Τι είδους φυτά αναπτύσσονται καλά σε ένα Terrarium;

Τι είδους φυτά αναπτύσσονται καλά σε ένα Terrarium;

Ας ξεκινήσουμε αυτή τη συζήτηση κατανοώντας τι είναι ένα terrarium και πώς λειτουργεί.Το terrarium αναφέρεται σε έναν μικρό μικροσκοπικό κήπο που στεγάζεται σε ένα σφραγισμένο διαφανές μπουκάλι ή βάζο. που είναι φυτά και χώμα που εκπέμπουν ατμό Ο ατμός συσσωρεύεται στα τοιχώματα του δοχείου και σταδιακά στραγγίζουν στο έδαφος Κυκλοφορεί κυρίως νερό Οι άνθρωποι επιλέγουν τοπία για διαφορετικούς λόγους. Παρακάτω είναι μερικοί από τους κύριους λόγους:

 • Κατάλληλο για μικρούς χώρους – Όσοι έχουν μικρούς χώρους και λάτρεις της κηπουρικής μπορούν να δημιουργήσουν έναν απλό κήπο.
 • Γενικά χαμηλή συντήρηση, τα terrarium είναι αυτόνομα και βιώσιμα και απαιτούν λίγη φροντίδα. Μπορεί να περάσει ένας μήνας ανάμεσα στα περισσότερα ποτίσματα.
 • Ο εξωραϊσμός είναι ελκυστικός και ένας από τους καλύτερους τρόπους για να προσθέσετε ομορφιά σε κάθε επαγγελματικό ή οικιακό περιβάλλον.

Μπορείτε να αγοράσετε έτοιμα terrarium ή να φτιάξετε τα δικά σας χρησιμοποιώντας άμεσα διαθέσιμα τοπικά υλικά.

Τα καλύτερα φυτά για να αναπτυχθούν στο τοπίο

όπως αναφέρθηκε προηγουμένως Οι γεωμορφές λειτουργούν με εξάτμιση και συμπύκνωση. Το έδαφος και τα φυτά στο τοπίο απελευθερώνουν νερό με τη μορφή υδρατμών. Στη συνέχεια, ο ατμός συμπυκνώνεται στα τοιχώματα του δοχείου. Εξαιτίας αυτού, τα φυτά μπορούν να αναπτυχθούν μόνα τους για μεγάλες χρονικές περιόδους.

Τα terrarium κυκλοφορούν σε όλα τα σχήματα και μεγέθη. Πριν προχωρήσετε στη λίστα με τα καλύτερα φυτά. Είναι σημαντικό να αναφέρετε αειθαλή ή αργά αναπτυσσόμενα φυτά όταν δημιουργείτε ένα τοπίο. Μια άλλη συμβουλή είναι να επιλέξετε φυτά που ταιριάζουν στο μέγεθος και το μέγεθος του terrarium σας.

όταν δημιουργείτε ένα τοπίο Ψάξτε για αειθαλή ή αργά αναπτυσσόμενα φυτά.

Παραδείγματα φυτών που αναπτύσσονται καλά σε τοπία περιλαμβάνουν:

νευρικό φυτό

Αυτό το τροπικό φυτό είναι εγγενές στα τροπικά δάση του Περού. Χαρακτηρίζεται από λαμπερά πράσινα φλεβώδη φύλλα, ασημί λευκά, και μπορείτε εύκολα να βρείτε ποικιλίες με λευκές, ροζ και πράσινες φλέβες.

Επίσης, φροντίστε το έδαφος να ποτίζεται τακτικά και τακτικά για να αναπτυχθεί σωστά αυτό το φυτό. Τα νεύρα μπορούν να μεγαλώσουν 3-6 ίντσες και πρέπει να διατηρούνται σε έντονο φως. Το ιδανικό εύρος θερμοκρασίας είναι 60-80 βαθμούς Φαρενάιτ. και υψηλή υγρασία μεταξύ 60-90%

Όταν φυτεύετε φυτά στο τοπίο, φροντίστε να ποτίζετε τακτικά το έδαφος.

πουά εργοστάσιο

Το φυτό πουά είναι εγγενές στη Μαδαγασκάρη. Η ζωντανή εμφάνιση φυλλώματος με το χαρακτηριστικό μοτίβο με στίγματα είναι πολύ δημοφιλής. Αυτό το δέντρο διατίθεται σε διάφορα χρώματα. Αυτό το κάνει να ξεχωρίζει για πολλά τοπία.

Το φυτό αγαπά το έντονο έμμεσο φως. Αλλά θα τα πάει καλά σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Τα φυτά απαιτούν υψηλή υγρασία 60-90%, θερμοκρασία 60-80 βαθμούς Φαρενάιτ. καθώς και τα νευρικά φυτά Χρειάζονται συνεχή υγρασία.

Τα φυτά πουά τελικά μεγαλώνουν από 10 έως 20 ίντσες σε ύψος αν το τοπίο σας είναι μικρό. Μπορεί να χρειάζεται τακτικό κούρεμα.

εργοστάσιο αλουμινίου

Το φυτό αλουμινίου είναι εγγενές στα τροπικά δάση της Νοτιοανατολικής Ασίας. Συχνά αναφέρεται ως Καρπούζι Πυλία, αυτό το φυτό ευνοείται για τα όμορφα, ελαφρώς οδοντωτά μεσοπράσινα οβάλ φύλλα του που εμφανίζουν αντίθεση σχεδόν λευκά σημάδια. Αυτό είναι που κάνει τα φυτά όμορφα.

Σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις Το φυτό παράγει άνθη που είναι μικρά, λευκά και αρκετά απλά στην όψη. εάν ληφθεί η κατάλληλη φροντίδα Το δέντρο θα μπορεί να μεγαλώσει έως και 12 ίντσες.

Τα φυτά αλουμινίου πρέπει να τοποθετούνται σε ξηρό, καλά στραγγιζόμενο έδαφος. Το προτιμώμενο κλίμα είναι 67% σχετική υγρασία, 67 βαθμοί Φαρενάιτ.

περομία

Τα φυτά Peperomia αναπτύσσονται αργά και αποτελούν εξαιρετική επιλογή για το σφραγισμένο τοπίο. Το φυτό εμφανίζει δύο κοινά χρώματα στα φύλλα του. Υπάρχουν μερικά πράσινα φύλλα ή μερικά κόκκινα φύλλα.

Αυτό το φυτό σπάνια παράγει εντυπωσιακές αιχμές λουλουδιών που προσθέτουν υπέροχους τόνους στο τοπίο.

Η τοποθέτηση πρέπει να γίνεται σε χώρο με χαμηλό φωτισμό και έμμεσο φωτισμό. Το φυτό χρειάζεται αρκετό νερό. Και το υπερβολικό πότισμα δεν συνιστάται.

Η πεπερόμια είναι ένα φυτό αργής ανάπτυξης, καθιστώντας την εξαιρετική επιλογή για το τοπίο.

αφρικανική βιολέτα

Η αφρικανική βιολέτα είναι εγγενής στην ανατολική τροπική Αφρική. Στην Τανζανία και την Κένυα, η λέξη «ιώδες» προέρχεται από τη λατινική ονομασία «βιόλα».Αυτό το φυτό ευδοκιμεί σε συνθήκες υγρασίας. Αυτό το καθιστά εξαιρετική επιλογή για το τοπίο.

Οι αφρικανικές βιολέτες έρχονται σε μια ποικιλία χρωμάτων, όπως μπορντό, μωβ, ροζ, λευκό και δίχρωμο.Επιπλέον, αυτά τα φυτά διατίθενται σε διάφορα μεγέθη και μπορούν να φιλοξενήσουν τοπία οποιουδήποτε μεγέθους.

Τα φυτά δεν τα πάνε καλά σε στάσιμα νερά. για να αποφύγετε αυτό το πρόβλημα Πρέπει να βάλετε ένα στρώμα άμμου, βρύα ή χαλίκι στο κάτω μέρος του τοπίου.

Η αφρικανική βιολέτα σας επιτρέπει να προσθέσετε χρώμα σε ένα πράσινο τοπίο. Και τα terrarium είναι ένας λιγότερο δύσκολος τρόπος για την καλλιέργεια αυτών των φυτών.

Η καλλιέργεια αφρικανικών βιολετών θα προσθέσει χρώμα στο πράσινο τοπίο σας.

Υλικά που χρειάζονται για ένα terrarium

Μπορείτε εύκολα να διαμορφώσετε το τοπίο σας χρησιμοποιώντας υλικά από τα περισσότερα καταστήματα υλικού. Ένα βασικό τοπίο μπορεί να κατασκευαστεί σε λιγότερο από μία ώρα χρησιμοποιώντας φθηνά υλικά. Εδώ είναι τι χρειάζεστε:

 • Χρησιμοποιήστε πέτρες και λάσπη. Το υλικό της πέτρας θα μπορούσε να είναι θαλάσσιο γυαλί. Μικρό μάρμαρο ή θρυμματισμένη πέτρα Αυτά ενθαρρύνουν την αποστράγγιση από τις ρίζες του φυτού σας Για χώμα, επιλέξτε ένα αποστειρωμένο μείγμα γλάστρας.
 • Συνιστώνται γυάλινα δοχεία – επιλέξτε ένα μέγεθος δοχείου που θα χωράει τα συστατικά και τα φυτά. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν πλαστικά δοχεία αντί για γυάλινα δοχεία. Το δοχείο δεν πρέπει να έχει τρύπες στο κάτω μέρος. Τα παραπάνω είναι προαιρετικά.
 • Χρησιμοποιήστε βρύα ή λειχήνες. Αυτό το υλικό διασφαλίζει ότι το έδαφος του εδάφους δεν πέφτει στο βράχο.
 • Χαρτοπετσέτες για το σκούπισμα γυαλιού με ένα τοπίο για την αποφυγή οσμών ή ανάπτυξης μούχλας.
 • Χρειάζονται μακρύ, αιχμηρό ψαλίδι για να κόψετε τα φυτά και να προσαρμόσετε το έδαφος ή τους βράχους όπως χρειάζεται.
 • Ο ενεργός άνθρακας μπορεί να βρεθεί σε φυτώρια ή καταστήματα κατοικίδιων ζώων.

Τα μικρότερα φυτά συνιστώνται κατά τον εξωραϊσμό του θεμελίου σας. Τα ψηλότερα ή φαρδύτερα φυτά χρειάζονται περισσότερο χώρο μέσα στο τοπίο. και μπορεί να μην είναι η καλύτερη επιλογή για το αρχικό τοπίο.

Πώς να τακτοποιήσετε το τοπίο σας

Τα terrarium σας επιτρέπουν να επιδείξετε όμορφα φυτά αργής ανάπτυξης. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ένας μικρός κλειστός κήπος διατηρείται σε εσωτερικούς χώρους. Ξεκινήστε αυτή τη διαδικασία επιλέγοντας τα σωστά φυτά ανάλογα με το οικοσύστημά σας. Το οικοσύστημά σας μπορεί να είναι υγρό ή ξηρό.

για να δημιουργήσετε ένα στρώμα αποστράγγισης για να χτίσει το στρώμα βράχου από κάτω ιδιαίτερα θρυμματισμένη πέτρα Το μέγεθος του πυθμένα του εδάφους θα καθορίσει πόσο βράχο χρησιμοποιείτε. Ξεκινήστε με ένα στρώμα περίπου δύο ίντσες περίπου.

Στη συνέχεια, εφαρμόστε ένα στρώμα ενεργού άνθρακα πάχους ¼ έως ½ ίντσας με ένα μεγάλο κουτάλι. Αυτό θα βοηθήσει στον έλεγχο της αποστράγγισης και των οσμών.

Στη συνέχεια, πρέπει να ανακατέψετε σε ένα στρώμα βρύου σφάγνου ή λαμαρίνας. Αυτό θα αποτρέψει την ανάμιξη του επόμενου στρώματος, του χώματος της γλάστρας. Προσθέτει επίσης ένα οπτικό στοιχείο στο τοπίο σας.

Τέλος, προσθέστε αποστειρωμένο χώμα γλάστρας πάνω από τα βρύα. Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει αρκετό χώμα ώστε οι ρίζες του φυτού να κάθονται άνετα στο μείγμα. Σημαντική προειδοποίηση: Μη χρησιμοποιείτε κομπόστ Τα φυτά τεράριουμ δεν χρειάζονται επιπλέον λίπασμα.

Πριν τοποθετήσετε απαλά τα φυτά σας στο χώμα, Αντ ‘αυτού, χρησιμοποιήστε μακρύ ψαλίδι ή ένα εργαλείο με λεπίδες για να δημιουργήσετε τρύπες για να στηρίξετε τις ρίζες. Ισοπεδώστε το στρώμα για να διασφαλίσετε ότι οι ρίζες του φυτού βρίσκονται σε καλή θέση. Να αφήνετε πάντα χώρο για την ανάπτυξη των φυτών. Μην πακετάρετε τα φυτά σας στο τοπίο.

Υπάρχουν παραδείγματα τοποθέτησης περισσότερων του ενός φυτών στο τοπίο σας. σε αυτή την κατάσταση Φυτέψτε πρώτα ψηλότερα φυτά.

Συμβουλές για να κάνετε το terrarium σας να διαρκέσει

Η αξιοπρέπειά σας θα ανθίζει όσο κρατήσει, αλλά πρώτα καταλάβετε τι κάνατε λάθος και μάθετε τα μυστικά της βελτίωσης. Παρακάτω είναι μερικά από τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι άνθρωποι όταν διαχειρίζονται τοπία:

 • Το βρώμικο γυαλί είναι το πρόβλημα. Επομένως, το τοπίο μέσα στη γυάλινη επιφάνεια πρέπει να καθαρίζεται συχνά. Ειδικά αν έχει ομίχλη ή συννεφιά. Το βρώμικο ή ομιχλώδες γυαλί περιορίζει το φως που φτάνει στα φυτά σας. Οι χαρτοπετσέτες είναι η προτεινόμενη εναλλακτική λύση για τον καθαρισμό. Αποφύγετε τη χρήση χημικών για τον καθαρισμό καθώς μπορούν να βλάψουν τα φυτά σας.
 • Ένα άλλο πρόβλημα που πρέπει να αποφύγετε είναι να επιλέξετε τα λάθος φυτά για το τοπίο σας. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τον οριζόντιο προσανατολισμό. Επομένως, πρέπει να επιλέγονται φυτά που μπορούν να επιβιώσουν στο επιλεγμένο τοπίο. Αυτό εξασφαλίζει ότι τα φυτά αναπτύσσονται για μεγάλο χρονικό διάστημα.
 • Το υπερβολικό πότισμα των φυτών είναι ένα κοινό πρόβλημα. Αποφύγετε το άμεσο πότισμα. Χρησιμοποιήστε ένα μπουκάλι ψεκασμού αντί. Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε χαρτοπετσέτες για να απομακρύνετε το υπερβολικό νερό από το τοπίο σας.
 • Μην αφαιρείτε αμέσως τα φυτά που πεθαίνουν. Τα φυτά στο τοπίο σας μπορεί να μολυνθούν. Προσέξτε και αφαιρέστε το αμέσως πριν επηρεάσει άλλα φυτά. Συνιστάται να χρησιμοποιείτε ένα μακρύ κουτάλι ή ξυλάκι όταν ξεριζώνετε φυτά που πεθαίνουν στο τοπίο σας.
 • Βοηθήστε τα φυτά σας να αναπτυχθούν περισσότερο Μην αφήνετε τα φυτά σας να κατακλύζουν τον γυάλινο κήπο σας. Διατηρήστε το τοπίο σας καθαρό με το κούρεμα. Μπορείτε να κλαδέψετε τις ρίζες του δέντρου όποτε οι ρίζες αρχίζουν να μεγαλώνουν πολύ.
 • Δοκιμάστε παχύφυτα σε καλυμμένο χώρο. Αυτό είναι ένα άλλο κοινό λάθος που κάνουν οι άνθρωποι. Τα παχύφυτα δεν μπορούν να επιβιώσουν πολύ σε έναν κλειστό χώρο. Αναπτύσσονται καλύτερα σε χαμηλή υγρασία και έντονο φως. Δυστυχώς, το κλειστό έδαφος έχει υψηλή υγρασία. που κάνει τα παχύφυτα αφιλόξενα
 • Υπεργονιμοποιήστε το τοπίο σας Τα περισσότερα φυτά τοπίου δεν χρειάζονται λίπασμα. Το λίπασμα αυξάνει τον ρυθμό ανάπτυξης των φυτών. Και τα κατάφυτα φυτά δεν μπορούν να αναπτυχθούν καλά στο τοπίο.

Να είστε προσεκτικοί όταν επιλέγετε φυτά για το τοπίο σας. Αρχικά, αποφασίστε εάν στην τοποθεσία σας αρέσουν τα ανοιχτά ή κλειστά τοπία. Αυτό θα επηρεάσει το είδος του φυτού που θα επιλέξετε. Στη συνέχεια, επιλέξτε από την παραπάνω λίστα φυτών που θα αναπτυχθούν καλά στο τοπίο. Τέλος, κατανοήστε τις ανάγκες του φυτού πριν κάνετε την επιλογή σας. Για παράδειγμα, μερικά φυτά ευδοκιμούν στο φως. λίγο ενώ ορισμένα είδη χρειάζονται μέτριο φως.

Βρείτε το κατάλληλο μέρος για να τοποθετήσετε το τοπίο σας. Θα πρέπει να φυλάσσεται μακριά από πηγές θερμότητας, καθώς αυτό θα σκοτώσει γρήγορα τα φυτά σας. Χρησιμοποιήστε τις ιδέες και τη δημιουργικότητά σας στον εξωραϊσμό σας. γιατί θα προσθέσει ομορφιά για όλους

Τελευταία ενημέρωση στις 2023-06-04 / Σύνδεσμοι συνεργατών / Εικόνες από το Amazon Product Ads API.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *