Τα φυτά των κάκτων πεθαίνουν μετά την ανθοφορία;

Τα φυτά των κάκτων πεθαίνουν μετά την ανθοφορία;

Αν είστε λάτρεις των φυτών και έχετε λίγους κάκτους στον εξωτερικό ή τον εσωτερικό σας κήπο. Γνωρίζετε ήδη ότι αυτά τα παχύφυτα είναι μοναδικά. Αν και τα περισσότερα αναπτύσσονται αργά Αλλά θα ανθίσει όταν ο χρόνος και οι συνθήκες είναι κατάλληλες. Στην πραγματικότητα, πολλοί κηπουροί παίρνουν μεγάλη ικανοποίηση βλέποντας τον κάκτο να ανθίζει. Να ελέγχετε πάντα ότι είναι χαρούμενοι και καλά. Τι γίνεται όμως μετά την άνθηση του κάκτου; Πεθαίνουν; σύντομα θα βρούμε

Πεθαίνει ο κάκτος μετά την ανθοφορία; Η απλή απάντηση είναι “αριθμόςΟι περισσότεροι κάκτοι δεν πεθαίνουν μετά την ανθοφορία. αν και κάποια δέντρα θα πεθάνουν Εξαρτάται από το είδος του κάκτου στο σπίτι σας. και πώς το φροντίζετε κατά την περίοδο της ανθοφορίας Εάν τα έχετε κάνει όλα σωστά, ο κάκτος σας θα εξακολουθεί να πεθαίνει μετά την ανθοφορία. Μπορεί να είναι μονοκοτυλήδονος. ανθισμένος κάκτος Εάν πεθάνει αργότερα, συχνά ονομάζεται “”.Άνθιση του θανάτου.

Αυτή η ανάρτηση καλύπτει όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την άνθιση των νεκρών. Θα επισημάνουμε επίσης ορισμένα πράγματα που πρέπει να κάνετε για να φροντίσετε τον κάκτο σας κατά τη διάρκεια και μετά την ανθοφορία τους. ας αρχίσουμε

Γιατί ανθίζει ο κάκτος;

Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι κάκτοι ανθίζουν. κάποιο είδος σαν χριστουγεννιάτικος κάκτος Άλλα δέντρα, όπως το saguaro, δεν αρχίζουν να ανθίζουν μέχρι τα 30 τους χρόνια.

Υπάρχουν περισσότερα από 2.000 είδη κάκτων στην οικογένεια των κάκτων. Η ποικιλία επηρεάζει επίσης το μέγεθος των ανθέων του κάκτου. Ενώ ορισμένοι τύποι κάκτων παράγουν λουλούδια που είναι σχετικά μικρά και δυσδιάκριτα. Αλλά ορισμένα είδη παράγουν μεγάλα, τολμηρά λουλούδια που παρέχουν μια μαγική λουλουδάτη εμφάνιση.

Αυτό που ξεχωρίζει τον κάκτο από τα άλλα παχύφυτα είναι τα λουλούδια και η μαγική του εμφάνιση. Ωστόσο, ένα πράγμα που πρέπει να έχετε κατά νου είναι ότι αυτά τα παχύφυτα ανθίζουν μόνο κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου..

Τα περισσότερα είδη κάκτων παράγουν πολύχρωμα λουλούδια κατά την περίοδο της πλήρους ανθοφορίας.

Τι είναι όμως ένας ανθισμένος κάκτος; καθώς και άλλα φυτά Οι κάκτοι ανθίζουν για να προσελκύουν επικονιαστές. Ένας τρόπος φυσικής επιβίωσής τους σε σχετικά σκληρά περιβάλλοντα είναι να εξασφαλίσουν την παραγωγή της επόμενης γενιάς.

Πώς όμως το έκαναν αυτό; Είναι απλό: παράγουν σπόρους μέσα στο λουλούδι που στη συνέχεια πέφτουν στο έδαφος και βλασταίνουν. Τα λουλούδια είναι το κύριο αναπαραγωγικό μέρος των περισσότερων φυτών. Τα λουλούδια έχουν συχνά έντονο χρώμα για να προσελκύουν πουλιά, πεταλούδες και μέλισσες που επικονιάζουν.

Στην άγρια ​​φύση, αυτά τα φυτά εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από πουλιά και έντομα για σκοπούς επικονίασης, ωστόσο, εάν καλλιεργούνται σε εσωτερικούς χώρους, μπορούν να χρησιμοποιηθούν τυπικά πινέλα για να διευκολυνθεί η διασταυρούμενη επικονίαση. Ο στόχος παραμένει ο ίδιος – η παραγωγή σπόρων. Μπορείτε να μαζέψετε τους σπόρους και να τους φυτρώσετε για να δημιουργήσετε νέα φυτά.

Οι περισσότεροι καλλιεργητές κάκτων χρησιμοποιούν αυτή τη μέθοδο για τον πολλαπλασιασμό των φυτών.Υπάρχουν όμως και άλλες μέθοδοι πολλαπλασιασμού του κάκτου, όπως ο πολλαπλασιασμός των βλαστών.

Πότε ανθίζει ο κάκτος;

Οι περισσότεροι κάκτοι θα ανθίσουν κάποια στιγμή στον κύκλο ανάπτυξής τους. Ωστόσο, δεν υπάρχει σαφής απάντηση σε αυτό το ερώτημα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο χρόνος ανθοφορίας του κάκτου ποικίλλει πολύ.

Μερικοί κάκτοι ανθίζουν νωρίς στον κύκλο ανάπτυξης τους. ενώ ορισμένα είδη δεν ανθίζουν μέχρι να γεράσουν.

Για παράδειγμα, τα χριστουγεννιάτικα φυτά κάκτων ανθίζουν συνήθως 2-3 χρόνια μετά τη φύτευση των σπόρων. Ενώ ο κάκτος saguaro μπορεί να πάρει έως και 30 χρόνια για να ανθίσει πρώτα.

Η άνοιξη είναι η κύρια περίοδος ανθοφορίας για τους περισσότερους κάκτους. θα ανθίσει σε άλλες εποχές όπως το χειμώνα γενικά Η περίοδος ανθοφορίας ενός κάκτου εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τύπο του κάκτου και το κλίμα του φυσικού του οικοτόπου.

Για παράδειγμα, ένας τροπικός κάκτος, όπως ο κάκτος των Χριστουγέννων. Τείνει να ανθίζει όλο το χρόνο παρά τη σύντομη περίοδο ανθοφορίας σε ερημικές περιοχές.

Πεθαίνει ο κάκτος μετά την ανθοφορία;

Όπως αναφέρθηκε νωρίτερα Οι περισσότεροι κάκτοι δεν πεθαίνουν μετά την ανθοφορία. Αν και έχουμε κάποια είδη. Τα φυτά που πεθαίνουν μετά την ανθοφορία ονομάζονται μονοκαρπικόςΚαι είναι ένα φυσικό φαινόμενο που δεν μπορείς να αποφύγεις. Εάν ο κάκτος σας πεθάνει μετά την ανθοφορία, ονομάζεται “”.άνθιση του θανάτου

Ένας τρόπος για να καταλάβετε εάν ο κάκτος σας είναι μονόχωρος είναι από το πώς ανθίζει. Εάν ένα λουλούδι αναδυθεί από το κέντρο του φυτού και ολόκληρο το φυτό γίνει μίσχος λουλουδιών Τείνει να είναι ένα μόνο λουλούδι.Γενικά, το λουλούδι πρέπει να μεγαλώνει από την πλευρά του κάκτου.

Αν ο κάκτος σας ανθίζει στο πλάι Θα μπορούσε να είναι σημάδι ότι ο κάκτος δεν είναι μονοοικογενές φυτό.

Μόλις καταλάβετε ότι ο κάκτος σας είναι ένα μονόοικο φυτό. δεν μπορείς να κάνεις τίποτα Τίποτα δεν μπορεί να το σταματήσει γιατί είναι φυσικό. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να απολαύσετε την επίδειξη λουλουδιών όσο διαρκεί. Και ετοιμάσου να αποχαιρετήσεις το δέντρο σου.

Ακόμα κι αν ακούγεται λυπηρό Θα εκπλαγείτε αν μάθετε ότι τα περισσότερα μονοκοτυλήδονα φυτά δεν πεθαίνουν μάταια. Τα περισσότερα από αυτά είναι εξαιρετικοί παραγωγοί και παράγουν πολλούς απογόνους πριν ανθίσουν και πεθάνουν.

στις περισσότερες περιπτώσεις Το δενδρύλλιο θα μεγαλώσει και θα γίνει ένα όμορφο φυτό. Μόνο το μητρικό φυτό πεθαίνει μετά την πλήρη άνθιση.

Πώς φροντίζω έναν ανθισμένο κάκτο;

στις περισσότερες περιπτώσεις Δεν χρειάζεστε ιδιαίτερη φροντίδα για έναν ανθισμένο κάκτο. Στην πραγματικότητα, η ανθοφορία είναι σημάδι ότι το φυτό ικανοποιεί όλες τις ανάγκες του. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι τακτική καθημερινή συντήρηση και τα υπόλοιπα θα φροντίσουν μόνα τους.

Σε ορισμένους κηπουρούς αρέσει να δίνουν στον κάκτο τους επιπλέον θρεπτικά συστατικά κατά την περίοδο της ανθοφορίας. ώστε το φυτό να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα για την ύπαρξη λουλουδιών

Εάν χρειαστεί να ταΐσετε τα φυτά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου Φροντίστε να προσθέτετε ένα λίπασμα ¼ ή ½ δύναμης κάθε δύο ή τρεις εβδομάδες.Αρκετά για να παρέχει θρεπτικά συστατικά στον κάκτο κατά την περίοδο της ανθοφορίας.

Ωστόσο, πρέπει να είστε προσεκτικοί όταν ποτίζετε. Αν ποτίζετε πολύ τον κάκτο σας Δεν θα ανθίσει πλήρως.. Αν υπερποτίσετε πριν ανθίσουν τα πρώτα λουλούδια Το φυτό θα αρχίσει να φυτρώνει μόνο τα μέρη που μοιάζουν με μίσχους λουλουδιών, αλλά δεν θα ανθίσει.

Αυτό είναι φυσιολογικό για το υπερβολικό πότισμα κάκτων. Αν θέλετε να δείτε τον κάκτο στα καλύτερά του κατά την περίοδο της ανθοφορίας Είναι σημαντικό να παρέχεται επαρκής ποσότητα νερού. Αλλά μην ποτίζετε πολύ.

Πώς να φροντίσετε τον χριστουγεννιάτικο κάκτο μετά την εποχή της ανθοφορίας;

Ο χριστουγεννιάτικος κάκτος είναι ένα από τα πιο συχνά καλλιεργούμενα είδη κάκτων εσωτερικού χώρου. Στους περισσότερους αρέσει λόγω της όμορφης εμφάνισής του και της τακτικής ανθοφορίας του. Αρκεί να φροντίζεις καλά τον χριστουγεννιάτικο κάκτο σου. Οι κάκτοι ανθίζουν πάντα την περίοδο των γιορτών.

Γιατί ο κάκτος των Χριστουγέννων ανθίζει με μανία Πρέπει λοιπόν να ξέρετε πώς να τα φροντίζετε μετά την εποχή της ανθοφορίας. για να μην καταλήξουμε σε μπέρδεμα

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε αμέσως μετά την περίοδο της ανθοφορίας είναι να κλαδέψετε τον χριστουγεννιάτικο κάκτο σας. αλλαγή σε πλήρη θάμνο ώστε να ανθίσει καλύτερα τις επόμενες γιορτές.

Ο καλύτερος χρόνος για να κλαδέψετε έναν χριστουγεννιάτικο κάκτο είναι τέσσερις έως έξι εβδομάδες αφότου έχει σταματήσει να ανθίζει.

Ο κάκτος των Χριστουγέννων παράγει όμορφα ροζ λουλούδια κατά την περίοδο των γιορτών.

κατά τις πρώτες 30 ημέρες της ανθοφορίας Το έδαφος πρέπει να είναι ελαφρώς πιο στεγνό από το συνηθισμένο. Ωστόσο, δεν πρέπει να κλαδέψετε τον χριστουγεννιάτικο κάκτο σας μετά τον Μάιο. Αυτός ο τύπος κάκτου πολλαπλασιάζεται εύκολα από την άκρη του στελέχους.

Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε τουλάχιστον τρία ενωμένα μέρη από το υγιές στέλεχος για καλά αποτελέσματα. Αφήστε τα μοσχεύματα σας να στεγνώσουν για μερικές ώρες πριν τα φυτέψετε σε γλάστρες για να αποφύγετε τη σήψη.

Θα πρέπει να αποφύγετε τη μεταφύτευση χριστουγεννιάτικου κάκτου σε μεγάλα δοχεία. Οι κάκτοι γενικά αναπτύσσονται καλύτερα και παράγουν περισσότερα άνθη σε ελαφρώς μικρότερα δοχεία.

Εάν θέλετε να καλλιεργήσετε έναν νέο κάκτο Περιμένετε μέχρι το τέλος της περιόδου ανθοφορίας. Η άνοιξη είναι η καλύτερη εποχή για μια νέα μεταμόσχευση.

Πόσο διαρκούν τα άνθη του κάκτου;

Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τύπο του κάκτου. Υπάρχουν πολλά είδη κάκτων. Κάθε είδος έχει διαφορετική περίοδο ανθοφορίας. Μερικοί τύποι κάκτων ανθίζουν μόνο για μία ημέρα. Ενώ ορισμένα είδη έχουν λουλούδια για μήνες.

Η περίοδος ανθοφορίας ενός κάκτου εξαρτάται από το περιβάλλον και το πώς φροντίζετε τον κάκτο.

Για παράδειγμα, εάν ζείτε σε περιοχή με υψηλή υγρασία. Τα άνθη του κάκτου σας θα διαρκέσουν λιγότερο σε ξηρά κλίματα.

Το ίδιο ισχύει και για τη φροντίδα των φυτών σας. Αν ποτίζετε πολύ τον κάκτο σας Τα λουλούδια θα σαπίσουν και θα πέφτουν πιο γρήγορα από ό,τι κρατάτε τον κάκτο σας υγιή και υγρό.

Τα άνθη του κάκτου διαρκούν γενικά από μερικές ημέρες έως αρκετές εβδομάδες, ωστόσο, ορισμένοι κάκτοι μπορούν να συνεχίσουν να ανθίζουν για μήνες.

Τα λουλούδια κάκτου Saguaro ανοίγουν μόνο μία νύχτα. ενώ άλλα είδη λουλουδιών Θα διαρκέσει περισσότερο — σε ορισμένες περιπτώσεις μία εβδομάδα ή περισσότερο. Η περίοδος ανθοφορίας ενός κάκτου ποικίλλει ανάλογα με την ηλικία του φυτού. Τα νεαρά φυτά έχουν μικρότερη περίοδο ανθοφορίας από τα παλαιότερα.

Να κάνω τον κάκτο μου να ανθίσει;

στις περισσότερες περιπτώσεις Ο κάκτος δεν χρειάζεται να ανθίσει. Γιατί τα λουλούδια θα πέσουν μόνα τους όταν στεγνώσουν.

Το να απαλλαγείτε από τα εξαντλημένα άνθη κάκτου σε αυτή την κατάσταση είναι αρκετά εύκολο. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να το παραλάβετε από το σημείο που προσγειώθηκε και να το πετάξετε σωστά.

Ωστόσο, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί όταν μαζεύετε λουλούδια, καθώς μπορεί να έρθετε σε επαφή με τρομακτικά αγκάθια που μπορεί να τρυπήσουν το δέρμα σας προκαλώντας τραυματισμό.

γενικά Οι κάκτοι δεν χρειάζεται να κοπούν καθώς πέφτουν εύκολα όταν στεγνώσουν.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα μαραμένα άνθη προσκολλώνται στον κάκτο και αρχίζουν να σαπίζουν όταν βρέχει ή όταν ποτίζουν το φυτό. με προσεκτική παρατήρηση Θα ξέρετε ποια λουλούδια πεθαίνουν στο δέντρο. σε αυτή την κατάσταση Τα κοτσάνια πρέπει να αφαιρεθούν μόλις τα λουλούδια αρχίσουν να μαραίνονται.

μεγάλοΣυλλέξτε σπόρους που μπορούν να πολλαπλασιαστούν πριν αφαιρέσετε τα άνθη. Εάν γνωρίζετε τα ακριβή ονόματα των ειδών κάκτων στον κήπο σας, Ελέγξτε εάν παράγουν τακτικά βιώσιμους σπόρους μέσα στο λουλούδι.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να χρειαστεί να αφήσετε τους σπόρους στο άνθος να ωριμάσουν πριν από τη φύτευση.

Πρέπει να ποτίζω τον κάκτο όταν ανθίζει;

Όταν ο κάκτος σου ανθίζει Είναι σημαντικό να ποτίζετε για να διασφαλίσετε ότι τα λουλούδια διαρκούν πολύ. Η αυξημένη υγρασία θα βοηθήσει τα φυτά να παράγουν περισσότερα άνθη.

Θα πρέπει να χρησιμοποιείται ζεστό νερό κατά το πότισμα του κάκτου κατά την περίοδο της ανθοφορίας. Μπορείτε να ποτίσετε στη βάση του φυτού ή να χρησιμοποιήσετε ένα μεταλλικό δοχείο για να αποφύγετε την καταστροφή των λουλουδιών.

Αποφύγετε να πάρετε τα λουλούδια όσο το δυνατόν περισσότερο νερό, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σήψη. Ποτίστε το φυτό το πρωί, ώστε τα φύλλα να στεγνώσουν πριν νυχτώσει.

Είναι σημαντικό να γονιμοποιήσετε τον κάκτο σας όταν ανθίσει. Χρησιμοποιήστε ένα λίπασμα με υψηλή περιεκτικότητα σε φώσφορο για να ενθαρρύνετε την ανθοφορία. Μπορείτε να εφαρμόσετε το λίπασμα απευθείας στο έδαφος ή να το ανακατέψετε με νερό όταν ποτίζετε τα φυτά.

Το πόσο συχνά χρειάζεται να λιπάνετε τον κάκτο σας εξαρτάται από το λίπασμα που χρησιμοποιείτε. Ακολουθήστε τις οδηγίες στη συσκευασία για καλύτερα αποτελέσματα.

τελικές σκέψεις

Η αλόη βέρα είναι ένα από τα καλύτερα φυτά που μπορείτε να έχετε στο σπίτι σας. Αν και υπάρχουν πολλά είδη κάκτων. Αλλά οι περισσότεροι θα ανθίσουν κάποια στιγμή στη ζωή τους. Αρκεί να παρέχετε τις κατάλληλες συνθήκες για τον κάκτο σας. Θα δείτε όμορφα λουλούδια όταν είναι η κατάλληλη στιγμή.

Αν και οι περισσότεροι κάκτοι δεν πεθαίνουν αφού ανθίσουν. αλλά μερικά είδη πεθαίνουν Ένας κάκτος που πεθαίνει μετά την ανθοφορία ονομάζεται μονοκαρπικός και δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα γι ‘αυτό. Ευτυχώς, οι μονοκοτυλήδονες συχνά αφήνουν πολλά νεαρά φυτά να αναπτυχθούν σε νέα φυτά.

Η κύρια ευθύνη σας ως κηπουρός είναι να συνεχίσετε να κάνετε αυτό που πρέπει να κάνετε. και όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή Ο κάκτος θα σας ανταμείψει με πολλά λουλούδια.

Τελευταία ενημέρωση στις 2023-06-04 / Σύνδεσμοι συνεργατών / Εικόνες από το Amazon Product Ads API.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *