Τι είδους έδαφος είναι καλό για τον Πόθο; Απαντήθηκε

Οδηγός πολλαπλασιασμού του νερού Πόθος

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους συνεργατών/offset για πλήρη ενημέρωση. Δείτε την αποποίηση ευθύνης μας εδώ..

Όλα τα φυτά potos πρέπει να φυτεύονται σε ένα καλά στραγγιζόμενο μίγμα εδάφους με ελαφρώς όξινο pH. Αρκεί το δοχείο σας να έχει τρύπες αποστράγγισης και χώμα που αερίζεται καλά και είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Το μέγεθος της γλάστρας και ο τύπος του δοχείου στο οποίο καλλιεργείται δεν θα επηρεάσουν τον τύπο του εδάφους.

Είτε θέλετε να φυτέψετε μια νέα γλάστρα είτε να πολλαπλασιάσετε μια νέα ποικιλία. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε πώς να επιλέξετε τον σωστό τύπο χώματος για γλάστρες και να βοηθήσετε τις γλάστρες σας να ευδοκιμήσουν!

Οδηγός Εκτροφής Νερού Πόθου

Πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου όταν επιλέγετε ένα μείγμα εδάφους

Το μίγμα εδάφους για τον Πόθο είναι απλό και απλό. Δεν χρειάζεται να διαβάσετε την επιστήμη πίσω από αυτό. Και υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε ένα μείγμα εδάφους.

Υπάρχουν έξι σημαντικά πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου όταν επιλέγετε ένα μείγμα εδάφους για τις πήλινες γλάστρες σας:

Επιλέξτε ένα μείγμα εδάφους πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά.

Γιατί ο Πόθος είναι φυτό πολύ γρήγορα αναπτυσσόμενο. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να προσφέρουμε στο Pothos ένα σάπια φύλλα πυκνής σε θρεπτικά συστατικά.

Ως εκ τούτου, απορροφούν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά από το έδαφος.

Το να βεβαιωθείτε ότι το μείγμα εδάφους σας είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά θα αυξήσει σημαντικά την ανάπτυξη του potos. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό εάν σκοπεύετε να φυτέψετε ή να πολλαπλασιάσετε τις πατάτες σας.

Pothos Repotting

Επιλέξτε χώμα που στραγγίζει καλά.

Ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες φυτών σε γλάστρες είναι το υπερβολικό πότισμα. Οι περισσότεροι κηπουροί και λάτρεις των φυτών ποτίζουν τα φυτά τους ως ένδειξη αγάπης. Αυτό συχνά οδηγεί σε υπερβολικό πότισμα.

Το υπερβολικό πότισμα μπορεί να οδηγήσει σε πολλά προβλήματα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν το χώμα του Ποτού σας είναι βαρύ και δύσκολα ποτίζεται.

Βοηθάει να θυμάστε ότι το χώμα σας πρέπει να στραγγίζει καλά και ότι το νερό πρέπει να ρέει ελεύθερα.

Εάν δεν είστε σίγουροι για το χώμα που στραγγίζει καλά για τη γλάστρα σας, Μπορεί να παρατηρήσετε προβλήματα όπως η σήψη των ριζών, τα μαραμένα φύλλα και πολλά άλλα.

Επιλέξτε ένα έδαφος που διατηρεί την υγρασία και αερίζεται καλά.

Η κατακράτηση νερού και οι δυνατότητες αερισμού του εδάφους σας είναι κρίσιμες για την ανάπτυξη των ποτών σας.

Αν το χώμα σου μαζεύεται και οι ρίζες του Ποτός δεν μπορούν να αναπνεύσουν, Μπορεί να αναπτυχθεί αργά. Γι’ αυτό είναι τόσο σημαντικό να προσθέσετε κάτι για να αερίσετε το έδαφος.

Ακόμα κι αν το poto σας δεν του αρέσει να βρέχεται συνεχώς. Αλλά επίσης δεν τους αρέσει να στεγνώνουν. Εάν το μίγμα εδάφους που επιλέξατε στεγνώνει πολύ γρήγορα. Η γλάστρα σας μπορεί να έχει πρόβλημα να αναπτυχθεί επαρκώς και να ευδοκιμήσει.

Μπορεί να δείτε σημάδια από καφέ ή κατσαρά φύλλα. Αυτό είναι όταν ξέρετε ότι πρέπει να προσθέσετε κάτι στο μίγμα εδάφους σας για να διατηρήσετε την υγρασία.

Επιλέξτε ένα μείγμα εδάφους υψηλής ποιότητας.

Όταν πρέπει να επιλέξετε το καλύτερο χώμα για τον Ποτό σας Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το μίγμα εδάφους σας είναι καλής ποιότητας και επαρκές για τις ανάγκες του ποτό σας.

Η ποιότητα του εδάφους δεν εξαρτάται πάντα από το αν είναι βιολογικό ή όχι ή από το τι περιέχει.

Ένα καλής ποιότητας χώμα potos όχι μόνο βοηθά στην ανάπτυξη των potos σας. αλλά παρέχει επίσης επαρκή θρεπτικά συστατικά και νερό.

Διαβάστε κριτικές από άλλα άτομα για τα φυτά του Ποτού.

Πριν αγοράσετε ή αναμίξετε χώμα για πήλινες γλάστρες Θα πρέπει πρώτα να αφιερώσετε λίγο χρόνο περιήγησης στο Διαδίκτυο.

Μπορείτε να βρείτε και να αγοράσετε μια ποικιλία από γλάστρες στο διαδίκτυο με συνταγές που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας. Πάντα να διαβάζετε και να εξετάζετε κριτικές από πραγματικούς ανθρώπους.

Όταν διαβάζεις τις εμπειρίες των άλλων Θα δείτε όλα όσα μπορείτε να περιμένετε από ένα συγκεκριμένο προϊόν ή μείγμα εδάφους. Στη συνέχεια, μπορείτε να συγκρίνετε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα και να διαβάσετε για άλλα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε το πόθο σας να αναπτυχθεί.

Για το λόγο αυτό, συνιστάται να διαβάζετε τις κριτικές άλλων και να συμμετέχετε σε πολλά φόρουμ εξωραϊσμού. Επειδή θα σας δώσουν μερικές πραγματικά εξαιρετικές ιδέες και συμβουλές!

Neon-pothos-breeding-day-21

Πόσο χώμα χρειάζεται το pothos;

Η ποσότητα του χώματος που θα χρειαστείτε τελικά θα εξαρτηθεί από το μέγεθος της ρίζας. Η ποσότητα του χώματος που χρειάζεστε θα εξαρτηθεί από το μέγεθος της γλάστρας. που θα εξαρτηθεί και από το μέγεθος του δέντρου

Το Pothos δεν χρειάζεται να επαναφυτεύεται τόσο συχνά και θα αναπτυχθεί σε μικρές γλάστρες με 10 ίντσες χώμα. Οι γλάστρες που μπορούν να χωρέσουν τουλάχιστον 10 ίντσες χώμα θα κρατήσουν τις γλάστρες σας μικρές και θα τις αποτρέψουν από το να γίνουν πολύ μεγάλες για εσωτερικό χώρο. δικές σας

Ωστόσο, αυτό θα δώσει στη γλάστρα σας αρκετό χώρο για να αναπτυχθεί. Μπορείτε να προσθέσετε άλλες 2 ίντσες χώματος στο υπάρχον μίγμα εδάφους. Κάνει τη γλάστρα περίπου 2 ίντσες σε μέγεθος.

Μετακινήστε τις γλάστρες σας σε μεγαλύτερες γλάστρες με περισσότερο χώμα. Εάν οι ρίζες αρχίζουν να φράζουν τις τρύπες αποστράγγισης ή εάν το φυτό σας αρχίζει να υψώνεται πάνω από το υπάρχον έδαφος

Η καλύτερη αναλογία γλάστρας προς έδαφος είναι μια ρηχή γλάστρα. Το ρηχό δοχείο θα δώσει στο πήλινο δοχείο σας την ευκαιρία να γίνει πιο χοντρό. Και συνήθως οι γλάστρες είναι πιο υγιεινές και πιο συμπαγείς.

Ποιος τύπος εδάφους είναι καλύτερος για τα φυτά μου Potos;

Όλα τα φυτά potho αναπτύσσονται καλύτερα σε καλά στραγγιζόμενα εδάφη.

Μείγματα εδάφους που δεν διαθέτουν επαρκείς θύλακες αέρα ή συμπιεσμένα εδάφη μπορεί να προκαλέσουν την υπερβολική υγρασία των ριζών του pothos, με αποτέλεσμα τη σήψη των ριζών. Ειδικά αν ο Πόθος σας είναι φυτό εσωτερικού χώρου.

και τα δυο Χώμα και καθόλου χώμα ανακατεμένο με περλίτη. βερμικουλίτης ή η τύρφη είναι ιδανική για το φυτό potos σας.Στο δέντρο μπόντι δεν αρέσει να κάθεται στο νερό. Και η γλάστρα πρέπει να έχει αρκετές τρύπες αποστράγγισης.

Εάν το pothos σας έχει μείνει στο νερό για πολύ καιρό Οι ρίζες θα σαπίσουν σοβαρά και πολλά φυτά δεν θα επιβιώσουν.

Ένα είδος εδάφους που στραγγίζει καλά.

Η σύνθεση του εδάφους καθορίζει πόσο νερό μπορεί να χωρέσει ένα έδαφος και πόσο νερό μπορεί να στραγγίσει. Για παράδειγμα, μικρά, πυκνά σωματίδια στο έδαφος, όπως ο πηλός, εμποδίζουν το νερό να διαρρεύσει εντελώς στο μίγμα εδάφους.

Όταν συγκρατεί νερό, αυτό το είδος εδάφους συγκρατεί το νερό για μεγάλο χρονικό διάστημα και δεν στραγγίζει καλά.

Σωματίδια εδάφους με χαλαρή απόσταση, όπως λάσπη ή άμμο. Αυτό κάνει το νερό να ρέει μέσα από το έδαφος πιο αργά και να αποστραγγίζεται πιο γρήγορα.

Τα εδάφη με καλή στράγγιση είναι τα αργιλώδη, η άμμος και ένα μείγμα άμμου, λάσπης και αργίλου ονομάζεται άργιλος.

Φτιάξτε το δικό σας μείγμα/το δικό σας Pothos Potting Soil

Μπορείτε να αγοράσετε υλικά φύτευσης ή να φτιάξετε μόνοι σας! Αυτά τα εδάφη πρέπει να είναι ελαφριά, όχι πυκνά και ευάερα.

Τα εδάφη με αυτές τις ιδιότητες θα διευκολύνουν την αποτελεσματική αποστράγγιση και απορρόφηση.

Ωστόσο, θα χρειαστείτε ένα καλά ισορροπημένο μείγμα για να εξασφαλίσετε επαρκή διατροφή και αποστράγγιση.

Ένα καλά ισορροπημένο μείγμα περιέχει τα περισσότερα ή όλα τα ακόλουθα συστατικά:

περλίτης – Φυσικά ορυκτά που διατηρούν το σχήμα τους απορροφούν γρήγορα το νερό και έχει αρκετό αέρα για να περάσει

άμμος – Η άμμος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αυξηθούν οι θύλακες αέρα και οι δυνατότητες αποστράγγισης.

βρύα παντζαριού – Ένα στρώμα μερικώς αποσυντεθειμένου εδάφους που βρίσκεται σε βάλτους και είναι ένα από τα καλύτερα υλικά για κατακράτηση οξυγόνου και νερού.

βερμικουλίτης – Τα ενυδατικά μέταλλα χρησιμοποιούνται για την απορρόφηση και τον αερισμό θρεπτικών στοιχείων και νερού στο χώμα σας.

λίπασμα – Το κομπόστ προσθέτει θρεπτικά συστατικά στο υπάρχον έδαφος. Αλλά πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο σε φυτά εξωτερικού χώρου.

τριμμένη φλούδα– Προσθέστε αεραγωγούς και αποχέτευση

ίνα καρύδας – οργανικές ενώσεις που βρίσκονται στους φοίνικες καρύδας Αυξήστε την κατακράτηση, την απορρόφηση και την αποστράγγιση του νερού και μπορεί να χρησιμοποιηθεί αντί για τύρφη

Το να φτιάξετε το δικό σας μείγμα εδάφους για τα φυτά Pothos σας μπορεί να είναι πολύ χρήσιμο. Αλλά στην πραγματικότητα, ορισμένοι κορυφαίοι κηπουροί το συνιστούν. Η ανάμειξη του εδάφους μόνοι σας θα σας εξοικονομήσει χρήματα. και θα έχεις κι άλλα όπως θέλεις.

μείγμα εδάφους ποτός

Ένα μείγμα εδάφους για τις γλάστρες σας που στραγγίζει καλά ενώ παρέχει σωστή κυκλοφορία αέρα είναι πολύ απλό! Δείτε τις καλύτερες συνταγές:

1 μέρος τριμμένη φλούδα

1 μέρος βερμικουλίτη ή άμμου

2 μέρη περλίτη

4 μέρη κακάο, καρύδα ή παντζάρι

Εάν αποφασίσετε να αναμίξετε το δικό σας χώμα φυτού potho Δοκιμάστε το επίπεδο pH πριν εκθέσετε τα ποτό σας. Τα φυτά Pothos δεν είναι επιπόλαια φυτά, αλλά προτιμούν ένα επίπεδο pH μεταξύ 6,1 και 6,5.

Προετοιμασμένα Υλικά για Πόθο

Η πιο βολική και δημοφιλής επιλογή για την ανάμειξη του εδάφους σας είναι να αγοράσετε ένα μείγμα γλαστρών υψηλής ποιότητας από ένα κέντρο κήπου κοντά σας. Φροντίστε να αναζητήσετε ένα μείγμα εδάφους που περιέχει περλίτη για επαρκή αερισμό.

Πολλά εύκολα διαθέσιμα μείγματα γλάστρας είναι χωρίς χώμα. Αυτό σημαίνει ότι είναι στείρα. Αυτό θα βοηθήσει στην πρόληψη της μούχλας και των εντόμων. από το ποτό σου

Το μείγμα εδάφους είναι μια καλή επιλογή εάν θέλετε να απορροφήσετε την υγρασία. Αλλά δεν μπορεί να προσφέρει οργανικά θρεπτικά συστατικά στο ποτό σας. Πρέπει να τα προσθέσετε μόνοι σας.

Στον Πόθο αρέσει το όξινο χώμα;

Τα φυτά Potos προτιμούν ελαφρώς όξινο έδαφος με pH από 6 έως 6,5 εάν το έδαφος σας απέχει πολύ από το βέλτιστο εύρος pH.δεν χρειάζεται να ανησυχείς πολύ

Ωστόσο, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το pH σας δεν είναι πολύ υψηλό. Αυτό θα μπορούσε να βλάψει σοβαρά τις ρίζες του Πόθου και να τους σκοτώσει.

αν σου αρέσει Μπορείτε να προσθέσετε κατακάθι καφέ στο έδαφος για να αυξήσετε το επίπεδο του pH..

Φτιάξτε γλάστρες σαν χώμα για κάκτους.

Στο Pothos δεν αρέσει το χώμα από κάκτους και δεν πρέπει να χρησιμοποιούν αυτό το είδος χώματος για το pothos σας. Επειδή ο κάκτος δεν μπορεί να αποθηκεύσει υγρασία στο έδαφος για πολύ.

από τα προηγούμενα Μπορείτε να βελτιώσετε το χώμα του κάκτου προσθέτοντας λίπασμα και τύρφη. Αυτό λειτουργεί επειδή τα φυτά pothos αρέσκονται στο υγρό έδαφος. Ενώ ο κάκτος προτιμά το ξηρό έδαφος.

Η προσθήκη κομπόστ και τύρφης στο έδαφος του κάκτου σας θα παρέχει περισσότερη υγρασία και θρεπτικά συστατικά στο έδαφος.

FAQ

Είναι σάπιο το χώμα του ποτού;

Το χώμα της γλάστρας μπορεί να χαλάσει αφού καθίσετε σε αδράνεια. Για πολλά χρόνια χωρίς χρήση, όμως, αν κάποιος κηπουρός θέλει να αναζωογονήσει το έδαφος. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί παλιό χώμα ποτός.

Το χώμα Potos μπορεί να χρησιμοποιηθεί μετά από ρύθμιση του pH, βελτιώνοντας την αποστράγγιση. και βάλτε τα θρεπτικά συστατικά πίσω στο έδαφος

Πόσο υγρό πρέπει να είναι το έδαφος για τα φυτά Potos;

Κατά γενικό κανόνα, θα πρέπει να ποτίζετε το φυτό σας μια φορά την εβδομάδα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Μειώστε το πότισμα σε κάθε δύο εβδομάδες κατά τη διάρκεια του χειμώνα.Διατηρήστε το χώμα σας υγρό και προσέξτε το υπερβολικό πότισμα.

Οι γλάστρες σας θα μεγαλώσουν και θα μεγαλώσουν πιο γρήγορα αν αφήσετε το χώμα να στεγνώσει εντελώς μεταξύ των ποτισμών.

Μπορεί το αργιλώδες χώμα να φτιάξει γλάστρα;

Ενώ μπορείτε να φυτέψετε potho αποτελεσματικά στα περισσότερα κοινά μείγματα γλάστρας, μπορείτε να καλλιεργήσετε το potho αποτελεσματικά στα περισσότερα κοινά μείγματα γλάστρας. Αλλά θα πρέπει να αποφύγετε τη φύτευση πόθο σε υγρό έδαφος.

Αυτό συμβαίνει γιατί το χυμό είναι ειδικά σχεδιασμένο για κάκτους και παχύφυτα. Το υγρό χώμα θα στραγγίσει πολύ γρήγορα και δεν θα διατηρήσει την υγρασία που χρειάζεται το φυτό potho σας.


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *