10 διασκεδαστικά και ενδιαφέροντα γεγονότα για τις ορχιδέες Phalaenopsis

10 διασκεδαστικά και ενδιαφέροντα γεγονότα για τις ορχιδέες Phalaenopsis

Οι ορχιδέες Phalaenopsis είναι πολύ δημοφιλή καλλωπιστικά φυτά. Βρίσκεται εύκολα σε σούπερ μάρκετ και ανθοπωλεία. Έχουν μεγάλα λουλούδια και κυκλοφορούν σε πολλά χρώματα.

Οι ορχιδέες είναι ασυνήθιστα όμορφες και δεν χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα. Ανθίζει τακτικά και είναι εύκολο στη φροντίδα μακροπρόθεσμα.

Αν και είναι γνωστά και μπορούν να βρεθούν σχεδόν σε κάθε σπίτι. Αλλά πολλοί από εμάς δεν γνωρίζουμε πολλά για τις ορχιδέες.

Εδώ είναι 10 διασκεδαστικά και ενδιαφέροντα γεγονότα για τις ορχιδέες Phalaenopsis:

1. Εύκολο στην παρατήρηση

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, η φροντίδα της ορχιδέας δεν είναι δύσκολη. Εάν είναι χαρούμενοι στο περιβάλλον τους, θα ανθίσουν πολλές φορές το χρόνο.

Οι ορχιδέες Phalaenopsis πρέπει να μεταμοσχεύονται κάθε 1-2 χρόνια, ανάλογα με το μέγεθος της ορχιδέας και τη δύναμη της ρίζας της. Αν στο φυτό αρέσει το περιβάλλον του, θα αναπτυχθεί γρήγορα και μπορεί να χρειαστεί μεταφύτευση μία φορά το χρόνο. Ή αν οι ρίζες δεν είναι δυνατές αλλά σαπίζουν ή στεγνώνουν, θα πρέπει να βιαστείτε να φυτέψετε μια νέα ορχιδέα για να αποφύγετε το θάνατο.

Το πότισμα είναι σημαντικό για τις ορχιδέες Phalaenopsis. Γιατί εξαρτάται από περιβαλλοντικούς παράγοντες όπως η υγρασία, η θερμοκρασία και το φως.

εξαρτάται από αυτούς τους παράγοντες Συνήθως, το πότισμα αυτών των φυτών μια φορά την εβδομάδα είναι αρκετό. Εναλλακτικά, μπορείτε να ελέγξετε αν ο φλοιός είναι στεγνός και μετά να τον ποτίσετε.Μπορείτε επίσης να ελέγξετε τις ρίζες της ορχιδέας: αν είναι ανοιχτό πράσινο Δείξτε ότι είναι καλό και υγιεινό. Αν όμως είναι ασημί γκρι Υποδεικνύει ότι απαιτείται πότισμα.

Το επόμενο πράγμα που χρειάζεται η Jasmine είναι το φως. Τους αρέσει η φωτεινή σκιά, το έμμεσο φως, έτσι θα καούν στο άμεσο ηλιακό φως. Μπορείτε να το τοποθετήσετε δίπλα στο παράθυρο για να έχει αρκετό φως. Φροντίστε όμως ο ήλιος να μην είναι πολύ ζεστός.

Οι ορχιδέες αγαπούν επίσης την υγρασία και χρειάζονται λίπασμα. Υπάρχουν πολλά λιπάσματα στην αγορά. Φροντίστε όμως να χρησιμοποιείτε ένα συγκεκριμένο λίπασμα για ορχιδέες μία φορά την εβδομάδα ή κάθε δύο εβδομάδες. ανάλογα με τον τύπο του προϊόντος

Υπάρχουν επίσης πολλές συμβουλές για την αύξηση της υγρασίας για τα φυτά. γιατί τους αρέσει περισσότερο από άλλα φυτά

2. Δεν απαιτείται χώμα

Ναι, το διάβασες σωστά. Phalaenopsis και άλλοι φίλοι ορχιδέας Δεν απαιτεί χώμα όπως άλλα φυτά εσωτερικού χώρου. Μπορεί να είναι έκπληξη. Αλλά οι ορχιδέες είναι επίφυτα (αερόφυτα), επομένως αναπτύσσονται και ζουν στην επιφάνεια άλλων φυτών όπως τα δέντρα, αλλά μπορούν να ζήσουν και σε βράχους.

Το συνηθισμένο χώμα πνίγει τις ορχιδέες. Πεθαίνουν επειδή το έδαφος δεν παρέχει τον αέρα που χρειάζονται οι ρίζες για να επιβιώσουν.

Τι πρέπει λοιπόν να χρησιμοποιήσουμε για να καλλιεργήσουμε ορχιδέες; Ευτυχώς, υπάρχουν πολλές εναλλακτικές λύσεις σε αυτά τα ειδικά φυτά:

  • πήγαινε στο μπαρ
  • βρύα σφάγνου
  • βρύα παντζαριού
  • λάβα
  • περλίτης
  • ξυλάνθρακας
  • πήλινα βότσαλα
  • φτέρη
  • ίνα καρύδας
  • βράχος

Αυτά τα εξαρτήματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνα τους. ή ανακατεμένα για ορχιδέες Το μέσο άγαρ πρέπει να παρέχει επαρκή υγρασία και αέρα για τις ρίζες των φυτών. Και πρέπει να παρέχει σταθερότητα στην ορχιδέα για να προσκολληθεί.

3. Οι ορχιδέες μεγαλώνουν στα δέντρα.

Εδώ είναι ένα άλλο ενδιαφέρον γεγονός για το Phalaenopsis και άλλες ορχιδέες. Αναπτύσσονται φυσικά σε δέντρα και θάμνους σε υγρά δάση και υψηλές θερμοκρασίες. Οι ορχιδέες προσκολλώνται στα δέντρα και παίρνουν όλη την υγρασία και τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται από το φλοιό του δέντρου.

Εάν ζείτε σε υποτροπικές και τροπικές περιοχές Είναι επίσης δυνατό να καλλιεργήσετε τις ορχιδέες σας σε δέντρα. Βρίσκεις το κατάλληλο δέντρο Βρείτε ένα μέρος για να φυτέψετε ορχιδέες. βρείτε βρύα και βαμβάκι Στη συνέχεια τοποθετήστε την ορχιδέα σας στο βουνό και ασφαλίστε την.

Ακούγεται εύκολο σωστά; όχι πυραυλική επιστήμη Υπάρχουν όμως αρκετοί παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη εάν θέλετε να καλλιεργήσετε ορχιδέες σε δέντρα.

4. Εναέριες ρίζες

Ένα άλλο ενδιαφέρον γεγονός για τις ορχιδέες Phalaenopsis είναι ότι έχουν εναέριες ρίζες. Αυτή είναι η ρίζα που αναπτύσσεται πάνω από το μέσο άγαρ. Αν δείτε αυτούς τους τύπους ριζών στο φυτό της ορχιδέας σας, μην πανικοβληθείτε. Είναι φυσιολογικό να τις διατηρήσετε και δεν χρειάζεται να τις ξαναφυτέψετε.

Τι ακριβώς είναι λοιπόν; Όπως αναφέρθηκε νωρίτερα Οι ορχιδέες Phalaenopsis είναι επιφυτικές ορχιδέες. Έτσι αναπτύσσονται σε δέντρα και άλλα φυτά. σε φυσικό βιότοπο Πρέπει να προσκολληθούν και να πιάσουν το φως.

Εδώ μπαίνουν οι εναέριες ρίζες για να βοηθήσουν το φυτό. Βοηθούν την ορχιδέα να προσκολληθεί στο φυτό ξενιστή. Αντίθετα, απορροφά την υγρασία και το διοξείδιο του άνθρακα απευθείας από τον αέρα, ώστε η ορχιδέα να μπορεί να επιβιώσει.

5. Λουλούδια μεγάλης διάρκειας

Οι περίοδοι ανθοφορίας της ορχιδέας μπορεί να διαρκέσουν αρκετές εβδομάδες (1 εβδομάδα έως 21 εβδομάδες), ανάλογα με τον τύπο του φυτού. Οι ορχιδέες Phalaenopsis έχουν διάρκεια ζωής από 8 εβδομάδες έως 16 εβδομάδες. Αυτός ο τύπος ορχιδέας ανθίζει μία ή δύο φορές το χρόνο. Αν λοιπόν τα φυτά είναι χαρούμενα Μπορείτε να πάρετε λουλούδια όλο το χρόνο.

Ωστόσο, αν θέλετε οι ορχιδέες σας να ανθίσουν όσο το δυνατόν περισσότερο. Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι οι συνθήκες είναι ευνοϊκές για την ανάπτυξη.

Πρέπει να δώσετε προσοχή σε διάφορους παράγοντες όπως η υγρασία, το φως του ήλιου, το πότισμα και η θερμοκρασία. Θα πρέπει να κόψετε την ορχιδέα και να την αφήσετε να ανθίσει ξανά με την πάροδο του χρόνου.

6. Μακροζωία

Ένα άλλο απίστευτο γεγονός για τις ορχιδέες είναι ότι μπορούν να ζήσουν για πολλά χρόνια (έως και 100 χρόνια) Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι οι ορχιδέες πρέπει να απορρίπτονται αφού έχουν χάσει τα άνθη τους.

Αλλά μόνο αν το φροντίσεις και εξασφαλίσεις περιβάλλον και σωστή διατροφή. Οι ορχιδέες σας μπορούν να ζήσουν για δεκαετίες και να ανθίζουν τουλάχιστον μία φορά το χρόνο.

7. Χρώμα και σχήμα λουλουδιών:

Οι ορχιδέες Phalaenopsis είναι αγαπημένες σε πολλούς, ειδικά για τα πλούσια χρώματά τους. Το πιο κοινό χρώμα των ορχιδέων Phalaenopsis είναι το λευκό. Υπάρχουν όμως και κίτρινα, σομόν, μωβ, ροζ και κόκκινα.

Ωστόσο, η ποικιλία είναι ατελείωτη καθώς μπορείτε να βρείτε όλων των ειδών τις αποχρώσεις και τα χρώματα. με σχέδια όπως τελείες και ρίγες

Οι ορχιδέες Phalaenopsis είναι πολύ διαφορετικές όσον αφορά το χρώμα, μπορείτε να βρείτε μαύρο, αλλά αυτό είναι πολύ σπάνιο.

Το μόνο χρώμα που δεν θα βρείτε φυσικά στις ορχιδέες Phalaenopsis είναι το μπλε. Αυτά βάφτηκαν για να γίνουν τα λουλούδια μπλε. Αλλά αυτό είναι μόνο προσωρινό. όταν το μπλε λουλούδι πεθαίνει Το επόμενο λουλούδι θα έχει φυσικό χρώμα.

8. Πολλές ποικιλίες ορχιδέας

Υπάρχουν πολλές ποικιλίες και χρώματα ορχιδέας. ενδιαφέροντα γεγονότα Επί του παρόντος, υπάρχουν περίπου 28.000 ζώα που γίνονται δεκτά. Το Phalaenopsis είναι το πιο δημοφιλές είδος ορχιδέας. Υπάρχουν όμως πολλά είδη.

Το πιο δημοφιλές είναι Doritaenopsis, αλλά δημοφιλείς είναι και οι Aphrodite, Amabilis, Sanderiana, Appendiculata, Bellina, Buyssoniana, Deliciosa, Equestris, Pulcherrima και Veitchiana.

9. Η προπαγάνδα είναι σκληρή.

Ένα άλλο γεγονός είναι ότι οι ορχιδέες Phalaenopsis είναι πολύ δύσκολο να πολλαπλασιαστούν. Δεν είναι τόσο εύκολο όσο τα παχύφυτα. Αλλά δεν είναι αδύνατο. Υπάρχουν τρεις τρόποι για να το κάνετε. Μπορείτε να επιλέξετε από τμηματοποίηση φυτών, keiki ή βολβούς καρφίτσας.

Μια μεγάλη ορχιδέα Phalaenopsis μπορεί να χωριστεί σε πολλά μέρη όπου μπορούν να αναπτυχθούν νέα φυτά. Το κεφάλι της καρφίτσας είναι το τμήμα που συγκρατεί το νερό αλλά δεν έχει ρίζες ή λουλούδια και το keiki είναι το κλαδί που αναπτύσσεται στο τέλος του φυτού.

10. Δεν είναι δηλητηριώδες φυτό

Πολλοί άνθρωποι με παιδιά ή κατοικίδια μπορεί να ανησυχούν για την τοξικότητα της ορχιδέας Phalaenopsis. Η αλήθεια είναι Αυτά τα φυτά δεν είναι τοξικά για τις γάτες και τους σκύλους. και φημίζεται ότι είναι ένα ασφαλές φυτό εσωτερικού χώρου ειδικά για παιδιά

Ωστόσο, θα πρέπει να είστε επιφυλακτικοί με άλλες ορχιδέες, καθώς δεν έχουν ερευνηθεί όλες οι ορχιδέες και ορισμένες έχουν επιβεβαιωθεί ότι είναι τοξικές για τον άνθρωπο.

κάλυμμα

Οι ορχιδέες Phalaenopsis βρίσκονται συνήθως στα σπίτια και έχουν πολλές ποικιλίες. Είναι εύκολο φυτό. εάν φροντιστεί σωστά θα ανθίσει πολλές φορές το χρόνο για μεγάλο χρονικό διάστημα

Είναι επίσης ασφαλές για κατοικίδια και παιδιά, επομένως μπορεί να τοποθετηθεί σε πολλά σημεία γύρω από το σπίτι.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *