Χρειάζονται λίπασμα τα σύκα με φύλλα; (Plant Food & Formula For Ficus Lyrata)

Κλάδεμα Φύλλων Φυλλίου Σύκου

Κλάδεμα φύλλων βιολιού σύκου

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους συνεργατών/offset για πλήρη ενημέρωση. Δείτε την αποποίηση ευθύνης μας εδώ..

όπως με όλα τα φυτά Τα φύλλα συκιάς χρειάζονται φυτική τροφή (λίπασμα), βοηθώντας τα να αναπτυχθούν παρέχοντας απαραίτητα μέταλλα όπως άζωτο, φώσφορο και κάλιο (NPK) Εν ολίγοις, ναι, τα σύκα με φύλλα βιολιού χρειάζονται λίπασμα. Αλλά μπορούν να ζήσουν χωρίς αυτό.

Όταν μιλάμε για κομπόστ Έχουμε την τάση να το θεωρούμε ως τροφή μόνο για φυτά. Αυτή δεν είναι η περίπτωση Αυτό συμβαίνει επειδή το κομπόστ είναι ένα πολύτιμο μείγμα μετάλλων και θρεπτικών συστατικών που αναπτύσσουν τα φυτά. Έχει κερδίσει το παρατσούκλι “φυτική τροφή”. Η επιλογή του καλύτερου λιπάσματος θα βοηθήσει τα φυτά σας να ευδοκιμήσουν.

γνωστός ως Ν.Π.Κ.Αυτά είναι τα τρία κύρια θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται τα φυτά για να αναπτυχθούν και να ευδοκιμήσουν. (και όλο το λίπασμα εκεί)

Είναι απαραίτητα μακροθρεπτικά συστατικά για υγιή φυτά. γιατί χωρίς αυτούς Το φυτό θα μαραθεί και θα πεθάνει.

Τι είναι το λίπασμα NPK;

Όπως αναφέρθηκε, το NPK είναι η αναλογία των τριών μακροθρεπτικών συστατικών που συνδυάζονται σε ένα δεδομένο λίπασμα.

Άζωτο (N) Είναι πολύ χρήσιμα για τα φυτά καθώς αποτελούν τη βάση των πρωτεϊνών, των ενζύμων, της χλωροφύλλης και άλλων ρυθμιστών ανάπτυξης. Είναι ένα απαραίτητο θρεπτικό συστατικό για να δημιουργήσετε χαρούμενα και υγιή χόρτα που είναι ζωντανά και γεμάτα ζωή.

Φώσφορος (P) Τα φυτά χρησιμοποιούνται για τη ρύθμιση του μεταβολισμού, της αναπνοής και της φωτοσύνθεσης. Τα καρποφόρα φυτά ωφελούνται πολύ από την υψηλή περιεκτικότητα σε φωσφορικά άλατα.

Κάλιο (Κ) σχετικά με την ανάπτυξη των ριζών Το να βοηθήσετε τις ρίζες του φυτού σας να ανθίσουν, τις βοηθά να απορροφούν άλλα θρεπτικά συστατικά. και να δυναμώνεις και να μεγαλώνεις Βοηθά επίσης στη ρύθμιση του νερού και στην αντοχή στις ασθένειες, καθιστώντας το εξαιρετικό θρεπτικό συστατικό για τα φυτά.

Επαγγελματική συμβουλή: Όταν αγοράζετε κομπόστ, ζητήστε ένα 3-1-2. Λίπασμα NPKΑυτή είναι η ιδανική αναλογία για νεαρά σύκα και θα τα βοηθήσει να αναπτυχθούν δυναμικά. Αυτό βοηθά στη διατήρηση των υπαρχόντων φύλλων ενώ αναπτύσσονται νέα.

FiddleLeaf Fig Root Rot

Πώς να γονιμοποιήσετε τις συκιές

Όταν λιπάνετε τα φυτά σας Ακολουθήστε τις οδηγίες στη συσκευασία. Γενικά, για υγρό λίπασμα, θα χρειαστείτε 10 mL ανά γαλόνι (περίπου 4 λίτρα).

Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να ποτίζετε επαρκώς τα φυτά ενώ αραιώνετε αρκετά το λίπασμα για να αποφύγετε τυχόν προβλήματα.

Θα ποτίζετε μέχρι το φυτό να αρχίσει να διαρρέει από τη βάση. Επειδή θα κάνει τα θρεπτικά συστατικά να εξαπλωθούν πλήρως σε όλο το έδαφος. Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το έδαφος είναι κορεσμένο έτσι ώστε όλες οι ρίζες να λαμβάνουν την ίδια ποσότητα θρεπτικών συστατικών.

Λιπάνετε τα φυτά σας με οργανικό λίπασμα. αναμεμειγμένο με μικρή ποσότητα συστατικών του εδάφους

Μπορείτε να προσθέσετε ένα εντελώς νέο στρώμα χώματος και να αναμίξετε λίπασμα εκεί για να βεβαιωθείτε ότι περιέχει νέα θρεπτικά συστατικά και μέταλλα. για τα φυτά σας στο σύνολό του

Συμβουλές: Είναι σημαντικό η γλάστρα ή το δοχείο σας να έχει αρκετά μεγάλες οπές αποστράγγισης. Αυτό θα επιτρέψει στο έδαφος να στραγγίσει το υπερβολικό νερό. Αυτό θα βοηθήσει στην πρόληψη της σήψης των ριζών και άλλων προβλημάτων.

Πότε να γονιμοποιήσετε τις συκιές

Βασικα Θα πρέπει πάντα να γονιμοποιείτε αυτά τα φυτά κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου. Αυτό είναι συνήθως άνοιξη και καλοκαίρι.

Αυτή είναι μια εξαιρετική στιγμή για να βοηθήσετε τα πράγματα καθώς βγάζουν νέα φύλλα και απλώνονται.

για να το κάνουμε πιο εύκολο Μπορείτε να αυξήσετε το πότισμά σας (κάθε δύο εβδομάδες θα γίνει) Το είδος του λιπάσματος που θα χρησιμοποιήσετε εξαρτάται από τη διαθεσιμότητα στην περιοχή σας. Μπορείτε να βρείτε υγρό λίπασμα ή λίπασμα σε σκόνη.

γενικά Το υγρό λίπασμα είναι εύκολο να το κάνετε εάν ακολουθήσετε αυστηρά τις οδηγίες για να αποφύγετε την υπερβολική λίπανση και το κάψιμο των φυτών σας.

Συμπτώματα πολύ γονιμοποιημένων φύλλων συκής

Θα παρατηρήσετε προβλήματα με την υπερβολική λίπανση κοιτάζοντας το φυτό στο σύνολό του.

Τα κάτω φύλλα μαραίνονται και κιτρινίζουν. καθώς και αργή ανάπτυξη στο μηδέν και καφέ ή μαύρες ρίζες Όλα αυτά είναι σημάδια ότι ο πράσινος φίλος σας δεν είναι καλός βιολιτζής.

Πώς να διορθώσετε τα έντονα γονιμοποιημένα φύλλα βιολιού;

Για διόρθωση της υπεργονιμοποίησης Αφαιρέστε όσο περισσότερο λίπασμα μπορείτε. Και προσπαθήστε να ξεπλύνετε το χώμα με όσο περισσότερο νερό μπορείτε μέσα σε λίγες μέρες.

και όταν αλλάζουν οι εποχές το φθινόπωρο Γυρίστε αργά. Με λίπανση κάθε 3-4 εβδομάδες, αυτό βοηθά τα φυτά να προετοιμαστούν για το χειμώνα όταν είναι σε λήθαργο.

Ρεκόρ: Εάν το σύκο σας είναι μολυσμένο αλλά δεν έχει προφανή αιτία, όπως σήψη ριζών, κίτρινα φύλλα ή καθόλου ανάπτυξη, μπορεί να υπάρχει πρόβλημα με το pH του εδάφους. Τα νεόφυλλα σύκα χρειάζονται ένα ισορροπημένο επίπεδο pH. Το βέλτιστο pH για τα νεόφυλλα σύκα πρέπει να είναι 6 ή 7.

πρότυπο κάλυψης φύλλου συκής

Λίπασμα Συκιάς

Τα πραγματικά λιπάσματα μπορούν να λάβουν πολλές μορφές, περιεκτικότητες, συγκεντρώσεις, ακόμη και ενδιάμεσα.

Όπως αναφέρθηκε νωρίτερα Τα υγρά λιπάσματα είναι το καλύτερο στοίχημά σας. Γιατί είναι πολύ πιο εύκολο να ελέγξετε την ακριβή ποσότητα που δίνετε στα φυτά σας.

για να εξασφαλίσετε σωστή ανάπτυξη και διατροφή Θα πάρετε την καλύτερη φυτική τροφή. Ειδικά για τα σύκα φύλλων βιολιού. προετοιμάστηκε με ακρίβεια Μπορείτε επίσης να αναζητήσετε οργανικό λίπασμα από σύκα, όπως ζωμό ψαριού, οστεάλευρα, αιματάλευρα και αποκόμματα χόρτου.

Αυτές είναι επίσης καλές εναλλακτικές λύσεις και παρέχουν πρόσθετα οφέλη στο έδαφος. Βελτίωση και βελτίωση της δομής του εδάφους και βοηθούν στη διατήρηση των θρεπτικών συστατικών στο έδαφος

Βοηθά στην ανάπτυξη ωφέλιμων βακτηρίων και μυκήτων. Βελτιώστε την υγεία των φυτών σας

Επαγγελματική συμβουλή: Ένα λίπασμα βραδείας απελευθέρωσης είναι ένας καλός τρόπος για να αποτρέψετε το έλκος των φύλλων. Επειδή το λίπασμα απελευθερώνει τα θρεπτικά συστατικά σιγά σιγά σε μια χρονική περίοδο. Τα φυτά σας όχι μόνο θα τα απορροφήσουν πιο αποτελεσματικά, αλλά θα τα απορροφήσουν και πιο αποτελεσματικά. Αλλά δεν υπάρχει και τίποτα να χάσουμε.

Γονιμοποίηση της συκιάς: κριτικές

Έτσι, για να βάλουμε τα πράγματα ξανά στο επίκεντρο, τα σύκα με φύλλα λατρεύουν τα θρεπτικά συστατικά. Αν το κάνετε με μέτρο και σκεφτείτε πότε ξεκινά και πότε τελειώνει η καλλιεργητική τους περίοδος. Μπορείτε να τα γονιμοποιήσετε όπως θέλετε.

όταν υπάρχει αμφιβολία Να θυμάστε πάντα ότι το λίπασμα σύκου σας πρέπει να έχει αναλογία 3-1-2 NPK και να το παρακολουθείτε προσεκτικά για να αποφύγετε τυχόν προβλήματα.

με γνώσεις για την ανάπτυξη και την επιτυχία Μπορείτε να μεγαλώσετε το βιολί σας σε αφθονία σε ελάχιστο χρόνο.


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *