Τι είδους νερό είναι καλύτερο για ορχιδέες;

Τι είδους νερό είναι καλύτερο για ορχιδέες;

Οι ορχιδέες συνήθως φυτεύονται σε γλάστρες με φλοιό, βρύα και άλλα στοιχεία. Όχι όμως στο χώμα όπως μερικά από τα άλλα φυτά εσωτερικού χώρου μας.Το ακατάλληλο πότισμα σκοτώνει τις ορχιδέες περισσότερο από κάθε άλλη αιτία.

Δεδομένου ότι οι ορχιδέες διαφέρουν από άλλα φυτά εσωτερικού χώρου, πρέπει επίσης να ποτίζονται διαφορετικά. Τι είδους νερό όμως πρέπει να χρησιμοποιούμε για ορχιδέες; Πώς και πόσο συχνά πρέπει να ποτίζουμε; Απάντηση: Όποτε χρειάζεται η ορχιδέα.

Πώς ξέρουμε όμως πότε χρειαζόμαστε νερό και θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται οι ορχιδέες;

Εδώ θα βρείτε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της χρήσης διαφορετικών τύπων νερού. Και θα μιλήσω επίσης για τη διαδικασία άρδευσης.

1. Νερό της βροχής

Το νερό της βροχής είναι μια καλή επιλογή για ορχιδέες. Γιατί το νερό της βροχής θα μαζέψει διάφορα υλικά. από τον αέρα όπως γύρη, σκόνη και άλλες οργανικές ουσίες Είναι άφθονο νερό από άποψη θρεπτικών συστατικών για ορχιδέες.

Ωστόσο, το νερό της βροχής μπορεί να συλλέξει επιβλαβείς χημικές ουσίες από την ατμόσφαιρα, για παράδειγμα από πυρκαγιές. που μπορεί να βλάψουν τις ορχιδέες μας

Επιπλέον, εάν συλλέγετε το νερό της βροχής Αργότερα μπορεί να εξατμιστεί. Προκαλώντας την αύξηση της συγκέντρωσης χημικών ουσιών στο νερό, οπότε αν ζείτε σε μια περιοχή όπως μια βιομηχανική περιοχή όπου ο αέρας δεν είναι καθαρός Το νερό της βροχής μπορεί να μην είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς.

Επιπλέον, το νερό της βροχής δεν χρειάζεται να προετοιμαστεί για να φτάσει στη θερμοκρασία δωματίου/περιβάλλοντος όπου καλλιεργείτε τις ορχιδέες σας. Το πολύ κρύο ή πολύ ζεστό νερό μπορεί να είναι επιβλαβές για τα φυτά.

γιατί δεν βρέχει όλο το χρόνο Πρέπει να γνωρίζουμε ότι υπάρχουν και άλλα είδη νερού που μπορούν να χρησιμοποιηθούν με τις ορχιδέες μας.

2. Νερό βρύσης

Το νερό της βρύσης είναι πιο προσιτό και το προμηθεύεται εύκολα. Σε αντίθεση με το νερό της βροχής Το νερό της βρύσης περιέχει επιβλαβείς ποσότητες χλωρίου. Η ποιότητα του νερού της βρύσης ποικίλλει από μέρος σε μέρος και η ποιότητα είναι άνιση καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους.

Το νερό της βρύσης περιέχει πολλά βιολογικά μόρια όπως βακτήρια, ορμόνες. Τα ανόργανα στοιχεία όπως τα βαρέα μέταλλα περιλαμβάνουν ασβέστιο, αλάτι, ανθρακικό μαγνήσιο και χλώριο.

να είναι ασφαλής για ανθρώπινη κατανάλωση Ως εκ τούτου, προστέθηκαν χλώριο και χλωραμίνη. Συνήθως εφόσον η συγκέντρωση χλωρίου δεν υπερβαίνει το πρότυπο. Είναι επίσης ασφαλές για ορχιδέες.

Ευτυχώς, οι ορχιδέες είναι προσαρμόσιμα φυτά και προσαρμόζονται στο περιβάλλον τους με την πάροδο του χρόνου. Αλλά σε ορισμένες εποχές του χρόνου Οι εταιρείες ύδρευσης αυξάνουν την ποσότητα χλωρίου και χλωραμινών. και προσθέτουν άλλα χημικά για τον καθαρισμό και τον έλεγχο σωλήνων ανάπτυξη βακτηρίων και φυκιών Αυτές οι χημικές ουσίες μπορεί να είναι επιβλαβείς για τις ορχιδέες σας.

Αν λοιπόν θέλετε νερό βρύσης για τα φυτά σας. Βεβαιωθείτε ότι δεν χρησιμοποιείτε νερό που είναι πολύ ζεστό ή πολύ κρύο. Και είναι καλύτερο να το αφήσετε όλη τη νύχτα για να είναι σωστή η θερμοκρασία και να μειωθεί η ποσότητα των χημικών. Είτε με εξάτμιση είτε με διήθηση ενεργού άνθρακα. Θα αφαιρέσει τα βαρέα μέταλλα από το νερό της βρύσης σας.

3. Απεσταγμένο νερό

Το απεσταγμένο νερό μπορεί να αγοραστεί σε πολλά καταστήματα. και καθαρίζεται με θέρμανση και εξάτμιση για την παραγωγή καθαρού, αποδοτικού νερού.

Ωστόσο, το απεσταγμένο νερό μπορεί να είναι μια ακριβή εναλλακτική λύση. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα αν έχετε πολλές ορχιδέες. Αλλά τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας στο σπίτι. μετά την αγορά μιας μονάδας φίλτρου καθαρού νερού Με τη μονάδα αντίστροφης όσμωσης, μπορείτε να παράγετε όσο καθαρό νερό θέλετε.

Φιλτράρει το νερό μέσω μιας μεμβράνης που εμποδίζει τη διέλευση μεγάλων μορίων αλατιού. και επιτρέπει να περάσουν μικρά μόρια νερού

Αυτά τα «σπιτικά» καθαρισμένα και αποσταγμένα νερά είναι οι καλύτερες επιλογές για τα φυτά ορχιδέας σας, αλλά δεν έχουν θρεπτικά συστατικά. Θα πρέπει να τα γονιμοποιείτε τακτικά για να διασφαλίζετε ότι λαμβάνουν όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται για υγιή ανάπτυξη.

4. Πηγή, υπόγεια νερά

Ένα σιντριβάνι ή μια λίμνη μπορεί να μην είναι η καλύτερη επιλογή για τις ορχιδέες σας. Αλλά εξαρτάται από το πού μένεις. Τα υπόγεια νερά μπορεί να είναι πλούσια σε αλάτι. Επομένως, μπορούν να σχηματιστούν εναποθέσεις αλατιού στο καλλιεργητικό μέσο. Αυτό το είδος νερού είναι επίσης πολύ αλκαλικό. Επομένως, οι ορχιδέες σας δεν λαμβάνουν αρκετό ασβέστιο και μαγνήσιο.

Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε υπόγεια/μεταλλικά νερά Βεβαιωθείτε ότι η περιεκτικότητα σε ηλεκτρολύτη είναι μικρότερη από 120 PPM και μετρήστε επίσης το pH του νερού.

Πώς να ποτίσετε την ορχιδέα σας;

Τώρα ξέρετε τι νερό χρειάζεστε για τις ορχιδέες σας. Ένα άλλο ερώτημα προκύπτει: πώς και πότε πρέπει να ποτίζετε την ορχιδέα; Εδώ πάμε, ένας γρήγορος οδηγός που θα σας βοηθήσει.

Πότε να ποτίζετε ορχιδέες

Αρχικά, θα μιλήσω για το πότε πρέπει να ποτίζονται ορχιδέες. όχι πυραυλική επιστήμη Υπάρχουν όμως ορισμένοι παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη, όπως η θερμοκρασία του δωματίου όπου ζει το φυτό. διαθέσιμο φως Ποιο είναι το είδος ορχιδέας σας; Και το υλικό φύτευσης της ορχιδέας σας είναι πολύ σημαντικό.

Συνήθως πρέπει να ποτίζεται μια φορά την εβδομάδα. Ελέγχετε όμως πάντα το υλικό φύτευσης. Αν ο φλοιός είναι ακόμα υγρός Δεν χρειάζεται να ξαναποτίσουμε. Αν όμως το κέλυφος είναι ακόμα στεγνό Μπορείτε να ποτίσετε τα φυτά, ωστόσο, εάν το σπίτι σας είναι ζεστό ή η υγρασία στον αέρα είναι χαμηλή. Μπορεί να χρειαστεί πιο συχνό πότισμα.

Θυμηθείτε να ποτίζετε πάντα τις ορχιδέες σας σε θερμοκρασία δωματίου. όχι πολύ κρύο ή πολύ ζεστό

Ένα άλλο σημαντικό σημείο για το πότισμα: μην ποτίζετε την ορχιδέα τη νύχτα. Να ποτίζετε πάντα νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα για να εξατμιστεί η περίσσεια νερού πριν σκοτεινιάσει. Το να αφήνετε τα φυτά να μουλιάσουν κατά τη διάρκεια της νύχτας μπορεί να προκαλέσει σήψη ή να προωθήσει την ανάπτυξη μυκήτων.

Πώς να ποτίσετε το γιασεμί που φυτεύτηκε στο φλοιό;

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να ποτίσετε τις ορχιδέες που αναπτύσσονται σε φλοιό είναι να μουλιάσετε τη γλάστρα σε νερό για 10 έως 15 λεπτά και στη συνέχεια να αφαιρέσετε τη γλάστρα από το νερό. Αφήστε το περιττό νερό να στραγγίσει για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια, επαναφέρετε το φυτό στην κανονική του θέση.

Προσέξτε να μην μπει νερό εκεί που τα φύλλα ακουμπούν τους μίσχους. γιατί μπορεί να προκαλέσει σήψη Αν δείτε να πιτσιλάει νερό Για να σκουπίσετε με ένα βαμβάκι ή χαρτοπετσέτα.

Πώς να ποτίζετε ορχιδέες που καλλιεργούνται σε βρύα σφάγνου

Τα βρύα σφάγνου συγκρατούν την υγρασία περισσότερο από τον φλοιό. έτσι ακόμα κι αν αισθάνεται ξηρό Αλλά υπάρχει ακόμα υγρασία στην κατσαρόλα.

Οι ορχιδέες αναπτύσσονται σε βρύα και μπορούν να ποτιστούν όταν φυτευτούν σε ρίγες. Ωστόσο, όπως και άλλα φυτά εσωτερικού χώρου, μπορούν να ποτιστούν από ψηλά. Αν επιλέξετε να ποτίσετε την ορχιδέα από πάνω Προσέξτε να μην ποτίζετε πολύ.

Ειδικά αν η γλάστρα είναι πλαστική ή γυάλινη. Αυτές οι γλάστρες συγκρατούν νερό. Και το πολύ νερό μπορεί να σκοτώσει την ορχιδέα σας. Το πολύ νερό μπορεί να προκαλέσει σήψη των ριζών καθώς χρειάζονται αέρα. Επομένως, το πολύ νερό μπορεί να οδηγήσει σε σήψη των ριζών.

ορχιδέα ομίχλης

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η ομίχλη πρέπει να είναι μέρος της ρουτίνας φροντίδας της ορχιδέας. Αλλά αυτό δεν πρέπει να συμβαίνει. Ομίχλη σημαίνει αύξηση της υγρασίας.

Η ομίχλη μπορεί να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό. ειδικά όταν ανθίζουν τα φυτά Αν χτυπήσει νερό ή ψεκασμό, τα λουλούδια θα κρατήσουν για λίγο.

Αν λοιπόν η ορχιδέα σας χρειάζεται περισσότερη υγρασία. Μπορείτε να τοποθετήσετε τη γλάστρα πάνω από ένα βράχο μέσα στο νερό. Το νερό δεν πρέπει να αγγίζει τον πάτο της κατσαρόλας. Το νερό πρέπει να εξατμιστεί για να διατηρηθούν τα φυτά υγρά.

Το να καλλιεργείτε υγιείς και όμορφες ορχιδέες στο σπίτι σας δεν είναι μεγάλη υπόθεση. Υπάρχουν όμως κάποια πράγματα που πρέπει να έχετε υπόψη σας. Ένα από αυτά τα λίγα πράγματα είναι η άρδευση. Αυτός είναι ένας σημαντικός παράγοντας για τη διατήρηση της υγείας των φυτών.

Η υγεία των φυτών εξαρτάται από το είδος του νερού που χρησιμοποιείτε. Όσο πιο καθαρό είναι το νερό, τόσο το καλύτερο για τα φυτά σας. Μην ξεχάσετε να γονιμοποιήσετε και τα φυτά. Διαφορετικά, τα φυτά δεν θα λάβουν αρκετά θρεπτικά συστατικά.

Η υγεία και η ευτυχία των φυτών σας εξαρτάται από το πώς τα ποτίζετε. Τα φυτά ορχιδέας τείνουν να επιβιώνουν περισσότερο εάν είναι κάτω από το νερό παρά εάν είναι υπερβολικά ποτισμένα. Το πολύ νερό μπορεί εύκολα να σκοτώσει το φυτό όταν σαπίσουν οι ρίζες ή τα στελέχη.

Η συχνότητα του ποτίσματος εξαρτάται από την παροχή τροφής του φυτού και τις περιβαλλοντικές συνθήκες, όπως η ζέστη, η υγρασία, το ηλιακό φως και ο τύπος του φυτού ορχιδέας.

Αν προσέξεις τις λεπτομέρειες και ακολουθήσεις αυτούς τους απλούς κανόνες, μπορείς να αποκτήσεις εκπληκτικές ορχιδέες που θα κάνουν το σπίτι σου ακόμα πιο άνετο.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *