Υπέροχα φυτά και λουλούδια συντροφιάς για τον κάκτο σας

Υπέροχα φυτά και λουλούδια συντροφιάς για τον κάκτο σας

Οι κηπουροί ανταμείβονται με όμορφες υφές. Ανθεκτικό στην ξηρασία, έντονα χρώματα και όμορφα σχήματα. Ο κάκτος είναι ένα φυτό που φέρνει χαρά και ευτυχία στο σπίτι σας. Αυτά τα παχύφυτα είναι κατάλληλα για κλίματα με σχετικά υψηλές θερμοκρασίες και λίγες βροχοπτώσεις. γιατί μπορεί να αποθηκεύσει νερό για μεγάλο χρονικό διάστημα στον κορμό Τα περισσότερα από αυτά είναι εύκολο να αναπτυχθούν και είναι ανθεκτικά σε ασθένειες και προβλήματα παρασίτων. Μην περιορίζεστε σε αυτά τα παχύφυτα.

Ποια είναι λοιπόν τα καλύτερα συντροφικά φυτά και λουλούδια για τους κάκτους σας; Υπάρχουν πολλά συντροφικά φυτά και λουλούδια που μπορούν να αναδείξουν τις καλύτερες ιδιότητες ενός κάκτου και να μοιραστούν το χώρο του ειρηνικά. Αυτά τα φυτά και τα λουλούδια περιλαμβάνουν την κόκκινη βαλεριάνα. αφρικανική μαργαρίτα φθινοπωρινή μέντα φυτό κολιμπρί Η Λαντάνα ακολούθησε πίσω. και κάποια ευφοβία Αυτά τα φυτά/λουλούδια μπορούν να τονίσουν το σχήμα και το χρώμα του κάκτου σας. και έχει σχεδόν τις ίδιες απαιτήσεις συντήρησης με με τον κάκτο σου

Σε αυτήν την ανάρτηση, θα μιλήσουμε για τα καλύτερα συντροφικά φυτά και λουλούδια για τον κάκτο σας και τα χαρακτηριστικά τους. Τα φυτά που παρουσιάζονται στη λίστα έχουν επιλεγεί προσεκτικά για να διασφαλιστεί ότι αναδεικνύουν το καλύτερο στους κάκτους σας. ας αρχίσουμε

1. Αφρικανική Μαργαρίτα

Οι αφρικανικές μαργαρίτες είναι εγγενείς στο μεγαλύτερο μέρος της Νότιας Αφρικής και μπορούν να φτάσουν τα τέσσερα πόδια σε ύψος εάν παρέχετε τις κατάλληλες συνθήκες καλλιέργειας. Αυτό το φυτό έχει τη συνήθεια να καλύπτει/μπλοκάρει. και μπορεί να παράγει μεγάλο αριθμό μαργαριτών για μεγάλο χρονικό διάστημα ιδιαίτερα σε θερμά ή θερμά κλίματα

Τα λουλούδια συνήθως ανθίζουν με την ανατολή του ηλίου και κλείνουν το βράδυ. Η κεντρική πλάκα του λουλουδιού μοιάζει σαν να έχει βαφτεί με μεταλλικό χρώμα.

Τα φυτά αναπτύσσονται καλά όταν καλλιεργούνται σε δοχεία ή στον κήπο.Η κορυφή ανθίζει στα τέλη της άνοιξης ή στις αρχές του καλοκαιριού και ξανά στα τέλη του καλοκαιριού ή στις αρχές του φθινοπώρου.

Οι αφρικανικές μαργαρίτες μπορούν να παράγουν μεγάλο αριθμό μωβ μαργαρίτες και είναι ιδανικά φυτά για ανάμειξη με διαφορετικά είδη κάκτων.

Αυτό συμβαίνει επειδή οι αφρικανικές μαργαρίτες σταματούν να ανθίζουν τις ζεστές μέρες. Επομένως, είναι καλύτερο να τα συνδυάσετε με είδη κάκτων. που θα σας δώσει μια δυναμική θέα των λουλουδιών κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Αν και το φυτό είναι ανθεκτικό στην ξηρασία. Αλλά είναι σημαντικό να παρέχεται αρκετό νερό. Οι περισσότερες αφρικανικές μαργαρίτες χρειάζονται τουλάχιστον μια ίντσα νερό την εβδομάδα για να ευδοκιμήσουν. σε πολύ ζεστό καιρό Το φυτό θα επιβραδύνει και θα μείνει ακίνητο.

Το φυτό προτιμά σχετικά δροσερά κλίματα. Κατά τη διάρκεια μιας μακράς περιόδου ξηρασίας, σταδιακά σταματά να ανθίζει και παγώνει. Αυτή είναι η καλύτερη εποχή για κλάδεμα. αλλά δεν πρέπει να δίνει νερό

Χρειάζεται περισσότερο λίπασμα κάθε τρεις εβδομάδες, ειδικά όταν το καλλιεργείτε σε δοχείο.Επιλέξτε ένα υδατοδιαλυτό λίπασμα και ακολουθήστε την ετικέτα κατά την εφαρμογή.

2. Κόκκινη βαρελιά

Οι θάμνοι της κόκκινης βαλεριάνας είναι καλά διακλαδισμένοι και έχουν μια από τις μεγαλύτερες περιόδους ανθοφορίας. Αυτό το φυτό φυτεύεται ευρέως για διακοσμητικά λουλούδια σε σχήμα αστεριού που ξεχωρίζουν. Είναι σχετικά εύκολο να αναπτυχθεί και είναι ανθεκτικό σε παράσιτα και ασθένειες.

Η κόκκινη βαλεριάνα είναι ένα λουλούδι που ανθίζει από το καλοκαίρι μέχρι το φθινόπωρο. Παράγει καλά στρογγυλεμένα άνθη που είναι ροζ, λευκά ή γαλαζοπράσινα. ανάλογα με το είδος

όταν τοποθετείται σε μέρος με άμεσο ηλιακό φως Το κόκκινο varelian μπορεί να παράγει λουλούδια σε σχήμα αστεριού με ροζ-κόκκινες αποχρώσεις.

Το φυτό αποδίδει καλά σε ηλιόλουστη τοποθεσία. Αλλά θα ανεχθεί τη μερική σκιά. Ωστόσο, δεν βγάζει πολλά άνθη όταν είναι σε μερική σκιά.Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να δώσετε στην κόκκινη βαρελιά σας αρκετό ηλιακό φως για να φαίνεται καλύτερα.

Το φυτό ευδοκιμεί σε κακές εδαφικές συνθήκες καθώς αντιμετωπίζει καλά τα ξηρά και άγονα εδάφη. Αναπτύσσεται σε περιοχές μικρής μορφής όπου άλλα φυτά δεν μπορούν να επιβιώσουν.

Προτιμά ελαφρώς αλκαλικό έδαφος. Αυτό γίνεται με την προσθήκη ασβεστόλιθου στο κανονικό σας χώμα. Εάν το χώμα για γλάστρα που θέλετε να χρησιμοποιήσετε είναι ευέλικτο Τα δέντρα ωφελούνται πολύ από τη σπορά.

Η κόκκινη βαλεριάνα είναι ανθεκτική στην ξηρασία και δεν χρειάζεται πολύ νερό για να επιβιώσει. Τα νεαρά σπορόφυτα χρειάζονται ελαφρύ πότισμα. Αλλά τα μεγαλύτερα δέντρα μπορούν να επιβιώσουν με φυσική βροχή ή ελαφριά άρδευση. όταν το έδαφος έχει στεγνώσει τελείως.

Ωστόσο, αυτό το φυτό δεν ανέχεται υπερβολικό πότισμα. στην πραγματικότητα Η μόνη φορά που πρέπει να ποτίζετε ώριμη κόκκινη βαλεριάνα είναι κατά τη διάρκεια παρατεταμένου ξηρού καιρού και όταν το χώμα της γλάστρας είναι πολύ στεγνό.Για να γονιμοποιήσετε, η κόκκινη βαλεριάνα σας δεν χρειάζεται να γονιμοποιηθεί.

3. Φυτό Κολίμπρι

Γνωστό και ως φυτό κολιμπρί.πυροτεχνήματα της Ουρουγουάης«Αυτό το φυτό προσελκύει πολλές μέλισσες και κολίβρια. Όμορφα λουλούδια πορτοκαλιού ανθίζουν από τον Ιούλιο έως τα τέλη Οκτωβρίου.

Το φυτό είναι ανθεκτικό και σχεδόν άφθαρτο. Έτσι μπορείτε να περιμένετε να μεγαλώσει ακόμα και με ελάχιστη φροντίδα. Αν και του αρέσει το ξηρό χώμα. Αλλά μπορεί να ωφεληθεί πολύ από το περιστασιακό πότισμα κατά τη διάρκεια ζεστών, ξηρών περιόδων.Αλλά δεν απαιτείται λίπανση.

Εάν καλλιεργείτε φυτά ως πολυετή Φροντίστε να κόψετε σχεδόν στο έδαφος μετά το πέρας της περιόδου ανθοφορίας. Τα φυτά περνούν σε λήθαργο κατά τη διάρκεια του χειμώνα και ξαναζωντανεύουν την άνοιξη όταν οι θερμοκρασίες αρχίζουν να ανεβαίνουν.

Τα φυτά κολιμπρί είναι εύκολο να αναπτυχθούν. Παράγει πορτοκαλοκόκκινα άνθη από τον Ιούλιο έως τα τέλη Οκτωβρίου.

Τα φυτά κολιμπρί είναι ανθεκτικά σε πολλά παράσιτα και ασθένειες. και μπορεί να σαπίσει σε υγρό, κακώς στραγγιζόμενο έδαφος.

Είναι ένα φυτό αρκετά εύκολο στην καλλιέργεια. και συνήθως πολλαπλασιάζεται με διαίρεση παραφυάδων ώριμων φυτών Χρειάζεται πλήρη ήλιο για να ευδοκιμήσει και μπορεί να ευδοκιμήσει σε έδαφος κάτω του μέσου όρου.

Τα φυτά του κολιμπρί είναι συνήθως θαμνώδη και μπορούν να φτάσουν τα δύο πόδια με παρόμοια εξάπλωση όταν δίνονται οι κατάλληλες συνθήκες ανάπτυξης.Τα μαλακά φύλλα και οι μίσχοι τους είναι πολύ ελκυστικοί. και προσφέρει εκπληκτική θέα όλο το χρόνο.

4. Ιστορικό των φυτών Lantana

Τα φυτά Lantana είναι δημοφιλή φυτά κήπου που μπορούν να λειτουργήσουν ως καλοί σύντροφοι για τους κάκτους σας. Ο εκτεταμένος θάμνος δημιουργεί συχνά ένα πυκνό, πολύχρωμο τοπίο με το αρωματικό, σκούρο πράσινο φύλλωμά του.

Το φυτό παράγει μικρές, σφιχτές συστάδες όμορφων λουλουδιών και απλώνεται έως και δέκα πόδια πλάτος. Η συρόμενη λαντάνα χρησιμοποιείται συχνά ως τράπεζα για τον έλεγχο της διάβρωσης του εδάφους. Μπορεί όμως να χρησιμοποιηθεί και σε υπερυψωμένες ζαρντινιέρες για να ολοκληρώσει έναν όμορφο χώρο πρασίνου.

όταν φυτεύονται σε σχετικά θερμά κλίματα Η επόμενη lantana ανθίζει μωβ-λευκό όλο το χρόνο.

Η Lantana ανθίζει όλο το χρόνο στις περισσότερες περιοχές χωρίς παγετό.Αναπτύσσεται καλά σε ηλιόλουστη ή μερική σκιά. και μπορεί να ζήσει σε εξωτερικούς χώρους σε ζεστές περιοχές Ωστόσο, οι υπερβολικοί παγετοί και παγετοί συχνά προκαλούν το φυτό να πεθάνει γρήγορα.

Εάν ζείτε σε μια περιοχή με θερμοκρασίες σχεδόν μηδενικές και εξακολουθείτε να θέλετε να φυτέψετε μια λαντάνα Φροντίστε να καλύψετε το χώμα με επαρκή σάπια φύλλα πριν από το χειμώνα.

Είναι φυτό σχετικά χαμηλής φροντίδας που απαιτεί μέτριο πότισμα και μέτρια υγρασία για να ευδοκιμήσει. Αφού το φυτό έχει αρχίσει να στήνεται καλά. Χρειάζεται μόνο λίγο πότισμα όταν το έδαφος αρχίσει να δείχνει σημάδια ξήρανσης. Μην αφήνετε το χώμα να στεγνώσει τελείως.

Τα φυτά σε γλάστρες χρειάζονται συχνό πότισμα. Αλλά το έδαφος δεν πρέπει να είναι υγρό. Καλύψτε γύρω από τη πρόσφατα φυτεμένη lantana για να αποτρέψετε τα ζιζάνια μέχρι το φυτό να καλύψει ολόκληρη την περιοχή με φύλλα.

Κόψτε τη lantana σε 6-12 ίντσες πάνω από το επίπεδο του εδάφους την άνοιξη. Το κλάδεμα βοηθά στην απομάκρυνση της παλιάς ανάπτυξης για την αναζωογόνηση του φυτού.

5. Πιπεριά βουνού

Ο θάμνος της πιπεριάς του βουνού είναι ένας αειθαλής θάμνος που θα αποτελέσει εξαιρετική προσθήκη στο φυτό του κάκτου σας. Αυτό το φυτό έχει όμορφους κόκκινους μίσχους και σκούρα πράσινα φύλλα που προσθέτουν μια μοναδική εμφάνιση στον κήπο ή τον εσωτερικό σας χώρο.

όταν καθιερωθεί Το φυτό θα ανεχθεί τις συνθήκες ξηρασίας και θα ευδοκιμήσει με ελάχιστη συντήρηση. Η πιπεριά του βουνού πήρε το όνομά της από το πικάντικο λάδι και τη ζεστή γεύση που βρίσκεται στα φύλλα της. Το φυτό παράγει συστάδες σχετικά μικρών, αρωματικών λουλουδιών που είναι ανοιχτό κίτρινο ή κρεμώδες λευκό. Εμφανίζονται συνήθως στα τέλη του χειμώνα και στις αρχές της άνοιξης.

Τα άνθη είναι συνήθως βαθυκόκκινα και μαυρίζουν καθώς ωριμάζουν. Οι πιπεριές του βουνού μπορούν να φτάσουν τα 13 πόδια ψηλά όταν μεγαλώσουν πλήρως. Μπορεί να εξαπλωθεί έως και οκτώ πόδια πλάτος. Συχνά λειτουργεί καλά ως κουρτίνα απορρήτου ή φράκτης. Και θα υπάρχει πάντα ένα κομβικό σημείο στον κήπο σας.

Ο ευκολότερος τρόπος για να καλλιεργήσετε αυτό το δέντρο είναι να αγοράσετε αρσενικά και θηλυκά φυτά στο φυτώριο της περιοχής σας. Ή μπορείτε να πάρετε ώριμους σπόρους και να τους φυτέψετε. Οι σπόροι βλασταίνουν καλύτερα όταν είναι φρέσκοι.

Ποτίστε το φυτό βαθιά για τους πρώτους μήνες για να βοηθήσετε στη δημιουργία ενός βαθιού ριζικού συστήματος. Αλλά αφήστε το χώμα να στεγνώσει τελείως ανάμεσα στα ποτίσματα για να αποφύγετε τη σήψη των ριζών. Ακόμη και μετά την ωρίμανση, πρέπει να ποτίζετε τα φυτά τακτικά, ειδικά σε ζεστούς και ξηρούς χρόνους.

Κλαδέψτε ελαφρά την άνοιξη για να διατηρήσετε το φυσικό σχήμα του φυτού. δεν χρειάζεται λίπασμα

τελικές σκέψεις

Η καλλιέργεια κάκτων στην αυλή ή την αυλή σας μπορεί να σας βοηθήσει να γεμίσετε περιοχές που δεν ευνοούν την ανάπτυξη πιο απαιτητικών φυτών. Ωστόσο, χρειάζεστε περισσότερα από κάκτους για να διατηρήσετε τον κήπο σας όμορφο και ισορροπημένο.

Ελπίζουμε να έχετε μια ιδέα για μερικά φυτά που μπορούν να λειτουργήσουν ως καλοί σύντροφοι για τους κάκτους σας. Ενημερώστε μας εάν έχετε ερωτήσεις ή προτάσεις στην παρακάτω ενότητα σχολίων.

Τελευταία ενημέρωση στις 2023-06-04 / Σύνδεσμοι συνεργατών / Εικόνες από το Amazon Product Ads API.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *