαλώνουν συκιά!

Τα σύκα με φύλλα βιολιού έχουν τη φήμη ότι είναι επιλεκτικά. Όταν όμως μάθεις να διαβάζεις τα σημάδια Είναι πολύ καλοί στο να σου λένε αυτό που θέλεις.

Κάντε αυτές τις αλλαγές και θα έχετε όμορφα μεγάλα πράσινα φύλλα σε λίγες εβδομάδες έως δύο μήνες!

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *